Şimdi Ara

8700K Delid Tamamlandı ( -24C ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
8
Favori
9.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HaybridX

Konuyu başından beri takip ediyorum. Öncelikle başarılı sonuçlar aldığınız için tebrik ederim.

Benim merak ettiğim, 8700K dahil Intel'in birçok işlemcisinde görülen spike (İşlemci sıcaklığının aniden yükselip düşmesi olayı, mesela fanlar birden hızlanır ve yavaşlar) olayı ne durumda? Yada benzer bir durum yaşadınız mı önce bunu bilmek gerekiyor.

Bu arada masaüstü resminiz ROG logosu galiba. Baya beğendim paylşabilir misiniz?

7700hq da oluyordu araştırdım voltaj kaynaklı çıktı düşürdüm biraz voltajı şuan 50 den 60 lara çıkıyor önceden 70-75 lere çıkardı bi tarayıcı açar açmaz.

7700hq=çöp
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu

• TorwaK kullanıcısına yanıt
    Asus z370a 8600k kullanımında occt prıme gıbı benchlerde bir süre sonra 4500 mhz işlemci 4200 lere falan düşüyordu nh d14 takılı sıstemde vrm lerıde sogutucunun ortasındakı fan bır mıktar sogutuyor durumu bende ılk baslarda vrm ısısından dıye yorumladım ama sonradan MCE multı core Enh. ayarından kaynaklandıgını tesadufen tespıt ettım dısable konumunda bu saat hızı dusurme oluyor acık veya autoda sıcaklık ne kadar yukselırse yukselsın carpan sabıt kalıyor suanda 4800 mhz de 1,34v ıle stabıl voltaj bıraz fazla ıstıyor ıslemcım 1.24 ıle 4500mhz gunluk kullanıyorum delıd yapmayı dusunuyorum
    Asus TUF B450M-Pro - Ryzen 5700X3D - MAG CORELIQUID E240 - MSI RTX 3060TI Gaming X - Corsair 4x8GB DDR4 3000 MHZ - Samsung 970EVO Plus 1TB - Samsung 860 EVO M.2 SSD 250GB - Samsung 840 PRO SSD 128GB - WD HDD1TB - Phanteks Eclipse P360A - Corsair RM650X - MSI MAG 274QEF QD E2
  • Delidsiz günler diliyorum efenim. Sen git çuvalla para ver son model işlemci al 2 tane mikrop çıksın versinler ilacı işlemcinin hızı %30 aşağı insin yapsan bir dert yapmasan ayrı bir dert yapsan da kesin çözüm olmasın. Adam o kadar para veren müşterisine bir damla merhemi çok görsün işlemci cayır cayır yansın sonra siz de fazla yüklenmeyin overclok yapmayın desin. Çözüm mü çözüm bir sonraki tüm bu sorunlardan arınmış işlemcilerde. Stabil mikropsuz işlemciler diliyorum efenim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İşlemciyi ve delid malzemelerini yurtdışından aldığım için ; ülkemize kıyasla işlemci parasından ucuza geldi herşey dahil

O yüzden denemek mantıklıydı zaten .

Ama insanlara uğraş olmaması açısından inşallah ilerde delidsiz kullanabilecek işlemciler çıkar inşallah haklısınız .

ha ek olarak delid için gereken alet amazonda 260 tl öyle 3d printerla yapmaya kalkarsan mengeneye sıkıstırıp yada çekickle vurup parcalarsın işlemciyi
  • Sıfır alınan bir işlemcide bu hataların çıkması çok kötü üstelik delid olayı işlemciyi garanti dışı bırakıyor delid sırasında işlemci çöp de olabilir tüm bunlara sebep olan ve mecbur eden in tel utansın

Hata değil hocam kullandığı macun o ve zaten imsanlar bile bile alıyo bu işlemcileri delid yapmadanda zaten kullanılıyo cok rahat bir şekilde , sonuçta alıp almamak son kullanıcının elinde birşey , hata demek o yüzden yanlış be delid kısmı da kullanıcının keyfine kalmış bir durum sonucta satarken macunum kötü delid yapmanız gerekiyor böyle kullanamazsınız demiyor , ortada bir üretim hatası yok

• Tebrik ederim güzel sonuçlar bu arada işçiliğinize diyecek yok çok temiz çok iyi bir çalışma olmuş elinize sağlık biosuda manuele alıp deneme yanılma yöntemiyle minimum çalışma voltajını yakalayana kadar düşürebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 20 Ocak 2018; 0:23:5 >

Şuan için @5.3ghz için 1.405V ile prime95 testinde 3 saat aldım

Stabil gibi duruyor , tabi biliyorsunuz mavi ekran ne zaman yenir bilinmez stabil deriz bi yerde ptlayabilir ama şuan için sorun yok gibi

• Hocam sıvı metal yanlış anladınız sanırım yapışma özelliği bulunmuyor bu sıvı metalin sivi olduğu için akışkan yapıya sahip macundan daha akışkan sudan biraz katı ve metal bileşenlerde daha iyi etkileşime girdiği için direk birleşi veriyor arka plakayla

Ben kaçkere delid olmuş işlemcide soktum arkadaşlarim vardi adam bulamaç yapmiş resmen tüm şırıngayı sıkmış işlemciye bi güzel alkollu mendille silip sadece 1damla damlatip kapatti delid başarili oldu
    Çok sürerseniz işlemcinin her yerine bulaşım 1damla ve yedirerek yapmak gerekiyor feci akışkan bi sıvı ve asla yapışma özelliği bulunmuyor işlemciye zarari yok lakin biz işlemciler içinde sodimler var oraya bulaşırsa silin tekrar sıkın düzelir zarari yok anlıycağınız!

