Şimdi Ara

33 BİN LİRA HASAR KAYITLI ARAÇ ALINIR MI?(Gerilim artıyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
3
Favori
10.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde hasar kayitli komple boyali önemli bir eksik aksagi olan araclar eger biniciye satilirsa zarar edilmez. 2 yil binecek ki ariza yapmadigini farzediyorum o zamana simdi kazik fiyattan alsa bile piyasa yukseldigi icin zarar edilmez diye dusunuyorum.

Ama ben olsam almam.

Cunku satisi zor olacak hicbir araca 60 bin baglayacak keyfi yapacak zenginlikte degilim.

Biraz maddi durumunuzla alakali.

Diyelim 3 ay sonra satmaya kalktiniz ilana koydunuz pek arayan soran yok en son 55 verdiler size teklif...

Eger 8 bin zarari bana koymaz diyorsaniz tamam ama yok bana koyar diyorsaniz 8-10 bin almayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45bin tl hasarlı bmw 1.18i aracım var. 2015 model 50bin km de. Bütün hasarları servis geçirmesi. Tekeri vurunca rot,jant ,lastik değiştirdiler öle düşün. Araba daha çiçek gibi ama dışarıdan bir dünya kazası var mekaniğinde hiç bit şey yok. Arabayı kar elde etmek için kimse almaz ama binmek isteyen kişi alır.

Opel Astra 2011 1.3 H dizel 6 ay önce sattım. Her tarafı hasarlı onunda. 15bşn tl ye yakın hasarı vardı. Araba 60bin km de idi. Zaten 3 kere tampon değişince 9bin tl tutmuştu. 45bine kimse almadı herkes pazarlık peşindeydi satmak için bende gittim Volvo bayine takasa verdim. 42 bin e.

Kısaca aracın üzerindeki hasar eğer al sat yapmayıp bindceksen düşünme. Usta zaten mekanik problemi var mı görüyor artık. Yeni araçlarda sensörler sağolsun araç ile ilgili her bilgi alınıyor. Eğer al sat yapacaksan hasarlı araba başını çok ağrıtır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam neyi var neyi yok bildikten sonra, duzgun toplanmissa, sasede oynama falan yoksa hasarli arac alinir nie alinmasin. ancak dediginiz piyasa degerine gore o parayi vermezdim ben bu araca. cunku o arac eninde sonunda birgun satilacak ve 40 bin oluyosa alalim, 50 bine vereceksen gelip bakalim gibi insani sinir eden mesajlar gelecek sana da. bana gelmisti ordan biliyom. 2006 vectra vardi, piyasasi 36 37 iken ben 27 liraya satmistim. ordan hasarli aracin piyasasi hakkinda fikir yurutebilirsiniz :)

• O araçta sadece farlar serviste değişse 5-6 bin olması lazım. Yani hasar tutarı dışarda 10 servisde 30 tutar. Tabi değişen parçalar önemli eğer önden darbe alış şaseye geldiyse ben almazdım açıkçası. Kar edicem niyetindeysen satana kadar çık uğraşırsın alıcak olanda galerici veya senin gibi düşünen olur onlarda çok vermez. Aracın piyasasını bilmiyorum fakat piyasa değerinin 10-15 altındaysa al yoksa alma üstüne ekle piyasa değerinde temiz araç al. Tabi bu benim görüşüm

• Aracı yeniden üretmişler yav

• Neden hep ağır hasarlar sigorta tarafından şişirilmiş yazar anlamıyorum. Sigorta kendi ödeyeceği parayı neden sisirsin. Servis sisirmis olabilir fakat şunu söyleyebilirim servis sigorta şirketine çok fazla kazık atamaz, sigortacılar herşeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplar. Servis sigortayı kazıklayamaz, anlaşma bitsin istemez. Galericilerin uydurduğu yalanlara vatandaş destek oluyor. Hasar kayıtlı araç alan kişi acemiyse alsın satarken zorlanabilir, piyasadan uygun almak zorundadır satarken zarar etme ihtimali her zaman yüksektir. Bu söylediklerim aracın kondisyonu duzgunse geçerlidir. Şase de oynama varsa tamamen düzeltilmesi neredeyse mümkün değildir. Hesaplanamayan, ölçülemeyen milimetrik bir burulma saatte 100 km hızla giderken aracın aksamlarina kontrolsüz şekilde binlerce darbe oluşturur. Tüm bunlara rağmen gerçekten uygunsa alınır ve yine uygun şekilde satilmalidir.

