Şimdi Ara

7870XT kullananlar bir gelebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sapphire HD7870XTler ile Crossfire yapmayı düşünüyorum. 7870XTnizde sorun var mı? Mesela ben HD7970 aldım fani kırık çıktı ve 1 aydır iade için beklemedeyim.
    7870XT performansı nasıl ve kartın sorunları var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

2. kartı da aldım ama üşengeçlikten kasaya takamadım hala..

kardeş gönder bana adresi veriyorum

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Merhaba arkadaşlar.
    Sapphire HD7870XTler ile Crossfire yapmayı düşünüyorum. 7870XTnizde sorun var mı? Mesela ben HD7970 aldım fani kırık çıktı ve 1 aydır iade için beklemedeyim.
    7870XT performansı nasıl ve kartın sorunları var mı acaba?

sen o kartı bu saaten sonra iade edemezsin zaten 7870xt kullanıyorum hiç sorunu yok
  • Eder Eder. Bende de 7970 Vortex II vardı İade aldılar. Onun yerıne Son bır tane kutulu asus hd7970 dcu2 top vardı onu aldım :) Eger fan kırık ıse iade alırlar. İnsallah kutudan cıkardıgın zaman resmını cekmıssındır..

Onu çok merak ediyorum işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar,

Konu sahibinin affına sığınarak sizlere bu konu ile ilgili bir sorum olacak

msi g45 anakart
    4 gb corsair ram
    i5 2500k işlemci oc yapılacak
    sapphire 7870xt

bu sisteme OCZ FATAL1TY SERİSİ 80PLUS 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI yeterli olurmu acil yorum ve desteklerinizi bekliyorum. Bu konuda sormamdaki neden, 7870xt alacağımdan ötürüdür.

Orijinalden alıntı: FoxPark

Merhaba arkadaşlar,

Konu sahibinin affına sığınarak sizlere bu konu ile ilgili bir sorum olacak

msi g45 anakart
    4 gb corsair ram
    i5 2500k işlemci oc yapılacak
    sapphire 7870xt

bu sisteme OCZ FATAL1TY SERİSİ 80PLUS 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI yeterli olurmu acil yorum ve desteklerinizi bekliyorum. Bu konuda sormamdaki neden, 7870xt alacağımdan ötürüdür.

Yeterli olur FATAL1TY serisi sağlam seri sizi üzmez.
  • OC olunca tahminimce sınırı geçersiniz. TAHITI'ler OC olunca güç tüketimleri yükseliyor. Buna işlemciyi ekleyince tam sınıra dayanırsınız, hatta sınırı aşıp geçip peak değerinde kullanmaya başlarsınız PSU'yu. Çoğu kullanıcı peak değerinin fakına varmadan size o psu yeter der geçer. Yetmediği PSU'nun ömrü azaldığında belli olur. Standart ayarlarda kullanırsanız sanırım bir sıkıntı olmaz. Zaten işlemciyi bir miktar OC etmenizde sıkınıtı yok. 7870XT ise ancak AA'sız kullanımda bugün en ağır oyunlarında stok haliyle oldukça performanslıdır. Kartın boost özelliği de bir denge sağlar. Power limiti 10 puan arttığınız anda boost kalkar 975 saat hızında bile kart daha yüksek güç çekmeye başlar bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

OC olunca tahminimce sınırı geçersiniz. TAHITI'ler OC olunca güç tüketimleri yükseliyor. Buna işlemciyi ekleyince tam sınıra dayanırsınız, hatta sınırı aşıp geçip peak değerinde kullanmaya başlarsınız PSU'yu. Çoğu kullanıcı peak değerinin fakına varmadan size o psu yeter der geçer. Yetmediği PSU'nun ömrü azaldığında belli olur. Standart ayarlarda kullanırsanız sanırım bir sıkıntı olmaz. Zaten işlemciyi bir miktar OC etmenizde sıkınıtı yok. 7870XT ise ancak AA'sız kullanımda bugün en ağır oyunlarında stok haliyle oldukça performanslıdır. Kartın boost özelliği de bir denge sağlar. Power limiti 10 puan arttığınız anda boost kalkar 975 saat hızında bile kart daha yüksek güç çekmeye başlar bilginiz olsun.

Ekran kartını standart değerlerde kullanacam. OC yi sadece işlemciye voltaj vermeden çıkabileceği değerde kullanmayı düşünüyorum. En fazla işlemciyi 4,5 yaparım tabi oda yetersiz kalırsa (BF3 MP)

Eğer bu haliyle bu psu yetmez derseniz aynı fiyat aralığında ekran kartı ve işlemciyi voltajsız bırakmayacak bir psu öneriniz olabilirmi. LÜTFEN ACİL.

