Şimdi Ara

42 Bin Liraya Sattığımız Araç Bir Hafta Sonra 58.500 Liradan İlanda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, abim üç yıl kadardır kullandığı 2007 model mitsubishi lancerı 1 hafta kadar önce satmıştı ev alma niyetiyle.
    Arabayı 26 bin liraya almıştı o dönem, tutulmayan diye nitelendirilen bir modeldi ve 2000 model civarı golf, astralara bile daha fazla para isteniyordu ve bizde o kadar eski arabalara o parayı vermektense lancerı düşünmüştük iyiki de almışız parasının hakkını sonuna kadar verdi gerçekten çok memnunduk.
    Velhasıl bir hafta önce 44 bin liraya ilana koyup 1 gün içinde 42 bin liraya sattığımız lancer şimdi 58.500 liradan ilana düşünce bir konu açmak istedim bu insanlar ne yapmak nereye varmak istemektedir anlamak güç


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-satilik-lancer-839364518/detay







  • kusura bakmayın da bunun adı serbest piyasa değildir. karaborsa piyasda iş yapmaktır. serbest piyasada yeterli mal ve hizmet olur, üretim olur, satış olur, en önemlisi de tüketici lehine rekabet olur. örneğin ülkemizde sabit internet hizmetini bir tek türk telekom ve onun anlaşmalı kendi şirketleri veriyor. şu sıralar da istediği fiyatı çakıyor. bu mu serbest piyasa?

    arkadaş iyi niyetle konu açmış. istese abisi de 60 derdi bu furyaya katılırdı. Ama forumda bile baya bi şark kurnazı alsatçı tayfası var. insanlarımızın bu mal ve kar hırsını ancak bir avuç toprak doyurur.
    siz arabayı uygun fiyata satmışsınız bir başkasıda onu daha yüksek fiyata satışa çıkarmış burada

    sorun nedir..)

    sattığı malı neden takip eder bir insan bunu hiç anlamıyorum hayırlı olsun deyip bence bu dosyayı kapatmalısınız.

    sattığım malı takip etmem.

    satan zararda edebilir vs vs..)
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Alnında al satçı yazsa keşke de ayıklayabilsek ama maalesef öyle bir şansımız yok.
    Bir haftada 15 bin lira mı koydu değerinin üzerine 13 yaşında araba.
  • ben bu olayı normal görüyorum, herkes kendi aracını kafasında belirlediği fiyata satışa koyuyor. sattıktan sonra alan kişinin ne kadar değer biçeceği beni ilgilendirmiyor. al satçı değilim alakam bile yok :)
    örnek olması açısından; ben 3 yıl önce 60bin₺ ye aldığım aracı 125bin₺ye sattım. benim için yeteri kadar prim yaptı ve benden çıktı. alan kişi 140bin₺ye ilana koysa gocunmam. o onun ve alacak olanın sorunu. serbest piyasa. kimse kimseye rayiç bedelinden yukarıda araç alması için baskı yapmıyor. alacak olan da kafasında belirleyip alıyor zaten.
  • “Bunlar yapılanı yıkmakta, yıkımı da parlatmakta çok maharetliler. Madem yatırımlara, projelere bu kadar karşılar, hodri meydan. CHP ne yapmak istiyor? Nereye ulaşmayı amaçlıyor?
  • siz arabayı uygun fiyata satmışsınız bir başkasıda onu daha yüksek fiyata satışa çıkarmış burada

    sorun nedir..)

    sattığı malı neden takip eder bir insan bunu hiç anlamıyorum hayırlı olsun deyip bence bu dosyayı kapatmalısınız.

    sattığım malı takip etmem.

    satan zararda edebilir vs vs..)
  • A101 de nerdeyse 20 bine TL ye akülü 3 tekerlek satılıyor, bu araba kaça vermeli, hükümet kriz cikartmasaydi bu araç 18 bin TL ancak edecekti, şimdi 60 bin ödeyerek alabilecegiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 8 Temmuz 2020; 19:23:8 >
  • Serbest piyasa olmasına serbest piyasa zaten mesele sattığımız aracı takip etmek de değil.Bu arabanın ederi zaten 40 bin lira.
    Ama düşünceler böyleyken aslında adam az bile yazmış, 100 bin falan yazsınlarda serbest serbest binelim 215 binde lancerlara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BarışN

    Serbest piyasa olmasına serbest piyasa zaten mesele sattığımız aracı takip etmek de değil.Bu arabanın ederi zaten 40 bin lira.
    Ama düşünceler böyleyken aslında adam az bile yazmış, 100 bin falan yazsınlarda serbest serbest binelim 215 binde lancerlara
    işte serbest piyasa demek bu demek, ederi kim belirliyor? bir malın değerini satan değil alan belirler. mevlananın dediği gibi "anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır". alıcının vereceği kadardır ederi. satıcı razı olursa satat olmazda başka rızalar bekler.
  • İstediği fiyatı yazabilirler önemli olan satacakları fiyattır. O fiyata imkanı yok satamaz o aracı... Misal şu an benim aracın muadillerine 95, 96, 97 yazan var ben ilana koysam max 85 den koyarım. Çünkü ne olursa olsun her malın bir gerçek değeri vardır. Çoğu insan da biliyor zaten bu şekilde uçuk fiyat yazanların şark kurnazı olduğunu enayi avına çıkıyorlar hepsi bu...
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam söylediklerinize, kimisi satmak için koyuyo ilana kimisi de birine iteleyip kar yapayım kafasında kurnazlık peşinde dediğiniz gibi.
    Her ne kadar serbest piyasa da olsa az çok belli her aracın değeri.
  • arabanın niye her yeri yamuk
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Geçende bir kağıt kesici sattım. Aramayıp sormayayım desemde aradım. İşini görüp görmediğini, kesici bıçakların olası körelmesinde bilmesine dikkat etmesini istedim. İşimi görmedi dese, yine bir çözüm yöntemi ararım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 15 Temmuz 2020; 12:39:4 >
  • bu gün ilanımı 3'üncü defa fiyatını yükselttim alabileceğim tüm araçlara 15/20 üzerine eklemişler kimse kusura bakmasın ucuza verip cebimden neden fazla çıksın 5 gün sonra ilan kalkıyor büyük ihtimal eski aracımla devam ederim
  • Ondan alanda 65e ilana koyacak, böyle heray 10k fiyatı artar taa ki...
  • Bu araba 58 eder mi ya yuhh diyorum. 30 bin istese 10 kere düşünürüm.
  • abiniz uygun fiyata satmış, 1 gün içinde satmasından da belli zaten. 50 bine de satabilirdi. yeni sahibi bence çok fark koymamış, bu şartlarda olması gereken fiyatı yazmış.
  • Şu arabam ve sahibinden gibi siteler yüzünden araç fiyatlari yükseldi herkes birbirleriyle yarişir oldu, Düşünsene araci 55 saticam diyorum siteye girip 60,65 görüp 70 yazasim geliyo ama inat yaptim 10 yildir biniyorum bi 5 yil daha binerim allah kaza bela vermezse..
  • Serbest piyasa. Siz aracı bedavadan az pahalı vermişsiniz alan vatandaşta bunu fırsata çevirecek. Olay bu. 50 bin liranın altında eli yüzü düzgün araç yok. Toroslar 30 bine satılmaya başladı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.