Şimdi Ara

470nf ile 0,47uf eşitmidir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 0.1uF=100nF eder 100nF kutupsuz bir kapasitördür.
  • .47j63 = 470nF / 63V = 0.47uF / 63V
    .1j63 = 100nF / 63V = 0.1uF / 63V
    220n = 220nF = 0.22uF
    ,47k = 47pF = 0.047nF = 0.000047uF
    .22k63 = 220nF / 63V = 0.22uF / 63V
    0.1j63 = 100nF / 63V = 0.1uF / 63V
    .22M63 = 220nF / 63V = 0.22uF / 63V
    2G473J = 470nF = 0.47uF
    1H224K = 220nF = 0.22uF
    SEM-AD-222M-240 = Muhtemelen kondansatör değil , 240Volt luk bir varistör !

Düzeltme :
    ,47k = 47pF = 0.047nF = 0.000047uF
    yazmıştım. Ama kılıf şekli onun 47pF değil , 47nF olmasını gerektiriyor. Yani :
    ,47k = 47nF = 0.047uF olması gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 3 Şubat 2013; 11:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

quote:

Orijinalden alıntı: dnmhbr

quote:

bende soracam sımdı bende beceremedım degerı ne oluyor :?

devrede 0.1uf yazıyor bu kondostor degeri ne oluyor arkadaslar alacagım kondostorun üzerinde ne yazacak :) ?

resim

470nf ile 0,47uf eşitmidir

bırde elımde olan kondostorler var ama degerını cozemedım resım olarak yukledım yardımcı olursanız sevınırım

0.1µF demek istediğinizi varsayarsak ;
    0.1µF = 0.1mf ( mikro farad )

pekı 0.1µF kac nf yapıyor ??

ve resımdekılerıde yazarsan sevınırım nf olarak

biraz fazla hazırcısınız. hiç araştırma yok maalesef.

-Kondansatör- TIKLA

• Hazırcılık bazen gereklidir maalesef kardeşim. Bu konuda genelde aynı fikirdeyimdir ama bazen istisnalar olabilmekte... Çünkü soruyu soran arkadaşımız , meslek olarak elektronik üzerine çalışan veya eğitim alan bir kardeşimiz değil. Kendisi mobilya imalatında çalışıyor. Ve elektroniği tamamen merak ve heves ile hobi amaçlı olarak yaşıyor. Bu sebeple , öğrenme amaçlı linkleri vermek onun için çok da anlamlı olAmayabilir diye teker teker cevap verdim.
    Not : Birkaç parçayı ( sağ alttakileri ! ) farketmemişim. İlk ikisinin adından pek net birşey söyleyemiyorum , çünkü resimleri de net çıkmamış. Ama sondaki CRB455E denilen parça , 455kHz de çalışan bir seramik rezonatör. Bir nevi kristal sayılabilir ( ama kuartz değil seramik malzemeden üretilmiştir ) , 455kHz lik osilatör yapmaya yarar.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 3 Şubat 2013; 11:28:29 >
  •  470nf ile 0,47uf eşitmidir

alırsan bundan al . aradaki farkı da görürsün hem

ses sistemlerinde girişte ve geribesleme de mkp bipolar kondansatör kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 3 Şubat 2013; 11:47:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Hazırcılık bazen gereklidir maalesef kardeşim. Bu konuda genelde aynı fikirdeyimdir ama bazen istisnalar olabilmekte... Çünkü soruyu soran arkadaşımız , meslek olarak elektronik üzerine çalışan veya eğitim alan bir kardeşimiz değil. Kendisi mobilya imalatında çalışıyor. Ve elektroniği tamamen merak ve heves ile hobi amaçlı olarak yaşıyor. Bu sebeple , öğrenme amaçlı linkleri vermek onun için çok da anlamlı olAmayabilir diye teker teker cevap verdim.
    Not : Birkaç parçayı ( sağ alttakileri ! ) farketmemişim. İlk ikisinin adından pek net birşey söyleyemiyorum , çünkü resimleri de net çıkmamış. Ama sondaki CRB455E denilen parça , 455kHz de çalışan bir seramik rezonatör. Bir nevi kristal sayılabilir ( ama kuartz değil seramik malzemeden üretilmiştir ) , 455kHz lik osilatör yapmaya yarar.
    Saygılar.

Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Soruyu soran arkadaşımız kusura bakmasın o zaman. 'Kırıcı' algılandıysa özür dilerim.

Verdiğim linkteki temel 'kod' durumları meslek içi/dışı farketmeden anlaşılabilir nitelikteydi aslında. Art niyetle vermedim o linki.

Mesela; "Eğer rakam kodları arasında nokta (.) kullanılıyorsa, yazılan sayı kapasiteyi doğrudan mikroFarad (µF) olarak verir."

Mesela; "Rakam kodlu kondansatörlerde son rakam kadar sıfır, ondan önce gelen rakamların yanına eklenir ve değer pikoFarad (pF) olarak bulunur. 103 yazan kondansatörün kapasitesi hesaplanırken, son rakam 3 kadar sıfır, kalan diğer sayı olan 10'un yanına eklenir ve kapasite 10000 pF = 10 nF olarak bulunur."

Genellikle birinci rakam kapasite değeri, aradaki harf kapasite için tolerans değeri, ikinci rakam voltaj değeri.
    j, k, m tolerans değerleridir. Genellikle önemsizdir.

Bu durumda .47j63 yazılı kondansatör 0.47µF 63V olur. 470nF 63V yani.
    Aynı şekilde .1j63 de 0.1µF 63V. 100nF 63V.
    220n zaten 220nF.
    .47k da öyle. 0.47µF yani 470nF.
    0.22k63 = 220nF 63V
    0.1j63 = 100nF 63V
    .22m100 = 220nF 100V
    2G473J = 47 000 pF yani 47nF.
    1H224K = 220 000 pF yani 220nF.

• Estağfurullah kardeşim , cevabınız kesinlikle kırıcı olmaktan uzak ve eğitici idi. Yanlış anlaşılacağını sanmıyorum. Ben sadece arkadaşımızın özel durumunu belirtmek için yazdım. Normalde sizin yaptığınız şey , olması gereken ve bizlerin de sürekli yaptığı şey. Bir absürt durum yok yani. Ben de , arkadaşımız belki birimlerin birbirine dönüşümünü bilmediği durumunu göze alarak teker teker açıkladım. Belki matematik ile elektroniğin temellerini birleştirmede sıkıntı yaşayabilir diye düşündüm doğrusu. Art niyetli olmadığınız aşikar zaten.
    Saygılar kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

0.1uF=100nF eder 100nF kutupsuz bir kapasitördür.

saol kardeşim tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

quote:

quote:

quote:

devrede 0.1uf yazıyor bu kondostor degeri ne oluyor arkadaslar alacagım kondostorun üzerinde ne yazacak :) ?

resim

bırde elımde olan kondostorler var ama degerını cozemedım resım olarak yukledım yardımcı olursanız sevınırım

-Kondansatör- TIKLA

hocam vermiş oldugun yararlı bılgıler için cok tesekkur ederım elimde bir suru kondostor var yapamaya calıstıgım devreler

uzerınde yazanları baen karıstırıyorum onun ıcın sordum ne kadar pf ile nf arasında 1000 kat var olsada yazılıs sekıllerınden karıstırıyorum

orada 0.1 uf yrıne 100 nf yazılsa ıdı sormazdım yada buna benzer noktalı olanlarda kafam takılıyordu sımdı sayenızde onuda ogrenmıs oldum

tekrar tesekkur ederım

• quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

quote:

quote:

quote:

resim

-Kondansatör- TIKLA

evet kardeşim bezen hazırcılık yapıyorum haklısınız yukardada yazdıgım gıbı devre uzerıne 0.1 uf degılde 100 nf yazılsa ıdı anlardım ne demek ıstedıgını
    elektronıkte o kadar cok farklı yazılıs sekıllerı varkı evet hesaplamasını gec neye gore hesaplayacagımı bıle bılmıyorum acıkcası

neden cunku her gun karsıma cıkan bır deger degılse ilk defa goruyorsam elbette kı sorma ıhtıyacı duyuyorum siz ler gibi bilgili arkadaslardan ALLAH razı olsun kı ogrenıyorum yavas yavas

Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Soruyu soran arkadaşımız kusura bakmasın o zaman. 'Kırıcı' algılandıysa özür dilerim.

bu arada yazınızı yanlıs anlamadım en dogal hakkınız özür dilicek bişide yok gonlunuz rahat olsun kal saglıcakla

,meslek baska hobi baska olunca insan bilgiye ac oluyor kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 3 Şubat 2013; 12:45:30 >

• quote:

resim

şunu bir incele
    http://forum.donanimhaber.com/m_25345915/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.