NOT:Konu sahibi arkadaşım konunu kirlettiğimi düşünürsen mesajlarımı silebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 16 Haziran 2013; 13:40:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

Orijinalden alıntı: setek01

OC olunca tahminimce sınırı geçersiniz. TAHITI'ler OC olunca güç tüketimleri yükseliyor. Buna işlemciyi ekleyince tam sınıra dayanırsınız, hatta sınırı aşıp geçip peak değerinde kullanmaya başlarsınız PSU'yu. Çoğu kullanıcı peak değerinin fakına varmadan size o psu yeter der geçer. Yetmediği PSU'nun ömrü azaldığında belli olur. Standart ayarlarda kullanırsanız sanırım bir sıkıntı olmaz. Zaten işlemciyi bir miktar OC etmenizde sıkınıtı yok. 7870XT ise ancak AA'sız kullanımda bugün en ağır oyunlarında stok haliyle oldukça performanslıdır. Kartın boost özelliği de bir denge sağlar. Power limiti 10 puan arttığınız anda boost kalkar 975 saat hızında bile kart daha yüksek güç çekmeye başlar bilginiz olsun.

Ekran kartını standart değerlerde kullanacam. OC yi sadece işlemciye voltaj vermeden çıkabileceği değerde kullanmayı düşünüyorum. En fazla işlemciyi 4,5 yaparım tabi oda yetersiz kalırsa (BF3 MP)

Güç tüketimi oyunda seçilen ayara göre değişkenlik gösterir. ULTRA + AA olursa artar. AA'sız Hıgh olursa makul olur. ULTRA ve AA ile zaten multi oyunculuğu TR'de internet altyapısından dolayı geçerli değil. 1920 HIGH oynayın, işlemciyi de 4,5'da kullanmanıza gerek yok. Zira kart işlemcinin sınırlarını zorlamaz.

• setek01 kullanıcısına yanıt
    yanlız power limiti artırmayınca ekran kartı kulanımı %64-99 arasında gidip geliyor, power limiti artırınca 97-99 arası gidip geliyor.ben de 600w fsp var ama 3yıl oldu alalı, şimdi siz öyle diyince aklımda soru işaretleri oldu
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 @3466mhz CL16 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

yanlız power limiti artırmayınca ekran kartı kulanımı %64-99 arasında gidip geliyor, power limiti artırınca 97-99 arası gidip geliyor.ben de 600w fsp var ama 3yıl oldu alalı, şimdi siz öyle diyince aklımda soru işaretleri oldu

600w daha ferahlatıcı olur ama. Her şey 50W mı hayır. PSU büyüdükçe stabilite de ona oranlı artacaktır. Yani arada çok fark olmasa da 550W bir PSU ile 600W bir PSU arasında milletin şu forumda birbirini yediğine değecek kadar bir fark çıkar.
    Power limiti arttırmadan afterburner da sağ tarafta sıcalık fan devri gibi ayarların olduğu yerde FPS'i de grafik halinde izle o zaman. %65'e düştüğünde fps ne oluyor performans kaybı mı var yoksa bir güç tasarrufu mu belli olur.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yok hocam niye silesin burada hepimiz yardımlaşıyoruz

xt cross performansını merak eden arkadaş şuraya bakabilir

http://forum.donanimhaber.com/m_72057773/f_//tm.htm#72057773

• quote:

• Islemci stok kart power limit off ve 975 mhz de herhalde 200w yakardı o zaman.
    Sadece islemci oyunda 4.5 olunca 100w yakar. Ramler fanlar diskler bir o kadar götürür. XT 7950 kadar güç çeken bir kart.
    90 watt ile mi calisiyor tsm yükte 1150'de. O cihaz arızalı ya da bu bf3 de gtx770 bile sanirim alamayacaqi 86 fps' i alan 7950 vardı hani, TITAN'dan daha iyi oc olan o emsalsiz efsane Asus 7950'yi hatırlattı bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

sedat abi sen bunu görmemişsin heralde 3570k 4.5 xt 1150/1600 oyun içi kasa güç tüketim değeri :D psu 500w reel power 400 w

xt cross performansını merak eden arkadaş şuraya bakabilir

http://forum.donanimhaber.com/m_72057773/f_//tm.htm#72057773

Benimde içim rahatladı bunu görünce 7870xt güç tüketimi hakkında kafamı kurcalayan şeyler vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 17 Haziran 2013; 0:21:57 >

• setek01 kullanıcısına yanıt
    bak sedat abi hiç üşenmeyip senin için tekrardan kasanın çektiği gücü ölçtüm ekran kart yok ama olsun

şimdi sistem i5 3570k 4.5-- 4gb 1600mhz 1.65v----2 hdd 1 ssd-- 3 adet 12cm , 1adet 18 cm fan full çalışıyor değer aşşağıda ben kartı hiçbir zaman stok değerlerinde kullanmam o değeri alırken sistemin güç değerleri artıp azalıyor taş patlasa 310w geçmemiştir o halde benim kimseye birşey ispatlama çabam yok ama psu işi çok büyütülüyor şuan kullandığım psu xigmatek tauro 500w 80+ reelde 380 w güç üretiyor ki daha cumaya kadar bu psu ve bu sistemle oc li 7970 vortex 2 kullanıyordum 7950 olayındada hatalı olduğumu söylemiştim sanıyorsam msaa 2x ve mesh quality düşükte kalmıştı insanlık halidir o kadar işin gücün arasındada bu işlede uğraşmak bazen hata yaptırıyor insana

buda şimdi aldığım güç tüketim değeri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.