|
PTT Uluslararası Kargo İşletme Merkez Müdürlüğü; İkitelli'de bulunan bu toplama kampında eğer bir paketiniz varsa Allah yardımcınız olsun!!! İtalya'dan bana gönderilen bir tane plak 2 haftadır orada bekliyormuş. Gönderen adam 27,95 Euro posta ücreti ödemiş ve burada gümrük saçmalığını bildiğim için öncesinde kendisine sembolik olarak 3 Euro gibi bir miktar yazmasını söylemiştim. Buradakiler hediye nedir bilmez, anlayışlı olmazlar diye. Adam da pakete tükenmezle 3 Euro yazmış. 27,95 posta ücreti + 3 Euro paket değeri etti mi 30,95 Euro? 1 Euro bile değil. Gidip orada yarım saat dil döktüm rica ettim ama öyle insanlarla karşı karşıyasınız ki, vicdan, anlayış, empati ve insanlık beklemek mümkün değil! Başka bir adam da koleksiyonu için getirttiği bir şeyi almak için uğraşıyordu. Onda da yazılı kargo ücreti hoşlarına gitmemiş ve adamın paketini gümrüğe tabi tutmuşlar. Adam paketi açtırdı, her şeyi gözlerine soka soka isyan etti. Memur halen ''Deniz aşırı ülkelerin kargo bedellerini biliyoruz, böyle yaparsak vergi kaybı olur'' diyor. Karşı tarafın cebinden ödediği kargo ücretini size yansıtıp gümrük işlemi uygulamak nedir? Zaten hem 30 Euro gibi saçma bir sınır koyup bir de buna kargo ücreti eklemek insan aklının dışında bir şey. Ya 30 Euro içine kargo ücreti sayılmasın ya da rakam yükseltilsin. Buna toplu şekilde tepki vermek lazım. Bu arada, PTT Uluslararası Kargo İşletme Merkez Müdürlüğü denen yeri aradığınızda saatlerce telefonlara bakan yok. Geçen tesadüfen bir kız açtı, gönderinin bedeli aşması nedeniyle gümrüğe takıldığını söyleyince itiraz ettim. Size gümrük birimimizin numarasını vereyim dedi. Verdiği numara da gümrük müşavirliği işi yapan özel bir şirket. Düşünün. PTT çalışanı kendi birimleri diyerek numara veriyor ve verdiği numara müşavirlik işi yapan özel bir şirket. Bugün orada yüz yüze konuştuğum memur da ''Hemen girişte sol tarafta anlaşmalı olduğumuz bir müşavirlik var, bir oraya danışın'' dedi. Çıkıp baktım ki kızın numarasını verdiği müşavirlik şirketi. Artistin biri oturmuş masaya. 3400 Lira hizmet bedeli + diğer vergisi vs. vs. sayıyor. Arkadaş 200-300 Liralık bir plak için 6-7 bin Lira neden ödeyeyim? Memura bunu söyledim, onların yapacağı müracaatı vs. ben yapmak istiyorum dedim. Memur ''Onlar yıllardır bu işlerin içindeler, siz yapamazsınız'' gibisinden bir şey söyledi. Yani, gümrük müşavirliği işi yapan şirketle anlaşmalı ve koordine çalışıyorlar. Allah bunların bin bir kere belasını versin. Evlerinden, yuvalarından, yedikleri içtikleri lokmalardan çıksın! Youtube'da yarım Euro farkla paketi gümrüğe takılan birkaç kişi memuru ikna ederek paketi nasıl aldığını anlatıyordu. Sonuçta inisiyatif kullanıp bu konuda bir karar verme yetkileri var. Ancak bunu orada söylediğimde ''Kulaktan doğma şeylere aldırmayın'' diyor. Eğer Türkiye topraklarında doğduysanız Allah belanızı vermiş demektir. Diğer medeniyetler bunları duyduğunda hem gülüyor hem de bize acıyorlar. Yazıklar olsun! |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı