Şimdi Ara

4.09 TL olan Motorin(Dizel) Nasıl 3.88'e Satılıyor (23 Kasım 2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son indirimlerle Istanbul Avrupa yakasında 4.09 TL'ye düştü dizel.
    Bugün yakıt azlığından evimin yakındaki Moil'den aldım. 3.88'i pompada görünce sormadan edemedim, dizel dolduruyorsun abi değil mi diye.

0.21 kuruşluk bir uygun fiyat nasıl olabiliyor?

• Eurodizel mi? Bir de yakıt ucuz diye oradan almanizi tavsiye etmem. Ucuz etin yahnisi yavan olur. Servis Enjektörleri elinize verince pisman olursunuz. Dizel araçlar nazli arabalardir. Toza pislige gelemezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M oil hep ucuz satiyor. Bakirkoy incirli de de var bitane moil oda ucuz satiyor. Hic cesaret edipte almadim aldirmadim...

• İşim gereği benzin istasyonları ile içli dışlıyım. Sizin 2.09 dediğiniz tavan fiyat, isteyen istasyonlar karlarından kısarak indirime gidebiliyor. Starpet, Uspet, Bpet, Moil, Aytemiz, Lukoil gibi şirketler pazarlama yöntemi olarak düşük karla, ucuz yakıt sunuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 24 Kasım 2014; 23:08:21 >
  • Moil kendi yönettiği istasyonlarda kârından kısıp veriyor piyasadan baya bir ucuza geliyor.. Bayilik verdiği istasyonlar ise piyasayayla hemen hemen aynı fiyata satıyor diye biliyorum ben.

Ben aracımı aldığımdan beri moilden dolduruyorum depoyu yaklaşık 50.000kmdir herhangi bir tekleme ya da ona benzer bir sıkıntı yaşamadım. Herzaman söylenildiği gibi markadan çok yakıtı aldığınız istasyonun mentalitesi önemli. Eskiden fark çok daha fazlaydı çoğu zaman 30-40 kuruş arasında oynardı litrede. Şuanda 20-30 kuruş arasında oynuyor. Hatta bir konuda hesaplarımız da vardı.

Hatta kendi mesajımı da buldum aşağıya koyayım. Halen aynı moilden fullemeye devam ediyorum depomu bu arada belirteyim.

quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Manavgattan Alanyaya doğru giderken de MOIL var. Benim çoğu arkadaşım da uzun süredir oradan doldurur deposunu. Bunun içerisinde Kia Sportage'ı olan, daha lüks ya da normal aracı olan da var. Ben de en son depomu oradan doldurdum aracıma.

Çekişinde herhangi bir sorun hissetmedim. Benim araçta da partikül filtresi var (C5 1.6 e-hdi). 50.000 km'de bir karbon clean yaptırır ve arada bir araçla gazlarsanız motorda herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum açıkçası. Partikül filtresi uyarısı sürekli düşük devirde gezen arkadaşlarda daha çok beliriyor. Bende şuana kadar hiç belirmedi.. Bunun dışında gerçekten ucuz mazotun cezbedici yanı çok yüksek zira Manavgat merkezde 4.25e satılan mazotu bu tarz firmalarda 3.80e çok rahat alabiliyorsunuz.

İkinci aracım LPGli Seat Toledo ona da sürekli ucuz lpg alırım onda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar.Bu demek değildirki sorunla karşılaşmayız. Çok büyük firmalarda bile bazen butarz sorunlar oluyor. Önemli olan bu sorunların sıklığı..

Bahsettiğim firmadan alan arkadaşlarım hiçbir sorun yaşamadı bugüne kadar. Aralarında 50.000km yi geçen arkadaşlarım var.Benim tahminim en fazla arkadaşların da belirttiği şekilde egr valfinde ve partikül filtresinde kuruma yol açabilir.

Kısa bir hesap yaparsak;

Aracın ortalama tüketimi 100km/6 litre mazot desek.
    Aracımız 50.000 km mesafe katettiğinde 3.000 litre mazot tüketicektir.

Mazotu 4.25ten alırsa 12.750
    Mazotu 3.80den alırsa 11.400 tl para ödeyecektir yakıta.

Aracımız 100.000 km mesafe katettiğinde 6.000 litre mazot tüketicektir.

Mazotu 4.25ten alırsa 25.500
    Mazotu 3.80den alırsa 22.800 tl para ödeyecektir yakıta.

Hesap bukadar basit aslında. Ne kazandığımız ve ne kaybettiğimizi iyi bilirsek alacağımız karar çok daha sağlıklı olacaktır.

100.000km'de yaklaşık 3.000 liraya yakın bir fiyat farkı oluşuyorsa çok seyahat eden insanlar aracı ortalama seviyelerde bir araçsa (kimse bmwsine mercedesine audisine ucuz yakıt almaz isterse dünyanın en iyi yakıtı olsun tamamen psikolojik herkes bir bityeniği olduğunu düşünüyor) bu ucuz yakıtı almaya devam edecektir.

