Şimdi Ara

3 Üniversite Mezunu Pazarcı: ‘Ekmek 3 Lira Deseniz Kimse İtiraz Etmez, Toplumsal Refleks Bitmiş'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
5.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Birader siz de iyice sıktınız ha. Adam bitirdikçe bitirmiş bitirdikçe bitirmiş kafanızda sorun mu var? Gidip köyde okusa iş bulması lazım. Nerede ne okuduğunun önemi yok suç devletin hala gelip adamı suçluyorsunuz. Adam lise mezunu olduğunda iş vermemişler yeşillik sattırmışlar gitmiş okumuş hala aynı şeyi yapıyorlar. Okumasa okumamış dersiniz okusa nerede okumuş dersiniz. ODTÜ alıyor 120 tane mühendis ne yapalım ülkece hepimiz ODTÜ'ye mi gidelim bu mu yani çözüm önerin? Hayır adam neden ASELSAN'da çalışmıyorum neden büyük savunma sanayiinde, BOSCH'da çalışmıyorum dese sana ben hak vericem. Kardeşim sen bu kadar mı eksiksin ya şu adamı okuduğu mesleğe 1.5 asgari ücret ile sokamıyorsan da gelip böyle konuşmayın hele milletin yanında hiç konuşmayın. Adam düzgün bir yaşam istiyor ayda 20.000 TL ya da kolunda Rolex altında Mercedes istemiyor adam adam okuduğu işi yapmak istiyor ne demek kaç kişi mezun olmuş ona göre de istihdam yaratacaksın yani gelmiş adama laf ediyorsunuz burada.

    3 üniversite okumuş !

    Nasıl okumuş senin ve benim vergimle !

    Orada gitmiş bizim paralarimizi yiyerek kapalı kapılar ardında çürümüş. Hiçbir cacık olamamış. O üniversite diye yaptığınız betonarme binalarda profesör gibi makamlara gelip boburlenen lise hicasi seviyesindeki heriflerde bu sayede bunun gibi pazarcıları , şoförleri binde çalışan insanları egledikleri için milarlari götürüyor. 7 sülalesini unilerde besliyorlar.

    Gençler iş dunyasindan , üretmekten , kendi badina ayakta durmakta uzak şekilsiz , ahlak yoksunu , ailesine asalak tiplere dönüşüyor.

    Kapatın bedava okulları. Bizden hortumlanan vergilerle millet artık utanmadan 3 tane üniversite okumadın ! İşe yaramıyor ! Üniversite bu değildir !

    3 tane üniversite okuyacak kadar boş zamanı olan herifler veya kadınlar benim paramı hortumlayacak bunu yapmason kendi crbinden ödeyerek yapsın !

    Türkiye'nin bu kadar çok üniversiteye ihtiyacı yok !

    4 duvar aradi a kapanıp yıllarca ailenize , ülkeye, vergi mükelleflerine asalak olup gerçek hayatı ogrenemeyen şekilsiz bir nesle ihtiyacimiz yok !

    En parlak döneminde en verimli dönemlerinin girişimcilik ve üretmek yerine o üniversite denilen ve bize hicbirsey kaymayan yetişkin kreslerinde geçmesin !

    Bedava üniversiteler kaldırılsın. Üniversite denen yerlere çöreklenmiş iş garantisi , para garantisi ayaktakimindsn tonla vasıfsız öğrenci garantisi verdiğiniz bu ekonomiye zarar veren kanser düzeni yıkın.

    İnsanlar evlenemiyor neden ! Çünkü liseden eşek kadar olana kadar 1 lira para kazanmadan ailesine asalak olmuş birinden 30 yaşında ne halt bekliyordunuz. İş piyasada öğrenilir. Para piyasada kazanılır. Şirket kuadi gereken , çalışmasi gereken , erkenden mesleğe başlaması gereken insanları. Bu üniversite denen garabette curutmeyin artık !

    Devletin ve vergilerimizle kendi çocuklarımızın hayatını karartmayin Artık !

    Üniversiteler kapatılsın.

    Öğretmen liseleri açılsın.
    Tekniker liseleri açılsın.

    İnsanlar 18 yaşından itibaren mesleğe başlayıp para kazansın. Eğitim uzun ve lakayt , boş olmak yerine kısa ve yoğun olsun. İnsanlar yaşları ilerleyip curumeden önce
    Teorik bilgilerini meslek hayatında pratiğe döksün.

