Şimdi Ara

470nf ile 0,47uf eşitmidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu iki devre elemanı aynımıdır acil evap yazarsanız sevinirim aşağıdaki devrelerde giriş kısımlarında yani sol tarafta ikisindede aynı olması gerek miyor mu bu bir anfi devresi entegresi ucuz ve ısınma sorunu olmadığı için bu devreyi yapıcam ama bunlar eşit midir ya da şemayı çizen yanlış mı yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan... -- 26 Ekim 2007; 18:14:54 >

• aynıdır.
    0.1 mikrofarat= 100 nanofarad
    0.1 nanofarad= 100 pikofarad
  • şimdi mikrofarat uf mi oluyo piko faratın sembolü nedir bide üstteki devre altakinden farklı ama aynı hoperlör gücü veriyor üsteki gibi yapsam entegreye zarar verir mi
  • abi bide ben 0,47 uf yerine 470uf kullansam ne olur
  • Olmaz iki kondansatör kapasitesi arasında dağlar gibi fark var.
  • üsteki devredeki elemanların toplam fiyatı nedir bana kaça mal olur ben gebza- kocaelinde oturuyorum cevabınız için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elektron74

Olmaz iki kondansatör kapasitesi arasında dağlar gibi fark var.

hangi dağ gibi farktan bahsediyorsun iki kondansatörün de değeri aynıdır bilader
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfeker89

quote:

Orjinalden alıntı: Elektron74

Olmaz iki kondansatör kapasitesi arasında dağlar gibi fark var.

hangi dağ gibi farktan bahsediyorsun iki kondansatörün de değeri aynıdır bilader

470uf 0.47uf evet arada pek fark yok biri diğerinin 1000 katı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 28 Ekim 2007; 0:53:05 >
  • uuu burda işler iyice karışmış. Şemalardaki kondansatörlere göre farketmez ama konuyu açan arkadaşın yazdığı 4. mesaja göre dağlar kadar fark var.
  • abi bu kondansitörlerin bacaklarından hangisi + hangisi- bacak
  • 470nF genelde kutupsuz olarak yapılır. Nanofarad ve pikofarad'lar kutupsuzdur. Ama 0,47uF dediğin zaman yani 470nF'a eşit kapasiteden söz edersen bu bana elektrolikit kondansatörmüş gibi geliyor ki öyledir %98. şemada yön belirtilmemiş ama bana kalırsa 0,47uF kullan ve ses sinyalinin girişine +, entegreye giren kısma - ucunu bağla. kapasitenin değerini değiştirme. Ses frekans devrelerinde o kapasiteler filtre görevi görecektir yüksek ihtimalle. Bu nedenle değiştirirsen seste cızırtılar vs oluşabilir.
  • Selamlar.
    Arkadaşlar. 0,47uF ile 470nF aynıdır.
    yönsüz çizildiği için polyester sabit kondansatör veya bipolar/nonpolar elektrolitik kondansatör de kullanılabilir. Bütün devredeki belki de en önemsiz parça olan giriş kuplaj kondansatörü için bu kadar cevap çok aşırı fazla bence. oraya 100nF ile 10uF arası kutupsuz ne takarsanız takın olur. Tavsiye nedir derseniz , ben olsam bipolar 0,47uF kullanırdım. çünkü ses frekans devrelerinde daha fazla tercih edilirler. Ama bulunması her ilimizde mümkün olamayabilir. Bu yüzden 470nF polyester de kullansanız hiçbir mahsuru yoktur.
    Not: 0,47uF ( mikro sembolü klavyelerde mevcut olmadığından mikroFarad ı uF şeklinde gösteririz !!! ) ın 1000 katı 470nF değil , 470uF yapar. Lütfen birimlere dikkat edelim. mikro ile nano arasında 1000 kat fark olduğu doğrudur , ama 0,47 yi bin ile çarparsanız 470nF olur !
    Saygılar.

• TDA için giriş kondastörü olarak.
    Sarı renkli dikdörtgen şeklinde olan plastik (mika) kondansatörlerden kullan.
    Sarı kondansatörün üst kısmında "470nJ 63" yazıcak.
    Kutupsuz bir kondansatördür istediğin gibi tak,ben hep bunları kullandım bir problem yaşamazsın.
    Şimdi kendi orjinal datasheetinide kontrol ettim bazılarında kutupsuz bazılarında elektrolitik kullanmış.
    Yinede yapan biri olarak ben bunu öneriyorum sana.

0.47uf = 470nf
    Ancak bir yazım metodu olarak 0.47uf denince akla elektrolitik (silindir şeklinde) kutuplu kondansatör gelir, 470nf denincede polyester, mika kutupsuz kondansatörler gelir, tabi böyle kesin bir ayrım yok çünkü "0.47uf = 470nf" dir.