Zira 100.000 de bir artan 3.000 tl ile turbonuzu değiştirir enjektörleri temizletir aracınızın ağır bakımlarının tamamını yaptırır üstüne yakıtınızı doldurur ve tatile çıkarsınız aracınızla. Çok seyahat eden insanlar da bunu düşünür..

• @mufat Şimdi ordan almalı mı almamalı mı kiminin de sıkıntısı olmuyomuş
    @200ugececekaga Bakirkoy Incirli'den aldım bende zaten, 50 liralık aldım ama bir sorun hissetmedim arabada (2012 Jetta 1.6 TDI DSG)
    @HazzaR Ucuza verme şansı var eyvallah da bu ucuzluk bize veya motora geri olarak dönmesin?
    @mutu07 Normalen kendi aracım benzinli 1.6 fakat 1 aydır dizel jetta kullanıyorum fazla da kalmayacak bende. Peki mazot için değilde benzin içinde durum aynı mı? Benzin de uygun fiyata ve kaliteli mi gerçekten de?
  • Bu tür istasyonlardan common-rail aşırı beslemeli dizel motorlara yakıt almak pek mantıklı değil.

Otobüs kamyon gibi maximum 2500 devir çeviren araçlar için daha ideal...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen ay Energy açılışında litresi 3,78 TL' den 30 litre benzin aldım, hala kullanıyorum.
  • Sorun olacağını düşünmüyorum. Ticari taksiler eurodizel falan dinlemeden fullüyorlar, bu halde bile 250 300 bin gidiyo genelde. Bakımı da düzenli olsun sıkıntı olmaz.

• 3,88 pahalı hocam. İndirim önce, Denizli-Aydın arasında 3,69 a satan vardı
    Şimdi 3,55-3,60 civarıdır...

Bayi karı yok diyorlar ama tam olarak bilen de yok.

Aynı istasyondan 100.000 km dir köpek öldüren mazot alan Toyota biliyorum. Maaşallah tık yok...
  • M OIL istasyonları Demirören grubunun dur. Sıkıntı olması mümkün değil.
    İsteyen pahalı alıp kazık yemeye devam edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 25 Kasım 2014; 9:30:33 >
  • bayi karını düşük tutuyorlar...

yaşadığım şehirde en büyük akaryakıt firmalarından birinin istasyonu sırf lokasyonu kötü olduğu için haftasonları indirimli akaryakıt veriyor misal... bende mazot haftasonları oradan alıyorum; ismi az duyulmuş akaryakıt firmaları ile aynı hatta bazen daha ucuza denk geliyor fiyatı...
  • 3.60 a satan yerler var. 3.88 pahalı bile

• arkadaslar rafineriden normal motorin cikmiyor artik birakin euromuymus degilmiymis.alayi eurodizel zaten..jooil den aliyorum 3.66 su aralar.fark 45 kuruş.varın siz hesap edin gerisini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel aracı fazla kullanmayacağım ama kullandığım süre boyunca ordan alsaydım keşke.

Peki benzin için durum nasıl oradaki M Oil şubesinden benzin almak da güvenlimidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

M OIL istasyonları Demirören grubunun dur. Sıkıntı olması mümkün değil.
    İsteyen pahalı alıp kazık yemeye devam edebilir.

Yeter artık Demirören desek ve yakıt almasak.

• Değerli arkadaşlarım; adı geçen firmayı tenzi ederim ancak,

Piyasada ucuz motorin satan bunu ışıklı tabelalar ile duyuran, hatta faturalı mazot şeklinde ifadelerle bizim gibi binek oto sahiplerinden ziyade tır, kamyon, otobüs gibi ticari vasıtalara satış yapmayı hedefleyen kişi ve kuruluşların çoğu "naylon fatura" diye tabir edilen sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belgelerle bu satış işlemini gerçekleştirmektedirler. Satış işlemine konu olan akaryakıt ise ya kaçak yollarla yurda sokulan yada, kaçak şekilde üretilen yakıttır.

Kurulan paravan şirketlerin faturaları buralarda şöförlere verilmekte, KDV hazineye intikal etmemektedir, dolayısıyla piyasaya göre ucuza yakıt satılarak, dürüst esnafında rekabet gücü kırılmaktadır.

Daha sonra ise bu yapılanma vergi idaresince anlaşılınca, söz konusu sahte faturalarla indirim konusu yapılan KDV bu faturaları kullanan kişi ve kurumlardan cezalı olarak istenmekte, olay çoğu zaman savcılıklara intikal etmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Geçen ay Energy açılışında litresi 3,78 TL' den 30 litre benzin aldım, hala kullanıyorum.

sattın ya sen aurisi
  • Hertürlü pahalı satılıyor,Hangi ülkede var bu fiyata yakıt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    abi nerde o fiyata benzin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.