Şimdi Ara

56 ile Radar Cezası!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Balıkesir Savaştepe caddesinde 56 km/h ile %10'luk sınırı aştığım için 199 tl'lik ceza kağıdı geldi.
    Şehir içi hız sınırının 50 km/h olduğunu biliyorum. Fakat Bu cadde üzerinde herhangi bir "radar kontrol" ve hız tabelası mevcut değil.
    Bu cezaya itiraz edebilir miyim?
    İtiraz sonrası nasıl bir durum beni bekleyecek?
    Radar cihazları bu kadar hassas mı ?
    Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var.

Teşekkür ediyorum. Herkese iyi forumlar.

• Bildiğim kadarıyla -+ 3 km ye kadar olanlar iptal edilebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnrcm kullanıcısına yanıt
    Bende Balıkesirliler niye heryerde bu kadar yavaş kullanıyolar diye sinirlenirdim. Bundan sonra daha anlayışlı olacağım
  • Arkadaş 56 ile radar cezasımı olur, oldu olacak araçların trafiğe çıkmasını yasaklayın olsun bitsin.

• 1- Şehiriçinde hız sınırı zaten 50km'dir. Bunun için tabelaya ihtiyaç yok. 30'a düşürülmesi gereken yerde 30 tabelası vardır.

2- Hız sınırları için %10 hata payı konulur. 50km hız sınırı varsa 55km/h'ya kadar ceza yazılmaz 56'da yazılır. Normal. 51 km/h'da yazılsaydı haklıydınız. Aynı şekilde 110km olan bölünmüş yolda da 122 ile ceza yiyenler var. 121 ile gitseniz ceza yazamazlar.

3- Radar cihazlarının bildiğim kadarıyla 6 ayda bir kalibrasyon yapılması gerekiyor. Siz kalibrasyonu yapılmadığına dair yazılı kanıt bulursanız durum lehinize dönebilir.

4- İtiraz için 15 gün içinde cezayı ödeyip sulh ceza mahkemesine dilekçe veriyorsunuz. 3-5 ay içinde sonuçlanıyor. Kaybederseniz bana dedikleri kadarıyla 30-40 TL yargılama gideri ödüyorsunuz.

5- Benim de 88TL'lik çift sıra park cezam var itiraz ettim sonuç bekliyorum. Fahri trafik müfettişi yazmış. Kural ihlali yapılan il ile ceza tutanağını düzenleyen il farklı.

• Selamlar
    Öncelikle geçmiş olsun.Aynısı başıma geldi,itiraz ettim ve çözdüm.Detaylar linkte var
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107863104&p=1

• 57 km/h ile Edirne İbrahim Ay caddesinde ceza yemişliğim var, sene 2011. Uyarı tabelası falan yok, Şehir içi minibüsü sollarken sivil plaka "zindan" filmli bir megane 2 yolda ters duruyor, 100 mt sonra çevirme ve malum son. Aldım makbuzu paşa paşa ödeyip hız uyrısını 50'ye ayarladım. Ders oldu ödediğim 100 küsür lira, 7 senedir de başka cezam yok çok şükür.

Umarım olay istediğiniz gibi sonuçlanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sollama esnasında hız sınırına riayet edilmez.
  • cevaplariniz icin tesekkur ederim. Iyi geceler.

• Gidiş geliş yol olsa belki haklısınız, Şehir içinde hız sınırı belli, 2 şeritli yol. Araçta kurulu radar cihazının benim sollama yapıp yapmadığımla ilgilendiğini hiç sanmıyorum. Bana kilitlendiği zaman hızlıydım ve "radara girmiş" bulundum.

• Hiz tabeladini olnadina gerek yok meskun mahallerde sinir 50 dir. Ama radar icin birsey diyemem.

• Hocam şehir içinde benim babamda geçen gün 56 km hız ile ceza yedi, hatta arkalı önlü gidiyorduk o ceza yediği yerde :) Valla ilk ceza geldiğinde yanlış mı okuyorum diye düşünmüştüm.

Fakat babamın ceza yediği yerde kabak gibi tepemizde radar cihazları vardı :) Ceza kağıdını bulursam buraya koyarım resmini...
  • o neki 70 le gitsen iki kez hız sınır ihlali oluyor.400 tl bosu bosuna
    devlet isi

• bizim arkadas bir hafta arayla 51 km ile giderken iki kez yedi
    arabasını sattı

• iki kez bu cezadan yedim bir tanesini ödemedim duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Arkadaş 56 ile radar cezasımı olur, oldu olacak araçların trafiğe çıkmasını yasaklayın olsun bitsin.

ingiltere de sehir ici 30 km.cezasıda cok agır gecersen.aracları bağlıyorlar bile.
  • Aracım olsa da ben de 60 la falan radara girsem keske.... Geçmiş olsun hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi hız sınırının artık 90'a yükseltilmesi gerekiyor.

50km/s çok eski zamanlarda kalan bir hız. Günümüzde araçlar çok daha düzgün ve daha hızlı olduğu için 1920lerden kalma olan 50km/s sınırı güncel dünyaya yetmemektedir.

50km/s gibi hızlarla ancak sokak arasında gidilebilir.

Normal caddesi olan yollarda 90km/s ideal olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnrcm

Merhaba arkadaşlar.

Balıkesir Savaştepe caddesinde 56 km/h ile %10'luk sınırı aştığım için 199 tl'lik ceza kağıdı geldi.
    Şehir içi hız sınırının 50 km/h olduğunu biliyorum. Fakat Bu cadde üzerinde herhangi bir "radar kontrol" ve hız tabelası mevcut değil.
    Bu cezaya itiraz edebilir miyim?
    İtiraz sonrası nasıl bir durum beni bekleyecek?
    Radar cihazları bu kadar hassas mı ?
    Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var.

Teşekkür ediyorum. Herkese iyi forumlar.

Hocam madem töleransı 1 km/h ile aştınız sizin ilacınız bu konuda bir bakıverin.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=100530884&p=1#100530884

• ceza 199 tl olmuş, çok fazla ya, 413lük radardan hiç bahsetmiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.