Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
8
Favori
10.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19.12.2023 Güncellemesi



    Konudaki bazı forum üyelerine gelen SMS'ler ışığında konu başlığını güncellendi.


    Bu başlık altında altyapısının FTTB'den FTTH'ye dönüşümünü isteyen kişiler veya dönüşümü gerçekleşen kişiler deneyimlerini, altyapı değişim süreçlerini yazarsa (lokasyon belirterek) nerelerde işlemler başlıyor görebiliriz.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Üç gün önce 100Mbps aboneliğimi iptal ettirdim. Malum, 100Mbps fiyatlarına 500Mbps satışı var şuan yeni abonelere.


    Fakat benim FTTB altyapı desteklemiyormuş bu hızları. 4-5 müşteri temsilcisi ile görüştüm. Altyapının 500-100Mbps destekler hale getirilmesi konusunda talebimi ilettim ama şu ana kadar olumlu bir geri dönüş almadım. Keyiflerine kalmış durumda. Hiç bir şekilde net bir şey söylemiyorlar.


    Acaba benzer durumda kalıp hızlı bir şekilde altyapıyı 500-1000Mbps destekler hale çevirtebilen oldu mu?


    Bu başlık altında altyapısı max. 100Mbps destekleyip 500-1000Mbps gibi hızlara geçmek isteyenler toplaşalım. Altyapı değişimi konusunda yardımlaşalım, olası deneyimlerimizi paylaşalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 22 Aralık 2023; 18:57:53 >







  • Selamlar,


    İstanbul Ataköy'deki evimde kendime ait bir router kullanıyorum Superonline FTTB altyapısında. Düne kadar router bina girişindeki switche 100 Mb hızda bağlanıyordu.


    Geçtiğimiz 2 ay içerisinde 6-7 kez müşteri hizmetlerini arayıp 500 - 1000 Mb paketlere geçmek istiyorum vs şeklinde görüştüm ama bir sonuç alamadım. Online işlemlerden şikayet mesajı yolladım, tweet attım geri dönüş yaptılar vs ama yine bir sonuç alamadım.


    3-4 saat önce bir hız testi yapayım dedim, sonuç aşağıdaki şekilde.

    Router 1 gigabit hızda bağlanmış switche.


    Ben fark etmeden, binada switch değişimi yapmışlar, heyecanla müşteri hizmetlerini arayıp paket değişimi istedim (1000 Mb) ama onlarda altyapı halen 100Mb gözüküyormuş maalesef :(


    Eğer switch değişimi yapıldıysa 1 hafta içerisinde sistemde gözüken altyapınız güncellenir, o zaman yüksek hızlara geçiş yapabilirsiniz falan dedi müşteri temsilcisi...


    Bakalım dediği şekilde olacak mı önümüzdeki günlerde...



    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]


    Not: Normalde bu bahsettiğim lokasyonda aboneliğim 100/20 ama hız testlerini ofisimdeki aboneliğe ait kullanıcı bilgileri ile giriş yaparak yaptım 200/20...





  • Merhaba, altyapım turk telekom fttb ve dün turknetten ttnet’e gecis yaptım. İlk önce 500 mbit paket için basvuru yaptım ama baglayamayacklarini söyledi kurulim ekibi. Daha sonra bende 100 mbit paket icim tekrar başvuru yaptim. Bağlantı yapildi. Kurulum bittikten sonra 500 mbit paket için geçiş talep ettim online islemlerden. Modemi kapatıp açtım ve 500 mbit hiz alabiliyorum. Hat degerlerime baktigimda pc’de 1 gbit/s yazıyor. Bunu kurulum yapan telekom ekibine 100 defa soylememe rağmen 500 mbit paketi tanımlamamıştı. Yani demek istedigim fttb internetiniz varsa ve hat değeriniz 1 gbit/s ise cok rahat ust paketlere gecis yapabilirsiniz.
    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]




  • semih686 S kullanıcısına yanıt

    Neden 500 olmaz diyorlar madem 500 alabiliyorsa? Bana da maksimum 100 mb hız bağlayabiliriz dedi dün süperonline.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap_ -- 8 Ağustos 2022; 16:17:42 >
  • benim de FTTB fiber var sırf bu yüzdeb FTTH fiber geçişi için telekomla görüştüm. ekipler dönüşüm yapacaz dedi binayı projelendirdiler yaklaşık 1 ay içinde dönüşüm yapılacak. ayrıca kabloları teslim ettiler tesisatçıya çektireceğim

