Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
13
Favori
25.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

böyle açıklamalı fesih işlemini nereden yapıyoruz hocam?

salı, çarşamba gibi bende şöyle güzelce içimi boşaltıp miktiri çekeceğim bunlara. pazartesi bana da gigafiber kurulacak bir aksilik çıkmazsa.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • https://www.superonline.net/#login?callbackURL=/hesabim/internet-islemleri/fesih-talebi

Ben randevuyu uzağa aldım. Şu sıralar meşgul olduğum için.

En çok merak ettiğim şey kablolama nasıl olacak. Mevcut FTTB CAT6 kablosunu çıkartıp optik kabloyu geçirebilirler mi yoksa delecekler mi, deleceklerse nere, merak ediyorum. Bina tünelkalıp bu arada. Bu CAT6 kablo duvarla bir oldu artık, çıkması çok zor. Ayrıca çıkarma hakkımız var mı bilmiyorum bile. Bana mı ait yoksa Turkcell'e mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 31 Ağustos 2025; 14:17:25 >

Dedim "15 yıldır müşteriniziz, 20 yıllık altyapıyı değiştirmeniz için 6 yıldır hep talep yapıyoruz, hiç oralı olmadınız, şimdi rakip firma geldi 1000 Mbps altyapıyı kurdu"

"Anlıyorum, takdir size kalmış. Hangi rakip firma acaba?" dedi. Göğsümü gere gerek TÜRKNET dedim

"Ayrıca bu saatten sonra getirseniz bile çok bir anlamı yok, onların 1000 Mbps simetrik 700 TL, sizinki 2200 TL, artık getirseniz bile kullanmam" dedim.

"Peki hattınızı iptal etmek yerine devir alacak biri var mı? Devir alırsa cayma bedeli çıkmayacak" dedi. "Hayır" dedim. "Olsa bile ödemeye devam etmek istemiyoruz, cayma verip işi bitiriyouz" dedim.

"Son olarak 60 gün ücretsiz hizmet dondurma yapabiliriz" dedi. Yok hayır dedim.

Hiç sansürden falan bahsetmediğime şükür etsinler. Neyse, zaten iptal departmanındaki masum kişinin konudan haberi var mı bilmiyorum bile. Muhtemelen vardır, sonuçta çoğu kişi sansür ve ping'den dolayı iptal ediyor.

Tek sorun fesih faturası 1 Ekim'de çıkacakmış. Acaba geç iletince TurkNet halen cayma bedeli indirimi yapacak mı bilmiyorum.

Bitti. Bu yorumu yazarken SMS geldi. "Fesih işlemleri tamamlanmıştır" diye.

Şimdi gidip bana verdikleri sekizinci el, pislik içinde, sigara kokulu, küflü ZTE modemi iade edeceğim. İşte müşteriye verdikleri değer bu zaten. Gidip elden vereceğim. Kargoya güvenmiyorum. Önlerine atasım var "alın bir yerinize so.." neyse.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 1 Eylül 2025; 9:57:8 >

• 2 günlük Turknet gigafiber kullanıcısı olarak Superonline defterini bir daha açmamak üzere kapatıyorum.

Bu gün modemini de iade ettim. Bundan sonra sansüronline karşıma daha az çıksın diye konuyu anonimleştiriyorum.