• Belki alınırdı ama sahibi hasar şişirilmiş dediği için alınmaz uzak durun.

• Bak kardeşim senin arabanın temsili resmini atıyorum. Artık sen karar ver...

33 BİN LİRA HASAR KAYITLI ARAÇ ALINIR MI?(Gerilim artıyor)

• Bütün cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. 58-57 liraya verirse alıcam. Zaten bu araca kimse talip olmaz kolay kolay.

O yüzden zorlama şansım var. Teşekkür ederim bütün cevaplara.

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Daha kötü bile olabilir hocam. Bagaj da değişmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Bak kardeşim senin arabanın temsili resmini atıyorum. Artık sen karar ver...

33 BİN LİRA HASAR KAYITLI ARAÇ ALINIR MI?(Gerilim artıyor)

Çıtır hasarlı :)

• Sadece rakam üzerinden değerlendirmek hata olur bence. 2013 Şubat ayında 2009 corsa lpg otomatik aracı 14000 hasar kaydına rağmen 20ye sattım 1 haftada. Kazaların tüm resimleri ve yapılan servis işlerinin belgeleri mevcuttu. Tamamen kaporta parçalarında değişiklik vardı. Şase direkler motor vs hiçbir oynama olmamıştı. Yani esas olan tüm resimleri görmeniz. Eğer bir kazanın dahi resimleri yok derse kesinlikle almayın derim.

• Sigortalar asla fiyatı şişirmez ucuza kaçmak için az para ödemek için kırk takla atarlar.

Emniyet kemeri bile değişmiş buradan anlaman lazım. Çok büyük bir kazaya karışmış. Son sahiplik süresi 3 ay neden satıyor adam düşündürücü. 50 bine bile verse almazdım ben aynı kazayı sizin birdaha yaptığınızı düşünün araç aynı şekilde hasara karşı direnç gösterir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

Bütün cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. 58-57 liraya verirse alıcam. Zaten bu araca kimse talip olmaz kolay kolay.

O yüzden zorlama şansım var. Teşekkür ederim bütün cevaplara.

57 bin verip cekilebirsiniz zaten satmak isterse verecektir bence fazla vermeyin derim sizde 2/3 yil biner 65/70 e satarsiniz hayırlısı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasar kayıtlı araba fiyatı yeterince uygun olursa alınır. Hasar kaydı yüksek olsa bile tamir edilebilir durumda demektir ve genellikte yetkili serviste yapıldığı için kayıt yüksek çıkar. Orjinal parçalar kullanılmış ve hasar görmüş olabileceği düşünülen (süspansiyon parçaları vs) parçaların da değişmesi rakamı yükseltebilir.

Ama pert araba alınmaz. Çünkü o, sigorta şirketi tarafından kaportacı vs tayfaya satılır ve düzeltme, çıkma veya yan sanayi parça takma, airbag tamir ettirme veya tamamen airbag takmama suretiyle ucuza maledilir.

• Bedava verseler yinede binerken endişe ederim.. Araç yapboz olmuş resmen..

• o hasar kaydı ve size söylediği rakam ile çok çelişkili fiyatı var.

ilerde acil paraya sıkışsanız alıcı bulmakta sıkıntı yaşarsınız.

galericiye en son çare bırakayım gitsin derseniz, size en fazla 33 bin hasar kaydı ile 40 bin önerir.

ha galerici ne yapar 50 den 55 den okutmaya çalışır.

benim size tavsiyem almayın.

• Yetkili serviste toplanmış araç ne kadar sorun çıkartabilir ki? Fiyat ciddi uygun gözüküyor kesinlikle uzak durun denilecek bir durum yok bence ancak kesinlikle iyice kontrol edilmeli.

• E serisi mercedes ise alırım 33 bine yürütme organlarını ancak alabiliriz :))) ama leon un eti ne budu ne değmez açıkcssı...

• Hocam arabanın sahibi arabanın kazalı fotoğraflarını size veremiyorsa uzak durun. Eğer verebiliyorsa da fotoğrafları dikkatlice inceleyip, şasiye zarar gelmediğine kanaat getirirseniz düşünülebilir.

Ama bana sorarsanız ön cam da dahil, radyatör, ön panel, emniyet kemeri vs. vs. önden sağlam şekilde girmiş bir yere.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.