Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maliyetinin 3 katına satmazsa zarar ederi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım o lahmacuncuya bir daha gidecek olursan sakın bu foruma daha GİRME!
  • Malatya güzel memleketmiş ben bunu anladım. Buralarda param yok sonra getireyim diyorsun, canın sağolsun diyorlar.
  • bizde cebimizde 100tl' yle bozmadan az gün geçirmedik
    yöntemin orda tutmayinca sisinlenmişsin hakli olarak.
    Ayrica burdan sirf pi. olsun die 10kurus vermeyip 20tl mi bozduran lise arkadaşim Fatihe selam olsun. forumu bilmiyor ama olsun bak yine sinirlendim.
  • Arkadaş sen lahmacuncuda bu sorunu yaşadın ama çiğ köfteciye de bozuk yok yapmışsın. Yakışmaz delikanlı adama normalde senin 2 lira bahşiş vermen gerekiyor.

Gelmiş burda adamın hakkı olan 50 kuruşu aldı diye laf ediyorsun. McDonald’s da eksik versene. Senden verdikleri extra ketçapın parasını bile alırlar.

Ayıp kardeşim ayıp

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

Malatya güzel memleketmiş ben bunu anladım. Buralarda param yok sonra getireyim diyorsun, canın sağolsun diyorlar.

istanbuldayım

berberim hiç önemli değil sonra ödersin diyor

bana da hiç kötü esnaf denk gelmedi hatta fazla iyi davrandılar

bu sanırım çevreye yaydığın enerji ile alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3DROS3V3RTIGO -- 29 Kasım 2017; 19:8:25 >
  • Benimde tam tersi bi hikayem var ben boyle yazlari isten hep 12 de cikiyorum genelde redbul ananas muz falan aliyorum 14 se 15 atip cikarim bakkaldan ama adamla hic muhabbetim yok haftada 1 2 giderim max neyse bi gun gittim yine alacaklarimi sectim adam bugunde benden olsun hadi iyi geceler dedi cok sasirdim iyi esnaf gorunce yani ben o 1 2 lirayi bahsis diye atiyodum adam da bana boyle bi kiyak yapmisti :)

• Sürekli çift lavaş aldığım çiğköfteci , 50 kuruş lavaş parası almayı başladığı an bıraktım.
  • Öğrenciyiz ay başı para elini çekmiş. Abiyi aradım 20 lira varsa at dedim eft geceyim dedi. O ara para gelene kadar ekmek alayım dedim yemeğim soğumasın. Neyse vardım bakkala 1 ekmek aldım abi yemeğim soğumasın yarım saate para gelecek veririm dedim. Adam olmaz demez mi, şok geçirdim elimi cebime attım 10 kuruş 5 kuruş toplam 90 kuruş var. Abi 10 kuruş eksik verecem dedim ama yine kabul etmedi. Aynı mahallede 2 yıldır zaten ikamet ediyordum tanıyor beni. Aradan 3 yıl geçti ailemi aynı mahalleye taşıdım halen o adamdan alışveriş yapmayız. Böyle adamlar da var.

• hem tanesini 5 liradan yaslayıp hemde 50 kuruşun hesabını yapan adam esnaf falan olamaz.bende bu tip drumlarda bi daha o dükkanın önünden bile geçmiyorum.iyi yapmışsın.bu kafayla zengin olacağını sanıp 2 ayda dükkan kapatan insanlar bunlar
  • 50 krş varmi kardeş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkı olmasına rağmen iyi yapmamış.
  • Cidden 50 kuruşun hesabını yapan bir insansınız.

ADAM ORDA BABASININ HAYRINA SANA HİZMET ETMİYOR.

O beğenmediğin 50 kuruşlarla para kazanıyor o adam.

SENDE İSTİYORSUN Kİ 50KURUŞ ALMASIN

ŞİMDİ GİT O CİĞKÖFTECİYE 1 LİRASINI GERİ VER.

