PTT Uluslararası Kargo İşletme Merkez Müdürlüğü; İkitelli'de bulunan bu toplama kampında eğer bir paketiniz varsa Allah yardımcınız olsun!!! İtalya'dan bana gönderilen bir tane plak 2 haftadır orada bekliyormuş. Gönderen adam 27,95 Euro posta ücreti ödemiş ve burada gümrük saçmalığını bildiğim için öncesinde kendisine sembolik olarak 3 Euro gibi bir miktar yazmasını söylemiştim. Buradakiler hediye nedir bilmez, anlayışlı olmazlar diye. Adam da pakete tükenmezle 3 Euro yazmış. 27,95 posta ücreti + 3 Euro paket değeri etti mi 30,95 Euro? 1 Euro bile değil. Gidip orada yarım saat dil döktüm rica ettim ama öyle insanlarla karşı karşıyasınız ki, vicdan, anlayış, empati ve insanlık beklemek mümkün değil! Başka bir adam da koleksiyonu için getirttiği bir şeyi almak için uğraşıyordu. Onda da yazılı kargo ücreti hoşlarına gitmemiş ve adamın paketini gümrüğe tabi tutmuşlar. Adam paketi açtırdı, her şeyi gözlerine soka soka isyan etti. Memur halen ''Deniz aşırı ülkelerin kargo bedellerini biliyoruz, böyle yaparsak vergi kaybı olur'' diyor. Karşı tarafın cebinden ödediği kargo ücretini size yansıtıp gümrük işlemi uygulamak nedir? Zaten hem 30 Euro gibi saçma bir sınır koyup bir de buna kargo ücreti eklemek insan aklının dışında bir şey. Ya 30 Euro içine kargo ücreti sayılmasın ya da rakam yükseltilsin. Buna toplu şekilde tepki vermek lazım. Bu arada, PTT Uluslararası Kargo İşletme Merkez Müdürlüğü denen yeri aradığınızda saatlerce telefonlara bakan yok. Geçen tesadüfen bir kız açtı, gönderinin bedeli aşması nedeniyle gümrüğe takıldığını söyleyince itiraz ettim. Size gümrük birimimizin numarasını vereyim dedi. Verdiği numara da gümrük müşavirliği işi yapan özel bir şirket. Düşünün. PTT çalışanı kendi birimleri diyerek numara veriyor ve verdiği numara müşavirlik işi yapan özel bir şirket. Bugün orada yüz yüze konuştuğum memur da ''Hemen girişte sol tarafta anlaşmalı olduğumuz bir müşavirlik var, bir oraya danışın'' dedi. Çıkıp baktım ki kızın numarasını verdiği müşavirlik şirketi. Artistin biri oturmuş masaya. 3400 Lira hizmet bedeli + diğer vergisi vs. vs. sayıyor. Arkadaş 200-300 Liralık bir plak için 6-7 bin Lira neden ödeyeyim? Memura bunu söyledim, onların yapacağı müracaatı vs. ben yapmak istiyorum dedim. Memur ''Onlar yıllardır bu işlerin içindeler, siz yapamazsınız'' gibisinden bir şey söyledi. Yani, gümrük müşavirliği işi yapan şirketle anlaşmalı ve koordine çalışıyorlar. Allah bunların bin bir kere belasını versin. Evlerinden, yuvalarından, yedikleri içtikleri lokmalardan çıksın! Youtube'da yarım Euro farkla paketi gümrüğe takılan birkaç kişi memuru ikna ederek paketi nasıl aldığını anlatıyordu. Sonuçta inisiyatif kullanıp bu konuda bir karar verme yetkileri var. Ancak bunu orada söylediğimde ''Kulaktan doğma şeylere aldırmayın'' diyor. Eğer Türkiye topraklarında doğduysanız Allah belanızı vermiş demektir. Diğer medeniyetler bunları duyduğunda hem gülüyor hem de bize acıyorlar. Yazıklar olsun! |
30 Euro Gümrük Sınırının Kapsamı Acilen Değiştirilmeli! Neden Tepki Koymuyoruz?

-
-
Trumpla iyi geçinmek için indirdiler seçimden önce. Kolay kolay kaldırmazlar.
Tepki verelim tabii ki ancak birilerinden tekrar mektup yeme ihtimalleri var.
Ben destekliyorum, zamanında ben de konu açtım kimse desteklemedi.
