Şimdi Ara

7870XT kullananlar bir gelebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Merhaba arkadaşlar.
    Sapphire HD7870XTler ile Crossfire yapmayı düşünüyorum. 7870XTnizde sorun var mı? Mesela ben HD7970 aldım fani kırık çıktı ve 1 aydır iade için beklemedeyim.
    7870XT performansı nasıl ve kartın sorunları var mı acaba?

3 gün önce 7870xt aldım vatandan.kartın asic kalitesi 80.9du. tamam dedim turnayı gözünden vurdum.kartın voltajı 1.15V idi. şu ana kadar gördüğüm en düşük 7870xt voltajıydı bu. bi heyecanla teste soktum kartı. fakat teste sokmamla lanet olsun demem bir oldu :) kart yük altındayken aşırı bir bobin sesi ( coil whine ) geliyordu.yüksek fpslerde resmen ıslık çalıyordu kart ve vrm sıcaklıkları 90 dereceyi buluyordu.hemen gittim vatana iade ettim ve değişim yaptım . şimdiki 7870 xtnin asic kalitesi 63.9. fakat bu değer sizi yanıltmasın kart bir önceki sorunlu kart ile aynı hız aşırtma potansiyeline sahip ve vrm sıcaklığı 12 derece civarı daha düşük.voltajı 1.25 olmasına rağmen 1-2 derece daha serin çalışıyor önceki karta göre ve hiç bir rahatsız edici sesi yok. bunun haricinde bazı 7870xtlerde fan yalpa sesi ve tıkırtı gelebiliyor. biraz şans işi yani. umarım iyi bi karta denk gelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

bak sedat abi hiç üşenmeyip senin için tekrardan kasanın çektiği gücü ölçtüm ekran kart yok ama olsun

şimdi sistem i5 3570k 4.5-- 4gb 1600mhz 1.65v----2 hdd 1 ssd-- 3 adet 12cm , 1adet 18 cm fan full çalışıyor değer aşşağıda ben kartı hiçbir zaman stok değerlerinde kullanmam o değeri alırken sistemin güç değerleri artıp azalıyor taş patlasa 310w geçmemiştir o halde benim kimseye birşey ispatlama çabam yok ama psu işi çok büyütülüyor şuan kullandığım psu xigmatek tauro 500w 80+ reelde 380 w güç üretiyor ki daha cumaya kadar bu psu ve bu sistemle oc li 7970 vortex 2 kullanıyordum 7950 olayındada hatalı olduğumu söylemiştim sanıyorsam msaa 2x ve mesh quality düşükte kalmıştı insanlık halidir o kadar işin gücün arasındada bu işlede uğraşmak bazen hata yaptırıyor insana

buda şimdi aldığım güç tüketim değeri

7870XT kullananlar bir gelebilir mi?

quote:

HeavyClocker

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yok hocam niye silesin burada hepimiz yardımlaşıyoruz

Bu sistemde psu nun watt değeri böyle ve 7970 ile kullanılmış ise bendeki sistemde 7870xt default ayarlarda işlemciyide oc yapsam bile aldığım psu (OCZ FATAL1TY SERİSİ 80PLUS 550W ) hayli yeterli gelecek o zaman. Gerçi bu konuda "setek01" gereken bilgiyi verdi sağolsun. "kaan001" yaptığın test içinde teşekkür ederim. İçim daha da rahatladı

@HeavyClocker Anlayışınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 17 Haziran 2013; 10:27:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

bak sedat abi hiç üşenmeyip senin için tekrardan kasanın çektiği gücü ölçtüm ekran kart yok ama olsun

şimdi sistem i5 3570k 4.5-- 4gb 1600mhz 1.65v----2 hdd 1 ssd-- 3 adet 12cm , 1adet 18 cm fan full çalışıyor değer aşşağıda ben kartı hiçbir zaman stok değerlerinde kullanmam o değeri alırken sistemin güç değerleri artıp azalıyor taş patlasa 310w geçmemiştir o halde benim kimseye birşey ispatlama çabam yok ama psu işi çok büyütülüyor şuan kullandığım psu xigmatek tauro 500w 80+ reelde 380 w güç üretiyor ki daha cumaya kadar bu psu ve bu sistemle oc li 7970 vortex 2 kullanıyordum 7950 olayındada hatalı olduğumu söylemiştim sanıyorsam msaa 2x ve mesh quality düşükte kalmıştı insanlık halidir o kadar işin gücün arasındada bu işlede uğraşmak bazen hata yaptırıyor insana

buda şimdi aldığım güç tüketim değeri

7870XT kullananlar bir gelebilir mi?

Kaan'ım uzun bir süre o test verisi o konuda öylece kaldı ve düzeltilmedi, bir kaç kez ima ettim, yanlış dedim imkansız dedim. Belki ben atlamış olabilirim 2x aa ve mesh q ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. Hadi kusur bende olsun da, 2xaa ve mesh q' ile dahi 86 fps yine az değil. AA'yı açınca ilk darbe 10 fps'den başlıyordu bf3'de... Neyse bu konuyu deşmeye gerek yok...

Gelelim güç tüketimine. Bios ayarlarını bilmem lazım. C1E, speed steep. İşlemci full yükte midir? Prime'ı hariç tutalım rakam oldukça kabarır.
    İşlemci yüke girmiyorsa 4,5 olması çok bir şeyi değiştirmez. Cihaz arızalı olmaz mı mesela?. İnternette pitcairn 7870 testlerine bakıyorum 300-350W civarına kadar yükselen rakamlar var. Üstelik bunlar uzay test yapar. Fanlar yok en az 30-40w ceptedir. Ayrıca değerlerin çoğu stok.

Eğer vga'sız bu şekildeyse; stok hıza çekip offset voltaj ayarlayıp c stateleri açarız. Bir de boardun phase ayarlarını biostan mediuma düşürüsek aşağı yukarı ampul kadar elektrik yakar herhalde. Bunun anlamı şudur, download için açık bıraktığımızda elektirk faturası kabarmaz. Mümkün müdür?
    AMD APU'cular dağılın.

7870Xt'ye gelince;
    O kart stok halde maximum 175 wat Power dizaynlıdır, her zaman 175w'a yükselmez ama 1150 MHZ'de deli gibi güç çeker. Tüm tahıtılerde zaten OC olunca güç tüketimi dengesiz artar. Tahıtılerin tüm testlerini incele bu kusur ortaya çıkar Kaan'ım.

2500K'lı sistemle geceleri download yapmıştım 1 ay kadar. Offset mode 16 çarpanlı işlemci 0,80v gibi bir değerde çalışırdı. Zaten VGA boşta 10-20w yakar yakmaz. Gelen elektrik faturasından sonra bir daha evden gece boyu download yapmadım. En son 110 TL elektrik gelmişti bana. Sitemi sattıktan sonra geçen gün gelen son faturada sanırım 10 günlük PC kullanımı var, gelen fatura 80 TL.

• setek01 kullanıcısına yanıt
    sedat abi deşmen önemli değil ben buğra ile konuşmuştum diye hatırlıyorum ben hatamı kabullenirim hiç önemli değil

işlemci konusuna gelince gece gece ince ayar çekmeden easytune 6 ile direk 4.5 a çektim işlemciyi hatta cpuz den baktığımda işlemciye 1.32v vermiş ellemedim normalde 1.21 ile 4.5 oluyor açtım prime95 1 video 4 internet sayfası 10dk. wat değerini gözlemledim fotoğrafladım makina yanlış ölçüm yapmıyor televizyon vs. diğer aletlerde de denedim hatta 7970 ile 350-360w aralığında güç harcıyordu sistem

Orijinalden alıntı: Aysat

quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Sapphire HD7870XTler ile Crossfire yapmayı düşünüyorum. 7870XTnizde sorun var mı? Mesela ben HD7970 aldım fani kırık çıktı ve 1 aydır iade için beklemedeyim.

