Şimdi Ara

3,2 milyar kullanıcı verisi internete sızdı! Kabus başlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
8
Favori
15.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, bildiğim kadarıyla Paypal ülkemizde yasaklandı, nasıl kullanıyorsunuz ?

• Cybernews' den kontrol ettim, e-posta adresimin şifresi ele geçirilmemiş, gayet normal çünkü 12 hanelik sağlam şifre kullandım.
    Google tarayıcı şifre hafızası ve güvenliğini kullanıyorum, öyle zırt pırt da şifre değiştirmiyorum (Bankacılık sistemi hariç, çünkü 6 ayda bir şifre değiştirmek zorunlu), çünkü sadece google' ın hafızasında değil, benim hafızamda da kalmasını istiyorum.

Burada ki temel prensibim;
    sitenin önemine göre toplamda 2 şifre kullanmak.
    Önemli siteler için bir tane 12 haneli harf-rakam karışık sağlam şifre tespit et, sosyal ağlara asla bağlama, o şifreyi yıllarca kullan.

Önemli bir şey paylaşmadığım basit sohbet siteleri için ise 6 haneli basit şifre kullanıyorum, bu sıradan siteler de şifremi ele geçirsen ne olur, geçirmesen ne olur, nasıl olsa önemli bir şey paylaşmıyorum.

Bu 2 şifreyi hiç bir zaman unutmayacağım için, zayıf bir olasılık da olsa yarın bir gün google çökerse şifreler kafamda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Şubat 2021; 13:52:20 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

Yurtdışı İkamet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Yurtdışı İkamet.

• ben de chef if your daha has been leaked yapacamda dogru guvenli bir yerden yapmak istiyorum nerden yapayim ? https://www.f-secure.com/en/home/free-tools/identity-theft-checker burdan yazayimmi ?

• WB kullanıcısına yanıt

komik mi sanıyorsun gıdıklamadı pwgen tarzı uygulama ile şifre oluşturursan sıkıntı olmaz... benzersiz şifreler daha zor kırılır...

• merak edip hotmailime ne zaman nerde giriş yapılmaya çalışılmış bakıyım dedim, şaka gibi, polonya,fransa,peru vietnam,çin,malezya,

• quote:

Orijinalden alıntı: tobepeople

Ömürlük mail adresi mi yapıyorsunuz bilemiyorum; sonuçta kadınını değiştirmiyorsun , her yıl bir tane al onu kullan hatta her yıl da değiştir :)
    Beni örnek almayın, ayda bir yabancı(ya da bir kaç yerli) tane eskort deniyorum (Herkesin bir hobisi olmalı, eskiden RC araç yapmak, balık tutmak falan idi ama şartlar değişti) Kemal Sunal'ın bir filmi vardı ya hela açmıştı, aynı o şekilde bende böyle ülkede böyle paranın içine ederim :)

*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 21:12:45 >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

En işe yarar yorumu siz yapmışsınız katklıyorum. 4 ayrı mail adresi kullanıyorum yıllardır. İş için biri android cihazlar için biri bankalar için biri forum ve benzeri "dandik" siteler için birini kullanıyorum. Ayrıca bunların hepsine ayrı şifreler kullanıyorum . Sinek küçüktür ama mide bulandırır, önlem almak şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 8-10 mail adresim var. En çok kullandığım mail adresi bile sızdırılmamış.

Şimdilik güvende görünüyoruz  

• https://www.avast.com/hackcheck

Mail adresiniz ile kontrol edin. Size gelen mailde hangi sitelerin sızdırma yapıp, şifrelerin ise açık olup olmadığını gösteriyor.

Atıyorum dropbox da çaldırmış verileri ama şifreleri kıramamışlar ve şifrem ABCD123 olsun. Ama kıytırık bir site daha çaldırmış beleş bir hosting sitesi diyelim orada da şifrem ABCD123 ama bundaki veritabanında şifreler ise ifşa olmuş. Deepwebde de bunu tespit edip, oltalama yapmaya çalışan çakallar oluyor işte. mail adresin bu şifren ise bu. Bilgilerimiz elinde bilgisayarına sızdık ettik falan diye mail atıyorlar  

Bu yüzden her sitede google password ya da lastpass ile benzersiz şifre oluşturup kadedin ki ifşa olduğunda şifreler birbirini tutmasın. Benim şifrem hep aklımda olmalı, programlara güvenmem diyorsanız da bir şifreleme sistemi kuracaksınız kafanızda. Hatırlaması kolay ama benzersiz olacak. Her sitede harf olarak hatırlatacak şekilde sitenin adının harflerinden bir kombinasyon ve numara kombinasyonu kullanabilirsiniz. Her sitede de ismine uygun şekilde bu harf ve numaralar değişir.

