Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
0
Favori
17.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
272 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dohanmirza

Arkadaş sen lahmacuncuda bu sorunu yaşadın ama çiğ köfteciye de bozuk yok yapmışsın. Yakışmaz delikanlı adama normalde senin 2 lira bahşiş vermen gerekiyor.

Gelmiş burda adamın hakkı olan 50 kuruşu aldı diye laf ediyorsun. McDonald’s da eksik versene. Senden verdikleri extra ketçapın parasını bile alırlar.

Ayıp kardeşim ayıp

Benim de aklıma o geldi, her gittiğinde aynı şeyi yapıyor da olabilir. O 50 kuruşlar birikir ayda 15 lira olur.
  • İyi yapmışsın 50 kuruş için müşteriyi kaybetmek bu oluyor işte bizim burda 50kuruş çıkmasa abi sorun değil sonra geldiğinde verirsin derler.
    Bilinmez neleri getirir zaman.
    Bilinmez neleri götürür zaman.
  • Ailece işlettiğimiz döner dükkanımız var, döner dürüm 4.5 tl, küçük ayran 75 kuruş. Toplam 5.25 ücret oluyorken sürekli 5 tl alıyoruz, adamlardan 25 kuruş alıp da "25 kuruşun peşine düşmüşler" algısı yaratmamak için. Aslında böyle düşünmediklerini biz de biliyoruz ancak o 25 kuruşu alırken rahatsız oluyoruz tonla bozuk para üstü veriyoruz mesela 10 lira veren birine. Bilmiyorum ya biz salağız böyle yaptığımız için, ya da düşünceli esnafız

• quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

quote:

Orijinalden alıntı: Şampiyon Sperm

Sonradan görme esnafçılık işte bu işlerden anlamayan bu tarz tonla esnaf var. İyi yapmışsın

Lüks yerlerde ve marketlerde laf etmeden fazlasıyla veriyorsun. Küçük esnafa mı bu kadar takıldın. Havanız geçmiyor tabi büyük yerde.

50krş için uğraşan esnafı yakaladık beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Bazı mekanlar gerçekten cinslik yapıyor 25 kuruşu soran var.
    Yahu siz 3 liraya lahmacun yerine soğan domates ve biraz sakatat yiyorsunuz sonra da daha iyisini alana laf yapıyorsunuz Tmm fakir olabilirsiniz 5 liralıya paranın yetmez ama düzgün ürün yemek isteyenede saygı göster az

• Halk ekmekten ekmek aldım. O meşhur efsane başıma geldi. Adam bir de kibar, 5 kuruşunuz eksik dedi. Tamam dedim, buyurun. Başka sefer kendisi 5 kuruş eksik verdi. Dedim beyefendi, 5 kuruşu eksik verdiniz. 10 kuruşunuz varsa 5 kuruş daha verebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Haklısın da ne yapacan canın lahmacun çektiğinde bir daha o dükkana gitmeyecenmi? Gitmezsen o zaman helal derim. Birde 5 tl ye lahmacunmu olur. Elemanlar zaten iyi kazıklıyorlarmış seni. Birde 50 kuruşun derdine düşmüş.

Birde 5 tl ye lahmacunmu olur. Elemanlar zaten iyi kazıklıyorlarmış seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Yahu siz 3 liraya lahmacun yerine soğan domates ve biraz sakatat yiyorsunuz sonra da daha iyisini alana laf yapıyorsunuz Tmm fakir olabilirsiniz 5 liralıya paranın yetmez ama düzgün ürün yemek isteyenede saygı göster az

konyada etli ekmeğin kralı 7-8 lira, aynısı samsunda 18lira

bi buçuk metre o etli ekmek

5liraya lahmacun kazıktık

lahmacunda 40gr et var yok

her pahalı iyi değil her ucuz kötü değil

kendinizi pahalılığa alıştırdınız

ayrıca fakir olmak suç olmadığı gibi kazık yemek istememek bir haktır

• sürekli gittiğin bir yer olmasa neyse, kuruşun lafını edecek esnafa gitme bir daha. ben burada marketime kaç defa veresiye yazdırdım yanımda para yokken hiç birinde yanlış imalı bakış bile atmadı. esnaf öyle olacak.

