|
-
-
ben olsam oled alırdım çünkü daha çok geceleri film izliyorum, ve daha az parlak, koyu sahneleri seviyorum.
miniled ,oled i taklit etmeye çalışıyor, siyah alanın arkasını sondürerek daha gerçekçi siyahın yanında parlak renkler sunuyor,
TCL 7 serisinde sanırım 2.000 e yakın led var, 8 serisinde 5.000 e yakın led var.
iki TV de seni mutsuz etmez bence, gündüz ışıklı yerde izleyeceksen TCL alabilirsin,
marka olarak LG daha kaliteli diye düşünüyorum, ayrıca Oled teknolojisini seviyorum.
_____________________________ onnow78 -
Vatana gidiyorum tcl öneriyor media markete gidiyorum samsung öneriyor anlamadım tcl ses sistemi olarak panel olarak güzel mini ledi
Oled yeni teknoloji diye o kdr fiyat farkı vermek istemiyorum bütçem 65 bin tl alabiliceğim en iyi tv c6k 65inc veya c7k gibi geliyor oledde yanma sorunu oluyormus uzun vadede miniled iyiymiş felan diyorlar beni aydınlatabilirmisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bla Bla Bla -
Bayadır araştırıyorum tv almak için, bence oled alınabilen paraya miniled alınmaz Miniled alınabilen paraya led alınmaz. Bu işlerde anladığım kadarıyla temel kural budur.
Tcl en yüksek ekran boyutunda o sayılarda minilede sahip, 65 ekranda sitesinde yazdığı kadar bölgeyi karartmıyor. Renkleri daha canlı ama siyahlarda arkadan vuran beyaz ışığı hissetmeye devam ediyorsun. Halo efekt diye adlandırılan durum miniled teknolojisinde de az da olsa mevcut. Bunun dışında kötü televizyon değil. Sadece oled parası vereceksen oled almanı öneririm. illa miniled almak istiyorsan lg/samsung'dan daha iyi televizyonlar üretiyor tcl. Yine de oled - %15-20 gibi bir rakam olmadıkça ben miniled almayı düşünmüyorum artık.
@FantaFox bütçen için en uygun tv oled55c54la. Ekranı büyük olsun dersen c6k da olabilir ama net bir kalite farkı hissedersin. ekran azıcık parlasın bir şey olmaz diyorsan 65q7c modeline de bakabilirsin. Oled yanar diyenlere bakma, 3-5 sene sonra miniled tv'ler ne olacak bilen yok. Günümüzde hiç bir tv modelinin eskiden olduğu gibi 8-10 sene gideceğini sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahoa -- 16 Aralık 2025; 21:53:55 >_____________________________ Wow-Blizzard İçerik Satışı
https://forum.donanimhaber.com/blizzard-icerik-satisi--145645821#145645821
-
Oled yeni bir teknoloji değil. Tamamen farklı bir alet. Asıl yeni olan miniled dir. Kullanım şeklinize göre almalısınız. Uzun saatler , gündüz ve uydu yayınları izlenecekse Oled almayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
65q7c alın 61k 1248yerel karatma 2600nitt parlaklık
6.2.2 60w bang&olufsen var
Yeni andorid 14 aldı Google TV zaten muazzam
Cloudstream stremio ile muazzam dv filimler izlersiniz
B seri oled almak hata tercih sizin
Miniled artık başka seviye siyahlar ve renkler muazzam
İstediğini sorabilirsiniz
Oled almak için oled alınmaz !!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newnobre -- 17 Aralık 2025; 17:28:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
65Q7C TCL mi Samsung mu diğer yorumlardada gördüğüm gibi karar verdim
TCL Marka 65C6K mı 65Q7C mi ?
Hangisi daha iyi ve farkları neler ?