• Attığınız bu başlıkla insanları neden korkutuyorsunuz anlamış değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

https://www.avast.com/hackcheck

Mail adresiniz ile kontrol edin. Size gelen mailde hangi sitelerin sızdırma yapıp, şifrelerin ise açık olup olmadığını gösteriyor.

Atıyorum dropbox da çaldırmış verileri ama şifreleri kıramamışlar ve şifrem ABCD123 olsun. Ama kıytırık bir site daha çaldırmış beleş bir hosting sitesi diyelim orada da şifrem ABCD123 ama bundaki veritabanında şifreler ise ifşa olmuş. Deepwebde de bunu tespit edip, oltalama yapmaya çalışan çakallar oluyor işte. mail adresin bu şifren ise bu. Bilgilerimiz elinde bilgisayarına sızdık ettik falan diye mail atıyorlar  

Bu yüzden her sitede google password ya da lastpass ile benzersiz şifre oluşturup kadedin ki ifşa olduğunda şifreler birbirini tutmasın. Benim şifrem hep aklımda olmalı, programlara güvenmem diyorsanız da bir şifreleme sistemi kuracaksınız kafanızda. Hatırlaması kolay ama benzersiz olacak. Her sitede harf olarak hatırlatacak şekilde sitenin adının harflerinden bir kombinasyon ve numara kombinasyonu kullanabilirsiniz. Her sitede de ismine uygun şekilde bu harf ve numaralar değişir.

yıllar önce kullanmayı bıraktığım mail adresi appen.com diye bir site tarafından ağustos ayında sızdırılmış. hayatımda ilk defa duydum siteyi 

• Hangi site bu dark web ? birisi pm atabilir mi

• Kontrol ettim e-postamı. 2017'de Edmodo, 2015'te Interpals hacklenmiş. Civfanatics'ten sadece e-posta adresleri sızdırılmış.

Bir zamanlar bana sürekli sahte e-postalar geliyordu hesap çalmaya yönelik. Sebebi buymuş demek. Kesildi sonra.

Edmodo
    Email addresses, Passwords, Usernames

Interpals
    Dates of birth, Email addresses, Geographic locations, Names, Passwords, Usernames

Civfanatics
    Email adresses

500px
    Dates of birth, Email addresses, Genders, Geographic locations, Names, Passwords, Usernames

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt

İçerisinde büyük-küçük harf, rakam ve özel karakter bulunan 8 haneli bir şifrenin kaç katrilyon kombinasyonu var?

Hadi özel karakter kullanmadın sadece büyük-küçük harf ve rakam ekledin.

Örneğin; h32İ69po olsun şifremiz.

29*10*10*(29*2)*10*10*29*29=205 milyar olasılık eder. Bak sadece 8 haneli ve sadece harf ve rakam bulunan bir şifre bu.

Ha benim şifrem 12345678 diyorsan orası başka.

Edit: Hatta bu kombinasyon kaç büyük kaç küçük harf var, kaç rakam kullanıldı bilgisi ile elde ediliyor. Diğer türlü 36 haneli rakamlara ulaşıyor olasılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 14 Şubat 2021; 19:14:53 >
  • Avast'tan sorgulama yaptım. Eski bir mail adresimde sadece 1 site için sızma olmuş. Wattpad diye sitede sızma olmuş. 273.322.456 hesap etkilenmiş. Avast diyor ki : istersen şifreni değiştir. Site başkasının eline geçtiyse hiç değiştirmesen daha iyi değil mi? Zaten gizli birşeyim yok

• kafaya çok takıyorsanız totalde 100 bilemedin 200 şifreli site kullanıyorsunuzdur oturun 1 günde değiştirin kafanız rahatlasın.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.