Şimdi Ara

30 Euro Gümrük Sınırının Kapsamı Acilen Değiştirilmeli! Neden Tepki Koymuyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika’da bu sınır 800 usd. Üstüne çıkarsanız da cüzi bir miktar ödüyorsunuz. Bence de kabullenmemek lazım bu durumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chomarland'da olur böyle şeyler. Müşavirlik şirketini özellikle böyle seçmişler belli ki zaten talimat da verilmiştir, insanların hiçbir ürününü geçirmeyin, zorluk çıkarın, yıldırın, kanser edin diye. Ampul partisi gitmeden hiçbir şey düzelmeyecek yapacak bir şey yok.

• turco8181 T kullanıcısına yanıt

İnsanlar bıktı yıldı. Her gün başka bir şeye 100 farklı konuya tepki koymaktan bıktı.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi güzel hoş da bu adamlar tepkisizlikten besleniyor. Bakın imamoğlu'nu hiç sevmem. O da aynı altın laciverti olan biridir orası ayrı. Ancak millet sokağa çıktı, çıkmasaydı adamlar CHP'ye Kayyum atamaya kadar gidecekti. Maalesef bu işler böyle . Türkiye Suriye'ye elektrik veriyor malum, bakın sadece birkaç gün kesinti oldu diye adamlar trafoyu ateşe verdi. Böyle giderse adamlar yarın öbür gün içtiğimiz suya bile karışacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Protesto vs gibi şeyleri devlete başkaldırı olarak görüyorlar. Devlet ile hükümet farklı kavramlardır. İnsanlar şunu anlayamıyor. Devlete değil yönetenlere (hükümete) karşı tepki koyuyorsunuz. Bu hainlik değil. Ortalığı yakıp yıkmadıkça, terörist faaliyetlerde bulunmadıkça sorun yok. Adam gibi protesto edene kolluk kuvvetlerinin şiddete başvurmaya hakkı da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 23 Mayıs 2025; 9:53:44 >

Bütün büyük tepkilere, gösterilere rağmen yapacaklarını yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. 3. dalga gözaltılar gerçekleşti. İmamoğlu'nun kötü biri olduğunu tepeden talimatla haber geçen, %90 dezenformasyon ya da propaganda basan basın yayın organları söylüyor. Yargı zaten diğer devlet kurumları gibi bağımsız değil. Alayı tepeden atama ya da atadıklarının atadıkları. Ortada uzun zamandır ama giderek sertleşen bir softcore diktatörlük var. İmamoğlu'nun gerçekten ne kadar iyi veya ne kadar kötü biri olduğunu bu yargı, bu medya, bu kurumlar sebebiyle asla bilemezsin. Ama şu dönemdeki rezilliklere ve adaletsizliklere bakarak söyleyebilirim ki Eko kötülük konusunda baştaki zatların yanlarına bile yaklaşamaz. Dediğim gibi ampül partisi ve güç zehirlenmesiylen zehirlenmiş olan zihniyeti gitmeden hiçbir şey düzelmez, düzelmeyecek. Bunu her geçen yılda gördük, görmeye de devam edeceğiz.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Onu da aşmanın ve yasal kılıfa uydurmanın bir yolu var. Protestocuların içine provokatörler yerleştirirsin. Provokatörler polise veya sağa sola saldır diye talimat verirsin. Yapılmayacak iş değil. Böylece polisler olarak güç kullanmanın önündeki engel aşılır. Eh akepe döneminde bazı torpille gelip yükselen polis memurlarımız da gerek fanatizm gerekse torpil sebebiyle kendi halindeki protestoculara girişmekten keyif alacaklardır. Yandaşın yanlı medyası da bu provokatörleri gösterip işte protetoscular polise böyle saldırdı diye utanmadan dezenformasyon ve algıya devam edecektir. Benim akepeli ve akepenin borazanlığını ve propagandasını yapıp gaza gelen kardeşlerim de önce protestoculara sinirlenecek, küfredecek, lanet ve bela okuyacak sonra polislerin şiddetini övecek, destekelyecek, keşke gebertseler diyecek. Böylece içindeki propaganda ve algı ürünü olan suni akepe sevdası daha da pekişecek.

• İşi o kadar inada bindirdim ki. Her şey 3 katına satan ahlaksız Türk esnafına para kazandırmaktansa, yurt dışına çıkıp bavuluma koyup getiriyorum her şeyi

Maalesef dediğiniz gibi yapılıyor. Ülkedeki kokuşmuş düzende bunlara tabii ki şaşırmıyorum.

• Yerli ve milli (!) esnafımız aç mı kalsın hocam öyle demeyin (!)

Şaka bir yana her şeye rağmen siyasal islamcıları destekleyenlere sormak lazım bunu bence. Zira siyasilerin böyle bir derdi yok. Oy verenleri de yurtdışından alışveriş mı yapıyor sanki?

Son yıllarda vize redleri neden bu kadar çok arttı sanıyorsunuz? Biz yurtdışına çıkmayalım, ordan alışveriş yapmayalım, elektronik eşya getirtmeyelim, paypal, uber, discord, roblox vs. kullanmayalım diye her şeyi yapıyorlar resmen.