3 gün önce 7870xt aldım vatandan.kartın asic kalitesi 80.9du. tamam dedim turnayı gözünden vurdum.kartın voltajı 1.15V idi. şu ana kadar gördüğüm en düşük 7870xt voltajıydı bu. bi heyecanla teste soktum kartı. fakat teste sokmamla lanet olsun demem bir oldu :) kart yük altındayken aşırı bir bobin sesi ( coil whine ) geliyordu.yüksek fpslerde resmen ıslık çalıyordu kart ve vrm sıcaklıkları 90 dereceyi buluyordu.hemen gittim vatana iade ettim ve değişim yaptım . şimdiki 7870 xtnin asic kalitesi 63.9. fakat bu değer sizi yanıltmasın kart bir önceki sorunlu kart ile aynı hız aşırtma potansiyeline sahip ve vrm sıcaklığı 12 derece civarı daha düşük.voltajı 1.25 olmasına rağmen 1-2 derece daha serin çalışıyor önceki karta göre ve hiç bir rahatsız edici sesi yok. bunun haricinde bazı 7870xtlerde fan yalpa sesi ve tıkırtı gelebiliyor. biraz şans işi yani. umarım iyi bi karta denk gelirsin.

Selam Hocam,

Söylediğiniz değerlerin benim karttaki değerler ile ne kadar fark var bilmiyorum (şu an işteyim) fakat herhangi bir oyun açınca lanet bir ses (coil vine yani) geliyor. Şimdi gidip kartı mı değiştirmem lazım benim :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Spiderdeniz

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Selam Hocam,

Söylediğiniz değerlerin benim karttaki değerler ile ne kadar fark var bilmiyorum (şu an işteyim) fakat herhangi bir oyun açınca lanet bir ses (coil vine yani) geliyor. Şimdi gidip kartı mı değiştirmem lazım benim :S

valla değiştirmezsen hata edersin :) çünkü çekilecek dert değil valla. 60 fps oynayıp hala ses geliyorsa ve 500-600 fpsde ıslık çalıyorsa acilen değiştir derim

• Hemen değiştirir mi vatandaki elemanlar hocam,yoksa beni bekletirlermi? Açıkçası Metro Last Night yükledim (Elimdeki en iyi oyundu ve ultra ayarlarda herşey açık,bunun dışında Diablo 3, SC 2, NFS The Run, GTA4, Mafia 2 vb. gibi oyunlarda da denedim), ses hep aynıydı. Denemedim ama bugün okuduğum yabancı forumlardan yola çıkarak; 6+6 pin ile alakalı olabilir mi? Gücün tek kablodan gelmesi yani?

Hemen değiştirir mi vatandaki elemanlar hocam,yoksa beni bekletirlermi? Açıkçası Metro Last Night yükledim (Elimdeki en iyi oyundu ve ultra ayarlarda herşey açık,bunun dışında Diablo 3, SC 2, NFS The Run, GTA4, Mafia 2 vb. gibi oyunlarda da denedim), ses hep aynıydı. Denemedim ama bugün okuduğum yabancı forumlardan yola çıkarak; 6+6 pin ile alakalı olabilir mi? Gücün tek kablodan gelmesi yani?

yüksek güç tüketimli kartlarda tek kablodan 6+6 ya da 6+8 konfigürasyonunu tavsiye etmem çünkü bu kablolar 18 awg kalınlıkta ve akım arttıkça voltaj düşüşü oluyor.bu yüzden 2 kablo ile 6+6 ya da 6+8 pin kullanmak verimi arttırır.aynı zamanda stabiliteyi de.ama sizdeki problem bu değil. özellikle tahiti gpulu kartlarda coil whine zımbırtısı daha yoğun yaşanıyor ama dediğim gibi şans işi.ikinci kartım kedi gibi sessiz örneğin...