ÇİĞKÖFTELERİ YERKEN HOŞ OLUYOR 1 LİRA VERMEKTEN İMTİNA EDİYORSUNUZ. YAZIK.

• ben arkadaşın olurum ayhan. :D
  • isimizin esnafa dusmemesi dilegiyle... bakkalla kucuk esnafla isim olmamasina dikkat ediyorum.. her zaman kredi karti kullaniyorum... boyle sorunla karsilasmamak icin en iyisi... 2 lira da olsa kredi kartla odemek en iyisi...

benim de benzersoyle bir anim olmustu... a101den birseylerden aldim nakit verdim 7.01 kurus gibi birsey tuttu ( iste 1 kurus fazla )... Baktim benden 7.05 kurus almis ( yani 7 lira alirsa 1 kurus kasadan gidecek, 7.05 kurus alinca 4 kurus benden gidiyor)... Sira da vardi, dedim 4 kurusumu eksik verdiniz dedim... kurus yok dedi.. Kurus yok 5 kurus verin o zaman dedim, her gelenden 40 kurus c-alsaniz ne olacak dedim baya utandilar, 5 kurus verdiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

Esnaf haklı marketci paranı bozarken gıkın çıkmıyoda küçük esnafmı battı gözüne

Piyasa 17 tl ve 100 tl taşıyıp 50 kuruş vermemek icin 40 takla atan senin gibi şam kurnazı dolu bi aklı tamam senmisin nicelerini görüyo o adam

Birde senin gibisine o saatte hizmet vermiş paranı bozmuş adam 100 lirayı bırak 50 kuruş getirince paraüstü alırsın demesi lazım

Senin sözünün değeri osuruktan hallice 50 kuruş için yolunu değiştiren adamsın sen 50 kuruşu sonra vereyim desen kimse inanmaz lahmacuncunun yeri yurdu belli 50 kuruşu götürünce alırdın 100 liranı geri

Ayrıca müşteriliğininde kıymeti yok piyasa lahmacuna aç adam dolu sen gitmesen başkası gider

Yav bi git adam sürekli gidiyorum demiş oraya . Ertesi gün gider 17.5 yerine 18 TL öderdi olur biterdi . Kimsenin hakkı da kimse de kalmazdı . Bu işler böyle olur . 50 kuruş için 100TL bozarsan müşteri kaybedersin kimse gelmez bir daha . Daha müşteriye nasıl davranacağını bilmeyen tipler dolu ortalık .

• bende bi tuhafiye gibi biyerden bişeyler aldım 5.5 tl tuttu baktım adam 50 kuruşun peşinde verdim parayı fiş alabilirmiyim dedim adam bi afalladı 10 dk da anca kesti fişi tabi alışık değil fiş kesmeye. kdv si felan o benden aldığı 50 kuruş bana da onada yaramadı. açgözlüler.
  • Görgüsüz köylü kurnazları 20 bin krediyle dükkan açtığı sürece daha çok böyle manzaralar oluşur.. Gitme alışveriş yapma o ayı yine anlamaz ama sen tavrını koymuş olursun.

• Böyleleri zaten genelde iflas ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

başka bi sefer taksiye bindim.13tl tuttu bende de 12tl ve 100tl var.adama dedim ki 12yeterse bozuk var yoksa 100tl veriyim dedim.abisi ver sen 100ü dedi. verdim 100tl para üstünü verdi tam inerken paraya bi baktım bozuk 1tl var 1 adet normalde 2 tane olması lazım.saydım parayı 14 almış benden.bu eksik mi dedim hiç paraya bakmadan pardon pardon dedi 1tl daha verdi ne kadar eksik olduğunu çok iyi biliyor yani bakmadan

Ee adam güzel ders vermiş aslında :) Ha sizin gerçekten 12 liranız olabilir. Ama adama gün içerisinde sizin gibi en az 12 kişi denk geliyordur ve bunların 10 tanesi bilerek yapıyordur. Adam burada "1 lira eksik vermeyi teklif ediyorsun da 1 lira fazla öde bakalım, nasıl oluyor" demek istemiş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.