Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
13
Favori
25.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beylükdüzü / Adnankahvecide hele çivi çakmıyorlar başkan. Afedersiniz totolarını kaldırmıyorlar.

Ama SUPERONLİNE nin tepesinde blunan insanlar zaten bu işten anlamıyolarda işte diyecek ve yapacak bişey yok.

Dediğin gibi Beylükdüzü / Adnankahveciye İLK KİMGELİRSE HEPİMİZ TAAHHÜTÜ YAKIP DİREK ORAYA DOĞRU UÇUŞ MODUNA GEÇECEZ

https://www.superonline.net/ev-interneti/fiber-internet/1000-mbps-pro-modemli-simetrik-fiber-internet-kampanyasi/1000-mbps

Bu arada 2200 TL taahhütlü fiyat, şaka gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

TürkNet veya Türk Telekom FTTH getirmeye çalışın. Eforlarınızı ona harcayın. SansürOnline 1000 Mbps bile olsa kullanılamaz derece berbat.

Eğer halen SansürOnline istiyorsanız, siz gene de TürkNet ve Türk Telekom ile görüşün, sonra SansürOnline "Bakın gelmez iseniz buraya TürkNet/Türk Telekom gelecek, ben ve diğer herkes sizi bırakacağız" diye tehdit edin. Belki ayaklarını kaldırırlar. Sonuçta tek dertleri hissedarların mutlu olması. Müşteri memnuniyeti değil.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

altyapı değişmedi. FTTB ve 100Mbps üstü paketleri alamıyoruz. paşam sanki satabilecekmiş gibi reklamını yapıyor.

sırf dalgasına arayıp yada whatsappdan yazıp bozacaktım elemanı da artık sol ile muhatap dahi olmak istemiyorum.

zerre umurumda değil superonline. umarım kısa bir süre sonra TurkNet Gigafiber altyapısı gelecek bizim binaya.

protokol için belgeler bırakıldı. bayramdan sonra süreç hızlanır diye düşünüyorum. inşallah her şey sorunsuz gider ve bir daha SOL'ün yüzüne bile bakmam.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    sırf dalgasına arayıp yada whatsappdan yazıp bozacaktım elemanı da artık sol ile muhatap dahi olmak istemiyorum.

Uğraş hocam komik olur. Bunlar bizle nasıl uğraşıyorsa biz de uğraşalım.

Geçen ay ben de site yönetimine TürkNet protokolünü imzalattım. Sonra iki hafta önce TürkNet'ten ekip gelip belgeleri aldı. İki gün önce ise üç kişilik TürkNet ekibi siteyi keşife geldi. Biraz işimiz zor falan demişler galiba ama umutluyum. Umarım çok uzun sürmez. Tam üst iki sitede mevcut Gigafiber zaten var. Umutla bekliyorum. Umarım sizin Gigafiber de hemen başarılı olur.

İkimizde umarım yakında bu cehennemden kurtuluyoruz.

Tünelin sonunda ışık var.

Bugün bizim binaya Turktelekomdan 5-6 kişilik bir ekip geldi.

Sanırım Turktelekom da FTTH çekecek binaya tam olarak emin değilim. Bizim bölgede SOL dışında herkes atağa kalktı. 2-3 aya kesin kurtulurum ben bunlardan artık.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Bugün Türk Telekom çalışanı ile görüştüm.Beylikdüzü , Cumhuriyet Mahallesinde FTTH (daireye) dönüşümleri başlamış. Superonline ufak ufak silinir bu bölgeden 🙏

• Subat ayinda superonline calisanlari dairemin icine kadar ince bir kablo cekip ont kutusu koydular,ustunde turkcell logosu var.Fakat ben hala vodafone ve sol altyapisinda maksimum 100 megabit destekledigimi goruyorum.Bunun nedeni ne olabilir?

