Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
13
Favori
25.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabii öyle diyecekler. Saha ekibi, taşeron, müşteri hizmetleri ile alakalı bir şey değil, bilecekleri şey de değil. Tamamıyla üst düzey network ekiplerin kasıtlı rota yönlendirmeleri ve Türk Telekom'un sahip olduğu gibi büyük şirketler ile (AWS, Google, vb) datacenter/rota anlaşmaması olmaması ve Türk Telekom'a kira ücreti ödemek istememelerinden kaynaklanan sorunlar. Hükümet'in ve BTK'nın her bilgimizi kayıt altına alıp DPI yapmaları da diğer bir sebebi.

ONT'siz modem demek ONT'si dahili demek. Sizin kendi cihazınızı kullanmanızı engelleyen bir engel daha. Sevinelecek veya övünülecek durum değil.

50 üstü olsa bile önemli değil. Önemli olan Mbps değil, MB/s. 50 Mbps normal durumda TCP overhead ile 5.36 MB/s demek, ama bunu SansürOnline ile stabil ve sabit almak imkansıza yakın.

TV verdilerse VLAN ile uğraşmaya hoşgeldiniz, kendi cihazını kullanmak isterseniz ikinci bir engel daha.

PPPoE bilgilerini müşteriye vermeyen, Cloudflare'ı Istanbul yerine inatla Budapest ve Frankfurt'a yönlendiren firmaya "Artık öyle sorunların kalmadığını, içiniz rahat olsun" diyen firma çalışanı hiç şaşırtmadı beni. Artık öyle sorunlar kalmadıysa o zaman çoğu VPN çalışıyordur he? Kafalarına göre engelleri kesmişlerdir he? Sanmıyorum.

Trajikomik durum. Geçmiş olsun. Ben gene de size GigaFiber geldiği gibi geçmenizi öneririm.

• Alphonsus isimli arkadaş özetlemiş anlatmış zaten

Ont ve modem bir yani ayrı ayrı değilse birleşik ise başka marka modem router kullanamazsın

Taşeron onlar elbette öyle diyecekler
    Daha dün yok öyle bir şey diyorlardı bu gün artık düzeldi diyorlar hadi canım ben yemedim yiyene afiyet olsun
    Bunlara elini verirsin kolunu kaptırırsın
    Abone olana kadar ağam paşam derler
    Bizzat yaşadım ilk aboneliğim 2 yıllıktı Whatsapp numaları bile var almıştım o zamanlar
    Asla yardımcı olmadılar o ona o ona atıyor topu

Ont ayrı modem ayrı olduğu saman kısmen kötünün iyisi o da şöyle yüksek hız yüksek para vereceğim paramla rezil olmak istiyorum sadece YouTube film dizi sosyal medya için kullanacağım diyorsan kısmen kötünün iyisi git vdsl kullan daha iyi söz konusu Süperonline ise böyle deyince ne demek istediğim anlaşılıyor ama anlamak istemiyorlar superonline söz konusu ise vdsl kullanın daha iyi başka iss nin fiberi için bir şey diyemem
    Akşamları yavaşlama vs demiyorum bile

10 aboneden 6-7 i memnun değil
    Memnun olmayan kullanıcılar konu açıp şikayetlerini anlatıyorlar hemde sorunu anlatmakla kalmayıp ortaya delil sonuç vs koyuluyor en basiti speedtest yapıyorum uçuyor kaçıyor deyip oyunda sorun yaşadıklarını akşamları sorun olduğunu söylüyorlar hemen hemen ortak sorun
    Kablo vs sorun olsa speedtest yapınca uçmaz kaçmaz

Bir de ben memnun deyip o kötü diyenlere trol diyenler hem de genelleme yapıyorlar yani ben memnunum herkes memnun diyorlar
    Ya da evet sorunları problemleri var deyip sonra kendilerini yalanlıyorlar çelişiyorlar başkalarına trol yalancı diyorlar
    Çok çok çok çok çok nadir şanlı kullanıcılar var binde bir bu riske girilmez

Güncel konu bakınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 28 Haziran 2025; 15:28:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

:)))

Adam doğruları yazmış.

• Sabah izmir turkcell bölge müdürlüğünden arayıp switch upgrade için geleceklerini söylediler. Yarım saat sonra binamıza 2 kişilik bir ekip geldi ve switch değişimini yaptılar. Son birkaç aydır uğraşmayı bırakmıştım, bu gelişme oldukça şaşırtıcı oldu.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eee arkadaşlar ne yapıyoruz 20 sene oldu çivi çakmadılar bozalim mi ne yapalım 100 mbs mi kaldı goya fiber var. İşin kötüsü başka fiber çeken firmada yok.

Fenerbahçe S.K
  • f@ithline kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki iş Allah'a kalıyor.

Bende 4 senedir aralıklarla superonline tarafına altyapıyı değiştirmeleri için baskı kurdum ama sonuç nafile. Bölgemde şu sıra çok fazla dönüşüm olduğu bilgisini aldım superonline altyapısı için. Ama bizim siteye henüz dönüşüm için gelmediler.

Sürpriz bir şekilde Turktelekom FTTH geldi geçtiğimiz aylarda. Artık alternatifim olduğu için çok rahat s*tiri çekeceğim bunlara. Taleple dönüşümü sağlamak çok zor ama genede şansınızı deneyin. Dönüşüm yapıyorlar ama tamamen belirsiz. 2 sene sonra da dönüşüme girebilir siteniz 3-4 ay sonra da. En iyisi superonline sitesi üzerinden şikayet açıp bir yoklamak. Eğer dönüşüm planında ise siteniz söylerler planlamadasınız diye. Ya da yapabiliyorsanız bölgenize bakan fibernet şubesine gitmek.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Bizde böyle bir şey var ne yazık ki kilitli olduğu için açamadım. İnternet kutusu dediğimiz yer burası değil mi?

