Şimdi Ara

4 Mevsim lastik Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracımda 4 tane ( 2 si baya aşınmış ) kışlık lastikler var ve idare ediyorum. ( Yılda 2 ay kullanılmak kaydıyla)
    Mart ya da Nisanda ayında 4 tane sıfır lastik almayı düşünüyorum 4 mevsim mi alayım yazlık mı alayım?
    Adında da anlaşılacağı üzere 4 mevsim lastiği kışın da kullanabiliriz. Kafama takılan şey yazın kullandığımızda o lastikleri aşınacak ve kışın fonksiyonunu yitirecektir. 4 mevsim olmasının bir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum. Mecbur kış geldiğinde yazın aşınmasından dolayı yine kışlık lastikler alacağız.
    Ne yapayım 4 mevsim mi alayım yazlık mı alayım?

• Vallaha hocam bugüne kadar kendi tecrübelerim ve lastikçilerin söylemlerine dayanarak söylüyorum. 4 mevsim olayı tamamen hikaye. 4 mevsim lastik diye sattıkları çoğunlukla ıslak zemin lastiği oluyor. Yani hava sıcaklıklarına karşı (yaz - kış farkı gibi) ve karda herhangi bir insiyatifi olacağını düşünmüyorum. Bende kullandım 4 mevsim denilen lastiklerden fakat hiç bir faydasını göremedim. Karar senin tabi ki.
  • 4 mevsim diye lastik yok. Yazlık ve kışlık var sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

4 mevsim diye lastik yok. Yazlık ve kışlık var sadece.

Piyasada 4 mevsim diye satılan ne Peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 mevsim dedikleri Yazlık lastiktir.
  • Aynen. "4 mevsim" diye satılan lastikler, yazlıktır.
  • 4 mevsim lastikçi pazarlaması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Internetten araştırdığım kadarıyla yazayım.

4 mevsim lastik düşünüldüğünde All-weather ve all-season lastikler vardır. Bu iki sınıflandırma birbirine karışıyor bazen.

All-season lastikler, 4 mevsim kullanılabilen, iklimi çok soğuk olmayan bölgeler için
    all-weather lastikler, üzerinde kar logosu olan lastiklerdir.

Ülkemizde alışkanlık olmuş, çoğu yaz lastiklerine, 4-mevsim lastiği deyivermişler. Esasında bunlar sıcaklığın 7 derecenin altına ender düştüğü ılıman iklimlerde yılboyu kullanılmak için üretilmişler. Daha doğrusu kış mevsiminin pek yaşanmadığı, sonbahar, ilkbahar ve kış olarak 3 mevsimin yaşandığı yerlerde bütün yıl için uygun olan lastikler. Ülkemizde İzmir gibi...

All-weather lastikler ise, ülkemizde kış lastiği olarak satılan lastikler.

4 Mevsim lastik Hk.

Daha uç noktalarda farklı lastikler var tabii , slicks veya çivili lastikler gibi.

Esasında çok daha detaylı bir konu, ama özeti oldukça kaba bir şekilde böyle gibi.
    Bu bilgiler 5-10 dakikalık google araştırmasıyla bulduğum, yanlışları da olabilecek bilgiler. Yanlış varsa düzeltilirse sevinirim.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 6 Ocak 2015; 14:37:10 >

• mmtilla kullanıcısına yanıt
    öncelikle 4 mevsim lastik vardır örn. goodyear vector 4 season

www.goodyear.eu
    Goodyear Vector 4Seasons | Goodyear Lastikleri
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/vector-4seasons/index.jsp?from=browse

konuya gelecek olursak yaşadığınız böylegede yaz ve kış sıcaklık farkı çok fazla edeğilse 4 mevsim alınır.ama yazın çok sıcak kışı çok soğuk geçiriyorsanız yazlık lastik alın.

• Denizli'de geçen pazartesi - salı günü 30 cm. kar yağdı. Son 3 gündür hava durumu, sabaha karşı -7 -11 derece, gün ortasında 0 ile -2 derece arasında seyrediyor.
    Ana yollarda sorun yok, ara yollar büyük oranda kapalı, kuvvetli buzlanma var. Buzlu yollarda 4 mevsim lastik hiç bir iş görmüyor.
    Araç Mercedes Vito 111 cdi 109 hp 290 nm. arkadan itişli. Michelin Agilis 4 mevsim kullanıyoruz.
    Aracın manevrasında sorun yok, fren performansı yeterli, ancak arka tekerler boşta geziyor, 2-3 derecelik yokuşları bile çıkamıyor.
    Karla karışık yağmurda bile 80-85 km. den sonra asfalta tutunma sorunu yaşıyor. Bu yüzden bu lastik 4 mevsim lastiği bile sayılamaz. Kesinlikle kışın önermiyorum.
    Ancak üzerinde m+s (mud and snow) işareti bulunan ve kışın karlı yollarda gidebilen lastikleri yazın aşırı sıcaklar dışında 4 mevsim kullanmak mümkün.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardes eyvallah

• Profil sayfanıza girdim ve Sakarya'da yaşadığınızı öğrendim. Nasıl bir lastik alabilirsiniz? Araç türünü de öğrenelim bu arada.

