Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
19
Favori
37.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim

    Merhaba. Biliyorsunuz ki monitör dünyasında artık OLED teknolojisini görmeye başladık ufak ufak. Şu an Türkiye'de satılan tek quantum dot OLED paneline sahip olan Samsung stoklara giriş yaptı. Satın aldım ve 4-4.5 saat civari bir kullanım sürem var.


    Arkadaşlar monitör Alienware 3423dw monitörü ile aynı panele sahip ama yansıma önleyici olarak daha başarılı. Alienware 10 bit görüntü verebilirler Samsung 12 bitte 175Hz verebiliyor. Micro HDMI, mini HDMI, mini DP, Type-C ile görüntü verebilmekte. Ekran koruyucu ile gelmekte ayrıca monitör bu güzel bir özellik çünkü Alienware için kısa bir araştırma yaparsanız ekran koruyucu olmadığı için çizikle gelen monitörler var. Alienware çift fan ile gelirken Samsung'da fan yok ki Alienware fanını çok rahatsız edici bulan kişiler var yabancı forumlarda. Monitör hiçbir şekilde ısınmadı diyebilirim. Ayrıca monitörün kendine ait bir kuantum Neo işlemcisi ve akıllı sistemi mevcut. Bilgisayar olmadan televizyon gibi de takilabiliyorsunuz.


    Artılar:

    + HDR 400 gerçek siyah sertifikalı bir monitör ve muazzam anlar yaşatıyor size. Bilmeyenler için söylemem gerekirse HDR400 gerçek siyah HDR1000'den daha güzel gözüküyor.


    +Monitör 4 saatte bir piksel kaydırma gibi özelliklerini kullanarak OLED yanığını engelliyor. Siz fark etmiyorsunuz sizi etkilemiyor kısaca.


    + OLED olmasından dolayı muazzam siyah kareleri yaşıyorsunuz. Renkleri IPS'den daha güzel, siyahları VA'dan daha iyi veriyor. Şu ana kadar gördüğüm en kaliteli panel diyebilirim.


    + Gecikme süresi 0.1 Ms ve 175 Hz.


    +Hikayeli oyunları seviyorsanız bundan daha iyi bir monitör yok en azından şuanlık:)


    + 21:9 monitör boyutu sizi hikayeli oyunların içine çekiyor resmen. 16:9 monitör boyutundaki oynadığınız oyunları bir daha oynamak isteyebilirsiniz :)


    + Renk gamutu, skalası çok çok iyi. Profesyonel işlerinizde de kullanabilirsiniz.


    + Reddit'ten okuduğum kadarıyla bir kişi samsung.uk yani birleşik krallık ile görüşmüş ve 3 sene OLED yanığına karşı garantili denilmiş.


    + 12 bitte 175 Hz.

    + Samsung belirtmese de monitör 960 nit parlaklığa çıkabiliyor. Bu çok iyi bir şey.


    Eksikleri:

    - Çok pahalı bir monitör.

    - 21:9 ekranı Valorant gibi oyunlar için uygun değil yanlardan siyah boşluklar kalıyor. Bana çok garip geldi ama siz alışırsınız belki.

    + Kodlama ile uğraşan, metin tabanlı iş yapan arkadaşlara önermiyorum. OLED monitörler bu konuda can sıkıcı olabiliyor.


    https://www.hepsiburada.com/samsung-ls34bg850suxuf-smart-odyssey-oled-g8-34-0-1ms-175hz-uwqhd-1800r-has-usb-type-c-mini-dp-gaming-monitor-p-HBCV00003NYTL7?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBCV00003NYTL7&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c



    Merak ettiğiniz bir şey var ise deneyimleyip sizlere yazarım.






    Edit : Uzun süreli bir kullanımda yorumlarımı güncellemek ve birkaç inceleme bırakmak istiyorum.

    Genel bakış:

    +Kutu içeriğinde DP kablosu,vesa aparatı, kullanım kılavuzu, gayet sağlam bir stand, garanti belgesi çıkmakta.

    +Monitör paneli tamamen çizilme önleyici ekran koruyucusu ile gelmekte.

    -Bu kadar pahalı bir monitör olup içinden mikro hdmı 2.1 kablosu çıkmaması cimrilikten başka bir şey değil.