Projelerim için tonla malzeme daha ucuza geliyor ve Türkiye pazarında olmayan şeyleri bulabiliyordum.
Türkiye'de özel seri xeon işlemciler, eski işlemcileri bulmak çok zor. Sadece işlemci değil başka malzemeleri de bulmak zor.
O nedenle tam destek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 20 Mayıs 2025; 22:24:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Binlerce insan var bu mağduriyeti yaşayan.
Ben de 20 yıldır plak arşivi yapıyorum ve aslında Avrupa sahaflarında tanesi 2-3 Euro olan birçok albüm burada bulunmuyor ve tek yol dışarıdan getirmek.
Ortada ticari bir faaliyet ve değeri yüksek olan bir şey yok. Buna rağmen bu kaçıncıdır burnumuzdan getiriyorlar.
Yok, dünyada bu uygulamanın benzeri yok!
İmza kampanyası mıdır, medyada gündem yapmaya çalışmak mıdır her ne ise bir şeyler yapmalı.
Konulan sınırın aklın ötesinde oluşu yetmiyor gibi bir de bunu uygulayan memurların yaptıkları insanı çileden çıkarıyor.
Kargo Dahil 30 Euro nedir arkadaş! Sadece çorap atlet falan mı getireceğiz?
Bu böyle gitmez!
-
ülke batık halde onlar da farkında bizde şikayetçiyiz bu durumdan yd den parça almam lazım alamıyorum bende gümrük de kalacak diye
-
Alamazsın tabii.
Önce duralım da mücevher ihracatı yapanlar %0 vergi ile milyarlarca Euro değerindeki mücevheri ülkeye sokup servetlerini artırsınlar.
Birileriyle anlaşıp konteynırlar dolusu kaçak mal sokan kişilere sıramızı verelim.
Tabii, bizlerin almaya çalıştığı birkaç Euro değerindeki şeyler ülkeye vergi kaybı yaptırır, bugünkü memurun dediği gibi(!)
-
iktidar değişmeden zor,ya kendiniz gidip alın ya da getiren birilerini bulun yapacak bir şey yok maalesef.
-
İktidarın değişmesi için toplumun değişmesi lazım. İktidarı iktidar yapan toplumdur.
Zaten kendi ektiğimizi şimdi biçiyoruz. Kurunun yanında yaş da yanmasa mesele yok diyeceğiz ama olmuyor işte!
-
Üstteki arkadaşa cevaben, olayın Trump ile alakası yok. Trump başa gelmeden de bu olay vardı.
Benzer bir durum benim başıma geldi:
Kanada'dan bir ürün aldım, ülkeye girdi. İstanbul'da gümrük el koydu. Bana posta gönderdiler, ürünün bedelini hesaplayamıyoruz, bilmem ne müşavirlik ile iletişime geçin diye. Telefonla değil, e-posta ile çalışıyor hazretleri. E-posta ile hesaplattım, aracılık ücreti + alış fiyatı üzerinden yüzde bilmem kaç vergi derken bana ürün kadar fatura çıkardılar. Teslim almayacağımı söyledim ve ürünü geri göndermelerini istedim. Onay vermediğim için bu firma ürünü PTT'ye geri iade etmiş. Baktım, birkaç gün sonra PTT kuryesi arıyor, abi paketin var diye. Hayırdır dedim, sonra çaktım, bu paket olabilir mi diye. Güvenliği aradım, "abi işteyim, üzerinde para varsa ne olur paketi al". Akşam döndüm, benim Kanada'dan gelen ürün. 100 küsür lira vergi çıkarmışlar, ben güvenliğin cebine 400₺ civarı bir para koydum. Adam almadı, "hakkındır, başkasına gideceğine sana gitsin", helaldir dedim.
Anladığım kadarıyla bu aracı firma ile geçirebildiklerine geçiriyorlar.
Ancak... yapılan bu uygulama yanlış. Bir kere adıma gelen ürüne ben niye vergi ödüyorum, çok saçma değil mi! Arkadaşım yurt dışında bana hediye gönderse devlet ortak oluyor. Alışveriş yapıyorum, yine öyle. 2010'dan beri yurt dışından ürün alıp satmışlığım var, böyle bir şey olmadığı gibi bu ve benzer olaylar "vergiyi tabana yayma" muhabbetinden sonra ortaya çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 21 Mayıs 2025; 0:43:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle ABD ekonomisi çin ekonomisini gecmesi lazım
Böylece yahudi amerikalilarin ricasını yani 30 Euro sınırını kaldırmış olabilirler
Ricayi yapmak zorundalar başka yolu yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben artık bunları düşünmüyorum bu ülkede mantık aramıcaksın 100% vergisini vererek geçiriyorum hollanda belçika abd
Tepki koyan yokki zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 21 Mayıs 2025; 5:54:16 > -
Türk tarihinde devlete tepki koyma yok. bu yüzden bütün Türk ülkeleri dikdatörlük.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bununla ilgili X te kampanya yapılmadıkça çok zor Dh bir katılımcı grubu ile..
Yeni başlık açılabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Konuyu Trump'a nasıl bağladın merak ediyorum?
Bu yeni bir durum değil gümrük kuralları değişeli bir 2-3 yıl belki daha fazla oluyor
Eskiden belli bir limit vardı bu limitin altında bir değerse vergi ödenmiyordu
şuanda ürün fiyatı 1 TL bile olsa ona göre hesaplanıp vergi ödeniyor
Türkiye Avrupayı takip ediyor bu konuda aynı durum Avrupa içinde geçerli
Hatta oradaki sistemi olduğu gibi buraya uyguladılar
Bu durumun değişmesi gerekiyor en azından eski sistem gelmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 21 Mayıs 2025; 9:40:3 > -
Trump seçim de kazanmadan 1 ay önce bu olay yürürlülüğe giriyor ve 1 ay sonra trump seçiliyor, trump başa gelince Türkiye'ye dokunmayıp Avrupa'ya. Çin'e saldırıyor neden acaba?
Amraam füzeleri ve diğer silahları satışa onay veriyor?
Bu işin politik ve siyasi olduğu çok belli. Trump neden bizimkileri sabah akşam övüp duruyor?
Demek ki arka tarafta bir destekleme durumu var.
Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.
Çin'e karşı gümrük savaşı devam edecek ve Türkiye Çin'e karşı ABD yanında yer alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 21 Mayıs 2025; 10:2:58 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3B7C41BAC
Trump seçim de kazanmadan 1 ay önce bu olay yürürlülüğe giriyor ve 1 ay sonra trump seçiliyor, trump başa gelince Türkiye'ye dokunmayıp Avrupa'ya. Çin'e saldırıyor neden acaba?
Amraam füzeleri ve diğer silahları satışa onay veriyor?
Bu işin politik ve siyasi olduğu çok belli. Trump neden bizimkileri sabah akşam övüp duruyor?
Demek ki arka tarafta bir destekleme durumu var.
Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.
Çin'e karşı gümrük savaşı devam edecek ve Türkiye Çin'e karşı ABD yanında yer alıyor.hayır, yanlışın var.
Türkiye'de gümrük kuralları pandemi döneminde değişti
sandığın gibi Amerika ve Trump ile bir ilgisi yok.
Belki şuandan sonra olabilir ama geçmişte yoktu.
Almanya'nın kurallarını olduğu gibi aldılar ve artık ürün fiyatına bakmadan vergi ödüyoruz.
daha sonra fiyat limitleri gittikçe düştü ve şuanki rezilliğe dönüştü.
-
Yanlış değil. Pandemi döneminde değişti bu doğru fakat gecen sene 155 euro sınırı vardı hatta Amerikadan özel parmak izi okuyuculu anahtarlar aldım, Çinden tonla alışveriş yaptım bilgisayarlar için.
ABD seçimlerine 1 ay kala 2024'te 30 euroya getirdiler trump başa geçti onu da kargoyla 22 euroya kadar çektiler.
Olay politiktir. Trump'ın kazanması için ben arka planda destek bile döndüğünü düşünüyorum.
Yoksa trump bize bu kadar ılımlı davranmazdı
Değişmez beyler döviz yok $ yok işin aslı bu
Türk tarihinde devlete tepki koyma yok. bu yüzden bütün Türk ülkeleri dikdatörlük.