• Binasında 100Mbps destekli Fast Ethernet switch bulunup da switch yükseltmesi veya GPON dönüşümü için uğraşan kişilere tavsiyem; boşuna uğraşmayın. Eski altyapıdaki abonelerin Turkcell Superonline için hiç değeri yok, asla altyapı dönüşüm talebinizi dikkate almıyorlar. İşin ironik tarafı ise şu; Superonline'nın ilk altyapı getirdiği yerlerdeki kullanıcıların çoğu hala 100 Mbps destekli FTTB altyapı üzerinden hizmet alıyor. Yani zamanında Superonline’ı bugünkü noktasına getiren kullanıcılar, artık geri planda kaldı diyebiliriz.

Vaktinizi sonuç elde edemeyeceğiniz Superonline ile harcamaktansa Türk Telekom, Türknet gibi alternatif sağlayıcılara altyapı talebinde bulunun. Sonuç alma ihtimaliniz en azından var. SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] 

Bu hafta Türk Telekom'da yetkili kişilere fiber talebimi anlatan bir mail bıraktım. Geri dönüş yaptılar ve mayıs ayı sonuna kadar FTTH altyapının binamıza geleceği ve satışa açılacağı sözünü aldım. Umarım sözlerinde dururlar ve ben de Superonline gibi burnundan kıl aldırmayan bir firma ile yolumu ayırırım. 

Son olarak; 100Mbps destekli Fast Ethernet Switch = 100Mbps VDSL2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda753 -- 1 Mayıs 2025; 12:36:43 >

• arda753 A kullanıcısına yanıt

Olayın taleple alakası yok, akrabamdaki adreste sitede 350'den fazla daire var, QuikNet'ten kalma 15 senelik FTTB 100 Mbps altyapıyı iki sene önce FTTH'ye çevirmişler. Talep yok birşey yok, kendileri yapmışlar. 17 binaya uğraşmışlar ve dönüştürmüşler. AKP ilçesi ve Turkcell zaten ayrılmaz bir ikilidir. Sansür ve engel onlardan sorulur... neyse başlamıyım ben, sonra bitirmem. Ama CHP ilçelerinde bakın bakalım o FTTB'yi FTTH yaparları mı. Ucunu verirler size.

Aynı şeyi bende diyorum. Herkes eforunu öncelikle TürkNet'e harcasın. Olmuyorsa Türk Telekom'a harcasın.

Benim adresime hayırlısı ile TürkNet geliyor, çabalarım başarılı oldu, ben kurtuluyorum. Bu eziyet bitiyor.

Kalan arkadaşlara geçmiş olsun. Hükümet Turkcell'e daha çok bütçe verdikçe arka plandaki Huawei, ZTE, artık ne varsa o DPI cihazları ve software stack daha da güçlenecek, bunun kaçışı yok. Bugün bu haldeyse yarın daha da beter olacak, belki bir gün kalkacaksınız ve benim iki yıl önce yazdıklarım gerçek olacak.

"Great Wall of Turkey geliyor, kemerleri takın" (2023 seçimlerinden hemen sonrası yorum)

100 Mbps VDSL > 1000 Mbps SOL FTTH = 100 Mbps SOL FTTB (SansürOnline pişmanlıktır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 2 Mayıs 2025; 17:25:23 >

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

Turkcell yatırım yaparken politik beklenti ve tercihler içerisine giriyor mudur bilemem ancak FTTB sahaların dönüşümü konusunda aslında şöyle bir zorluk var. Turkcell'in FTTB altyapısı AON (aktif) altyapı. Bununla Gbps seviye hizmet vermek için iki seçenek var:

1) FTTB switch'i Gbps portlu bir switch ile değiştirmek: Bunu yapması basit gibi görünse de transmisyon tarafı yüzünden biraz zorlu bir mesele. Çünkü switch'in portlarının yalnızca Gbps olması yeterli değil, sağlıkloı bir servis sunabilmek için uplink tarafının da yeterli olması gerekiyor. Turkcell de topoloji olarak genelde bu switch'leri bir trenin katarı gibi, vagonları gibi bir birinine bağlayarak beslediği için bölgedeki uplink kapasitesini güncellemek için hemen hemen tüm cihazları değiştirmeleri gerekiyor.

