Yüzbaşı
19 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
28 üye
Görüntülenme
Toplam: 116 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Anladığım kadarıyla mevduatta dövize göre zarar edenin zararı karşılanacak. Anlamadığım nereden karşılanacak. Mevduatı olmayan, döviz veya altını olmayan, normal vatandaş. Vergisinin falan ödeyen ama kazancı kendine ailesine yeten kişilerin vergisi bu işe karışacaksa ortada haram kere haram vardır. Ben mesela bu şekilde bir kişiyim normal düz sıradan bir kişi orta seviye gelirim var ve ailemle bana yetiyor öyle birikim falan yok. Benim hakkım kimde varsa haram olsun eğer benim vergim faiz olarak bu kişilere gidecekse.
En son Cumhurbaşkanı bu şekilde konuştu. Bende merak ettim matematiksel bazı değerlendirmeler yaptım.

5.500.000.000 tane ağaç 19 yılda dikilmiş

289.473.684 tane ağaç 1 yılda dikilmiş

793.078 tane ağaç 1 günde dikilmiş

33.044 tane ağaç 1 saatte gece gündüz aralıksız

550 tane ağaç 1 dakikada

9 tane ağaç 1 saniyede

Yani ben bu mesajı yazarken 5500 ağaç dikilmiş.

Sen benim bu yazdıklarımı okurken kaybettiğin sürede kaç tane ağaç dikilmiş hesaplayabilirsin.

Her ağaç 5 metre boşlukla dikildiyse 27.500.000 km boyunca ağaç dikilmiş yani 2554 kere Türkiye yi dolanacak kadar ağaç dikilmiş.

Her ağaç 25 m2 alan kaplıyorsa 137.500 km2 alanda orman demektir yani Ankara'nın 5,6 katı büyüklüğünde orman, Konya'nın 3,5 katı, İstanbul'un 25,5 katı orman dikilmiş.

Valla helal olsun.

Binali Yıldırım inanmayan saysın demişti.

Daha fazla hesaba kitaba girmeyim ama inanmayan hesaplasın madem bu kadar ağaç dikmek için sadece gündüzleri 10 saat çalışan ve 10dk da 1 ağaç diken 13.217 kişinin sürekli ağaç dikiyor olması lazım. Reis diyorsa dikiyorlardır.
Arkadaşlar öne çıkarın yetkililer duysun, Milas çökertme yandı bitti yangın gelen bilgilere göre Ören deki termik santrale yaklaştı. Facia olabilir. Lütfen öne çıkarın üst makamlarda tanıdığı olan paylaşsın.

Silinsin
Amerika Afganistan da bulunan askeri varlığını tamamen bitirme kararı aldı. ABD askeri ve garantörlüğü olmadan bölgeye ulaşım ve diplomatik temasların mümkün olmayacağı biliniyor. Kabil Havalimanının güvenli ve ulaşılabilir olması bu konuda yüksek önem taşıyor. ABD nin burada ciddi bir askeri altyapısı var ve bunları tamamen yanında götürmek istemiyor. Gerektiğinde aynı yerde ulaşılabilir olarak kalmasını tercih ediyor. Afganistan'da bulunmak ABD askerini piskolojik olarak yıprattı ve askerlik mesleğinin ülkede cazibesini kaybetmesine neden oldu. Bununla birlikte ciddi bir maddi yükü de beraberinde getirdi. Askerler yüksek görev paraları alıyorlar. Askeri kayıp vermeye tahammülü olmayan ABD bunu sağlayabilmek için yüksek teknolojili silahlar ve gereğinden daha fazla askeri kuvveti burada bulunduruyor. ABD varlığı ile NATO ülkelerinin neredeyse tamamı da burada az miktarda askeri kuvvet bulunduruyor. Amerika geri çekilince diğer NATO birlikleri de askeri varlıklarını geri çekecekler fakat NATO ülkelerinin en büyük kaygısı diplomatik olarak varlığını bölgede koruyabilmek bunun için de Kabil Havalimanının güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Taliban ise bu konuda ciddi uyarılarda bulundu, kim kalırsa kalsın işgalci yerine koyarız, savaşırız diyor. Türkiye ise havalimanı güvenliğini temin etmek istiyor. Bizim askeri kuvvetlerimiz bu konuda başarılı olur diyorlar. Türkiye'nin teklifine karşı son kararı ise Biden verecekmiş.

