Şimdi Ara

4G ile Birlikte Sınırsız İnternet Hız Düşümü 512 kbps olacak (bence)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Azeri bir tanıdığım kendi ülkesinde 1 manat vererek sabahtan akşama kadar nete girdiğini söyledi. İnternetten Azercell yani bizim Turkcell'in Azerbaycan ayağının sitesine baktım günlük 3 liraya internet veriyorlar. Hızın 512 kbps olduğunu belirtmişler.

Bence bizdede adil kullanım kotasını 512 kbps yapacaklar. Zaten bu devirde 96 kbps gibi komik bir hız verilmesi rezalet. Gerçi 512 kbps'te berbat bir hız ama olsun hiç yoktan iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olur olur ama 33 tl ye belki

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

Olur olur ama 33 tl ye belki

İnan o parayı anında veririm. Sürekli hareket halinde olduğum için mobil internet kullanıyorum. Ttnet vs benim işime yaramaz.

• 96, 128 olur.

• Bizimkiler o hizin bile suyunu cikarirlar o yuzden vermeseler bile hakli adamlar. 96 ile bile adamlar torent kullaniyor😃

• Sadece 4G ile kullanılan paketler olursa bunu rahat yaparlar. Ancak 3G ile de kullanılabilen ortak paketlerde bir iki yıl olmaz böyle bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'de çalışan kız arkadaşımda dediğinizi doğrular nitelikte söylemişti, en düşük paket 500 MB en yüksek 25 GB konuşuluyor. Adil Kullanım sonrası hızın da 256 ile 756 kbps arası hızlar konuşuluyor. Ayrıca Eylül'de 4G verebileceklerini söylüyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Bizimkiler o hizin bile suyunu cikarirlar o yuzden vermeseler bile hakli adamlar. 96 ile bile adamlar torent kullaniyor😃

512-1024kbps hiz verirler,her 2-3gb kullanimda hiz yuzde 50 duser.olmaz mi?isteyince cozum bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Bizimkiler o hizin bile suyunu cikarirlar o yuzden vermeseler bile hakli adamlar. 96 ile bile adamlar torent kullaniyor😃

Torrent için kullanılan portlar kapatılabilir. Üniversitelerin kendi içerisinde verdiği internet yüksek hızlı olduğu için öğrenciler torrente abanmasın diye torrent programını açıp torrent ekleseniz bile seed eden kullanıcılara bağlanamıyor program.
  • Bence torrent falan bahane , gerçekten hizmet vermek isteseler yolunu bulurlar ama bizdekiler parayı düşündüğü için 30-40 tl arası bi fiyata 1mbit vericeklerini düşünüyorum.Tabi 4g üzerindenmi olur , millet 4g ye geçer 3g boşalınca 3g denmi olur bilemem

• Burasi Türkiye dostum 96 dan aynen devam eder sebeke onceligi verirler sadece.Biliyorsun win uzerinden olan baglantilar telefona gore 1.oncelikli.

• evde kullandıgımız internetten akn sonrası 3 mbt e düşen hız yüzünden kullanamadıgımız veriy ben turkcell üzerinden kullanıyorum. 1 aylık veri kullanımı turkcell e ait. telefonu modem yapıp laptop tan giriyorum.

4G ile Birlikte Sınırsız İnternet Hız Düşümü 512 kbps olacak (bence)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakonic -- 9 Ocak 2015; 22:21:42 >
  • beter.böcek kullanıcısına yanıt
    Bu bilgiyi nereden aldınız? Windows kurulu bilgisayardan bağlanınca 1. öncelik verdikleri bilgisini, ve hangi operatörde.

• trakonic T kullanıcısına yanıt
    Turkcell üzerinden nasıl kullanıyorsunuz?

• Olursa super olur 96 kbps berbat ama olmazki

• quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

Azerbaycanda bu işler çok ucuz.

http://www.azercell.com/en/personal/internet/internet_packages/#.VLBcQ4A9HNM

Aylık 100 MB 2 Manat ve 100 MB bitince hız 128 Kbps'ye düşüyor.

Aylık 1 GB 6 Manat ve 1 GB bitince hız 128 Kbps'ye düşüyor.

Aylık 3 GB 12 Manat ve 3 GB bitince hız 128 Kbps'ye düşüyor.

Rakiplerde daha da ucuzu bulunabiliyor. Ayrıca bu 2 Manat olan 100 MB'lık 128 Kbps'ye düşen paket zaman zaman kampanyaya giriyor ve aylık 1 Manat'a alınabiliyor. Bu 100 MB'ı kullanan çok arkadaşım vardı.

Bizde ayda 1 TL'ye 100 MB sonrası 128 Kbps hız düşünlü İnternet yok ve olması da mümkün görünmüyor.

Verdiğiniz linkte böyle yazmıyor anladığım kadarıyla.

100mb'lık pakette sınırsız net yok.

1gb ve 3gb lık pakette akn aşımında hız 64kbps

9gb ve 18gb lık pakette akn aşımında hız 128kbps'e düşer yazıyor.