2)FTTB'yi FTTH'ye çevirmek: Bu da basit gibi gözükse de aslında sıfırdan bir altyapı inşa edilmesini gerektiriyor. Çünkü FTTH altyapı AON (aktif) değil PON (pasif) türde bir altyapıyı kullanır. Yani bölgedeki bütüm şebeke mimarisini değiştirmek gerekiyor.

Ancak Turkcell'in elindeki FTTB saha sayısı ne kadar olabilir ki? Bunları tamamen aslında yatırım planına alıp bu iki çözümden birisini tek kalemde yapmaları gerekirdi bana sorarsanız.

Politik tartışmaya müdahil olmadan şunu da bilgi olarak belirtmek isterim. Şuan Turkcell'in hakim hissedarı TVF olsa da bu durum Turkcell'i bir kamu şirketi haline getirmiyor, yani Turkcell KİT'ler gibi hasılası ile genel bütçeyi besleyen ve genel bütçeden kendisine yıllık bütçe tahsis edilen bir şirket değil. Keza Telekom da değil. Yatırımlarını bu şirketler kendi kaynaklarıyla yapıyorlar, bütçe ve finansmanlarının kamu ile herhangi bir ilişkisi bulunmuyor. Sansür meselesine gelince DPI gibi bir konuyu konuşuyor olmamız büyük bir utanç.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• Bilgi sistemleri üzerinde güncellememiş olabilirler altyapının durumunu.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Çok eskiden Türk Telekom FTTH/AON kullanmıştı zannederim Ankara'da. Şuanda kullanılıyor mu bilmiyorum ama herhalde artık bütün sahalarda FTTH PON kullanıyorlardır.

• turco8181 T kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Turkcell'i sabitte kulanmayalı yıllar oldu bu yüzden bizzat deneyimlemedim bu durumu ama bu kadar şikayetin de altı hiç boş değildir.

• Turkcell'den bir yetkili ile konuştum. Benim yukarıdaki mesajımda yazdığım tahminlerim doğruymuş. Ümraniye'de talep falan olmamış. 300-500 dairelik sitelerdeki FTTB altyapıları kendi istekleri ile komple FTTH'ye çevirmişler. Bizzat dönüşüm yetkilisi ile konuştum. "Ne bir talep, ne bir imza, biz geldik yaptık" dedi. "Zaten talep olsaydıda çok bir etkisi olmazdı" dedi.

Ataşehir ve Kadıköy'ü de sordum. Ümraniye çünkü 2023 sırası FTTH'ye geçirilmiş. "Ben 10 yıldır her sene bir kere şikayet açıyorum FTTH için, hiç umursayan yok, ama Ümraniyede talepsiz hemen FTTH gelmiş. Bu nedir?" dedim.

Adam "Turkcell FTTB altyapısını komple sökme ve FTTH'ye çevirme çalışmalarına başladı. Bütün omurga değişiyor. Yakında sizin oralarda değişir." dedi

Aylar önce zaten Turkcell çalışanları logar kapağının içinden turuncu fiber kablolar geçiriyordu. Demek başlamışlar çalışmalara. Bakalım neler olacak, ihaleyi de aldılar zaten.

Çok bir anlamı yok esasında çünkü sansür dolu rezil bir hizmet ama insan merak da etmiyor değil. Seçim sonrası Turkcell'in içinden geçmeleri lazım, güzelim altyapı DPI, sansür, yavaşlatma ve berbat yurtdışı çıkışları yüzünden ziyan oluyor, çok yazık.

Bakalım bir gün bu ibarenin bir anlamı kalmayacak mı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 9 Mayıs 2025; 22:44:9 >

• Alphonsus kullanıcısına yanıt
    Bu dönüşümlerin şimdiye kadar tamamlanmış olmasını beklerdim açıkçası. Bu forumda bile FTTB altyapıdan şikayet edenlerin sayısı az. Bu sebeple FTTB altyapının genele oranı en fazla yüzde 10 civarı diye düşünüyorum. Geçtiğimiz 5 senede rahatlıkla bu sahaların dönüşümü yapılabilirdi.

Sanırım bu hızla mevcut FTTB sahaların tamamen dönüştürülmesi 2030 yılını geçer gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.