Fiber 100mbit teklif geliyor sadece

Sizce burada 1gbit altyapı var mı? En kolay nasıl öğrenebilirim
    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

FTTB bu.

Üç haftadır arıyorlar taahhüt yenileyelim diye. Geçen genel müdürlükten aradılar neden iptal düşünüyorsunuz diye. Dedim 3 senedir bir altyapıyı yenileyemediniz o kadar talebime rağmen. Binaya rakip Iss’nin FTTH altyapısı geldi, sizin bir daha yüzünüze bakmam deyince hiç bir şey diyemedi. Notlarını almışmış. Al anam al çok geç artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 31 Temmuz 2025; 17:10:59 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• rlbellax R kullanıcısına yanıt
    burası büyük ihtimalle jenaratörden gelen enerji hattının dairelere dağıtıldığı pano çünkü ne bir elektrik saati var ne de internetle bağlantısıyla alakalı bir şey var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • rlbellax R kullanıcısına yanıt

Modem arayüzünde bağlantı bilgilerinin olduğu yerde 1000Mbps yazıyorsa gigabit switch vardır. Ancak switch gigabit olsa bile switch'e giren fiber uplink 10Gbps değilse gene 500Mbps gibi hızları vermiyorlar.

Fuzuli
  • Adresimde halihazırda Superonline FTTB (gigabit ethernet) kurulumu varken gelmişler habersiz şekilde yanına bir de FTTH kurmuşlar. Toplasan 5 kişi anca FTTB kullanıyordu zaten, FTTH'ye geçen olmamış daha ana hattan gelen kablo bile bağlanmamış öyle duruyor. Saçmalık. Acaba Türknet'i (100 mbps) bırakıp geçsem mi diye düşünürken konuları inceleyeyim dedim. Genel yorumlar pek de iyi değil görünüyor.

• 1,5-2 yıl önce binama SuperOnline geldiğini belirtip 1000 Mbps'e kadar yararlanabileceğimi söylediler ama ben o zaman ihtiyacım yok diye 500 Mbps seçmiştim. 1 sene sonra taahhüt yenilemek için uygulamadan yine 500 seçtim, 1000 Mbps yine seçiliyordu. Ama şu an 1000 Mbps'ye geçmek istediğimde uygulamada en fazla 500 gözüküyor; SuperOnline'yi aradığımda ise altyapınız maksimum 100 Mbps destekliyor, altyapı birimlerimiz verimlilik için bölgenizin maksimum desteğini 100 Mbps olarak güncellemiş dedi. Benim 1000 Mbps için yapabilecek bir şeyim var mıdır? Başka firmaların altyapısı yok binamda maalesef.

bunu da ilk defa duyuyorum. binadaki sistem FTTB mi FTTH mi? bazen FTTB olup 1000Mbps hız açabildikleri bölgeler oluyor gigabit switchler olduğunda. acaba böyle bir altyapıya mı sahipsiniz de FTTH olmadığı için gigabit hızı geri çektiler. 1000Mbps hızları büyük bir genelleme ile FTTH altyapıya veriyorlar. eğer altyapı FTTH ve bu denli bir geriye gidiş olduysa büyük skandal.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

FTTB altyapı var ama aktif olarak 500 Mbps kullanabiliyorken hatta 1000 Mbps teklif ediliyorken, 100 Mbps sınırlandırılma gelmesi garip. Galiba bölgemde fazla tercih edilmediği için masraftan kaçmak için 100'e düşürmüşler.

şöyle söyleyeyim.

1000-500'lük paketler yeni yeni yaygınlaşmaya başladığında ben bile uygulamada 500'lük paket alımını açık görmüştüm zamanında.

sonra çok seri bir şekilde satın alıma kapandı bende. ardında da zaten gpon/ftth bölgelere verilebiliyor bu hızlar sadece demeye başladılar.

emin olmamakla birlikte bir gözden kaçma, ihmal durumu da olmuş olabilir sizin tarafınızda saçma gelsede.

pek ihtimal vermesem de müşteri hizmetlerinin dediği de doğru olabilir. bölgeden ziyade bina, sitedeki tek fiber alternatif superonline ise ve aşağıdaki portların çoğu doluysa verimlilik açısından kapatmış olabilirler.

ama dediğim gibi, bu düşük bir ihtimal geliyor bana. sizde istisnai bir durum olmuş uzun bir süre, şimdi fark edilince kapatmışlar fttb abonelikte bu paketleri. geçmiş olsun.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Uzun uğraşlar sonucu sorunun kaynağını buldum hocam. Çok saçma bir durummuş: Adresime kayıtlı 2 farkı altyapı gözüküyor. Apartman no ile bakıldığında altyapım 100 mbps ama apartman adı ile bakıldığı zaman 1000 mbps gözüküyor. Güncel sorun ise; sistem altyapı adres yenilememe izin vermiyor, müşteri hizmetleri yarım saat uğraştı beceremedi. Yarın tekrar konuşacağım bakalım.

Gerçekten ilginç bir durummuş. Binada aynı firmaya ait iki farklı altyapı tanımlanmasını daha önce görmemiştim. Umarım durumu çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 25 Ağustos 2025; 14:52:39 >

• SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

Sonunda sinyal aktif oldu. 2 ay ücretsiz + 1 ay davetiye kodu ile toplam 3 ay ücretsiz başvurdum.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

2500 TL'sini TurkNet faturadan düşüyor. Yani 4. 5. ve 6. aylar da ücretsiz oldu. 7. ay ise 699 TL yerine 299 TL oluyor. Bu cayma bedeli hiç umrumda değil. Artık eziyet bitti sonunda.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.