-10 dereceden soğuk havalarda Bilecik-Bolu tarafına gidiyorsanız yolda kuvvetli buzlanma olacaktır. Bu durumda KIŞ LASTİĞİ M+S lastiklere göre çok daha güvenlidir. Çünkü M+S lastiklerin hamuru kış lastiklerine göre biraz daha serttir, çok soğukta zorlanabilirsiniz.

Ancak hava 7 derecenin üstündeyse ve yağmur yağıyorsa, KIŞ LASTİĞİ yol tutuşunu ve fren kabiliyetini azaltacaktır. Çok soğuk havalarda araba kullanmayacaksanız M+S lastikler yıl boyu işinizi görür. Arazide - çamurda ondan daha iyisi yoktur. M+S lastikleri aşırı sıcaklarda kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü bu lastiklerin hamur yapısı kullanıldığı şartlara göre farklı hazırlanır, yazın da kışın da yüksek performans veren bir lastik bulmanız mümkün değil.

Kış lastiği 7 derecenin altında kullanılır. Eğer sık sık -10 dereceden soğuk yapan ve nadiren 7 derece üstünü gören bir yerdeyseniz hiç düşünmeden alın, kışın kullanın yazın çıkarın.
    Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars, Ardahan, Van gibi iller. Eğer çiviliyse buzda bile gidersiniz.

M+S lastikler -10 +30 derece arası sıcaklık farklarını kaldırabilir. Yazları çok sıcak kışları çok soğuk olmayan, yağışlı bir yerdeyseniz yıl boyu kullanabilirsiniz.
    Çanakkale, Bursa, İstanbul, Sakarya, Bartın, Samsun, Rize, Artvin gibi iller. BUZLU ZEMİNE DİKKAT!

''Çakma'' 4 mevsim lastiklerin kar-buz yeteneği SIFIRDIR. -5'e kadar kadar kuru zeminlerde idare eder. Hava 7 derecenin altındaysa yağmurda dikkatli kullanın.
    İzmir, Denizli, Akdeniz kıyı şeridi, Şanlıurfa il geneli uygundur. Michelin Agilis modeli bu türden. Yazın 35 dereceye kadar çok rahat kullanılır.

Ankara Diyarbakır Iğdır Konya Aksaray gibi yazı çok sıcak kışı çok soğuk geçen illerde 2 takım alın. Yazın yaz veya ''çakma 4 mevsim'' lastiği kullanın. Kışın bu illerde M+S kullanıyorsanız aşırı soğukta, kar lastiği kullanıyorsanız ılık ve yağışlı havada dikkatli kullanın.

Yaz lastiğini yazın çok sıcak olan bölgelerde kullanabilirsiniz. 7 derecenin altında kesinlikle işe yaramaz. Yüksek performans yaz lastiği kullanacak kadar zenginseniz kışın da kış lastiği alabilirsiniz herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ılgaz94

Profil sayfanıza girdim ve Sakarya'da yaşadığınızı öğrendim. Nasıl bir lastik alabilirsiniz? Araç türünü de öğrenelim bu arada.

-10 dereceden soğuk havalarda Bilecik-Bolu tarafına gidiyorsanız yolda kuvvetli buzlanma olacaktır. Bu durumda KIŞ LASTİĞİ M+S lastiklere göre çok daha güvenlidir. Çünkü M+S lastiklerin hamuru kış lastiklerine göre biraz daha serttir, çok soğukta zorlanabilirsiniz.

Ancak hava 7 derecenin üstündeyse ve yağmur yağıyorsa, KIŞ LASTİĞİ yol tutuşunu ve fren kabiliyetini azaltacaktır. Çok soğuk havalarda araba kullanmayacaksanız M+S lastikler yıl boyu işinizi görür. Arazide - çamurda ondan daha iyisi yoktur. M+S lastikleri aşırı sıcaklarda kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü bu lastiklerin hamur yapısı kullanıldığı şartlara göre farklı hazırlanır, yazın da kışın da yüksek performans veren bir lastik bulmanız mümkün değil.