    -+ Bu kişiden kişiye değişir. Güç adaptörü oldukça büyük bir laptop adaptörü gibi. Bunun sebebi monitörün telefon olsun, macbook olsun type c ile başka aletleri 65 watt hızlı şarj ile edebilmesi. Monitör hdr kullanımda o güç adaptörünün tamamı kadar enerji harcamadığını görmüştüm.

    Kurulum:

    +Kurulum oldukça basit ve sade. Bir tornavidalar ile 5 dakika sürmüyor.

    +Monitörü isterseniz wifi ağına bağlayıp wifi üzerinden güncellemeler yapabiliyorsunuz

    Özellikler:

    +Monitör tizenos akıllı sisteme sahip ve bilgisayarı açmadan akıllı TV olarak kullanıyorsunuz. Ben exxen,Youtube, Disney+ kullanıyorum. 16:9 içerikleri son gelen güncelleme ile 21:9 formatına çekebiliiyorsunuz.

    +Monitörü 2 kısma ayırıp iki farklı cihaz takabiliyorsunuz. -Ben bir kısmında Windows bir kısmında macos denedim ama macos çok kötü gözüküyor font yapısı bir bozuk gibi.

    +Monitörün kumandası gayet sade ve pratik menüsü var.

    +Oyun modu diye bir kolaylık var ki çok güzel bir şey. Oyun modunu kapattığınızda monitör sdr olarak çalışıyor ve kendini 120 hz çekiyor. Açtığınızda hdr olarak çalışıyor 175hz oluyor.

    +Görüntü ayarlarında oldukça detay var. Monitör varsayılan olarak renk doygunluğu fazla geliyor onu keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.

    +Hdr 400 true black sertifikasına sahip ve HDR olayını cidden mükemmel derecede veriyor.

    +Hdr1000 sertifikası yok lakin monitörün 1000 nite peak attığı ayarlar mevcut.

    +Core lightning diye bir ayarı var bu belli başlı tvlerde ki ambilght teknolojisi gibi monitör arkasındaki ışık istasyonundan duvara ve çevreye izlediğiniz film ve ya oynadığınız oyunun renklerini veriyor sizi daha çok havaya sokmak için isterseniz kapatabilirsiniz.

    +AMD freesync premium pro mevcut. Yerel hdr desteği var. Herhangi bir şekilde kekeleme, yırtılma, takılma yaşamadım. Attığım inceleme de 12bit, hdr, 175 hz free sync premium pro ile sorunsuz yaşadığını belirtmiş. Monitör unboxed incelemesi bu konu üzerinde duracaktır.


    https://www.youtube.com/watch?v=SR3SWWPk6w0&feature=youtu.be


    Görüntü kalitesi:

    +OLED kalitesini zaten anlatmaya gerek yok. Qd-olede sahip Samsung G8 OLED derin siyanlar konusunda başarılı, canlı renklere sahip, renk derinliği oldukça iyi.

    +12 bit denemedim lakin forumda deneyen arkadaşlar var ve yukarıdaki attığım incelemede de mevcut. HDMI 2.1 kablosu siparişini verdim gelsin deneyeceğim.

    +Sistemin çizebileceği en iyi görüntüyü gösterebilen monitörlerden biri olduğunu düşünüyorum.

    +Ses kalitesi:

    +Monitör hoparlörü çevresel sesleri iyi veriyor.

    -+Standart bir kullanıcıyım ve ses konusunda pek bilgim yok beni tatmin ediyor lakin sizi etmeyebilir.

    Tasarım:

    +Oldukça şık gri bir tasarıma sahip.

    +Görüş açısına göre ayarlama yapabiliyorsunuz.

    Karşılaştığım sorunlar:

    -Monitör günde 1-2 kere kendi kendine ses kısıp azaltıyor. İlk başta akıllı ses sisteminden dolayı sandım fakat değil sanırım. Rahatsız edici bir şey değil fakat neden yaptığını anlamadım. Edit: çözümü buldum uyarlanabilir ses düzeyini kapatmak gerekiyormuş.

    -Haraketli arkaplan ve ya oyunlarda alt+tab atıldığında altta gri bir çizgi çıkıyor. Bu sorunun çözümü nvidia kontrol panelinden çözünürlük oluşturma kısmına gelip yenileme hızını 174 hz yapmak ve geri 175 hz çekmek. 4 haftalık kullanımımda 1 kere yaşadım ve bu ayarı yaptığımdan beri yaşamıyorum.