_____________________________ Bla Bla Bla -
Hocam
Q serisi internet satısı için olan modeldir ve tek olan fark ısık yans8tma olayında Q serisi C serisine göre 1 tık geridedir ama bunu gözle anlama sansınız azd8r
Eee peki fark neden var satıs yeri farkı Q serisi 55ve 65 inç üretilir ve sadece Amazon Hepsiburada trendyolda satılır
Teknik farklarıda yazayım
Q7c ve c7k yüzde99 aynı tvdir
1248 yerelkaratma(fald)--- 2600nit parlaklık
6.2.2 bang&olufsen ses sistemi vardır
HVA Paneli teknoloji ile yandan bakış açısı gelisti ( va panellerde bir miktar bozulma olurdu)
Oyun için önemli
144hz 4k
288hz 1080p
Dolby vision --hdr --hdr+. Görüntü
Dolby atmos -- DTS -- ddp ses
Google TV 14 güncelemesi geldi Yeni
C6k ve Q6c yüzde99 aynı tvdir
242 yerel karatma (fald) --640nitt parlaklık
40w 2.1 onkyo ses sistemi
HVA Paneli teknoloji ile yandan bakış açısı gelisti ( va panellerde bir miktar bozulma olurdu)
Oyun için önemli
144hz 4k
288hz 1080p
Dolby vision --hdr --hdr+. Görüntü
Dolby atmos -- DTS -- ddp ses
Google TV 14 güncelemesi geldi Yeni
Benim fikrim 60k 65q7c olur 3kat daha iyi TV
Q6cden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Samsung da bu kalitede sadece qn90f var. Q7c çok iyi bir tv
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
C7K ( Q7c) Rtings com değerlendirmesi ;
7.8 Karma Kullanım
7.9 Ev Sineması
8.0 Aydınlık Oda
7.9 Spor
7.8 Oyun
7.8 Parlaklık
8.4 Siyah Seviye
7.5 Renk
7.7 İşleniyor (Geliştirme Aşamasında)
8.0 Oyun Modu Duyarlılığı
Kararımız
7.8 Karma Kullanım
TCL QM7K, karma kullanım için oldukça iyi bir TV. Özellikle SDR modunda oldukça parlak, bu nedenle iyi aydınlatılmış odalardan gelen parlamayı kolayca aşabiliyor. Doğrudan ışık kaynaklarından gelen parlamayla biraz zorlansa da, ortam ışıklarından gelen parlamayı takdire şayan bir şekilde idare ediyor, bu nedenle spor izlerken olduğu gibi aydınlık odalarda gerçekten öne çıkıyor. Ayrıca, harika kontrastı ve belirgin çiçeklenmeye rağmen iyi HDR parlaklığı sayesinde karanlık odalarda da öne çıkıyor; bu TV'de siyahlar, ekranda parlak vurgular olsa bile son derece derin. Renkli bir TV, ancak HDR'de çok doğru değil; renk tutkunları en iyi deneyimi elde etmek için bu TV'yi kalibre ettirmek isteyebilir. İşlemcisi genel olarak iyi, bu nedenle yetersiz içerikleri bile oldukça iyi işliyor.
Artıları
• Yüksek siyah seviyeleri, odanın bağlamı ne olursa olsun derin siyahlar sunar.
• Oldukça renkli, özellikle HDR'de.
• HDMI 2.1 bant genişliği, 4k @ 144Hz veya 1080p @ 288Hz'e kadar ve VRR desteği.
• İyi aydınlatılmış odalar için SDR'de rahatlıkla yeterli parlaklıkta.
• Daha aydınlık odalarda siyah seviyeleri ve renkler derin ve canlı kalır.
Eksileri
• HDR ön kalibrasyon doğruluğu vasatın altında.
• Parlak ışıkların veya pencerelerin tam karşısına yerleştirildiğinde bir miktar görünür parlama meydana gelir.
