Merhaba arkadaşlar. 2016 yılında taşındığım yeni binada ADSL altyapı olduğunu görünce büyük bir şok yaşamıştım. 8 mbit hızı zar zor sağlayan altyapıyla internete bağlanmaya çalışırken fiber altyapının getirilmesi için denemediğim yöntem kalmamıştı ki 2 yıl sonunda binaya t11 kabin kuruldu ve VDSL altyapıya kavuşmuş olduk. FTTH beklerken buna şükür diyerek buruk sevinç yaşadım ama bu işin peşini bırakmamaya kararlıydım tabii Bu yıl başında Turk Telekom alt yapı birimine gidip nasıl bir süreç izlemem gerektiğini sorduğumda dilekçe vermem gerektiğini ve onaylanırsa altyapının getirileceğini söylediler. Bende dilekçeyi hazırladım ve 46 kişilik siteden 30'a yakın kişinin imzasını dilekçeye ek yaparak Şubat ayında TT altyapı birimine verdim. Mart sonunda başvurunun ne aşamada olduğunu sorduğumda projenin çizildiğini ve onay beklendiğini söylediler. Artık haziran ayında tekrar sormaya giderim diye düşünürken bugün evden çıktığımda kapının önünde türk telekom görevlilerinin geldiğini gördüm. Binaya fiber hat çekileceğini ve gpon dönüşümünün yapılacağını söylediklerinde epey şaşırdım. Bugün binaya fiber kablo çekildi ve gelen görevli birkaç gün içinde farklı bir ekibin gelerek dolap takacağını ve altyapıyı aktifleştireceğini söyledi. Bakalım galiba sürecin sonuna yaklaştık. Benim gibi bekleyen arkadaşlar varsa mutlaka imzalı dilekçelerini hazırlayarak bulundukları yerdeki altyapı birimine ulaştırsınlar. Süreçte önemli bilgiler veren @XpressMusic34hocama da çok teşekkür ediyorum. 12 Nisan 2022: Binaya fiber kablo çekildi. ![]() 27 Nisan 2022: Binaya kutu konuldu. 29 Nisan 2022: Altyapı aktifleştirildi. ![]() Turknet'te fibere geçiş için talep oluşturdum. 4 Mayıs 2022: Turk Telekom ekipleri geldi ve bağlantıyı gerçekleştirdi. ![]() ![]() Adettendir birde hız testi paylaşayım :) ![]() Böylece fiber getirme mücadelem sona ermiş oldu darısı bekleyen tüm arkadaşlarıma :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgrbz -- 4 Mayıs 2022; 15:58:49 > |