    -Ilk hafta bir kere monitör uykudayken uyanmama sorunu yaşadım. Daha sonra 3 güncelleme yapıldı ve şuan dp kablosu ile uyanma sorunu yaşamıyorum. Fakat hâlâ yaşadığını söyleyen kullanıcılar var ve geçici bir çözüm olarak ilk önce monitörün kumandasıyla monitörü uyandırıp sonra bilgisayarı uyandırıyorlar ise yarıyor ama bu sorunu yaşayanlar için mazeret değil.


    Kendi görüşüm:

    +Eğer ki İnce ayar yapmayı seven birisi iseniz ve monitörü tamamen kişisel keyfinize göre ayarlamak istiyorsanız piyasadaki en güzel monitörlerden birisi.

    +Oyun, hdr, film kullanım senaryosunda sizlere muazzam keyif yaşatır ve bu konuda da piyasanın en iyi monitörlerinden birisi.

    +Samsung 3 yıl panel garantisi verdiğini belirtti.

    -Günlük kullanımda metinler rahatsız edici değil fakat text tabanlı işi olan, kodlama yapan insanlara önermiyorum. Qd-oled panel piksel yapısından dolayı Metin saçaklanmasına ve statik metinlerde yanma riskine sahiptir.

    -Fiyatı 1500 dolar. Gerçekten pahalı bir monitör. MSI qd-oled yanma garantisine sahipse daha fiyat performans olacağını düşünüyorum.

    ilgilenen arkadaşlara güvenilir inceleme kaynakları olan rttings ve monitor unboxed incelemesine bakmanızı tavsiye ederim.

    Ayrıca amazon yorumlarını okuyabilirsiniz.

    https://www.amazon.com/product-reviews/B0BLF2RWNV/ref=cm_cr_othr_mb_show_all_top?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews




    EDİT 2: Bazı kişilerin inatla trolleme derecesinde yazdığı sorunların çoğu son güncelleme ile çözülmüştür.



    Flickering(bu aşağıdaki renk cümbüşü) sorunu var deniyordu ve bu sorun bazı kullanıcılarda mevcuttu. Vrr ve hdr çalışmıyor iddiası vardı bu hiç bir zaman yaşanmadı benim için.

    Sorunların olmadığına dair video :


    Uyku sorunu yaşamadığıma dair video :





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 6 Mart 2023; 18:45:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar, DH nicki @Sasua ve @Esnaf_TV olan kullanıcılar büyük ihtimalle bu monitörden bir kazanç elde ediyorlar ve her forumda yalan yanlış bilgiler vererek "Yalan pazarlama" yapıyorlar. Samsung G8 Oled güzel bir monitör olabilir fakat özellikle DH Nicki : Sasua olan şahıs rakibi olarak gösterilen Dell AW3423DW modelini nedense her konu altında baltalamaya çalışıyor ve akla mantığa sığmayan tamamen kendi uydurma bilgileriyle. Nedenini biraz merak edip araştırdım ve ne tesadüftür ki burada da bu ikiliye denk geldim. Neyse ki kısa sürede niyetlerini anladım, bu iki kafadar büyük ihtimalle Samsung Distribrütör'ü, bu yüzdendir ki sadece kendi monitorlerini pazarlamak veya deneyimlerini paylaşmak yerine aynı zamanda kusursuz olan rakipleri AW3423DW modelini yerden yere vurmaya çalışıyorlar, kısaca algı operasyonu ve "yalan pazarlama" diyebiliriz.

    Bir ürün incelerken çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum, çünkü forumlarda bu yalan dolan taktiklerle çok fazla kendi monitorunu satmaya çalışan bir takim gruplar mevcut. (Bu işten para kazananlar) Daha çok yabancı forumlarda araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/dell-alienware-aw3423dw-tuerkiyeye-gelecek-mi.2072784/

    DH nicki Sasua ve Esnaf_TV olan kullanıcılar, yukarıda linkini bıraktığım forumda bahsettiğim olayları hiç birbirlerini tanımıyormuş gibi yapıyorlar. Baştan sona okumanızı tavsiye ederim!