C6K (Q6c) Rtings com değerlendirmesi
7.1 Karma Kullanım
7.2 Ev Sineması
7.0 Aydınlık Oda
7.1 Spor
7.2 Oyun
6.5 Parlaklık
7.6 Siyah Seviye
7.2 Renk
7.0 İşleniyor (Geliştirme Aşamasında)
7.9 Oyun Modu Duyarlılığı
Kararımız
7.1 Karma Kullanım
TCL QM6K, belirli bir alanda öne çıkmasa da çok yönlü bir TV. En güçlü yanı, çok düşük giriş gecikmesi, yüksek yenileme hızı desteği ve çok sayıda oyun özelliğiyle desteklenen çok iyi oyun performansı. Görsel olarak, etkileyici kontrastı ve iyi siyah homojenliği sayesinde siyah seviyeleri oldukça iyi olsa da TV etkileyici değil. Ne yazık ki, parlak vurguların etrafında istediğinizden daha fazla hale var, ancak fena değil. HDR parlaklığı en iyi ihtimalle vasat, bu nedenle TV genel olarak etkili bir HDR deneyimi sunmuyor. Yine de, bu siyah seviyeleri, iyi HDR parlaklık doğruluğu ve düşük kekemelik miktarı nedeniyle referans koşulları için iyi bir seçim. Yüksek SDR tepe parlaklığı sayesinde SDR içeriklerde daha iyi performans gösteriyor; bu, herhangi bir ışığı doğrudan TV'ye yerleştirmekten kaçındığınız sürece, daha parlak odalardaki parlamayı bir miktar bastırmaya yetiyor.
Artıları
• Çok iyi siyah seviyeleri, odanın bağlamı ne olursa olsun derin siyahlar sunar.
• HDR ve SDR'da çok hassas.
• Dolaylı ışık kaynaklarının yarattığı parlamayı giderecek kadar SDR parlaklığında.
• HDMI 2.1 bant genişliği, 4k @ 144Hz ve 1080p @ 288Hz'e kadar ve VRR desteği.
Eksileri
• Gerçekten etkili bir HDR izleme deneyimi sağlamak için HDR'de çok loş.
• Parlak ışıkların veya pencerelerin tam karşısına yerleştirildiğinde gözle görülür parlama.
• Aşırı açılardan bakıldığında görüntü bir miktar bozuluyor.
C7K ( Q7c) ;
Rtings com puani 7.8
Renk gami %97,
Gen 7 , super condensed Lens, 23 bit driving, All domain halo control teknolojisi,
3000 nit,
85 " 1568 yerel karartma
75" 1248 yerel karartma,
65 " 1008 yerel karartma,
CrystGlow HVA ekran,
6.2.2 Bang olufsen ses sistemi,
Dolby Vision IQ,
HDR10, HDR10+, HLG,
AİPQ Pro Processor,
Filmmaker, İmax,
Dolby Atmos, DTS-X
Google Tv
UHD 144, FHD 288
60 wat ses.
Freesync Premium Pro
ALLM
C6K ( Q6c) ;
Rtings com puani 7.1
Renk gami %93,
Condensed Lens, 16 bit driving,
1000 nit,
75" 312 yerel karartma,
65 " 242 yerel karartma,
HVA ekran,
2.1 Onkyo ses sistemi,
Dolby Vision IQ,, HDR10, HDR10+, HLG,
AİPQ Pro Processor,
Filmmaker, İmax,
Dolby Atmos, DTS-X
Google Tv
UHD 144, FHD 288
40 wat ses.
Freesync Premium Pro
ALLM
Q7c ile Q6c arasındaki farklar;
Q7c : Renk gami %97, Gen 7.lens. 23 bit driving, halo control teknolojisi, 3000 nit, daha fazla yerel karartma, CrystGlow HVA ekran, 6.2.2 Bang olufsen ses sistemi, 60 wat ses.