CIAsal islamcıların yönettiği bir ülkede sokağa çıkıp zamlarla, vergilerle vs. protesto yapmak nerdeyse imkansız. Fakat İsrail'i protesto ediyorum ayağına kola alıp yere dökmek, mekanlardaki çalışanlara ve müşterilere saldırmak, ek olarak da terör örgütü propagandası yapmak serbest.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 23 Mayıs 2025; 12:6:16 >
    Yerine gelecek herhangi bir zihniyetin farklı olacağını düşünüyorsanız gerçekten çok safsınız. Türkiye'de bir şeylerin değişmesi için mevcut siyasi partilerden çok daha farklı bakış açısına sahip farklı bir hareketin ortaya çıkması lazım. Bunun ortaya çıkması için de halktan bu yönde bir talep olması lazım. Halkın ekserisi maalesef cahil yobaz ve bağnaz taraf farketmeksizin. Dolayısıyla ben orta hatta uzun vadede Türkiye'nin iyiye gideceğini düşünmüyorum. O yüzden buradan kaçmak için hazırlıkları yapmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turco8181 -- 23 Mayıs 2025; 13:17:49 >
  • Bir de utanmadan şimdi de 22 Euro ya dusureceklermis. İsterse sıfır Euro yapsınlar. Bu saatten sonra Türkiye'den bir şey alan ı silksinler.

Ben olasılıklara inanırım ki bu saflık değil. Şu andaki zihniyetin değişmeyeceğinin 23 senede öğrendik, hatta pekiştirdik. Yani olasılık olarak %0 bir ihtimal var mevcut şktidarın bir anda değişip şapkadan tavşan çıkarması için. Öyleyse çıkış yolu arıyorsak başka adaylara, başka yollara bakmak gerekir. Seçmen olarak, vatandaş olarak da elimizden gelen şey sınırlıdır. Kazanma ihtimali olan başka bir adaya oy verilir şans tanınır. Aday kazanır da iktidardayken mevcut şartlarda iyi bir yönetim sergileyemezse o zaman sonraki seçimde kendisine yol verilir. Bence hiçbir iktidar bu kadar uzun süre yönetimde kalmamalı zaten aksi halde bir güç zehirlenmesi meydana geliyor. Ben en azından çok düşük bir olasılık da olsa çözüm peşindeyim. Kaçmak ülke için çözüm değil. Evet ülkeyi terk eden için bir çözüm ama ülke için değil. Tabii saygı duyarım. Ama dediğin şeyde hakkın var evet toplum değişmediği sürece her zaman kendisi gibi yozlaşmış insanları iktidara getirmeye devam edecektir. Siyasiler melek olsa bile toplum yoz ise durum pek değişmez. Hatta toplum o düzgün kişiye lanet okur, arkasından küfreder, mezarına tükürür. Çünkü toplumdaki her bir güruhun o bencil çıkarlarına fayda sağlayacak şeyler yapmaz.

Uzun lafın kısası nitekim son birkaç cümle olayı özetliyor. Toplum çürük kokuşmuş ve yozlaşmış. Yüzyıllardır böyle. Dolayısıyla değişen bir şey olmayacak. Yurt dışına giden birçok arkadaşım mutlu mesut. Hiçbiri buraya dönmeyi aklından bile geçirmiyor artık çünkü aidiyet hisleri bitmiş doğal olarak. Bu dünyaya bir defa geliyoruz. Bunu düşündüğünüz vakit nasıl bir cehennemin içinde olduğumuzu anlarsinir. Kalanlara başarılar.

• Ne tarafa koyalım malum tepkimizi bir söyleyin de ona göre hareket edelim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından tablet telefon alınan günlerden bu günlere... Ülke hiç iyi bir noktada değil

• cimere mi yazalım?

• Konu sahibinin çok hakkı isyanına sonuna dek katılmakla beraber şu ifade dikkatimi çekti:
    Çıkıp baktım ki kızın numarasını verdiği müşavirlik şirketi. Artistin biri oturmuş masaya. 3400 Lira hizmet bedeli + diğer vergisi vs. vs. sayıyor.
    Arkadaş 200-300 Liralık bir plak için 6-7 bin Lira neden ödeyeyim?
    Memura bunu söyledim, onların yapacağı müracaatı vs. ben yapmak istiyorum dedim. Memur ''Onlar yıllardır bu işlerin içindeler, siz yapamazsınız'' gibisinden bir şey söyledi.
    Yani, gümrük müşavirliği işi yapan şirketle anlaşmalı ve koordine çalışıyorlar.

Gümrük müşavirlik şirketlerinin sahipleri Akp'ye yakın veya Akp'li vekillerin ortak olduğu firmalar olabilir. İnsanları süründürüp bu düzenlemeden saçma yüksek paralar kaldırmaları da hedefleniyor olabilir. Bunu da incelemek lazım. Bildiğin zulüm, net.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Hocam bavula koyup ülkeye getirince X-Ray'den geçerken memurlar getirdiklerini kayıt altına almak veya ambalajlı/kutulu ürün ise yolcu beraberinde getirilen ürün muafiyetini (430 Euro) aştığı için gümrük bedeli talep etmiyorlar mı?

Bizim ABD'deki akrabalardan ne zaman bir ürün rica etsem çok sayıda mazaret/problem üretiyorlar da bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Mayıs 2025; 20:35:6 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.