    Sasua = Sabura48 / Esnaf_TV = hasangencer

    Saçmaladıkları sadece 1 tane ek bırakacağım, daha fazlasını yukardaki linkten takip ediniz hayırlı akşamlar, esenlikle kalın efendim!

    Evvvvet sayın seyirciler! Hayallerden değil gerçeklerden bahseden kurtarıcınız olarak konuya gene ışık hızıyla giriş yapmış bulunmaktayım..

    1) Bu monitörün vaad ettiği 12 Bit'i tamamen kafanızdan silin atın tamamen. Çünkü kandırıkçı Samsung kutunun içerisine HDMI 2.1 kablo koymamış çünkü HDMI 2.1 sorunlu. Bu 12 bit sinyali taşıyabilecek olan kablodan bahsediyoruz evet evet kesinlikle yanlış anlamadınız o kablo bu kablo! Zaten sorunlu olmasa bile HDMI 2.1 kablo 175hz'de 12 bit sinyali DSC kullanmadan taşıyabilmesi gerekir ki gerçek 12 bit olsun. DSC yönteminde renk formatı 4:4:4 olarak değil de 4:2:2 veya 4:2:0 olur bu şu demek : Renk yelpazesinden ödün veriliyor, görüntü çamura dönüşüyor ve bir anda kendinizi ateri oynar gibi hissediyorsunuz. Aaa dur bi dakka hani 12 bit 68 milyar renk demekti? Evet bunlar hayaller, gerçeklerden bahsetmeye devam..

    2) Zaten HDR özelliğini de sorunsuz olarak kullanabilmeniz için Display Port kablo kullanmanız gerekiyor. Çünkü HDMI 2.1 sorunlu arkadaşlar, yani 12biti de HDR'yi de unutun HDMI 2.1 ile XD (Display port kablo kullanırsanız da monitörün uyku moduna geçme ve uyanmama sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz. Yani iki ucu yosunlu değnek! XD) ..

    Kaynak herhangi bir organım değil, zaten yukarıda kalan eski mesajlara bakarsanız Samsung'un nasıl bir sinsilik ve entrikalar içinde olduğunu anlarsınız. Yok anlamadınız diyelim ahan da kaynak burası :

    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/zp02nw/samsung_oled_g8_hdr_settings_win11_on_nvidia_gpu/

    Muz niyetine hıyar pazarlayan ve satan bu Samsung'un hemen yanına "Elite Tuz A.ş" olarak bir dükkan açmayı planlıyorum, paranın belini nasıl kıracağımı sonun da buldum! Siz de artık benden alışveriş yaparsınız o kadar mesaimiz geçti ayıptır yauv! Hehehhehehe
    😁🕶️🤏

    @Sasua






    Monitörü bugün itibariyle satın aldım. Sitelerde iade problemi yaşamamak adına bulunduğum şehirdeki MediaMark'tan satın aldım. Eve gelince biraz deneme fırsatı buldum ve kaldırdım kutusuna aynı gün iade ettim. Bu monitörü almak isteyen kişilere de tavsiyem mutlaka kendi şehirlerindeki mağazalardan satın alsınlar. Herhangi bi hayal kırıklığı yaşamanız durumunda iade zorluğu yaşatan sitelerle uğraşmazsınız en azından. Başka markalar nasıldır bilemiyorum ama Samsung'un bu konuda daha çok yol katetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar fazla soruna ben ne yazık ki tolerans gösteremedim, iyi forumlar.
    Gitmişler iki kafadar birbirini tanımıyo gibi Technopatta "AW3423DW" konusu altında sahtekarlık peşindeler. Bir de buradan tanıştıkları adamlarla Aw3423dw stoklarını öğreniyorlar gelecek mi gelmeyecek mi diye sözde kullanıcılar tamamen yalan, içleri dışları sahtekarlık olmuş bunlar hadi distribütör değilse bana lütfen olan biteni birisi açıklayabilir mi taaa ilk mesajımda zaten bahsettiğim sitenin linkini verdim. Lütfen birisi bana izah etsin durumu planları aşağıdaki görseldeki gibi değil tamamen iyi niyetliler desin ama açıklasın 2 tane mantıklı cümle kursun sadece!