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt
    İlk kiminle görüştünüz hocam, türk telekom ofisi ile mi?
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

    il telekom müdürüne yazdım. ekip yönlendirdi. kablo çekecek ekip geldi baktı boru üstünden geçiririz dedi ben de kabul etmedim kablo bıraktılar yüksek miktarda 14 dairelik felan kendim çektircem

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt
    Hangi ildesiniz bi de onu sorsam
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

    sakarya hocam. bulunduğun il telekom müdürlüğüne git. apartman adına imza topla yardımcı oluyorlar

  • arkadaşlar, konuyu superonline başlığı altında açtım.

    her iss'nin süreçleri farklılık gösterebiliyor. o yüzden turktelekom ile fttb'den ftth'ye geçiş taleplerini ayrı bir başlık altında konuşursak daha sağlıklı olur.


    SOL ile Fttb/Ftth değişikliği yapanlar var mı yakın zamanda?

  • Güncelleme:


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

    Kaç gündür altyapı değişimi için Turkcell ile görüşüyordum. Her yerden yazdım. Twitter’dan süreç hakkında bilgi vereceklerini söylüyorlardı. Bu gün cevap geldi. Adresim için altyapı dönüşüm planı olmayacakmış. Şaka gibi ama “fiber” diye kurup, satış yaptıkları altyapıda en fazla 100Mbps de kaldık. Rezillik.




  • Aynısını bana da yaptı! Dedim eğer mevcut ekipman hata verse ne yapacaksınız? 10-12 yıllık ekipman, aynısını bulamazsınız deyince kem küm ediyorlar. Taahhüt bitiyor yıl sonu. O saate kadar bekler 9 senelik aboneliği bir kenara atar yoluma giderim.

    Arayıp utanmadan bir de
    100-20 GamePlus 259 TL yenileyelim teklifi verdiler. Dedim ya siz çok akıllısınız ya da ben çok geri zekalı! 10 lira fark verince 1000 bağlıyorsunuz. 100 verip, kibarca yolladım. Altyapı güncellenene kadar da bana ulaşmayın dedim, hiç zannetmiyorum yapacaklarını. Baya adamlara yıllardır tıkır tıkır para veriyoruz. Para kazanıp yeni yere yatırım yapıp eski abonelere ne halin varsa gör çekiyorlar. En sevmediğim firma tarzı. Hiç acımam arayana küfür bile ederim. Terbiyesizlik sınırlarını zorluyorlar.
    Hele bir de sizin bölgeye bakan ekibi arayın, artık biz buradan yapamıyoruz diyorlar. Diyorum ki adamlara sen talimat vermezsen çivi çakamaz!!! Yok öyle değil diyor. Taşeron kafasına göre iş yapabiliyor anlayacağın. Güzel iş teknik olarak. Sonra ortada kalıyor patlıyor. Bu arada çok atarlıyım SOLe. Yakında ilişkimiz biter. Turknet GigaFiber gelirse tadından yenmez. Taahhüt bitmeden ikinci abonelik alır bakarım keyfime. O kadar da kasmam yani.




  • bambogie B kullanıcısına yanıt

    Hangi bölgedesiniz bilmiyorum ama tabi ki %100 haklısınız söylediklerinizde. Bende beylikdüzü/barış mah. tarafındayım. Beylikdüzünün büyük bir kısmı Fttb altyapı 10-15 hatta 20 senelik Fttb altyapısı var misal benim kiradaki dairem ilk Fttb altyapıdır. Artık şuna eminim superonline kesinlikle bölgedeki hakim durumuna göre gerek paket fiyatı, gerek altyapı desteği veriyor. Geçen hafta 100Mbps için iptal birimi arayıp 209Tl teklif etti. Taahhüt bitmeden önce uygulamada daha düşük fiyat teklifi çıkıyordu şaka gibi. İptal biriminden daha uygun fiyat beklerken uygulamadan da yüksek fiyat verdiler. Binada fiber başka alternatif yok. Beylikdüzünde bahsettiğim mah. ve civarında da durum aynı. Fiber istersen tek seçenek Fttb Superonline. Ama bende bu son olaylardan sonra acayip kinlendim. 7-8 senelik evimde telefon/vdsl hattı yoktu. Adam akıllı fiber getiren birisi gelene kadar Vdsle döneceğim bu gidişle ve yöneticiylede görüşüp Sol saha ve paket satışı için binaya girenlere izin vermemesi yönünde bilgi sağlayacağım bu terbiyesizliklerini anlatıp. Yapabilen aynı şeyleri yapsın. Rezil herifler 10-15 senedir para kazandıkları müşterilerin altyapılarını güncellemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 11 Ağustos 2022; 23:28:36 >




  • Bursa Nilüfer’deyim. Superonline’ın Bursa’da ilk hizmet verdiği ilçe diyebiliriz. Burada da durum aynı. 10 yıldan uzun süreli bir çok apartman site vb yer var. Adamlar resmen inek sağar gibi sağdı, şimdi kesimhaneleri yallah modundalar.