En ucuz limitsiz paket 1gb 6 manat fiyatıyla TL olarak 17.50TL yaparki, bu fiyat ucuz değildir.

http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/yeni-turkcell-musterisi/hosgeldin-500-mb-sinirsiz-paketi
    http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/yeni-turkcell-musterisi/hosgeldin-1-gb-sinirsiz-paketi

• Verdiğiniz linkteki detaylara göre yazdım. Detay bilgilerinde 1 manat-100MB sınırsız ifadesi yok. Uygulamada nasıldır bilmem.

Türk lirasına çevirme sebebim "bizde 1 liraya hız düşümlü yok" ve "azerbaycanda bu işler çok ucuz" şeklinde kıyas yapmanızdan dolayıdır. Ucuz kelimesini kullandığınızda kime göre neye göre ucuz sorusunun cevabı verilmelidirki bir anlamı olsun. Ve zaten özetle "bizde 1 liraya hız düşümlü yok" ifadenizde kıyaslamadır. 1 Manat = 1 Lira değilki aynı fiyat beklentimiz olsun !

Misal, Türkiyede yaşayan biri cebine para koyup Azerbaycan'a gitse linkteki paketlere göre daha az internet parası ödemiş olmayacak. Ama başka bir ülkeden giden biri için bu durum değişebilir, lakin buda beni ilgilendirmez.

Ve son olarak para birimlerini bu şekilde 1manat=1euro eşitlemenizde doğru değil. Maaşı nereden alırsanız alın. Her ülkenin para birimi ve kuru farklıdır. Cebinizdeki 1Lira ile avrupada 1euro fiyatındaki malı veya hizmeti satın alabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 10 Ocak 2015; 17:11:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

Logic_Man, ben değerlendirme yaparken parayı çevirmiyorum. Size de hak veriyorum ama anlatmak istediğimi bir örnekle açıklayayım.

Örneğin Asus Zenfone konusunda Almanya'da yeni modeli 150 Euro diyoruz. Kişi asgari ücret olarak 1500 euro alıyor devletten maaşıyla bir ayda 10 tane telefon alabiliyor. Biz kendi paramıza çevirip üzerine vergi koyuyoruz 1200 lira oluyor ve çok pahalı diyoruz. Bizde aynı telefonu asgari ücret alan bir kişi 1 maaşıyla alamıyor bile.

Azerbaycan için konuşursak maaşlar bize göre düşük 200-250 manat arası. 200 manattan hesaplasak kişi maaşının 200'de 1'ine İnternet paketi satın alabiliyor. Bizde asgari ücret 1000 lira değil ama 1000 liradan hesaplarsak buna göre de en fazla 5 liraya paket alabilmemiz lazım ama alamıyoruz.

Yine ben burada hesap yaparken tüm ülke paralarını eşit kabul ediyorum çünkü maaşı aldığımız ve harcadığımız ülke orası olduğuna göre 1 TL = 1 Dolar = 1 Euro = 1 Manat olarak kabul etmemiz gerekiyor.

Kısacası Azerbaycan'da, Avrupa'da ve daha birçok ülkede mobil İnternet kullanmak bizden daha ucuz.

Bende zaten bunu söylemeye çalışıyordum. Aslında aynı şeyi düşünüyoruzda sanki farklı yol ve örneklerle anlatıyormuşuz gibi bir durum ortaya çıktı. Bu konuda size katılıyorum. Malesefki özellikle ithal ürünlerde ve ithal girdili mal ve hizmetlerin kullanıldığı sektörlerde (telekom sektörü dahil) bu mevcut ve çoğunlukla temelsiz pahalılık kendini çok belli ediyor.

Mesela ülkemizde ismi lazım değil en büyük internet servis sağlayıcı firması arada sırada basına şöyle haberler yayar. Bunu planlı ve bilinçli bir şekilde yaparlar genelde. İşte efendim Türkiyede internet -dsl - fiber vs. fiyatları avrupadan ucuzmuş. megabit başına düşen fiyat şuymuş falan filan. Bunu haber yaparken tek dayanak noktaları aylık TL fiyatları avrupadaki euro cinsinden fiyatlarla karşılaştırmaları. Ve yine malesefki bizim sıradan vatandaşımızda bu haberi anında yutar. Ama hiç sormazki sizinde bahsettiğiniz gibi avrupadaki gelir ortalaması ne kadar, gelirlerinin içinde internet için harcadıkları miktar onlarda yüzde olarak oranı ne kadar bizim ülkede ne kadar, bunu hiç aklına bile getirmez. Ordaki vatandaş kaç megabit ve kaç gb nete bu parayı ödüyor bizim ülkede ne kadar ödüyor, bizdeki toplam abonelerin ortalama bağlantı hızları kaç megabite ulaşmış, diğer ülkelerle aramızdaki fark ne! Niye karında azalma olmadığı halde özel şirket yatırım miktarını her sene dahada azaltıyor vs.vs. Zaten bu tip firmalarda böyle bulmuş müşteriyi gerisi malum.

• seçimlerden önce 4g ihalesi yapılacakmış.bakan söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

seçimlerden önce 4g ihalesi yapılacakmış.bakan söyledi.

İşte bunlar hep reklam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.