    1) G-Sync eksisi var artısı yok dedi "Dell" Bile bunu kabul etti dedi işin içinden çıkamadı konuyu reddit'e bağladı sıvamaya çalıştı. Zınk "R" vites.
    2) Kronik sorunu olan monitöre daha yeni yeni güncellemeler gelmesine rağmen ben bu sorunlardan bahsedince "Çıldırsanız da en iyi monitör" dedi kendi kendine triplere girdi şimdi ise stoklarda olsaydı "Dell" alırdım demeye başladı. Hayırdır, Dell bile kabul etmişti zırvalıklarını? Argüman sunamayınca zınk "R" vites. (G-sync artısı yok eksisi var kardeşim kafan mı güzel senin neden Dell alıyon alooo!XD)
    3) Diğer forumda birbirlerini tanımıyor gibi birbirlerine soru sorup deneyimlerini paylaşırken G8 Oled'in kronik sorunlarından bahsedince aynı anda saldırıya geçtiler, daha sonra güncelleme ile düzeltiğinden bahsetmeye başladılar ve düzeltilmiştir artık düzeltinsin de bi zahmet benim peşinde olduğum şey G8 Oled değil zaten, ben olta atmaya geldim kendileri yakalanıyo :)))) Birbirlerine şehir falan bile sormuşlar malum hani birbirlerini tanımıyo imajı vermeleri gerek ya hani. Sonra siz neden böyle aynı ağızdan konuşuyorsunuz diye sordum, direkt kendilerini savunmaya geçtiler biz birbirimizi tanımıyoruz havasında bir takım ispat çabasına girdiler. Bu forumdan bunları buldum, SS'leri de yapıştırınca da "biz tanışmıyoruz mu dedik sana" dediler ZINK "R" vites! (Tanışıyorlarsa neden aynı konu altında birbirlerine şehir soruyolar, soru soruyolar, neden özelden değil de bilhassa AW3423DW konusu altında?) :)))))))) Anladınız olayı siz de!

    Neyse daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok vaktini ayıran her iki forumu da inceleyen herkes birşeylerin döndüğüne kanaat getirir zaten.Kendi söylediğin şeylerin arkasında 1 gün dahi duramayan adamsın vesselam. "R" ye takmaktan şanzuman alabora olmuş, halen yukarda monitörler hakkında tavsiye vermeye çalışıyorsun, seni kim ciddiye alsın? Git Flash Tv'de oyuncu ol!
    Evet arkadaşlar benim de bu monitör hakkında çok olumlu düşüncelerim var.

    1) En azından satın aldığınızda içinden gerçekten bir monitör çıkıyor. Bu harika bir detay!

    2) Ne yaparsanız edin, bir şekilde elektrik ile çalışıyor. Evet evet yanlış anlamadınız bu gerçekten elektronik oled bir monitör!

    3) İçerisinde Neo quantum işlemci var çok akıllı maşallah bulunmaz bir nimet, sizin hangi ekranda olduğunuzu algılıyor TV ya da Hdmi ya da DP. İnanılmaz yauv!

    Eksilerinden de bahsedip genel bir yorumlama ile bitereceğim.

    1) G-sync değil
    2) Kutuda Hdmi 2.1 yok (sebebini anlatıcam)
    3) Panelden ara sıra şimşekler çıkıyor (Flickering)
    4)Uyanmama problemi var
    5)Uyumama problemi de var
    6)HDR ile VRR aynı anda kullanamayanlar var
    7)HDR hiç kullanamayanlar var.
    8) Hdmi 2.1 ile 12 bit değil, 120hz değil, görüntü dahi alamayanlar var.
    9) Hdmi 2.1 kablo hiç alamayanlar da var.
    10) Monitör hoparlörü kendi kendine ses seviyesi yükseltiyor.
    11) Fan yok, sessizlik karşılığında ekran ömründen ödün verilmiş. (G-sync olmayan oled monitörlerde bile fan vardır. Samsung sessizlik niyetine gene cimriliğini konuşturmuş)
    12) Fan olmaması ABL için de büyük bir sorun denmiş, oto parlaklık stabil değil.
    13) Samsung'un resmi olarak burn-in (oled yanığı) garantisi sağladığı konusunda bir bilgi yok. Herkes birileriyle görüştüğünü söylüyor her kafadan bir ses çıkıyor. Muamma bir durum!
    14) Tüm bunlara rağmen 1500$

    Samsung'un kutunun içerisine neden Hdmi 2.1 koymadığına değinmiştim, BOZUK olduğu için. 1442.1 sürümü ve daha önceki sürümlerle de halen çözmeye çalışıyorlar. Umarım bir an önce bu sorunu hallederler ve topu başka yerlerden temin edilen Hdmi 2.1 kabloların kalitesine atıp işin içinden sıyrılmaya çalışmazlar.