    Eğitim uzadıkça bundan yararlanan üniversitedeki asalak kesim faydalansin diye genxligi mahvetmeyin ! Üniversite çok az kişinin gitmesi gereken özel bir yerdir ayaktakiminin dolustigu bir yerden kalite beklenemez.

    Öğretim görevlileri rahat olmamalı. Rekabet olmalı , üniversiteler bir şekilde gelirlerini kendileri kaxanmsli ve öğrenciler üniversite eğitiminin bedelini ceplerinden karşılamalı. Bu sayede 3 üniversite okuyan pazarcı garabetinden ve üniversiteye 7 sülalesini doldurmuş asalak öğretim görevlisi probleminden kurtulabiliriz ,!
  • Son yılların en doğru ve de en acı tespiti. Toplumsal refleks bitmiş. İnsanlar sindirildi, millet hakkını aramaktan aciz, korkak bir topluma dönüştü maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 8 Ocak 2021; 1:42:43 >
  • Kanalın en son videosu izleyin.
    İroni midir,paralel evren mıdır,nedir çözemedim.
  • Hakkını arayana, ses çıkarana, eylem yapana vatan haini terörist gözüyle bakan insanlarla dolu bu ülke. Zaten belli bi kitle var ülkede yillardir magdur edebiyati yapıyor. Hak aramak nedir bilmiyor. Vizyonsuz ezik bi kitle. Aşağılık troll ordusunu hic saymiyorum bile. Ne bekliyorsunuz ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam aşırı haklı. içeri atmazlar umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 8 Ocak 2021; 11:24:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lirikal Militan

    Hakkını arayana, ses çıkarana, eylem yapana vatan haini terörist gözüyle bakan insanlarla dolu bu ülke. Zaten belli bi kitle var ülkede yillardir magdur edebiyati yapıyor. Hak aramak nedir bilmiyor. Vizyonsuz ezik bi kitle. Aşağılık troll ordusunu hic saymiyorum bile. Ne bekliyorsunuz ki.

    Ozellikle 60-80 kusaginda bu zihniyet cok var adamlar gunumuzun yasam sartlarina gore degilde gecmisteki donemlere gore kiyasladiklari icin taze fikirleri surekli vatan hainligi ile sucluyorlar

  • yanındaki gencin cevabı da sağlam oldu. 20 yaşına gelmiş 1 kere tatile gitmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291

    yanındaki gencin cevabı da sağlam oldu. 20 yaşına gelmiş 1 kere tatile gitmiş.

    yasitlari erasmus yapsin bu da tiktoktan baksin. lanetlendi ulke
  • Dün bankada sıra bekliyordum, teyzenin önüne 2 kere geçtiler 1 kere ses çıkarmadı. Bunda bile hakkını savunamıyorsa ne diyim artık.

  • Tepki verdiğin anda terorist oluyon :D

  • 3 değil 10 üniversite bitirsin önemi yok


    1. bu adamın bitirdiği alandan kaç mezun var ne kadar lazım
    2. bu adamın bitirdiği eğitimin kalitesi ne kişisel yetenekleri neler
    3. bu adamın kapasitesi ne vs..... her üniversite mezunu gerçekten de iş bulacak kravat bağlayacak diye bir durum yok gerçek bu


    bunlar benim düşüncem eğer 3 üniversite bitirecek kapasiteye sahipse burada bulamadığı şansı başka ülkelerde aramalıydı onca üniversite bitireceğine

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    3 değil 10 üniversite bitirsin önemi yok


    1. bu adamın bitirdiği alandan kaç mezun var ne kadar lazım
    2. bu adamın bitirdiği eğitimin kalitesi ne kişisel yetenekleri neler
    3. bu adamın kapasitesi ne vs..... her üniversite mezunu gerçekten de iş bulacak kravat bağlayacak diye bir durum yok gerçek bu


    bunlar benim düşüncem eğer 3 üniversite bitirecek kapasiteye sahipse burada bulamadığı şansı başka ülkelerde aramalıydı onca üniversite bitireceğine

