Şimdi Ara

3,2 milyar kullanıcı verisi internete sızdı! Kabus başlıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
8
Favori
15.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Ben de bir ara payoneer de hesap açmıştım ama içinde para yok. Öylesine açmıştım sanırım. Ben de bu tarz bi durum olmaz herhalde
  • Google (gmail) hesabını google istemleri ile korumak en güvenilir yöntem diye duydum ben de öyle yaptım. Hesabımı google istemleri ile koruyorum eğer başka bir yerden giriş yapılıcaksa telefonuma bildiri geliyor o bildiriyi onaylamadan giriş olmuyor.
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir yol izliyorsun :) İşin en güvenlisi, her site için benzersiz şifre üretmektir. Şifren isterse 20 karakter olsun; şifreni kullandığın site veya uygulama saklarsan güvenli saklamıyorsa, bu site/uygulama hacklendiğinde direk olarak şifren ellerinde. Hadi diyelim site/uygulama bunu şifreleyerek sakladı, zaten sistemi hackleyecek kadar zeki insanlar bu şifreleri de ters hashden ya da başka açıklardan şifrelenmiş şifreyi de çözüyor :) AES şifreleme güvenli denirken şimdi AES şifreleme de güvenlik açığı ve kırılabilme ihtimali var vs.

Özetle 1,2,3 sağlam şifre değil, her site/uygulama için farklı karmaşık şifre kullanmak sadece o sitenin/uygulamanın ifşa olması demek.

Benim adresimde dropbox, adobe gibi sağlam sitelerden gitmiş. Ben oraya sağlam 20 karakter şifre koysam ne olacak adamlar hüpletmiş zaten :)

Birde eski bir haber vardı; yanlış hatırlayabilirim ama Google, Facebook ya da bunun gibi büyük bir firma şifreleri şifresiz sakladığını itiraf etmişti ahahah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _WaMpire_ -- 14 Şubat 2021; 23:1:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amonRa

Hangi site bu dark web ? birisi pm atabilir mi

Dark Web belli bir site değil, web de karanlık işler yapan kişi ve siteler topluluğunu temsil eden ortak ad.

• Bana da dün Facebooktan mail geldi hesabınıza başka yerden girildi diye. Şifre sıfırlamamı istemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Dark Web belli bir site değil, web de karanlık işler yapan kişi ve siteler topluluğunu temsil eden ortak ad.

Alıntıları Göster

onu sormadım, hangi forumda satışa çıkmış?

• e-devlet kullanan çoğu kişinin şifresi adı ve doğum tarihidir yada ekstra olarak en fazla memleket plaka no eklenir doğum tarihi sonuna.

ali1958-veli1949 değişmez bizde bu durum.

haa herhangi bir oyun için grup ,server, özel oyun her neyse onunda şifresi :1234 buda değişmez bizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charles -- 15 Şubat 2021; 2:35:30 >
  • Oh no, oh no, oh no no no

3,2 milyar kullanıcı verisi internete sızdı! Kabus başlıyor

• hayda ciddi mi

• Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt

4 farklı mail adresini tarattım hepsinde bu uyarıyı aldım :/

• quote:

Orijinalden alıntı: N3v3N

4 farklı mail adresini tarattım hepsinde bu uyarıyı aldım :/

2 faktörlü korumayı açın direkt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 15 Şubat 2021; 12:6:11 >
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Burası benim iki e-posta'yı da bulamadı sızıntılar içinde. Başka yerlerden kontrol ettiğimde hangi sitelerden sızdırılmış olduğunu önüme koydu.

Çift doğrulamayı üşengeçlikten kullanmazlık etmeyin arkadaşlar. E-postalarınız olsun, sosyal medya hesaplarınız olsun en önemlilerini koruyun mutlaka.

Facebook kullandığım zamanlar hesabım çalınmıştı da çalındığını farkedip hemen şifresini değiştirmiştim. En önemli çalınan hesabım o oldu şimdiye kadar, onun dışında ciddi bir şey yaşamadım neyse ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana mail adresimle bir çok yere kayıt oluyorum. Ama kayıt olurken kullandığım şifre ile ana mail adresimin giriş şifresi farklı. Ana mail adresime giriş şifremi başka hiç bir yerde kullanmıyorum.

Şu durumda ellerindeki diğer sitelere üye olduğum şifre mi yoksa ana mailimin şifresi mi? Ana mailimin şifresi ise google'ı hacklemiş olmaları gerek:)

Bu dosyada hangi şifremin yazdığını nasıl görebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Ana mail adresimle bir çok yere kayıt oluyorum. Ama kayıt olurken kullandığım şifre ile ana mail adresimin giriş şifresi farklı. Ana mail adresime giriş şifremi başka hiç bir yerde kullanmıyorum.

Şu durumda ellerindeki diğer sitelere üye olduğum şifre mi yoksa ana mailimin şifresi mi? Ana mailimin şifresi ise google'ı hacklemiş olmaları gerek:)

Bu dosyada hangi şifremin yazdığını nasıl görebilirim?

Sızdırılan sitelerdeki hesaplarınızın şifreleri. E-posta adresleri de ellerine geçiyor oralardan ama şifreleri değil. Yani şifreleriniz farklıysa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi bilgiler hangi hesaplar sızmış/sızdırılmış bundan korunmak için ne yapılmalı?

• en fazla trendyoldan yaptığım alışveriş ifşa olur sıkıntı yok
  • https://share.dmca.gripe/42fM1Blp87mZbxFW.txt

benim eski şifrem bile kayıtlı :)

daha böyle bir ton liste var ppiyasada

• zaten bilgilerimiz herkes tarafından bilinmiyor muydu

• quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Hocam milyader misiniz?

Değilim, işim bilişim işim güvenlik sadece.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.