|
Son cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs 2023 tarihindeydi ve henüz 2 yıl bile olmadı. Sonucu hepimiz çok iyi biliyoruz millet seçimini yaptı. Burda ne konuşsak boş. Ben dün gümrükten 50$'lık rc araba geçirdim şuan aras kargoda. Aracı şirket bi çırpıda çıkarttı gümrükten. Yarın bakıyım kutudan hıyar çıkmazsa editlerim. Şuan el altından neler neler döndürüyorlar. Kimse tıramp ehonomi cart curt sayıklamasın. Tamamen müşavirlikleri ve aracıları zengin etmek için yapılmış bir düzenleme başka bişey değil. |
iktidar değişmeden zor,ya kendiniz gidip alın ya da getiren birilerini bulun yapacak bir şey yok maalesef. |
İşi o kadar inada bindirdim ki. Her şey 3 katına satan ahlaksız Türk esnafına para kazandırmaktansa, yurt dışına çıkıp bavuluma koyup getiriyorum her şeyi
|
RTE ve AKAPE gitmeden o sınır asla kaldırılmayacak, paypal da gelmeyecek. Ama üzülmeyin gerçekten çok büyük bir doğal kaynak bulamazlarsa çok az zamanları kaldı. Onlar da bunu bildiği için sürekli palavradan gaz ve petrol buluyorlar. Gerçekliği yok ama zaman kazanmaya çalışıyorlar. |
Protesto vs gibi şeyleri devlete başkaldırı olarak görüyorlar. Devlet ile hükümet farklı kavramlardır. İnsanlar şunu anlayamıyor. Devlete değil yönetenlere (hükümete) karşı tepki koyuyorsunuz. Bu hainlik değil. Ortalığı yakıp yıkmadıkça, terörist faaliyetlerde bulunmadıkça sorun yok. Adam gibi protesto edene kolluk kuvvetlerinin şiddete başvurmaya hakkı da yok. |
Yurt dışına alışveriş için gidiyom
Bavula koy, gel. |
Ben olasılıklara inanırım ki bu saflık değil. Şu andaki zihniyetin değişmeyeceğinin 23 senede öğrendik, hatta pekiştirdik. Yani olasılık olarak %0 bir ihtimal var mevcut şktidarın bir anda değişip şapkadan tavşan çıkarması için. Öyleyse çıkış yolu arıyorsak başka adaylara, başka yollara bakmak gerekir. Seçmen olarak, vatandaş olarak da elimizden gelen şey sınırlıdır. Kazanma ihtimali olan başka bir adaya oy verilir şans tanınır. Aday kazanır da iktidardayken mevcut şartlarda iyi bir yönetim sergileyemezse o zaman sonraki seçimde kendisine yol verilir. Bence hiçbir iktidar bu kadar uzun süre yönetimde kalmamalı zaten aksi halde bir güç zehirlenmesi meydana geliyor. Ben en azından çok düşük bir olasılık da olsa çözüm peşindeyim. Kaçmak ülke için çözüm değil. Evet ülkeyi terk eden için bir çözüm ama ülke için değil. Tabii saygı duyarım. Ama dediğin şeyde hakkın var evet toplum değişmediği sürece her zaman kendisi gibi yozlaşmış insanları iktidara getirmeye devam edecektir. Siyasiler melek olsa bile toplum yoz ise durum pek değişmez. Hatta toplum o düzgün kişiye lanet okur, arkasından küfreder, mezarına tükürür. Çünkü toplumdaki her bir güruhun o bencil çıkarlarına fayda sağlayacak şeyler yapmaz. |
Konu sahibinin çok hakkı isyanına sonuna dek katılmakla beraber şu ifade dikkatimi çekti:
Çıkıp baktım ki kızın numarasını verdiği müşavirlik şirketi. Artistin biri oturmuş masaya. 3400 Lira hizmet bedeli + diğer vergisi vs. vs. sayıyor. Arkadaş 200-300 Liralık bir plak için 6-7 bin Lira neden ödeyeyim? Memura bunu söyledim, onların yapacağı müracaatı vs. ben yapmak istiyorum dedim. Memur ''Onlar yıllardır bu işlerin içindeler, siz yapamazsınız'' gibisinden bir şey söyledi. Yani, gümrük müşavirliği işi yapan şirketle anlaşmalı ve koordine çalışıyorlar. Gümrük müşavirlik şirketlerinin sahipleri Akp'ye yakın veya Akp'li vekillerin ortak olduğu firmalar olabilir. İnsanları süründürüp bu düzenlemeden saçma yüksek paralar kaldırmaları da hedefleniyor olabilir. Bunu da incelemek lazım. Bildiğin zulüm, net. |
Benzer içerikler
- tavandaki rutubete kesin çözüm
- kan verirken bayılmak
- zoretanin kullanırken alkol
- göze kolonya kaçması gözü kör eder mi
- 3 kişi okey oynanır mı
- huawei boykot mu
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- çay bardağı emojisi
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X