Q6c : Renk gami %93 ,16 bit driving, 1000 nit, daha az yerel karartma, HVA ekran, 2.1 Onkyo ses sistemi, 40 wat ses
Umarim yeterince açıklayıcı olabilmistir hocam, Görüldüğü uzere Q7c cok daha özelliklidir hocam, karar sizin artik...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans76 -- 19 Aralık 2025; 21:32:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
B serisini kullanıyorum, geceleri memnunum. Sabah ve ışık altında izliyorsanız C5 alın derim. C7K çok daha parlak, yanma derdi yok ama tabii ki bir OLED değil ama ona yakın. Karartma bölgeleri vb. Ben C7K alacakken indirimden B5 aldım. B5 yerine çıkabiliyosanız C5 alın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 20 Aralık 2025; 12:24:40 >
B5 kullanıyorum gündüz gece fark etmiyor gayet memnunum. Tcl c7k alsam yine memnun olurdum o da güzel bir TV fakat Türkiye'deki fiyat politikası adam kazıklama üzerine kurulu. Avrupa'da ve dünyada yarı fiyatına tercih nedeni ama Türkiye'de bu avantaj yok. Bazen LG kendi sitesinde indirim uyguluyor. C5 de denk getirebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bu arada frekans nick'li kişi her yerde rtings puanı paylaşmaya bayılır. B5 rtings puanı tcl yi ezer geçer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estimatoreng -- 21 Aralık 2025; 17:43:15 >
Bilgi paylaşıyoruz, merak edenler icin daha kolay kiyas yapmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz, sizde yapabilirsiniz 🙂
Mini led ile Oled yapısı gereği farklıdır, oledler siyahı iyi verirken parlaklik yönünden geridedir.
C7k orta sekment mini led Tv dir ve suan 65q7c si 61.500 e satılmaktadır. Uydu yayini ağırlıklı Tv kullananlar ve uzun süreli Tv kullanımlar icin c7k(q7c) özellikleri ve fiyatıyla uygun bi Tv dir.
C7k( q7c) özelliklerinde demiyorum ona yakın özelliklerde ve puanlardaki diger markaların ( samsung/Lg) mini led Tv lerinin fiyatlarıni ne kadar hic haberiniz var mi ? Vatan, Hepsiburada, Trendyol gibi yerlerde kaçtan satıyor hic baktınız mi ?
Mesela samsung 65qn70f yi kaçtan satıliyor? Bu Tv ne giriş seviyesi mini led ne de Edge Led Tv, Mini Lit Edge diye bi isim uydurduklari Rtings comda 6 paun bile anca alacak Tv yi büyük mağazalar 71-72 k den satılıyor 🙂
7.8 puan almış 65q7c nin 61.5 dan satıldığını düşünürseniz vatandaşı kim kazıkliyor anlayabiliriz biraz.
Tcl in c8k si 8.4 almış mesela, Lg B5 Oled 8.2 puan almış ama dedigim gibi Oled ve mini led kisinin kullanım amacına göre değişen Tv ler.
B5 testlerde Aydınlık oda, Spor ,ve Parlaklık ta Tcl c7k( q7c ) den daha geri puan almış.
Hani Oled B5 d3 gündüzde gecedeki gibi ekran performans alıyorum dediğinize pek katılamıyorum maalesef.
Veriler tersini diyor, q7c 2600 nit parlaklığı ile gündüzde de gayet iyi ekran performansı veriyor, en ust oled de bildiğim kadarıyla 1000 bit olmasi lazim parlaklik ( belki yanılıyor olabilirim bilen düzeltebilir) ki b5, c5 in altında giriş seviyesi bi Oled.
Hadi Lg B5 Oled in Rtings com puanlarını da ben paylayasım
Lg B5 Oled Rtings com puanlari
8.2 Karma Kullanım
8.4 Ev Sineması
6.7 Aydınlık Oda
7.1 Spor
8.5 Oyun
7.0 Parlaklık
10 Siyah Seviyesi
8.3 Renk
Görüldüğü gibi Aydınlık Oda, Spor ve Parlaklık alanlarında puani düşük, giriş seviyesi Oled oldugu ivin normal yani, orta seviye c5 de biraz daha iyi bu oranlar, üst seviye g5 de cok daha iyi.
Kullanımına gore ve bütçesine göre Oled almak isteyen, ilerideki olası ekran yanığı risklerini de bilerek Oled alsın, kimse bisey demiyor zaten.
Uydu yayini ağırlık Tv izleyenlerde mini led tercih etsin tavsiyesinde bulunuyoruz.
-
birisi egea diğeri en az mercedes...
birisi sana yurtdışında sattığı fiyatıyla satıyor hatta yeri geliyor ülkende daha ucuz fiyata satıyor diğeri ise yurtdışında diğer markalarla rekabet edebilmek için ucuzun ucuzuna sattığı tv leri türkiyede yurtdışı fiyatlarına göre bariz pahalıya satıyor yani daha fazla para ödeyip daha ucuz ürün alıyorsun...
birisinde film açıyorsun siyahlar simsiyah altyazıda çiçeklenme yok ekranın hiçbir yerinde bulutlanma yok tüm pikseller ayrı olduğu için simsiyah ekranın ortasında alevteki vurgular bile muhteşem herşey mükemmel görünüyor
diğerinde ise film açıyorsun kenar aydınlatma ise siyah barlar berbat gözüküyor karanlık sahnelerde bulutlanma var altyazı desen...hadi mini led alayım diyorsun oda ne kadar mini led olacak koca tv ye 300-500 led koyuyorlar onunda becerip algoritmasını doğru düzgün yapamıyorlar karanlık sahenlerde objelerin etraflarında beyazlık vurgular yetersiz hele birde karanlık bi sahnede altyazı çıkmasın diyorsunki ben bunun nesine para verdim...
birisi oyun konusunda hem gecikme süreleri hem tepki süreleri hem netlik konusunda rakipsiz oled olmasının getirdiği görüş açısı vs gibi artılara hiç girmiyorum zaten...
diğerindeyse markaya göre oyun modunda ya ekstra özellikleri açtırmaz açtırsada muhteşem gecikme ekler oynayamazsın e ekstraları kullanamıyorsun olsun mini led bu tv diyorsun iyidir diyorsun giriyorsun oyuna marka vecerip yazılımı yapamamış aydınlatma yeterince hızlı çalışmıyor objelerin etrafındaki ışıklarda gecikmeler oluyor yada anlık hızlı sahne değişimlerinde ışığın miktarını yada bölgesini ayarlayamıyor...
bu işlerden hiç anlamayan birisine KARANLIK BİR ORTAMDA iki tv yi yanyana koyun birisi en iyi led olsun diğeri ise en dandik oled fazla değil 2dk film izletin 2dk oyun oynatın o bile bir daha led modele dönüp bakmaz...
bütçesi müsait olan eğer kafe işyeri tarzı yerlerde kullanmayacaksa 24 saat haber izlemeyecekse oledle led modeli karşılaştırma bile karşılaştırmasın...
neye göre yakın hocam? iki tv yi karanlık bir ortamda siyah barları olan karanlık sahnelerinde olduğu altyazılı bi film izledikten sonra tekrar karşılaştıırın bence öyle yazılanlarla aydınlık ortamdaki youtube videoları ile fikir yürütmeyin...bu iki tv bambaşka iki dünya birisi birçok konuda (oyun hdr içerik film) ortalamanın bariz üzerindeyken diğerinde en fazla parlaklığı sona çekip haber yada tv dizisi izlersiniz :)
_____________________________ -
Bende merak etmişimdir samsung/Lg mini led Tv lerini kim niye alıyor Oled varken 🙂
Hem özellikleri geri hem de pahali ( qn90f hariç ama fiyati yüksek)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
...
c8k c5
_____________________________ -
Eh işte karartma bölgesiyle az oled gibi. Yine de lcd ve qled'ten iyidir.
Benzer içerikler
- oled tv önerisi
- webos mu android mi
- samsung hg55au800ee
- tcl mi lg mi
- qned nedir
- en iyi televizyon markası 2025
- televizyon önerileri
- tcl q6c
- en iyi televizyon markası
- tcl qm7k
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt