Mazot filtresinde sorun olduğunu sanmıyorum 1 ay önce değiştirmişsiniz. Ama markasını merak ettim. Bosch markalı filtreler dci motorlarda enjeksiyon hatası veriyor, tabi ki hepsinde değil ama bazı araçlarda oluyor. Egzost dumanına bakmak lazım, olduğundan fazla siyahsa verimli yanma gerçekleşmiyor demektir ona da bi bakın hocam. Bir şeyi daha söyleyeyim. Yakıtı sonuna kadar kullanıp sonra depoyu doldurmak pek sağlıklı olmuyor. Yakıt temizlenmiş rafine edilmiş şekilde satılsa da daha uzun ömürlü motor ve daha verimli yanma için yakıt filtresinden geçirilip kullanılıyor bildiğiniz gibi. Ama alınan yakıtın içindeki enjektörü yada filtreyi tıkayabilecek boyuttaki partiküller deponun dibine çöküyor. Yakıtın depodan motora gitmesini sağlayan delik ise deponun tam olarak dibinde değil biraz daha yukarıda tutuluyor, bu çöken pisliği motora göndermemek için. Eğer sürekli benzini dibine kadar kullanıp doldurursanız o partiküllerin sisteme karışma ihtimali artacaktır, bu da verimli yanmamaya, enjektör tıkanıklığına vs. sebep olacaktır. Biliyorsunuzdur fakat hatırlatmak istedim