Kamu spotu değildir

Orijinalden alıntı: HighDamagE

Esnaf haklı marketci paranı bozarken gıkın çıkmıyoda küçük esnafmı battı gözüne

Piyasa 17 tl ve 100 tl taşıyıp 50 kuruş vermemek icin 40 takla atan senin gibi şam kurnazı dolu bi aklı tamam senmisin nicelerini görüyo o adam

Birde senin gibisine o saatte hizmet vermiş paranı bozmuş adam 100 lirayı bırak 50 kuruş getirince paraüstü alırsın demesi lazım

Senin sözünün değeri osuruktan hallice 50 kuruş için yolunu değiştiren adamsın sen 50 kuruşu sonra vereyim desen kimse inanmaz lahmacuncunun yeri yurdu belli 50 kuruşu götürünce alırdın 100 liranı geri

Ayrıca müşteriliğininde kıymeti yok piyasa lahmacuna aç adam dolu sen gitmesen başkası gider

küçük esnafın almaması lazım işte.

koca market günde 1000+ kişi gidiyor, 50 kr önemli değil derse 250 kişiye, kasiyer her akşam 125 lira açık verir, bunu da maaşından keselim deseler borçlu kalır markete.

günde 50 müşterisi olan küçük esnafta 10 kişi 50 kr eksik verse önemli değil abi de müşterisini korur, böyle saçmalarsa kıl olur millet. haklı olarak.

Relativity demiş Einstein, Taş yerinde ağırdır demiş atalarımız, duymadınız mı hiç ? her durum bir değil, yerine göre hesap yapılır.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Fast Food zincirlerinden alırken 50 krş yok deyin göreyim, süpermarket zincirlerinden alırken 50 krş yok deyin göreyim, ABD'de Avrupa da her hangi bir yerden alırken deyin göreyim. Anca, sıradan lokanta, bakkal, tekel bayi gibi küçük esnafın karşısında yok, sonra vereyim, sonra bırakıyımcı kesilirsiniz.

Kimseyi savunduğum falan yok ama gerçek bu. Bizim millette böyle kötü bir huy var. Büyük şirketler karşında kuzu, başka ülkede kuzu ama yerli küçük esnaf karşısında delikanlı.

İki yüzlülük değilde nedir bu?

Süpermarketlerin her alışverişinizde 1,5,10 krş eksik para üstü vererek geçirmelerine ses çıkaramadığınızdan hiç bahsetmiyorum bile.

Az delikanlı olun, güçlülerede aynı tavrı gösterin yada hiç kimseye tavır yapmayın, kasanın işine karışmayın. Buraları da ağlama duvarına çevirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 30 Kasım 2017; 9:19:26 >

• ben devlet dairesinde çalışmama rağmen adamda 50 kuruş - 1 tl çıkmayınca ( tabi her gelene yapmıyorum) gelip bırakmayacağını bile bile sonra bırakırsın diyorum. cebimden kasaya koyuyorum parayı. senin dediğin birde esnaf , müşteri onun için herşey. ama bunun farkında değil. 50 kuruş için kaç tl zarar etti haberi yok.

yerel esnafları pek sevmiyorum istisnalar dışında. adamlar seni dövecek gibi konuşuyorlar çoğu zaman. ben kendi kendime karar aldım yıllardır yerel esnaftan alışveriş yapmıyorum . ne alırsam internetten alıyorum. kafam rahat ürünüm geliyor kimse ile muhatap olmadan
  • Burası internet seni ibretlik seçtim pikaçu burda anlaşılmak için şok etkisi gerek mademki esnaflık yaptın söyle 50 kuruşları alsaydın batarmıydın mahallemde kapadığım dönercide aynı mahallemdeki insanların 5 10 lira taktıkları borçlarını yazdığım bir defter vardı toplamda 47800 küsüratlı alacaklıyım senelerdir kahvede kağıt oynuyorum adamlarla geceleri kimsenin ödemeye niyeti de yok herelde 3 sene geçti söylesene kimler 50 kuruş istemek zorunda kalır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 30 Kasım 2017; 9:50:26 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.