Şimdi Ara

8700k için anakart alacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu 8700k olayına ben de giriş yapayım dedim. Şimdi anakart konusunda çok kararsız kaldım. Asus kartlarda vdrop sorunu olduğunu ve epey bir şikayete konu olduğunu gördüm. Aklımda Msi ya da Asus var. Son 2 anakartım da Msi markaydı ve hala sorunsuzca kullanıyorum. msi z370 gaming m5 ya da asus z370 maximus x hero almayı düşünüyorum. Kullanan, memnun kalan ya da problem yaşayıp öneride bulunabilecek var ise yardımlarınızı bekliyorum. Sıvı soğutmam var o.c yapabildiğim kadar yapmak istiyorum o yüzden anakartın faz sayısı ve o.c kapasitesi de önemli tabi ki.

• ophion84 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin anakartları kullanmadım ama zamanında msi'dan çok sıkıldım ve asus ile ilgili sorunlarım oldu bu yüzden son anakartımı gigabyte aldım yorumlar üzerine. Z370 gaming 7. Gerçekten çok stabil, bol fan header'lı bol I/O sayısı var ve faz yapısıyla O.C için çok ideal bir anakart bence.
    Tavsiye ederim yani 3 haftadır kullanıyorum memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar 2 tane coffe lake sistem kurdum. Aybaşı da 3. Sistemi kuracağım.

Biri kendi kullandığım MSI Z370-A Pro, diğeri arkadaşımda MSI Z370 Gaming M5, 3. Kuracağımızda da Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 aldık.

Mevcutta kurulu olan sistemlerde sıkıntı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte anakartı 3770k işlemcimle birlikte kullanmıştım oldukça da iyiydi ama sanki yazılımsal olarak bir şeyler eksik gibiydi yoksa sağlamlık olarak kesinlikle problem yaratmadı. Büyük ihtimalle yine MSI alacağım. Çok eskiden 1 tane Asus 1 tane de MSI anakartta problem yaşamıştım ama 2014 ten beri 2 tane MSI kart kullandım ikisi de sorunsuz, stabil ve hızlıydı. Sadece özellikli bir şey olsun dedim bu sefer ama Gaming M7 modeli çıkartmadılar, M5 ile idare edeceğim sanırsam. Şu an kullandığım Z170 Gaming M7 gayet iyi mesela o da boşa çıkacak zaten uygun fiyata ihtiyacı olan bir arkadaşa vermeyi düşünürüm.
  • Alternatif olarak Z370 Gaming Pro Carbon modeline bakabilirsin. İncelemede; i5-8600K işlemcinin çok kolay bir şekilde 5GHz'e çıktığını ve 1.275 voltta 5.1GHz'de stabil olarak çalıştırıldığı yazıyor. Eğer sağlam bir işlemci bulursan, sıvı soğutmayla birlikte bu değerlerin üzerine rahatlıkla çıkarsın.

https://www.kitguru.net/components/motherboard/ryan-martin/msi-z370-gaming-pro-carbon-ac-motherboard-review/11/
  • Asus Strix (Z370-H hariç)-MSI M5 veya Gigabyte Gaming 7 ile gayet güzel çalışır.Asus ROG Strix Z370-E kullanıyorum ve Vdrop sorunu da olmuyor.
  • Evet hocam bu anakartta fena görünmüyor. İnternetten incelemelerine bir bakayım belki bu da olabilir hem de farklı bir anakart kullanmış olurum. Teşekkürler.@BimBitmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ophion84 kullanıcısına yanıt
    Giga da yazılımsal ya da bios ile ilgili bi eksiklik görmedim ben msi anakartıma göre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi z370 gaming m5 alinabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kullandığım biraz eski bir seriydi o zamandan şimdiye kadar mutlaka eksikleri varsa düzeltmişlerdir. @YoğunBelKası

Biraz daha bakayım da haftasonu alırım büyük ihtimalle. Her sene pc yi adam etmek için ciddi para harcamak gerekiyor gerçekten eskiden hobimiz olan şeyler artık lükse girmeye başladı. Tavsiyede bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • 8700k delid li kullanıyorum anakartım : maximus x hero ve ocli 5.0ghz kullanmaktayım zaten oc için eşsiz bir kart zorlayıp 5.2ghz 5.3 ghz kullanan çok var .

Kart güzel sorun yaşamadım ben şuana kadar tavsiye ederim şiddetle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Gaming m5 değilmiydi ya o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benimde aklımda Asus maximus hero x vardı ilk önce zaten. Ama birkaç yerde sorun çıkıyor falan diye görünce bir an duraksadım ve vazgeçtim o yüzden MSI 'a yöneldim. O zaman ya hero x alacağım ya da Msi gaming m5. Artık sorun falan çıkarsa da uğraşırım yapacak bir şey yok.
  • @asko56 Buna da bakmıştım üstad ama biraz pahalı gibi geldi gerçi hero x ile arasında 100-200 lira fark var. Bu sefer Asusa doğru gidiyorum sanırsam. İtopya ya da Sinerji den alırım gerçi İnventus da var ama gidip görüp almak istiyorum onların mesai saatleri bana pek uymuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNetwork12

Gaming m5 değilmiydi ya o

Gigabyte 7 almadı mı o
  • wallahi hocam hero yerine ya apex yada formula bulabilirsen zaten en iysi formula ama apex de iyidir bu forumda bi arkadaş vardı apex ile 8700k ya 5.3 ghz delidli kullanıyordu

çalisiyorsanız inventus olabilir güvenilir ve ayrıca kapıda ödeme imkanıda sunuyor
  • Henüz net karar vermedim dediğim gibi. İnventus'tan daha önce alışverişim oldu çok iyiler cidden ama işte görerek bakarak almak isteğim daha ağır basıyor. Bugün yarın netleşir zaten üç aşağı beş yukarı çok fark olmayacak diye düşünüyorum hepsi birbirine yakın özelliklere sahip kartlar.
  • Formula X bekliyoruz bakalım 8700K için bizde gelene kadar alt yapıyı bayağı tamamladık.
  • Olay sadece anakart işlemciyle bitmiyor ki:) bir de ekran kartı lazım 980ti den artık yeterince verim aldım 2 senedir. Sanırım volta serisini bekleyeceğim bu saatten sonra 1080ti pek alınmaz gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.