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

Modası geçmiş altyapıda kalan arkadaşlara sabır ve bol şans diliyorum.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Merhabalar, Ataşehir Barbaros Mahallesi'ne taşındım ve yöneticiden taşındığım sitede Superonline, TTNET ve Kablonet'in fiber altyapısının olduğunu öğrendim, altyapı sorgulaması yaptım bulunduğum bölgede 1000 mbps destekli Superonline ve TTNET'in (FTTH [eve kadar fiber]) fiber altyapısı var. Kablonet'in ise geliştirilmiş (ankastreye kadar 4 core fiber kablo geliyor anten [RG6] kablosuna dönüşüyor) kablo internet altyapısı var. (200 mbps'ye kadar) Ben halihazırda TTNET kullanıcısıyım, taşındığım ev geldiğimde kötü durumdaydı bu yüzden tadilat falan da yaptırdım. Fakat TTNET bu bölgede kabloyu havalandırma kanalından geçirip duvar delerek çekiyor maalesef. (eski oturduğum sitede kabloyu kılavuz ile çektiler) Ben de evin duvarlarını deldirmek istemiyorum. Site zaten 2009 yapımı. (Istanbul'daki sitelerin geneline oranla gayet yeni bir site [1998 yapımı bir siteden taşındım bu arada]) Yani 98 yapımı bir binada bile kabloyu kılavuz ile çekiyorlar ama 2009 yapımı bir binada duvar deliyorlar, tamamen saçmalık. Her neyse ben şöyle düşündüm TTNET 1000 mbps fiber internete zaten 1200₺ veriyorum Superonline 1000 mbps fiber interneti 800₺'ye satıyor hem de duvar delmiyor. (kabloları şaft tünelinden geçiriyor ve iç tesisattan çekiyor) Sizce geçmeli miyim? Sıkıntı şudur ki 2027 Eylül ayına kadar TTNET taahhütüm devam ediyor, şöyle yapsam: ekibi keşfe çağırsam, duvarı delmelerine izin vermeden TTNET ekibini evden göndersem ve görevlerini eksik yaptılar diye ilgili mecralara şikayette bulunsam... taahhütümü iptal ederler mi? Ayrıca ben Superonline kablolarına baktım hepsi 2026 yılında çekilmiş ama şöyle bir durum var Ataşehir Barbaros Mahallesi vb. mahalleler zaten Superonline'ın (eski adıyla Tellcom) pilot bölgesi. (Istanbul'da fiber altyapının uygulandığı ilk bölge) Hem de IBB uzun zamandır tüm kazıları kendisi yapıyor sitenin girişinde IBB F/O yazan kapaktan değil de Superonline F/O yazan üzerinden araba geçe geçe aşınmış, epey eski bir kapak var. Yani bu demek oluyor ki kazı yeni yapılmadı. He bir de o kapağın etrafını tekrardan kazmışlar ve asfalt dökmüşler bariz bir şekilde belli. (sanırım FTTB altyapıyı devre dışı bırakmak istemediler ve ekstradan hat çekip ayrıca bir FTTB sistem kurdular) Ayrıca nasıl oluyor da tüm kablolar 2026 üretimi? Acaba 2026'ya kadar FTTB sistemi vardı da sonradan bu sistemi FTTH'ye mi çevirdiler? Yoksa kabloları mı yenilediler? Altyapının yeni gelmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum çünkü mantıken 8 ayda 50'den fazla kablo bir anda çekilemez. 8 ayda 50'den fazla kişi Superonline'a abone mi oldu yani? Bence FTTB'yi FTTH'ye çevirdiler ama sizin de görüşlerinizi almak isterim... Şunu da belirtmek isterim evimde kesinlikle delik açılmasını istemiyorum ve kesinlikle ama kesinlikle DOCSIS standartlı genellikle arızaları ve kesintileri ile bilinen o meşhur internet servis sağlayıcısı olan Kablonet'e geçmeyeceğim.
    Kısaca:
    Taahhütümü iptal ederler mi?
    Superonline'a geçmeye değer mi?
    Sizce altyapı 2026 da mı geldi?
    Yoksa FTTH dönüşüm mü yapıldı?
    Yoksa kablolar mı yenilendi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Fırsatınız olduğu sürece hiç bir şart altında Superonline'dan hizmet almayın, aşırı derecede bir filtreleme/sansür ve dolayısıyla ping mevcut... Yeri geliyor sosyal medyalar, banka uygulamaları, yemeksepeti vs gibi siteler bile 2-3 defa sayfa yeniledikten sonra açılıyor... Bunu başka şansım olmadığı için yaklaşık 14 yıllık bir Superonline FTTB kullanıcısı olarak söylüyorum, özellikle son 3-4 yıldır kullanılır durumda değil altyapı benim gözümde...

Ha bir de unutmadan, her ne kadar kabul etmeseler de özellikle son 2-3 yıldır süperlig'de 4 büyüklerin maçları sırasında kasıtlı bir bant daraltması da uyguluyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renova_TR -- 27 Temmuz 2026; 22:21:20 >

Yani aslında hem Telekom'da taahhütü bozmadan hem de duvarı deldirmeden bağlantı sağlamanın bir yolu var ama biraz hileli sayılır SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] 

Eğer halihazırda Turkcell daireye OBK çekmiş ise aslında kuruluma gelecek olan Telekom ekibine durumu açıklayıp Telekom'un OFDK (ankastre)'sından çıkan kabloyu Turkcell'in OBK'sına irtibatlayabilirler. Yok eğer halihazırda Turkcell de OBK çekmediyse Turkcell'den abonelik alıp kurulum yaptırıp 14 günlük cayma süresinde iptal ettirebilirsiniz ama biraz hileli bir iş olmuş olur dediğim gibi.

Diğer bir şans da Telekom'da kuruluma gelenlerle duvarı delmeden, kablo şaftından geçirmeleri için pazarlık yapmak SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]  Hatta Telekom'u iptal için arayıp ya da müdürlüğe gidip iptal başvurus yapacağınızı söyleyip duvarı delmeyeceklerse cayabilecğinizi söyleyebilirsiniz.

Diğer türlü Türk Telekom'u iptal ederken cayma bedeli çıkacaktır.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• selamlar sokağa kadar turuncu fiber kablo döşendi rögar kapağında superonline yazıyor acaba ne zaman evlere dağıtılmaya başlanır hızlı mıdır superonline bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablito20 -- 28 Ağustos 2026; 14:35:27 >
    Standart bir zaman vermek zor. Altyapı çalışmaları Bölgesel Çözüm Ortakları ve onların alt taşeronları ile yapıldığı için her yerde belirli bir süre oluşması zor. Yani 2 ay içerisinde de satışa açılabilir, 6 ay içerisinde de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

3 hafta oldu yer altına kabloyu döşediler şimdilik hiç bi aksiyon yok beliyoruz bakalım

Merhaba Öncelikle fiber geleceği için hayırlı olsun ama sansüronline geldiği için geçmiş olsun 100 ile 1000 arasında hiçbir fark yok sadece bilindik steam gibi yerlerde hız alırsınız ve yasal video izleme yerlerinde film izleyebilirsiniz mobil veride açılan film sansüronline de açmazsa hiç şaşırmayın / veya da oyunda adam vuramazsanız gecikme oluyor sorun tamamen sizde değil sansüronline tarafında :)

ben 2 sene önce sol kullanmıştım evet diğer isslere göre gerçekten sansür çok ama yinede bi şekilde idare ediyordum bakalım önce bi getirsinlerde belki o zamana kadar TT'de çeker onlarda çekeceğiz demişti

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.