Yarbay
02 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme
Toplam: 595 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Oyun oynarken, yan ekranda video veya canlı yayın izlerim arada. Bugün Ugreen'in Bt4.0 dongleını buldum. Ama takıp Xbox One S gamepadi ile eşledikten sonra yan ekranda izlediğim içeriklerde donma, alt+tab atınca Chrome'da gezerken donmalar yavaşlamalar yaşadım. Hatta oyunda da yer yer drop olmaya başladı. Böyle bir şey neden olabilir, Windows 10'un otomatik yüklediği driverda da aynı şeyi yaşadım. Ugreen'in sitesinden indirim yüklediğim driverda da. Hatta işlemci kullanımı boşta bile gereksiz derece de artmış durumda. 3D Mark Time Spy testinde yaklaşık %8-10 bir performans düşüşü yaşadım. Hem CPU hem GPU tarafında.

Bir tomar kağıtla da denedim tek tekte denedim. Bu işe yaramaz yazıcı kağıtları almıyor içine ve kağıt yok hatası veriyor, zorla elle itersem de bu sefer kağıt sıkışıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Eskiden oyun hamuru benzeri bir şey vardı. Boyut olarak biraz büyük, ama kıvamı oyun hamuru gibi,ama kurumuyor. Hatta reklamında çocuklar birinin ziline fırlatıyordu, ve zil çalıyordu -yapışıyor da olabilir duvara tam hatırlamıyorum-. Slime ya da slimeların atası olan küçük bir tüpte olan, içinde göz ve kırmızı slime olan şeyden bahsetmiyorum. Bunun boyutu daha büyüktü ve kıvamı oyun hamuruna benziyordu, ancak dış yüzeyi daha yağlı/parlak gibi kaygan bir yüzeydi.

Bunu hatırlayan var mı? Sanırım en popüler rengi turuncuydu ben de o renk vardı ama adını hatırlayamıyorum. Çeşitli şekiller verilip tekrar yeniden bozulup yapılabiliyordu ve kurumuyordu işte.

Edit: Kinetik kum değil, sadece Toys R Us larda vardı.
Evet o malum monitör yine stoklarda bu sefer 600 değil tam tamına 559 TL
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07XFFGS71/
Dominos'un tüketiciyi kandırdığı, yanıltıcı reklam yaptığının kanıtı. Bunları nereye şikayet edebiliriz? Ceza almalarını istiyorum. Karnı aç olan insanın duygularıyla oynayıp kandırmaktır bu. 1 Al 3 öde deyip. Neredeyse 3 pizza parası olan 2.5 pizza parası almanın bir açıklaması yok...

Dolandırıcı DominosDolandırıcı Dominos
Chrome da internette gezerken video izlerken donmalar yaşıyorum. Chrome'u sildim yeniden yükledim aynı sorunlar devam ediyor. Firefox'da aynı sorunu yaşıyorum. Edge kullanırken bir sorun yok. Hatta Chrome'un arada bilgisayarı bile dondurduğu oluyor. Garip sistem özelliklerim gayet iyi olmasına rağmen böyle bir sorun yaşamam. Sorunumu nasıl çözebilirim?

Bu sorun var böyle sürükleyince sürekli sorun çıkartıyor. Bir diğer sorunum ise desktop(alttaki başlat menüsünün olduğu çubuk dahil) her şey yarım saniyelik kendi kendine yenileniyor arada) Sistem'de Asus'un anakart alanlara verdiği Kaspersky var. Onun dışında bütün driverları üreticilerin web sitelerinden indirdim. Neden olabilir böyle bir sorun ?
Bir çok oyunda ekran kartı kullanımım %100 olmuyor. Aslında yüksek grafik istemeyen oyunlarda mantıklı ama kimi oyunda(Total War Atilla gibi) %50 kullanımda olup 30-50 FPS arası sürünmesi beni delirtiyor. Başka oyunlarda da %100 oluyor ama sanki düşük FPS veriyor gibi geliyor. Timespy'da ise %100'e ulaşıyor ama sonuç aşağıdaki gibi acaba bir sıkıntı mı var?
Ekran kartı performans sorunu
Ekran Kartı MSI Gaming + GTX 1060
İşlemci Ryzen 1700(oc yok stok hali)
Anakart Asus CH6
Ram Corsair 2*8GB 2400 CL14
SSD Sandisk 240GB
HDD Seagate 2TB
PSU Evga 650GQ
Merhaba Ryzen Sistem topladım bütün bileşenler yaklaşık 1 haftadır hazır, bir tek ekran kartı yok, piyasa malum. Amazon'da RX580 ve GTX 1070 ön siparişlerim var. RX580 ay sonu ağustos başı gibi teslim edilecek diyor, 1070 in ise tarihi belli değil. Bu durumda GT 1030 alıp onlar gelene kadar idare etmem mantıklı mı ? 2. el piyasında 1030'u az zararla elden çıkartabilir miyim ? Bu arada ekran kartı değişiminde Nvidia-Amd ya da Nvidia-Nvidia şeklinde eski ekran kartının driverlarını silip sonra yeni kartı taktıktan sonra yeni kartın driverlaraını kurmam yeterli mi yoksa illa format şart mı ?
Ryzen 1700 ya da 1700x için hangi anakartı tercih etmek lazım. Aradaki 80 euro farktan dolayı Gaming K5 siparişi verdim ama VI Hero için değer mi o fark? İptal edip değiştirmeli miyim yoksa iyi tercih mi ?
Hakkında
Forum İmzası:
iPhone 14 Pro Max-M1 Macbook Air-Apple Watch Series 7 45mm-iPad Mini 6-iPad Air 3-Airpods Pro 2-Beats Studio 3-PS5-LG 48C1-Samsung Odyssey G7 27"-LG GN650B-LG 29WL500-B-Asus Rog Crosshair VI Hero-AMD Ryzen 3600-Palit Dual RTX 3060 Ti-Corsair 465X RGB(6XLL120 Fan)-Adata XPG D80 3200 8GB*2-Corsair H100i Elite Capellix-Samsung 970 Evo Plus 2TB-Corsair MP510 480GB-Gigabyte 480GB Seagate Baracuda 4TB/2TB-Evga GQ650-Sennheiser GSP 601+Sennheiser GSX 300-Corsair Virtuoso Wireless, Logitech G903 & G502 Wireless, Corsair K70 Mk2 RGB, Logitech Z533-Samson Meteor
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
M1 Macbook Air 256 & 8
Mobil cihaz
14 Pro Max
Operatör
Vodafone
Operatör
Turkcell
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
Oyun Platformu
PS5
Takım
Fenerbahçe
TV
LG 48C1
Ses Sistemi
Logitech Z533
Tablet
iPad Mini(6th Gen.) 64GB
PSN ID
LordVatov
Game Center
Vatov
Kulaklık - Amfi
Beats Studio 3
Kulaklık - Amfi
Sennheiser GSP 601
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12.005
İkinci El Bölümü Mesajları: 96
Konularının görüntülenme sayısı: 37.298 (Bu ay: 729)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.616 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.