    Birader siz de iyice sıktınız ha. Adam bitirdikçe bitirmiş bitirdikçe bitirmiş kafanızda sorun mu var? Gidip köyde okusa iş bulması lazım. Nerede ne okuduğunun önemi yok suç devletin hala gelip adamı suçluyorsunuz. Adam lise mezunu olduğunda iş vermemişler yeşillik sattırmışlar gitmiş okumuş hala aynı şeyi yapıyorlar. Okumasa okumamış dersiniz okusa nerede okumuş dersiniz. ODTÜ alıyor 120 tane mühendis ne yapalım ülkece hepimiz ODTÜ'ye mi gidelim bu mu yani çözüm önerin? Hayır adam neden ASELSAN'da çalışmıyorum neden büyük savunma sanayiinde, BOSCH'da çalışmıyorum dese sana ben hak vericem. Kardeşim sen bu kadar mı eksiksin ya şu adamı okuduğu mesleğe 1.5 asgari ücret ile sokamıyorsan da gelip böyle konuşmayın hele milletin yanında hiç konuşmayın. Adam düzgün bir yaşam istiyor ayda 20.000 TL ya da kolunda Rolex altında Mercedes istemiyor adam adam okuduğu işi yapmak istiyor ne demek kaç kişi mezun olmuş ona göre de istihdam yaratacaksın yani gelmiş adama laf ediyorsunuz burada.





  • HBeg kullanıcısına yanıt

    3 üniversite bitirecek kadar kapasitesi varsa illa burada çalışmak zorunda değil bitirdiği bölüm gerekli bir bölüm mü kaç kişi mezun olmuş yeterliliği var mı iş olanağı nedir kendine neler katmış bunlar önemli şeyler bahsettiklerim gerçek ister kabul et ister etme ben fikrimi belirttim ötesi yok dünya genelinde iş gücünde problem var gerçek bu bunu ben yapmadım ki bu konuda ki fikrimi söyledim bu adamda suç yok devleti yönetenlerin plansız programsız vaziyette üniversite açıp istihdam edememesi genel sorun ama bunun dışında yukarıda saydıklarımla adamın da payı var gerçek bu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: X_S!nS!

    Ozellikle 60-80 kusaginda bu zihniyet cok var adamlar gunumuzun yasam sartlarina gore degilde gecmisteki donemlere gore kiyasladiklari icin taze fikirleri surekli vatan hainligi ile sucluyorlar



    Alıntıları Göster

    O zamanlar dünya iki kutuplu idi ama en azından o zamanlar gene şimdiye göre iyiydi.


    Şuan onu kıyaslayan yaşlı m*ruklar erken emeklilik için oy verip günümüzde sağlık sisteminin patlamasına sebep oldu.


    38-40 yaşında emekli ol ama mantıkta 20 yıl yaşlılığa göre hesaplanmış şeyde soyguna git.


    Evet adam 40ında emekli olmuş gelmiş 85 e hala yaşıyor sonra yetmiyor eşi sonra kızıda araklıyor.O kadar b*ktan bir sistem ki.


    Gelip şu leşliği öven var.


    Bu sistem batıda 65 yaşa göre endekslenmiş.Sen oy için bunu 36-38 e indirmişsin.İşsizlik dönemleri parayı amorti edemeyince kriz çıkmış.


    Emekli sayısı çok işsizlikte çok e ne olacak.Şuanki bu montofon emeklilerin yaşadığını günümüzde çalışanlar yaşayamayacak.


    Bunlar birde kuyruk o bu şu diye zırlarlar.Tabi o zaman enflasyon varmış faiz varmış ama maaşlarada gerçek enflasyon değerinde zam yapılırmış.


    Çoğu kişinin evi var arabası var.Ama bakın görün sağa sola şuan var mı son model veya 1 yıl öncesinin yok.


    Deprem diye ağlarlar kaçak yapıyı imar affı ile oturma izni alırlar.Alayıda üç kağıtçı topacın tekidir.50-80 arası neslin özeti.Çıkarcı menfaatçi ,yerli ve milli semazenler,baştaki neyse onu seçenlerde öyle işte.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    3 değil 10 üniversite bitirsin önemi yok


    1. bu adamın bitirdiği alandan kaç mezun var ne kadar lazım
    2. bu adamın bitirdiği eğitimin kalitesi ne kişisel yetenekleri neler
    3. bu adamın kapasitesi ne vs..... her üniversite mezunu gerçekten de iş bulacak kravat bağlayacak diye bir durum yok gerçek bu


    bunlar benim düşüncem eğer 3 üniversite bitirecek kapasiteye sahipse burada bulamadığı şansı başka ülkelerde aramalıydı onca üniversite bitireceğine

    Ülkede problem şu herkes üniversite okumak zorunda değil.