>>Amd Freesync Kullanıcıları Klübü ve ASUS MG278Q İncelemesi<<

>>Inno3D GeForce GTX 1050 Ti Compact İncelemesi 2100mhz Overclock<<

>>Asrock Fatal1ty 970 Performance Kullanıcı İncelemesi fx8350 ile 5200mhz Overclock<<

>>FULLSYSTEM OVERCLOCK REHBERİ i7 4790k Hava soğutmayla 4.8ghz<<

CPU>AMD Ryzen™5 1600X Soket AM4(16MB Cachle upto 4.4Ghz 1.3v)>MOTHERBOARD GIGABYTE X370-Gaming 5>Gpu Sapphire RX Vega⁵⁶ 8GB HBM2 Radeon™>RAM Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V(upto 3200mhz cl18 1.35v)>Case Desk Case>Klavye Motospeed CK888 NKRO Blue Switch>Monitör LG 29UM68 21:9 Ultrawide®IPS

• thenotoriousmma usta bu verdiklerin örneğin sıvımetal 1.gramı 10 euro diyor oda adrese gönderilmemekte diyor nasıl alıcaz bunu verdiğin 5gram olan içinde ürün yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IzzeT T. -- 7 Nisan 2018; 6:3:24 >

Intel 4690k | Msi Gaming z97m | Evga GTX 1070 SC | Samsung Pro SSD 250gb | Samsung evo 250gb | Dark N10 | 1tb Sata Hdd | Asus vp247h Monitör | Logitech g502 | Corsair Vengeance DDR3 16gb 1600mhz | Scythe Mugen 4 Cpu Cooler | Logitech G930 |
  • IzzeT T. kullanıcısına yanıt
    Memoryc.com
    • PSU: Corsair RMx850 80 Gold Certified | COOLER: Corsair H100i v2 240mm
    • SSD: Kingston HyperX 3K 240GB / Kingston A2000 250 GB / Samsung 960 Evo 250 GB NVMe M.2. | HDD: Seagate Barracuda 3TB 7200RPM 64mb Cache / Western Digital 1TB 7200RPM 64mb Cache
    • DISPLAY: ASUS VG259QM 280HZ 1MS IPS PANEL
    • KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum | HEADSET: HyperX Cloud Flight | MOUSE: Logitech G Pro X Superlight | MAT: HyperX Fury S Pro XL
    Ben kendim gitttiğimde aldım baya kaliteli bir sıvı metal
    1.350v 8700K 5,0ghz de prime95 test 3 gün açık bıraktım 62 derece geçmemekte tavsiye ederim ürünü

Orijinalden alıntı: ber-G

Memoryc.com
    bu siteden hiç alışveriş yapmadım ama araştırıcam.

thenotoriousmma ürünlerde sıkıntı var araştırıyorum bakalım ne olacak.

Intel 4690k | Msi Gaming z97m | Evga GTX 1070 SC | Samsung Pro SSD 250gb | Samsung evo 250gb | Dark N10 | 1tb Sata Hdd | Asus vp247h Monitör | Logitech g502 | Corsair Vengeance DDR3 16gb 1600mhz | Scythe Mugen 4 Cpu Cooler | Logitech G930 |
    Amazon dada Memoryc.com satiyor bu urunleri icin rahat olsun o yuzden :) Birebir gidip almisligimda var warehouselarindan.
    • PSU: Corsair RMx850 80 Gold Certified | COOLER: Corsair H100i v2 240mm
    • SSD: Kingston HyperX 3K 240GB / Kingston A2000 250 GB / Samsung 960 Evo 250 GB NVMe M.2. | HDD: Seagate Barracuda 3TB 7200RPM 64mb Cache / Western Digital 1TB 7200RPM 64mb Cache
    • DISPLAY: ASUS VG259QM 280HZ 1MS IPS PANEL
    • KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum | HEADSET: HyperX Cloud Flight | MOUSE: Logitech G Pro X Superlight | MAT: HyperX Fury S Pro XL
  • Zamanında sırf bu yüzden 5930k almıştım. Sırf intel'in yediği bu nane yüzünden. 2 hafta kadar önce 8700k almayı düşünüyordum. Sonra vazgeçtim. Şimdi de bu konuyu gördüm. Yine üşendim 8700k'ya. Elimde delid tool ve coollab olduğu halde. Amd ile çekirdek açma, intel ile delid...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bişey sorucam. Bu metal fazla sürülürse akma ihtimali var mı?

Benim anakartım 1.000 liralık bir anakart, ve overclock yapınca 5ghz sıcaklıklarım fazlasıyla artıyor. Normal masa üstüne geçiş yapabiliyorum bir sıkıntı yok, ama test çalıştırdığım zaman pc mavi ekran veriyor. Bunun sıcaklıkla bir alakası olabilir mi ? Çünkü son olarak sıcaklık dereceleri birden bire 95-97 hatta 100 derecelere sıçrama yapıyor ve hemen üzerine mavi ekran alıyorum. Ben de 1 haftaya kalmaz delid işlemine geçeceğim. İşlemcim 8600k :)
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.