    Yukarıda bahsettiğim tüm sorunları ve daha fazlasını yukarda daha önce belirttiğim Reddit vs. takip edebilirsiniz. Bunun dışında tüm bunları göz önünde bulundurduğumda şahsen oyun oynamak benim için çok daha keyifli hale geldi bu monitorle! Çünkü 88 tane sorunu aşıp bir şekilde oyun oynayabiliyorsunuz ya gerçekten inanılmaz bir keyif alıyorsunuz, sanki İstanbul'u fethetmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Yani tamam o kadar problem var fakat şöyle düşünün: Çabuk elde edilen şeyin değeri olmaz! Bu yüzden ona ulaşmanız ne kadar zor ise keyfi de o kadar fazla olacaktır! 👍 Fakat gene de bu sorunlara rağmen benimle aynı fikirde değilseniz ve yazı tura atmayı geçin zar atmayı seven bir kullanıcı iseniz bu monitör sizin için bulunmaz bir NİMETTİR! (Yazı turacılar bu konuda biraz daha şanssız biliyorum size adaletsizlik oluyor fakat %50 ihtimalle bu sorunlarla karşılaşmıyorsunuz, 10 kullanıcıdan 8'i bu sorunlarla uğraşıyor ve zar atmak daha keyifli hale geliyor. Gene de üzülmeyin, aza kanaat getirmeyen çoğu bulamaz derler! Allah her daim yar ve yardımcınız olsun, umudunuzu asla kaybetmeyin!) Diyorum ve naçizane fikirlerimi burada sonlandırarak bu harika monitorle biraz dövüştükten sonra Allah’ın izni ile oyun oynamaya çalışacağım, çok heyecanlıyım.

    08:11'den itibaren bahsedilen sorunlardan karşılaşan bir kullanıcı daha! Görüyor musunuz? Asla umudunuzu kaybetmeyin.
    https://www.youtube.com/watch?v=xrL5yOEUt5k&feature=youtu.be
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/11d7j54/new_update_1442_for_odyssey_oled_g8_just_dropped/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber%2F

    Başka bir şimşek sorunu daha, bu gördüğüm 5. Video https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/10s489p/samsung_g8_oled_pixel_bug/?utm_source=share&utm_medium=mweb

    6.Video (Panel şimşek sorunu)https://www.youtube.com/watch?v=ITk10DL6lHs&feature=youtu.be

    7.Video (Panel şimşek sorunu)
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/10gwi4d/g8_oled_issue/

    8.Video (Panel şimşek sorunu)https://www.youtube.com/watch?v=ftB3HJ_RloM&feature=youtu.be

    9. Video (Panel Şimşek/Flickering)https://www.youtube.com/watch?v=11Na5HdUmbA&feature=youtu.be

    10.Video Flickering (Aynı kullanıcıdan 2 adet)https://www.youtube.com/watch?v=Vl5Kh4k-1KA&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=gg6SEpWqa7A&feature=youtu.be

    Uyanmama problemi/hoparlör sorunu
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/10ccywr/samsung_g8_oled_issues/

    Burn-in Garanti Kapsamı



    Başka bir panel sorunu daha. HDMI ile ilgili bir takım kullanıcı deneyimleri ve sorunları:
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/101fjil/oled_g8_issues/

    Başka bir Hdmi 2.1 problemi daha:https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/10vmlln/micro_hdmi_cable_not_work_on_samsung_oled_g8/

    Başka bir Hdmi 2.1 ile HDR problemi:https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/11eeoso/odyssey_g8_oled_bug_after_1442_update_or_screen/

    1442 Güncellemeleri ile Hdr/HDR+VRR kısacası yukarıda bahsettiğim tüm sorunlar hakkında tüm kullanıcı yorumları. Malesef bu güncelleme de herkeste işe yaramamış görünüyor:
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/11d7j54/new_update_1442_for_odyssey_oled_g8_just_dropped/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber%2F
    Akıllara zarar yahu, biraz mantık biraz! Hıyar yemeyi ne çok seviyo bizim milletimiz.

