Şimdi Ara

5600x için aşağıdaki hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5600x işlemci için gündelik sadece oyun oynama amaçlı "Be Quiet Pure Rock 2 FX" soğutucu yeterli olur mu yoksa;

"Deepcool LS520 SE" model olan soğutucuyu mu alayım?

Be quiet 1800 1900₺ civarı
    Deepcool ise 2600₺ civarı. Aradaki 800-900₺'Ye değer mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle gerekli değil yüksek fiyatlı olan, piyasayı şu an bilmiyorum ama 1000 TL'ye dahi tamamıyla yetecek soğutucu alabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buyrun
    https://pckolik.com/urun/deepcool-ak400-zero-dark-kule-tipi-islemci-sogutucu/?ref=akakce&v=1.56

Gamers Nexusyoutube
    Best Cheap CPU Coolers Benchmarked: Deepcool AK400 Review
    https://www.youtube.com/watch?si=zOsyPAesVHhpzBiw&v=8NsFuNqINww&feature=youtu.be

Çoğunlukla oyun için kullanacak birinin wraith stealth ile dahi idare etmesi mümkün fakat sesli çalışacaktır. Bu soğutucu bu problemi de ortadan kaldırır, üstüne undervolt uygularsanız ekstra serin çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 1 Ekim 2023; 20:48:13 >

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    İmzamdaki soğutucuyla 3600 ü oyunlarda 55-58 derece arasında tutabiliyorum ve hiç sesi yok. Fakat voltajım 1.28 ve ghzde 4.05 de

Şimdi 5600x i çok yüksek ghzlerde çalışacağını var sayarsak ve bunu ortalama 1.30 gibi voltajlarda yaparsam nasıl olur.

Pure rock fx in bende yeteceğini düşünüyorum ama yinede sordum. Sıvı soğutucularla arasındaki fiyat farkı fazla malesef

Attığınız soğutucuyuda listeye aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Ekim 2023; 21:9:2 >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Profiliniz gizli o yüzden kullandığınız soğutucuyu göremedim ancak madem elinizde soğutucunuz var değiştirmenize gerek yok.

Farklı işlemcilerin farklı frekanslarda çalışmasına bakarak daha çok ısınacağı yorumunda bulunamayız.

Ryzen 3600 aynı güç tüketiminde bile 5600'den daha çok ısınan bir işlemci.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Thermal grizzly kyronaut alıp yolumada bakarım

Hocam soğutucum arctic freezer 34 esports tek fanlı modeli. Ama oda işlemcinin shieldını tamamen kapatmıyor

Bende de aynı soğutucu var çift fanlı modeli.
    Yalnız neden değiştirmeyi düşündünüz hiç anlamadım daha düşük performansta bile olabilir be quiet.
    İşlemci ihs'ini tamamen kapatmasına da gerek yok önemi yok o konunun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arctic freezer kule tipi ile kullanıyorum turboda 60 dereceyi geçmiyor

esports duo'yu bu akşam 3300x'e taktım sadece soğutucu tabanına az bir macun basarak ve bu mesajda starfield oynadım gayet güzel bence. önemli değil 5600x'te kapatması 5800x3d olsa haklısın onda esas ısınan cache kenarda bir yerde.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157009487

• Dark X127-128-129 gibi uygun fiyatlı 150W-220W TDP li kule tipi bir sogutucu yeterli olur.

2000TL de Kule tipine ben hayatta vermem.

• 5600x için hava soğutma yeterli gelir. 5800x3d veya 5900x - 5950x ler olsa idi sıvı soğutma gerekli olurdu.

Kendi sorduğunuz be quiet modelin fiyatı uygunsa olabilir gerçi onun ürünleri kaliteli olduğundan pahalıdır biraz.

Sonradan gördüm fiyatı önerdiklerimin 2 katıymış be quiet :) 1900 tl

Altta verdiğim linkteki ıd coolingi 12600 k ile sorunsuz kullanıyorum ısılar yazın bile 58 - 65 ler arası idi. İyi bir macunla bu değerleri alırsınız.

5600x için aşağıdaki hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı?akakce.com
    ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-id-cooling-se-214-xt-argb-fiyati,233903906.html

Dark freezer x125 te cift fanlı 6 ısı borulu o da fazlası ile iş görür. İkisinden hangisi olsa 5600x ile sorunsuz kullanırsınız . Fiyatlar biribirine yakın.

İd cooling : 985 TL

Dark freezer : 893 TL

5600x için aşağıdaki hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı?teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Freezer X125 2x12cm FRGB LED Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX125) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x125-2x12cm-frgb-led-fanli-intel-amd-uyumlu-4pin-pwm-baglantili-kule-tipi-islemci-sogutucu-dkccx125.html#!prettyPhoto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 5 Ekim 2023; 12:22:22 >

• 5600x için aşağıdaki hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı?

bilmiyorum daha ne göstersem? uncharted'i iki kere yaptı onu da anlamadım ama bir de olmayan sesini dinletseydim kasanın herhalde farkı anlardınız. dark guardian kasa arkadaki kontrolcüsünden dönme kardeşim diye bir tuş yapmışlar 6 fan ama dönmüyor resmen. bu şekildeki kasanın içinde ses çıkarmıyor arctic 34 duo.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.