Kış lastiği 7 derecenin altında kullanılır. Eğer sık sık -10 dereceden soğuk yapan ve nadiren 7 derece üstünü gören bir yerdeyseniz hiç düşünmeden alın, kışın kullanın yazın çıkarın.
    Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars, Ardahan, Van gibi iller. Eğer çiviliyse buzda bile gidersiniz.

M+S lastikler -10 +30 derece arası sıcaklık farklarını kaldırabilir. Yazları çok sıcak kışları çok soğuk olmayan, yağışlı bir yerdeyseniz yıl boyu kullanabilirsiniz.
    Çanakkale, Bursa, İstanbul, Sakarya, Bartın, Samsun, Rize, Artvin gibi iller. BUZLU ZEMİNE DİKKAT!

''Çakma'' 4 mevsim lastiklerin kar-buz yeteneği SIFIRDIR. -5'e kadar kadar kuru zeminlerde idare eder. Hava 7 derecenin altındaysa yağmurda dikkatli kullanın.
    İzmir, Denizli, Akdeniz kıyı şeridi, Şanlıurfa il geneli uygundur. Michelin Agilis modeli bu türden. Yazın 35 dereceye kadar çok rahat kullanılır.

Ankara Diyarbakır Iğdır Konya Aksaray gibi yazı çok sıcak kışı çok soğuk geçen illerde 2 takım alın. Yazın yaz veya ''çakma 4 mevsim'' lastiği kullanın. Kışın bu illerde M+S kullanıyorsanız aşırı soğukta, kar lastiği kullanıyorsanız ılık ve yağışlı havada dikkatli kullanın.

Yaz lastiğini yazın çok sıcak olan bölgelerde kullanabilirsiniz. 7 derecenin altında kesinlikle işe yaramaz. Yüksek performans yaz lastiği kullanacak kadar zenginseniz kışın da kış lastiği alabilirsiniz herhalde.

Çok teşekkür ederim ilginizden dolayı.

• 4 mevsim diye satılan lastikler ne kışlık nede yazlıktır. Orta kararda sertliği olan lastiktir. Ne yazın, yazlık lastikler gibi performans verir, nede kışın, kışlık lastikler gibi performans verir. Ne kışlık lastik kadar yumuşaktır, nede yazlık lastik kadar sert.
    Ne yazın nede kışın kullanılmaması taraftarıyım özelliklede kışın. Mevsimine göre lastik tercih ediniz.
  • Hangi marka tavsiye edersiniz yazlık

•  4 Mevsim lastik Hk.

Bu lastikten kar performansı beklemiyorum ancak karla karışık yağmurlu havada bile arabayı yolda tutmakta zorlanıyor. 90 km ile giderken sağa sola atıyor arabanın arkası. bu kullandığımız araç 2006 model ve esp falan da yok. kontrolden çıktığı zaman aracı toparlamak mümkün değil. ben bu lastiği 4 mevsim olarak bile göremiyorum.

m+s lastiklere gelince. arabanızda m+s lastik var ve bu lastikler yaz sıcağında erimeden bir kaç yüz km. gidebiliyorsa kışın dikkatli kullanın. çamur ve sulu karda iyi tutunan bir lastiğin hamuru yumuşaktır. yazı serin geçen yerler dışında kullanılabilir. ama ileride nano teknoloji ile bu tür lastikler üretilebilir herhalde.

kış lastikleri ılık havada bile fren mesafesini arttırıyor.

yazlık:
    Autocaryoutube
    Winter tyres tested in the wet video feature
    http://www.youtube.com/watch?v=Oi-o_njQW34#t=123

kışlık:
    Autocaryoutube
    http://www.youtube.com/watch?v=Oi-o_njQW34#t=210

viraj performansı artmış ama fren mesafesi daha uzun.
    Autocaryoutube
    http://www.youtube.com/watch?v=Oi-o_njQW34#t=244

diş derinliği önemli!!!
    Tire Rackyoutube
    Tested: How Much Tread Depth Do You Need? I Tire Rack
    http://www.youtube.com/watch?v=zA6MUlVNkLM

• Yav hocam ben hatay iskenderunda yaşıyorum yazın acaip sıcak oluyor kisin da bu aralar 6-8 derece felan simdi ben hangi mevsim alayim?
    Kisin kar felan yağmaz yazin 40+ sıcaklık olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Yav hocam ben hatay iskenderunda yaşıyorum yazın acaip sıcak oluyor kisin da bu aralar 6-8 derece felan simdi ben hangi mevsim alayim?
    Kisin kar felan yağmaz yazin 40+ sıcaklık olur...

Yazlık al kışlıga gerek yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.