    Fan yok ısı yok çünkü içinde çalışan bir zımbırtı yok! Haaalen neden üretiliyo bu zımbırtı hocam neden neden! Neden NVIDIA halen üretiyo, neden Monitör üreticileri de halen alıyo takıyo aklım hayalim almıyor. Fan yok ne demekse onu da anlamıyorum, çıkarın hocam CPU üzerindeki fanı da o da olmasın ne gerek var demek gibi birşey! İş gören birşey varsa ısınır ve soğumaya ihtiyaç duyar, monitör bu monitör buz dolabı mı napacaksınız bira mı soğutmayı planlıyosunuz içinde? Fan sesini gerçekten kasanın sesinin yanında duyabiliyor musunuz? E o zaman tüplü monitör kullanın Oled panele ne gerek var? Inanılmaz yav

  • Siyahları OLED'den daha iyi veriyor derken neyi kastettiniz. Ekran zaten oled değil mi ?

  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Yanlış yazmışım hocam. Va panelden daha iyi diyecektim. Monitör quantum dot OLED panele sahip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper monitör iyi günlerde kullanınız Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

  • Daha iyileri sizlerin olsun hocam teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Heh tamam o zaman:) Ben de oled tv kullandım. Siyahlar tam siyah. Va ile kıyaslanamaz. Anca plazma paneller ile kıyaslanır.

  • Hayırlı olsun hocam, monitör çok güzel bir monitör.Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim Keşke fiyatı biraz daha makul çıksaydı.31-32klar gerçekten yüksek. Umarım bir indirim, kampanya yaparlarda bizde nasipleniriz.Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 


    Dell ile kıyaslamasını yorumlardan mı yaptınız bu arada yoksa elinizde dellde var mı? yanyana kıyaslamasını çok merak ediyorumda

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Umarım hocam sizlerin daha da iyisi olsun. Bir taraftan stok tüketirse bir daha gelmez dell gibi endişesi diğer taraftan şuan kullandığım monitörün iyice perti çıkması ve monitörsüz kalmam kaynaklı aldım geçtim :(

    Umarım daha da düşer fiyatları ama ortalama 1500 dolarlık bir monitör hocam yani vergisiz, kâr marji olmadan 28 bin alet. Samsung keşke şu akıllı sistemi koymayıp fiyat kırsa idi.


    Hocam yaklaşık 2 aydır dell aw3423dw araştırıyorum her yorumu okuyorum. Son zamanlarda da sürekli dwf modeli ve samsung modeli okudum. Dell aw3423dw den samsung odyysey G8 e geçen kişiler ile konuştum. Samsung Dell aw3423dw nin yaptığı her şeyi daha iyi yapıyor, malzeme kalitesi olarak da çok daha sağlam bve premium duruyor ama Dell'e göre 300 dolar pahalı algısı var. İşte Samsung içine kendi işlemcisini, akıllı TV ve akıllı ev sistemini koyduğu için fiyat bu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 2 Şubat 2023; 20:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Plazma kullanmadım hiç hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Emin ol, onlar 1500 dolardan almıyorlar, samsung istese çok daha güzel indirimler yaptığını biliyoruz. Samsung g7 modelinde yurtdışından ucuza satmıştı zamanında. Bu model, dell ile aynı paneli kullanıyor ama dellde gsync modülü var. 1300 dolar, bunda modül yok 1500 dolar. :)) gereksiz tv özelliği (bence) var vs. lakin görüntü işlemcisi konuusunda artı olduğunu düşünüyorum. işte bir dell vs samsung göremedik net olarak. Bunda olmadığını duyduk, dedik 1100-1000 dolardan gelir diye ama ne kadar ıvır zıvır varsa doldurmuş içersine. 1100 olara gelecek ürünü 400 dolar daha pahallıya getirmiş. :(


    Benzer durumlardayız hocam, yalnız bizim hikaye çoooook daha önceye dayanıyor. Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