"uf" veya "uF" kısaltması mikro farad anlamındadır, mikro işaretini çıkartmak zor olduğu için "unicode" olamdığı için yerine 'u' kullanılır.

0.47uf eşit değildir 470uf bin kat fark var aralarında.

Maliyete gelince çok bir maliyeti olmaz alcağın sonuçta ne beklediğine göre değişir ama tatmin edici olur.
    Hadi sana kolay gelsin.

Düzeltme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 28 Ekim 2007; 12:56:02 >

• untayk 0,47 uF 470nF aynı demişsiniz 0,47 uf nasıl bişey oluyor ben daha acemiyimde silinrik olanmı yoksa böye dikdötgen şiklindemi yoksa yuvarlak yassı olanmı ? şimdiden tşkler
    quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Arkadaşlar. 0,47uF ile 470nF aynıdır.
    yönsüz çizildiği için polyester sabit kondansatör veya bipolar/nonpolar elektrolitik kondansatör de kullanılabilir. Bütün devredeki belki de en önemsiz parça olan giriş kuplaj kondansatörü için bu kadar cevap çok aşırı fazla bence. oraya 100nF ile 10uF arası kutupsuz ne takarsanız takın olur. Tavsiye nedir derseniz , ben olsam bipolar 0,47uF kullanırdım. çünkü ses frekans devrelerinde daha fazla tercih edilirler. Ama bulunması her ilimizde mümkün olamayabilir. Bu yüzden 470nF polyester de kullansanız hiçbir mahsuru yoktur.
    Not: 0,47uF ( mikro sembolü klavyelerde mevcut olmadığından mikroFarad ı uF şeklinde gösteririz !!! ) ın 1000 katı 470nF değil , 470uF yapar. Lütfen birimlere dikkat edelim. mikro ile nano arasında 1000 kat fark olduğu doğrudur , ama 0,47 yi bin ile çarparsanız 470nF olur !
    Saygılar.

• 0,47uF sadece kapasitesini belirtir.47*10^-8 Farad'ın uluslararası birim sistemine göre kısaltılmışıdır.470nF da diyebilirsin.470000pF da.
    Kullanılan dielektrik malzeme hakkında bilgi vermez.(kısmen)

Silindirik olan dediğin elektrolitik(kutuplu) kondansatördür.(nadir bulunan kutupsuz silindirik kondansatörler de var gerçi)Kapasitesi yüksektir.
    Dikdörtgen dediğin polyester film kondansatördür.Yukarıdaki gibi.Kapasitesi ortadır.
    Yuvarlak yassı olanlar da mercimek kondansatör denilen seramik kondansatördür.Kapasitesi düşüktür.

Ekleme : Hatta SonDelikanlı da gerekli açıklamayı yapmış zamanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 5 Haziran 2011; 1:43:40 >
  • Pea tşk ederim...
  • bende soracam sımdı bende beceremedım degerı ne oluyor :?

devrede 0.1uf yazıyor bu kondostor degeri ne oluyor arkadaslar alacagım kondostorun üzerinde ne yazacak :) ?

resim

bırde elımde olan kondostorler var ama degerını cozemedım resım olarak yukledım yardımcı olursanız sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan...

şimdi mikrofarat uf mi oluyo piko faratın sembolü nedir bide üstteki devre altakinden farklı ama aynı hoperlör gücü veriyor üsteki gibi yapsam entegreye zarar verir mi

Mikrofarad uF olmaz bacanak, µF olur

Ayrıca bana göre 0.47 az bir değer 1 veya 2.2 olmalı bence alt frekansların sağlığı için.

Ayrıca kuplaj kondansatörlerinin + uçları entegreye gelmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 3 Şubat 2013; 1:19:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

bende soracam sımdı bende beceremedım degerı ne oluyor :?

devrede 0.1uf yazıyor bu kondostor degeri ne oluyor arkadaslar alacagım kondostorun üzerinde ne yazacak :) ?

resim

bırde elımde olan kondostorler var ama degerını cozemedım resım olarak yukledım yardımcı olursanız sevınırım

0.1µF demek istediğinizi varsayarsak ;
    0.1µF = 0.1mf ( mikro farad )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbr -- 3 Şubat 2013; 1:16:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dnmhbr

quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

bende soracam sımdı bende beceremedım degerı ne oluyor :?

resim

0.1µF demek istediğinizi varsayarsak ;
    0.1µF = 0.1mf ( mikro farad )

pekı 0.1µF kac nf yapıyor ??

ve resımdekılerıde yazarsan sevınırım nf olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 3 Şubat 2013; 1:33:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.