Ben Ankarada yaşıyorum dün yani pazar akşamı saat 10.30 gibi istanbul yolunda ki 82 radarına 68-70 km gibi bir hızla girdim biraz gittikten sonra yanımdan hızlıca bir araç geçti o ara cruise control ayarlıyordum bir anlık dalgınlığıma geldi bastım biraz 92-93 yi gördüm aynadan baktım arkadaki arabalarla mesafeyi biraz açmışım sonra radar işaretini hatırladım yeniden 70 civarına düştüm radardan cıktım mı hatırlamıyorum büyük ihtimal radar içerisinde hızlandım bu radar sistemi nasıl çalışıyor ceza gelir mi ne kadar gelir ?
O biraz sans isi usta. Kameralar otomatik ceza basip gondermiyor. Haberlerde gostermisti. Onlarin basinda duran bir adam var. O inceleyip ona gore yaziyor cezayi. Yani %50 ihtimal var. Ikisinide bekle. Hizin misal 100 kamerayi gorup yavasladin. Yemezler. Taa bilmem ne kadar mesafeden aliyor zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bu tam 82 hız sınırı olan tabelayı geçtikten bir süre sonra bastım hız sınırı tabelasından çıkmadan bastım büyük ihtimal bende %50 diye düşünüyorum bilmediğim biryer olsa gam yemem bildiğim yolda dalgınlıktan geçtim biraz da solumdan hızlıca geçen adam yanılttı... Bir kaç ay öncede cebeci kavşagığında ilerleyen trafik yeşil 7 sn'de falandı tam o sıra yaya çizgisinin üzerindeyim ileride trafik sıkıştı kırmızı yandı öylece arabanın yarısı çizgi üzerinde kaldı ordan ceza gelmedi hala zaten suçum yoktu trafik ilermedi adamlar halden anlıyor sanırım :() inş bu sefer de bu kadar şanslı olurum
Sabit radarlar (Konya ve Eskişehir yolundakiler) mesafe olarak çok uzaktan almıyor. 82km hız çoğu aracın kadranından 80-90km arası bir hıza denk gelir. Sapmayıda hesaplarsak.
Altından geçtikten sonra sorun yok diyebiliyorum. 82 Hız sınırı %10 daha var 90Km yaptı genelde araçlarda kadran sapması olur (benim aracımda 5 km) 95km. Ceza gelmesi anlattığınıza göre çok ufak bir ihtimal.
quote:
Orijinalden alıntı: DXM06
Sabit radarlar (Konya ve Eskişehir yolundakiler) mesafe olarak çok uzaktan almıyor. 82km hız çoğu aracın kadranından 80-90km arası bir hıza denk gelir. Sapmayıda hesaplarsak.
%10'luk sapma çok abaertılı değil mi kadranda? Viteslerde durum nedir? 4'e attık ama 3'te olabilir 5'te mi diyeceğiz?
quote:
Orijinalden alıntı: torku42
quote:
Orijinalden alıntı: DXM06
%10'luk sapma çok abaertılı değil mi kadranda? Viteslerde durum nedir? 4'e attık ama 3'te olabilir 5'te mi diyeceğiz?
Değil.
normalde tır kamyon otobüs gibi ağır vasıtalarda 90a kadar pek sapma olmaz ama binek araçlarda daha çok oluyor. Benim 85ile gidiyorsam gps 83-82 falan gösteriyor. Tabi birde radar cihazının kalibrasyonuda önemli. Kısacası 80-90 arası geçilir.