    Bu olmazsa Dell Alienware AW3423DWF, o olmazsa msi c342 oled diye b planı yaptık bakalım. DWF de şuan için HDRda bir fix yayınlamaları gerekiyor, onun haricinde 165hz. Samsung tabi bir tık üst kalite o modelin ama oda 1100 dolardan gelebilir, öyle söyleniyordu. 400 dolar güncel kurla 7600tl,neredeyse bir asgari ücret. :)


    Monitörün web sayfası ve yazılı word belgesindeki görünüşü konusu birkaç foto atabilir misin? youtube nasıl duruyor mesala felan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 2 Şubat 2023; 21:16:21 >




  • Evet hocam zaten 1500 dolar çıkışı ilk parti ürünleri satar ikinci partide 2-3 aya indirimlere girmeye başlar gibi. Dwf modeli için reddite bakın ama bı bobin sızlaması ve çizik gelme sorunu çok daha sıkıcı. Nvidia modülünün artısı nedir hocam? Free sync premiuma göre ekstra bir artısı yok gibi benim gözümde fos. Rtx 4080 ile kullanıyorum samsunguu sorunsuz eşleşiyor. Hatta o modül yüzünden monitör daha çok ısınıyor iki fan koyuluyor. Aw3423dw de metin saçaklanmasından da şikayet ediliyordu samsungta yok sanırım. Akıllı sistem benim için de gereksiz olmuş ama bilgisayarı açmadan Netflix, Disney plus vs... İzlemek isteyenler ve ya internette gezmek isteyenler için iyi gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Hocam kameram çok iyi değil fotoğraflardan daha net gözüktüğü bu söyleyebilirim ama. 1.5 metre mesafeden çok net okuyabiliyorum.

    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 2 Şubat 2023; 21:46:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim


    Bu fotoğrafta nokta nokta şeyler telefondan dolayı hocam. Ama metin netliğine yakınlaştırıp bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 2 Şubat 2023; 21:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam.Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

    Youtubeden kastım şuydu, video açtığında sol ve sağdan kesiyor mu; metinde yakınlaştırınca(sağ alttan) okumada veya çalışmada zorluk oluyor mu gibisinden merak ediyorumda. Ultrawide farklı bir deneyim sonuçta. Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim  Keşke 27 Qd Oled çıksaymış diyorum sürekli ama bu gidişte görmemiz çok uzun olacak gibi..

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Ben klasik lcd , led lcd, ips panel , va panel , plazma , oled hepsini kullandım. Şu an oledin eline su dökebilecek bir görüntü yok.Sonrasında ise kaliteli bir plazma panel aynı tadı veriyor. Ledler ise en üst modeller hariç tat vermiyor.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Hocam netlik olarak hiçbir sorun yok lakin o yanlarda siyahn bar var. Ultrawide olmasından ötürü :D Yine de ultrawide destekli filmler vs... var kullanabiledceğiniz.

  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Hocam va panelden geçtim çağ atlamış gibiyim :)

  • Helal olsun Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

  • İnceleme için elinize sağlık. Ben de monitör alma arifesindeyim. 1440p için bu fiyat verilir mi emin olmadım. Çözünürlük rahatsız ediyor mu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rahatsız etmiyor aksine pc oyuncusu iseniz en ideal çözünürlük diyebilirim. Ultrawide ekranlar sizi daha da oyunun içine çekiyor. Hdr performansı da muazzam ayrıca. Samsung belirtmese de 960 nit parlaklığa çıkabiliyor monitör. Çok kaliteli bir panele sahip bu monitöre baktığınızda ips,va gibi monitörlere bakasınız gelmeyebilir :)


    Fiyat konusunda kesinlikle haklısınız. Daha ucuz oledler gelebilir. Şahsen benim oledden beklentim uzun süreler bana aynı performansı vermesi olur. Samsung s95b tv teknolojisinin aynısı bu panelde var ve başarısı ortada. Quantum dot oled olmasından ötürü en dayanıklı oled paneli deniliyor ve samsung 3 yıl garantgi ediyor. Dell aw3423dwf modeli ucuza gelecek sanıyorum ama o da en aşağı 21-22 den gelir vergisiz, aracı parası olmadan samsung ondan bir tık daha kaliteli hdr,stand,renk çeşitliliği açısından. Bİr takip edin derim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.