Sanıyorum bütün kararlar Mart ayında alındı yani Amerika geri çekilme kararı almadan önce bu işi Türkiye ye verdi. Maddi ve manevi olarak Türk askerinin burada bekçilik yapması ABD için çok karlı bir durum. Çok daha düşük masrafla kalifiye NATO askeri bulunduracak. Türk askeri ölünce şehit olduğu ve toplum tarafından fazla tepki verilmediği için piskolojik yıpranma çok az olacak. İşin özünde paralı güvenlik hizmeti satın almış olacaklar. Tabiki bu durum birçok risk taşıyor. Binlerce Afgan Türkiye'de bulunuyor Taliban'ın Türkiye'de militan bulundurmama ihtimali neredeyse yok. Yani Türkiye de siviller dahi zarar görebilir. Bazı görevler tabiki kabul edilebilir fakat tüm şartların kendi kontrolümüzde olması gerekiyor. Maddi ve diplomatik açıdan kazançlı gibi görünen bu görevin ilerleyen zamanlarda çok ciddi zararlar verebileceğini de bilmemiz gerekiyor. Zarar gördüğümüz zaman NATO destek vermeyebilir bu durumda geri çekilmek veya bataklığa çekilmek veya çok daha kötü senaryolar var. Oradaki varlığımızı ise diğer NATO ülkelerine tehdit olarak kullanabiliriz. Afganistan dan çekiliriz ne haliniz varsa görün falan gibi. Tabiki başka artıları-eksileri de vardır. Sizlerin fikirleri nedir.
35 yaşındayım babam 59 yaşında. Babam dahil bu yaş grubunda ciddi sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntıları yüzlerine vurmuyorum, bir saygısızlık yapmıyorum. Konuştukları zırvaları dinliyorum. Birde sanki bir saygısızlığım olmuş gibi arada yaşıma saygı duy falan diyorlar. İstisnasız hepsi aynı şeyi söylüyor zaten yaşına saygı duyduğum için bu zırvaları dinliyorum ama yok istedikleri saygı değil. Yaşıma saygı duy derken sen bilmezsin benim dediklerimi anlamazsın ama bunları kabul et demek istiyorlar. Anlaşılan şeyler konuşmuyorlar, hayal veya rüyadalar.
Bu adamların içinde ekonomiden bahsederken Mısırdaki piramitlere mevzuyu bağlayan var. Genelde bu kişiler ülke mevzuları konuşuyor. Yaw dinliyorum bu adamları, sürekli onlarında bilmedikleri ama kimsenin de bilmediği bir devlet yapısından bahsediyorlar. Yani devleti yönetiyorlarmış çok gizli birileri onlar istemese kimse iktidar olamaz. Sonra İslami bir büyük güçten bahsedenler var. Nasıl oluyor bilmiyorum mevzu bir şekilde çin ve hindistan nüfusunun kalabalık olmasına geliyor. Uhud savaşı falan konuşuluyor. Amerika her şeyi yapan ama İsraile bağlı. Bunların hepsini de İngiltere yönetiyor. Rusya aslında bizle ortak. Arapların güvencesi Türkiye.
Böyle acayip konuşma şekilleri. Bunları çok önemli şeylerden bahseder gibi bide kimsenin duymaması için ciddileşip seslerini kısıp anlatıyorlar.
Bu kişiler birbirini tanımadan aynı kafaya nasıl geliyor bilmiyorum.
Bu kişilerden sizin de çevrenizde bolca mevcuttur.
Gerçek olan şeylere inanmazlar. Bilimsel, matematiksel somut şeyler söylersin, gösterirsin inanmazlar. Kafalar nerede bilmiyorum, baksan ciddi birşey anlatıyor sanarsın adam samanyolu galaksisinden güneş sisteminden bahsediyor doğru5yanlış, doğru olsa bile mevzunun çıkış noktasıyla alakası yok.
Bir şekilde laf 12 eylüle geliyor.
Cahil adam değilim birçok görevde bulunmuş, ebesinin nikahı kadar okul okumuş adamım. Tabiki buna ithafen sen okumuş adamsın sen daha iyi bilirsin ama mevzunun aslı şöyle diye başlayan ve bana bu adam neyden bahsediyor diye düşündüren birsürü gerçekdışı hayalperest hikâyeler.
Artık bende orta yaş grubuna adım attım sayılır, işim ve çevrem gereği 20-30 yaş grubuyla çok muhabbetim oluyor. Abi sen anlat sen büyüksün diyor gençler. O kadar bastırmışlar hayalet kafalılar. Yaw bu gençler saçmalasa bu kadar saçmalayamaz. Onlara dediğim gibi size de söylüyorum...
Konuşun abicim, yeter ki doğruyu ve gerçeği konuşun. Mevzunuz siyaset falan olmak zorunda değil. Ne isterseniz onu konuşun. Yukarıda anlattığım şekilde olan kişileri sadece dinliyor gibi yapın, bu kişiler hayal aleminde yaşayan ruh sağlığı yerinde olmayan kişiler. Aklınıza yatmayan hiç birşeyi de kabul etmeyin.
Fatih Sultan Mehmed gibi büyük bir hükümdar kendinden sonra gelenlere elbette ki sözlerini de miras bırakmıştır. Bazı sözleri vardır ki insan olan herkese vasiyet ve kılavuz olmuştur. Tabi bu en önemli sözleri değilde kısıtlı bir alan için söylenmiş olanları kendisine referans alanlar ve sürekli tekrar edenler de mevcuttur. Onlara başka sözleri de hatırlatmakta fayda var.

Fatih'in Sözleri Fatih'in Sözleri Fatih'in Sözleri
Değerli forumdaşlar, son birkaç yılda forumun otomobil bölümünün kalitesi gitgide düşüyor. İnsanların çalışarak aldığı araçlara çöp, patlak, yamuk, çakma, pörtlek, buzdolabı gibi ifadeler kullanılıyor. Ülkemizde maalesef araç fiyatları çok yüksek ve gerçekten zor sahip olunabiliyor. Sıfır bir araca binmek için insanlar yıllarca çalışıp borçlar ödüyor. Birisi geliyor senin araban çöp diyor. Kardeşim bu adam gece gündüz çalışmış çabalamış para kazanmış ve bir tercih yapmış buna saygı duymak sevincini paylaşmak iyi dileklerini iletmek gerekmez mi. Tabiki yerinde eleştiriler yapılabilir artısı eksisi konuşulabilir ama neden bu kadar abartı ve düşmanlık. Nedir sizleri bu kadar saygısız yapan. Çoğunuz eğitim almış ve aklı başında kişilersiniz nasıl bu kadar haddi aşıyorsunuz. Otomobil bir tüketim ürünüdür, kullanıldıkça eskiyen ve bozulan insanların imal ettiği binek araçtır. En nihayetinde binektir yani sizin yere göğe sığdıramadığınız araçlar günümüzün eşşeğidir. Herkes sizlerle aynı tercihi yapsa aynı markayı talep etse size faydası değil zararı olur. Fransız grubu olmasa Alman grubu araçların fiyatları belki çok daha yüksek olur. Tam tersi de geçerli. Herkesin tercihi aynı ve tekelleşme mi olmalı bu amaçsız hırpalama neden. Her aracın birbirine üstünlüğü ve zayıflığı var bunları tanımak veya bilmek yerine araçlara saldırmak normal bir davranış değil. Fransa'da Alman arabaları, Almanya'da ise Fransız arabaları kullanılıyor yani ürüne ve tercihlere saygı var. Birine saygı duymak sizi alçaltmaz tam aksine sizi daha iyi bir insan yapar. Farklılıklarımıza saygımız olmalı ve topluma örnek bireyler olmalıyız. Farklı araçları tercih edenler olmasa biz nasıl bunları deneme ve değerleme fırsatı bulacaktık. Porshe ve Mustang dahi kullandım, arkadaşımda Ferrari vardı arada yanında binerdim. Türkiye ye döndüm başka bir arkadaşımda Duster vardı. Dağ bayır gezerken Ferrari den iyiydi. Tabiki bu onu daha iyi yapmaz ama bakış açısına göre değişir.

Özetle herkes sizinle aynı yerden aynı şekilde bakmıyor bunu önce anlayın sonra da bir başkasının sahip olabildiği şeylere saygılı olun.
Mesajlarından rahatsız olduğum, kendime göre saçma bulduğum kişileri blokluyorum. Ben bu kişilerin yazdıklarını değersiz bulduğum için bloklamışım zaten ama o kişilere verilen cevaplar sürekli karşıma çıkıyor. Böylelikle bazen farkında olmadan cevabı okuyarak kişinin yazdığı saçmalıkları yüzde 80 anlamış oluyorum. Ben zaten bu kullanıcıyı saçma ve gereksiz bulmuşum ona verilen cevapları görüp yazdıklarını görmüş kadar olunca ne anladım öyle engellemeden.
H
Hakkında
Meslek: serbest olmayan meslek erbabı
İlgi Alanları: İlgisiz
Hakkımda:
Cahil
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
Xiaomi
Operatör
Türk Telekom
Oyun Platformu
Telefon
Takım
Galatasaray
TV
LG
Klima
Demirdöküm
Ses Sistemi
Logitech
Tablet
Casper
Notebook
Lenovo
GPS, Navigasyon
Navitech
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Basketbol
Galatasaray
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Sabit Disk
Western Digital
Ekran Kartı
Zotac
Kombi
Buderus
Modem
Airties
Beyaz Eşya
SAMSUNG
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.684
İkinci El Bölümü Mesajları: 533
Konularının görüntülenme sayısı: 110.503 (Bu ay: 505)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.735 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.