    Benimde düşüncem taahhüt bitince, taahhütsüz VDSL makul mantıklı fiyatlara, işin gidişatına göre devam.

    Olayı bedavaya çözecekken yorgunu yokuşa sürüyorlar. Adamlara beni 1000lik pakete geçirin diyorum. Adamlar olmaz diyor. Ticarete aykırı 150 TL veriyorken 269 vermeye razı müşteri var olmaz diyorsunuz deyince susuyorlar.

    Hani anlarım, fiber gelmemiş yere kazı, kablo işçilik izin vs. çok uzun iş. Ben de uğraşmam yeterli potansiyel olmadan. Ama tamamen ahmaklıktan öte bir şey değil.

    Ama keyifleri bilir. Hele Türk Telekom tüm yerlerde saha dolabı yerine FTTB mantığına gidiyor elektrik parasından kurtulmak için (çoğu apartman sitede kutular kaçak elektrik kullanıyor, deli cezalar yiyorlar o da ayrı) nal toplarlar, toptan alıp satanlar uygun fiyata geçince. Sonra sadece metroculara kalır SOL ki o da pek mümkün değil. Duyulur bilmem kaç yıl sonra battı firma diye. Valla artık çok da sallamamak durumundayım. Ama canım sıkıldıkça müşteri hizmetleri darlamak hoşuma gidiyor. Bu saatte bir daha darlayayım.




  • Benzer durumu ben de yaşıyorum. İstanbul/Beşiktaş gibi merkezi bir nokta olsa da internet erişimi açısından kötü bi lokasyondayım. SOL büyük ihtimal 15 yıl önce gelmiş sistemleri kurmuş ve bir daha uğramamış, alınan maksimum hız 100 mbit. 3-4 kez müşteri hizmetlerini arayıp kayıt oluşturdum ancak hepsinde olumsuz yanıt aldım. İşin kötüsü diğer sağlayıcılarda maksimum 50 mbit civarı hız alınabiliyor. Sanırım SOL de bunun farkında o sebeple bi taraflarına takmıyorlar. Elim kolum bağlı

  • Eski altyapı sahipleri olarak örgütlensek belki bi hastag üzerinden şikayetlerimizi iletsek bir şeyler olur mu? Btk üzerinden şikayet yazdım ben ama oradan da Turkcell Sol cevap veriyor. Btk’nın hiç bir yaptırımı olmuyor. Bom boş kurum BTK. En son cimere yazdım bende ama kim bilir ne zaman cevap gelir. Sanırım en önemlisi binada superonline kullananların topluca birleşmesi. Herkesi örgütleyip altyapının güncellenmemesi halinde yöneticinin Sol fiber elektriğini kesmesi ama 90 kişilik apartmanda herkesi nasıl örgütleyeceksin böyle bir iş için. Kesin %80i zaten 25-35-50 mbps gibi paketleri kullanıyordur. Superonline da bu hızlara geçecek 1-2 kişi olursa olur diyor bence ve hiç uğraşmıyor.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Bina örgütleşmesi işe yarayabilir ancak baya uğraştırıcı bir konu. Hazırda bekleyen bir talebim daha var bakalım buna ne diyecekler. Sizin Cimer kaydını da merak ettim, bakalım ne çıkacak.


    Ben dağ başına fiber çekilmesini istemiyorum ki! Altyapın var, sistemin var, yapman gereken projeye alıp binadaki aletleri değiştirmek. Maksimum hız 200 mbit iken çok göze batmıyordu ancak bu son 500 ve 1000 kampanyaları ile resmen aptal yerine koyuyorlar bizi, alenen hakkımız yeniyor. Bu sefer işi sonuna kadar götürmeyi planlıyorum açıkçası, şikayeti bütün kurumlara yapacağım teker teker.

  • Tsipura kullanıcısına yanıt

    Bende peşini bırakmak istemiyorum. Varsa öneriniz, yapabileceğimiz farklı şikayetler yapalım.

  • Güncelleme:


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

    Cimer’e yaptığım şikayete gelen cevap.
    Cimer’de BTK ya yönlendirmiş. Ne anlamam gerekiyor bu cevaptan bilemedim ama bir şey çıkacak gibi değil.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.