    Bunu gereklilikmiş gibi görüyorlar birde.


    Kardeşim sen zaten aile network olarak belli bir arka planı olmayan kimse isen okuma git zanaat kazan.Ha illa okuyacağım dersen bir yolunu bul dışarı kapağı atmaya çalış.


    Çünkü insana değer katan bireyi anlayan bir anlayış senin ülkende yok sürünürsün.


    Zaten türk toplum yapısındaki ahlaki çöküntülerden ezikliğin getirdiği bir hususiyette budur.Haset yapar şunun oğlu bu olmuş bunun oğlu şu diyerek.Çoğu kişi belki istemediği şeyleri okudu etti zorlandı.


    Şuandaki diplomalı ötelenmiş işsizliğin sebebidir bu.


    Herkes liseye kadar okumak zorunda ama ötesi gerekli değil.


    Üniversiteler paralı olmalı aslında tamamen özelleşmeli.Eskiden en azından belli bir kalite vardı şuan ise hiçbir değeri kalmadı.


    Al erzurum anadolu açıköğretim fakültesi neye yarıyor bunlar misal buradaki açık nedeni ile torpille çoğu kişi saçma pana bakanlıkta yönetim kurulunda misal.Bir anlamı mı var bunun.


    Bir memur için yapılan kpss sınavının eş güdümü bir milletvekili için yapılmıyor.Asıl dengesizlik burada.


    Türkiye saçma sapan bir ülke insanlarıda ona eşdeğer nitelikte.





  • Tepkimi, eğer hükümet yanlısı olarak bir şey söyle ama bunu söylerken yanlışlıkla adına tepki densin anında hain ilan edilirsin, ne söylediğine kimse bakmaz bile. Halk böyleyken eleştirmek mümkün mü. 90'lı yıllarda yollarda yürüyüşler vs. olurdu, izinli yapılırdı, öyle polis vs. müdahalesi de olmazdı, haa olanlarda vardı illa ki. Şimdi 5 kişi yanyana dolaşsa, hele ki birinde de rafların altına sermek için aldığı rulo yapılmış karton föy varsa seyreyle gümbürtüyü  

  • Alayınız burada üniversite bitiriyor da ne oluyor sabah akşam gelip yazıyor gidiyorsunuz. Akp yerine CHP de olsa ülke de yine gelip burada yazacaksınız. Bende de 3 tane diploma var iş yok mu var ama istediğim işi yapmak istesem önümüz kapalı oluyor çünkü birçok yer de torpil dönüyor iktidarda da keza CHP şehrinde yaşıyorum orada da aynı şey ha iki partiden de torpil ayarlama şansım var ama bu sisteme hep karşı oldum o yüzden hak ederek kendimi bir yere getirmek için mücadele ettim ve şuan İTÜ den mezun olma yolunda gidiyorum ama şunu gördüm İTÜ de bile yazılım olayı düşmüş durumda, İTÜ yu kötülemiyorum okuduğum okulu da seviyorum ama ülkede eğitimle bir yere gelinmiyor onu anladım ve şuan kendim İTÜ de verilen yazılım eğitimi üzerinden daha fazlasını öğreniyorum kendimi geliştiriyorum piyasada olan yazılımcı arkadaşlarla kendimi geliştiriyorum bu insanları tanımadan önce İTÜ den mezun olunca çok eğitimli olacağım sanıyordum ama piyasada olan yazılımcıların yaptığı işleri gördükten sonra ben daha yolun çok başında imisim dedim o yüzden diploma etikettir diploma avantajdır ama siz kendinizi geliştirmezseniz kendinize daha fazla değerler katmazsaniz her zaman sizden bir adım önde olacak insanlar çıkacak karşınıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Makarna yemekten protein alamiyok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aöf ü üniversite kabul eden bir ülke  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    aöf ü üniversite kabul eden bir ülke  

    İngiltere’de dahil pek çok ülkede açıköğretim sistemi uzun yıllardır mevcut. İngiltere Open University dünyanın uzaktan yükseköğretim veren ilk okuludur. Eğitim olarak bizden fersah fersah ileride olan adamların kabul ettiğini bizim gibi cahiller ordusu mu kabul etmeyecek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.