• quote:

quote:

Hemen değiştirir mi vatandaki elemanlar hocam,yoksa beni bekletirlermi? Açıkçası Metro Last Night yükledim (Elimdeki en iyi oyundu ve ultra ayarlarda herşey açık,bunun dışında Diablo 3, SC 2, NFS The Run, GTA4, Mafia 2 vb. gibi oyunlarda da denedim), ses hep aynıydı. Denemedim ama bugün okuduğum yabancı forumlardan yola çıkarak; 6+6 pin ile alakalı olabilir mi? Gücün tek kablodan gelmesi yani?

yüksek güç tüketimli kartlarda tek kablodan 6+6 ya da 6+8 konfigürasyonunu tavsiye etmem çünkü bu kablolar 18 awg kalınlıkta ve akım arttıkça voltaj düşüşü oluyor.bu yüzden 2 kablo ile 6+6 ya da 6+8 pin kullanmak verimi arttırır.aynı zamanda stabiliteyi de.ama sizdeki problem bu değil. özellikle tahiti gpulu kartlarda coil whine zımbırtısı daha yoğun yaşanıyor ama dediğim gibi şans işi.ikinci kartım kedi gibi sessiz örneğin...

Eyvallah Hocam saol ilgilendiğin için. Birkaç bişey daha deneyeceğim,olmazsa cuma sabahı ilk işim Vatana gitmek olacak. Son soru olarak sizinkini hemen değiştirdiler mi (Günlerce problemi anlamalarını beklemeyi istemiyorum)?

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah Hocam saol ilgilendiğin için. Birkaç bişey daha deneyeceğim,olmazsa cuma sabahı ilk işim Vatana gitmek olacak. Son soru olarak sizinkini hemen değiştirdiler mi (Günlerce problemi anlamalarını beklemeyi istemiyorum)?

hemen değiştirdiler.20 dakika sürmedi dükkana girip çıkmam

• quote:

Merhaba arkadaşlar.

hocam öncelikle kart gayet güzel.sorunlara gelecek olursak,bazılarının fanı çok ses çıkarıyor bazıları cızırdıyor.ama tabi ki hepsinde olmuyor birazcık şansa bağlı örneğin bende ilk aldığımda cızırtı vardı Diablo III oynarken.ama şimdi hiçbir sorun yok gayet memnunum performansını da çok iyi buluyorum.
    AMD FX X8 8350 (4 GHz)//GIGABYTE 990XA-UD3 AMD 990X/SB950//SAPPHIRE HD7870XT 2GB GDDR5//CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9//SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0//LOGITECH MK330 WIRELESS KLAVYE//Razer Mamba Gaming Mouse//Razer Kraken Pro Neon Gaming Headset//LOGITECH Z-313 2 1
  • bu 7870xt muhteşem bir f/p ürünü fakat böyle kronik ses/ısı sorunlu kart nasıl yapmayı başarıyorlar anlamadım....vatandan 2 kez aynı kartı aldım ...en sonunda asus 660tiTop aldım...elimde arctic extreme 3 vga soğutucu var onu bile takmaya gerek kalmadı ...
  • sa beyler bendede 7870xt var yuke gelince o cızırtı bendede var kartı ılk aldıgımda değiştirdim yenı taktıklarındada aynı sorun var ve bunun bi sorun olmadıgını soyledıler yaklaşık 1 senedır kullanıyom tık yok.Gecenlerde whact dogs oyunu oynuyodum bırden kapandı.Psu yanmış vatandakıler oyle dedi.Çünkü anakartta hiç elektrik gelmıyordu anakart uzerındekı lamba yanmıyordu.Sonra ximatek 80+plus bronze 600wat aldım. asus m5a99x evo kasada 5 adet fan var.7870 xt ekran kartı.16 gb corshair ram. t4 clor master.1 ssd + hdd+1 dvd bulunmakta. bu sisteme bu güç kaynağı yeterlımı.

Diğer yanan güç kaynagı hıgh power 550 wattı ama 80plus değildi sizce dediklerine göre yandımı yoksa şarteli felan varmı bunun koku felan gelmedi hiç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.