Şimdi Ara

3 Harfli 3 haneli plakalar piyasaya cikti resmen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AAD xxx AAP xxx gibi plakalari gorur oldum. 3 Harflilere 2 rakam dusuyordu normalde. Simdi 3 harf 3 rakamli plakalar cikmis. Ne ayak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 liler tükenmiştir kardeş milyonlarca araç bar trafikte

• Plaka kalmadı çünkü piyasada.Her ay binlerce araba satılıyor.

• Suriye'den gelen araçlara o plakalar veriliyor diye biliyorum.
  • yakında park edecek boş alan, sürecek boş yol bulamayacağız. bu gidiş hiç ama hiç iyi değil.
  • sormayın yaşadığım küçücük şehirde bile trafik oluyor artık, herkes tek kişi dahi olsa arabasına atlayıp çıkıyor trafiğe, zaten herkesin arabası var.
  • Araç sayısı artıyor normal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memleket gelişiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 4 Mayıs 2016; 12:32:57 >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    Onlarınki SAA sab sbb.....svz szz şeklinde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara gecti bu seriye 06 aab 001 diye gidiyor

• Bende üç harflilerden CİN plakayı revize ettireyim hemen.
  • benim karşıma 3-4 aydır çıkıyordu. araştırdım önce yurtdışından giriş yapan araçlara veriliyor denilmişti. saa, sab gibi. ama ankarada aab,aac gibi verilmeye başlanmış. en son aau gördüm
  • 06 AAC şeklinde çok plaka görüyorum İstanbul'da. Filo araçlarına filan veriliyor olabilir.

• her araca bir plaka değil kişiye verilmeli plaka.. aracı satınca söksün yeni aracına taksın.. böylece her satışta plaka değiştir, harf sayı karmaşası vs bir dünya prosedürün önüne geçilmiş olur..... belçika ve bazı avrupa ülkelerindeki gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 4 Mayıs 2016; 13:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

her araca bir plaka değil kişiye verilmeli plaka.. aracı satınca söksün yeni aracına taksın.. böylece her satışta plaka değiştir, harf sayı karmaşası vs bir dünya prosedürün önüne geçilmiş olur..... belçika ve bazı avrupa ülkelerindeki gibi...

Katılıyorum. Eski araçlarda yeni plaka çok sık rastlanan bir durum. Ama ister istemez eski plaka ile eski kullanıcı neler yapmıştır, neler etmiştir diye soruyor insan ve yeni plaka alarak bu tür sorunlardan uzak durmayı tercih ediyorlardır diye düşünüyorum.
  • shintai kullanıcısına yanıt
    onunda çözümü basit.. kayıtlar şasi numarası üzerinden tutulur. hem daha güvenli hem sağlıklı olur.. plakadan sorguda sorunlar hasar kayıtları sonradan başa bela olabiliyor..(notere gidip imza atana kadar hasarsız araç 3 gün sonra bi bakıyorsunuz pert kayıtlı :)))
  • 3 harf, 3 rakam Suriyelilere veriliyor diye biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

onunda çözümü basit.. kayıtlar şasi numarası üzerinden tutulur. hem daha güvenli hem sağlıklı olur.. plakadan sorguda sorunlar hasar kayıtları sonradan başa bela olabiliyor..(notere gidip imza atana kadar hasarsız araç 3 gün sonra bi bakıyorsunuz pert kayıtlı :)))

O da doğru Bir de şu olay var. Örnek olarak birisi kendi muhitinden ikinci el bir araç aldı. Eski sahibi (atıyorum) illegal işlerle uğraşan biri. Aracı alan arkadaş da bu işlerden habersiz diyelim. Plakayı da değiştirmeden yine aynı muhitte herşeyden habersiz gezer dolaşırken başına bir iş gelme olasılığı var bence.
    Yani olmaz diyoruz ama burası çoğu şeyin olmaz denipte olduğu bir ülke. Sakata gelmeden yaşamak için bu plaka değişimi gerekebiliyor sanırım.
    Ama dediğim gibi altyapı uygun olsa da bu kadar çok çeşit ve nereden çıktığı belli olmayan plaka kodlaması olmasa.

• AAB 145 i görünce çakma plaka sanmıştım. derken derken piyasa da baya çoğaldı plakalar. sıfır araç aldık FS verildi ankara'da ertesi ay AAB ye geçtiler. garip bir durum.

Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.