VDSL2 modem tavsiyesi arıyorum. Keenetic Extra DSL vardı yıldırım düşmesi sonucu yandı. Garanti dışına çıkıyormuş. Bu yüzden artık Keenetic almaya sıcak bakmıyorum. CRC hatalarından etkilenmeyecek bir modem arıyorum. Bütçem 1200-1300 lira.
21.000 TL sistem tavsiyesi
RX 6700 XT düzeyinde bir sistem arıyorum. Ne tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar CRC hatası birikip modemde 1-2 gün içinde yavaşlıyordu sürekli aç kapa yapmak zorunda kalıyordum sıfırlanması için. Sıfırlandığı zaman hız tekrar hızlanıyordu. Modem bile sipariş ettim. Sorun benim bilgisayara giden ethernet kablosundaymış meğersem. Çok ilginçtir bir kere bile kopma sorunu yaşamama rağmen CRC hatasına neden oluyormuş. Bugün Wi-Fi adaptörü kullanmaya başladım ethernet kablosunu çıkarttım. Sıfır "0" CRC hatası. Eğer sizde CRC hatası yaşıyorsanız kablonuz kesinti bile yapmıyorsa yine de bakın. CAT7 Alfais ethernet kablosu kullanıyordum. Flex şeklinde 5 metrelik. Şu an TP Link Archer 2U Plus Wi-Fi adaptörü ile devam edeceğim mecburen. Uzun kablonuz varsa böyle benim gibi CRC hatalarına dikkat edin.
VDSL2 17a Profilli G.993.2_Annex_K_PTM kullanan modem tavsiyesi alabilir miyim? CRC hatası fazla almaktayım Türk Telekom'un vermiş olduğu ZTE modem ile. Bunun için modemi değiştirmeye karar verdim. CRC hatası birikince internet yavaşlıyor ve 2 günde bir modemi kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
CRC hataları neyden kaynaklıdır?
Modemi 3-4 gün açık tutunca hız 50 Mbps'den 1 Mbps'e düşüyor. Resetleyince düzeliyor. Modem arayüzünden baktığımda CRC hatasının aşırı yüksek olduğunu görüyorum her yavaşlama olduğunda. 2 defa Telekomla görüştüm 2sinde de kesin bir yanıt alamadım. Önce ZTE modemin numarasını verdiler aradım barzo bir adam cevap verdi. Hiç alakası olmayan Wi-Fi kanalını değiştirmemi söyledi. Dediği gibi yaptım. Ethernet kablosuyla bağlı diyorum dinletemedim adama. Daha sonra Telekom'u yine bugün aradım. Adam ya diyor dışarıdaki kablodan ya modemden diyor kesin bir şey söyleyemem diyor. Zaten biz kullanıcılarımıza 2 günde 1 modemi resetlemelerini tavsiye ediyoruz diyorlar. Bu bana saçmalık gibi geldi. Dışarıdaki hat kablosu direkteki kutuya bağlı. Oradan direkt evin içine geliyor kabloyla. Bu kablo bizim sorumluluğumuzdaymış. Artık kendileri bu kabloya bakmıyorlarmış. Ne yapabilirim hiçbir fikrim yok. Direkteki kutudan ben kendi evime elektrikçiden bu kabloyu alıp takabilirmişim. Yahu ben zaten takabilecek olsam değiştiririm. Modem; ZTE ZXHN H168A V2.0
Everhood Türkçe yama istek
Everhood Türkçe yama yapan arkadaş büyük hayra geçer. Undertale tarzında bir oyun.
Monster'ın sitesinde verilen yazılımla Pusat Pro'yu Xbox Wireless yazılımına geçiriyorsunuz, bu Windows 10 ile oyunlarda tam uyum almanızı sağlıyor.
Firmware Linki;
https://www.monstersdriver.com/drivers/pusat/PRO_BLUETOOTH_GAMEPAD_FIRMWARE.3.rar
Yükleme Kılavuzu RAR dosyasının içinde var.
Not:
- Bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Gelişmiş kullanıcı değilseniz uğraşmayın.
- Bu yazılıma geçtiğiniz zaman Fare işaretçisi özelliği kayboluyor haberiniz olsun. Tekrar getirebilirsem güncellerim konuyu.
Monster Pusat Pro Gamepad Kullanım Kılavuzu
Ürünü bugün aldım internette kullanım kılavuzu görmeyince burada paylaşayım dedim kılavuzu kaybedenlere veya olmayanlara yardımcı olacaktır.
Screen Translator Linki;
Releases · OneMoreGres/ScreenTranslator · GitHub
Bu videoda size Screen Translator programı ile Octopath Traveler oyunu üzerinden oyunlardaki ve programlardaki yabancı metinleri nasıl Türkçe'ye çevireceğinizi gösterdim.
Desteklenen oyunlarda %12'ye kadar performansı artıran bu özellik için ekran kartı üreticileri güncel BIOS'larını yayınladılar.
Peki Resizable Bar için ne gerekiyor?
AMD 400 veya 500 serisi anakart (Ryzen 5xxx serisine destek veren)
AMD Zen 3 işlemci (Ryzen 5xxx)
Intel 10. ve 11. seri anakartlar ve işlemciler
Peki Resizable Bar nasıl açılır?
İşaretlenen yerleri (diğer anakartlarda da aynıdır) enabled yapın. Ayrıca başlangıç şekli UEFI olmak zorunda.
Kaydedip çıkın. Daha sonra ekran kartınız için uygun BIOS'u indirip yükleyin.
- ASUS: Select GeForce RTX 30 Series --> Model --> Support --> Driver & Utility
- COLORFUL
- EVGA
- Gainward: Select GPU --> Tool
- Galax
- GIGABYTE
- INNO3D
- MSI: Select GPU --> Support --> Utility --> choose MSI Dragon Center or MSI Live Update
- Palit: Select GPU --> Tool
- PNY
- Zotac
BIOS'u güncelledikten sonra ekran kartı için en son çıkan 465.89 sürücüsünü kurun. (Temiz kurulum tavsiyedir.)
Bütün bunları yaptıktan sonra Resizable Bar açık olacaktır.
Peki nereden anlayabilirim açık olduğunu?
Nvidia Denetim Masası üzerinden sistem bilgilerini açın. "Yeniden Boyutlandırılabilir Taban Adres Yazmacı" "Evet" yazıyor ise açıktır.
Peki hangi oyunlar Resizable Bar destekliyor?
30 Mart itibariyle;
Assassin's Creed Valhalla
Battlefield V
Borderlands 3
Control
Cyberpunk 2077
Death Stranding
DIRT 5
F1 2020
Forza Horizon 4
Gears 5
Godfall
Hitman 2
Hitman 3
Horizon Zero Dawn
Metro Exodus
Red Dead Redemption 2
Watch Dogs Legion
Güncel Performans Tablosu
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.267
İkinci El Bölümü Mesajları: 119
Konularının görüntülenme sayısı: 352.425 (Bu ay: 2.771)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.665 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware