Şimdi Ara

23 Yaşında üniv. 1'e başlamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
1
Favori
19.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lütfen bu yazıyı sonuna kadar okuyunuz. Bir kişinin hayatının belirlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ne yapacağına karar veremeyen, bunalım içinde olan biri olarak söylüyorum. Lütfen okuyup, birşeyler yazın.

Şuan İng. Dili ve Edeb. 1. sınıf öğrencisiyim. 1990 11'inci ayı doğumluyum; yani 22 yaşıma gireceğim.

-Bölümümü pek sevmiyorum. Aslında sevmediğim abuk sabuk Yunan Mitolojisi. Gerçekten beni en başından bölümden soğuttu. Zaten şiiri, edebiyatı ve kitap okumayı seven biri değilim. Bölüm edebiyat olunca haliyle kapkalın ingilizce romanları okutacaklar.

Hiç okumasam bu seferde 750 lira maaşla çalışacağım, askerlik uzun olacak; kısacası hayatım pert olacak.

-Ben İngilizce öğretmenliğine geçmek istiyorum aslında. Çok daha kolay bir bölüm. İşin ucunda tekrar sınava çalışmak ta var.

Eğer bu sene çalışıp kazansam seneye 1. sınıf olsam 23 yaşında olacağım. Sizce çok geç olur mu?

İnsanlar yaşımın ilerlediğini, askerliği ilerki yaşlarda yapmamamı söylüyor. Tek sorun aslında bu yaş sorunu. 23 yaşında daha 1. sınıfta olmak

Eğer hiç okumasam dediğim gibi bu seferde ilerisi için çok kötü olacak.

Bir de şöyle birşey var: Ben yazları otelde fotocu olarak çalışacağım. Bu yazın başladım. 1.5 ay çalıştım bunun sadece 3 haftası verimli geçti ve elimde net 4 bin lira kaldı. 23 yaşında 1. sınıfta olsam dahi; 4 yıl boyunca her yazın çalışsam bir yaz başı en az 12 bin lira ile eve dönebilirim. Böylece hem çalışıp hem de okumuş olurum. kimi insanların 1 yılda kazandıgını 3 ayda kazanma şansım var.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Geçen sene hazırlıktım; hayatımdan bıktım o zamanlar. Bu sene de ne yapacağımı bilememekten yaşamaktan bıktım. Birşeyler yazın iyi veya kötü.
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

23 Yaşında Üniversiteye Başlamak: Bilmen Gerekenler

23 yaşında üniversiteye başlamayı düşünüyorsan, doğru yerdesin. Bu metinde, bu yolculuğun getirdiği fırsatlar, zorluklar ve hususlar hakkında kapsamlı bilgiler bulacaksın.

Üniversiteye Başlama Yaşı

Üniversiteye başlama yaşı kişiye göre değişebilir. 23 yaşında üniversiteye başlamak alışılmadık bir durum değildir ve birçok kişi bu yaşta akademik yolculuklarına başlamaktadır.

Hangi Sınıfa Gidersin?

23 yaşında üniversiteye başlayanlar genellikle 1. sınıftan başlarlar. Ancak, daha önce üniversiteye gitmiş veya üniversiteye ait kredileri olan kişiler daha yüksek bir sınıfa yerleştirilebilir.

Zorluklar

23 yaşında üniversiteye başlamak bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Örneğin:

• Daha genç öğrencilere göre daha fazla sorumluluğun olması
    • Finansal baskılar
    • Kariyer hedefleriyle eğitim hedefleri arasında denge kurmak

Fırsatlar

Ancak, 23 yaşında üniversiteye başlamanın birçok fırsatı da vardır:

• Daha fazla yaşam deneyimi ve perspektif
    • İş piyasasında daha fazla rekabet avantajı
    • Kariyer değişikliği veya ilerleme fırsatı

Önemli Hususlar

23 yaşında üniversiteye başlamayı düşünüyorsan, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Hedeflerini belirle: Neden üniversiteye gitmek istediğini ve neyi başarmak istediğini bilmek önemlidir.
    • Araştırma yap: Farklı üniversiteleri ve programları araştır, sundukları fırsatları ve maliyetlerini karşılaştır.
    • Finansmanı planla: Üniversite eğitimi pahalı olabilir, bu nedenle mali desteğe ihtiyacın olup olmadığını araştır.
    • Destek bul: Başarılı olmak için arkadaşlarına, ailene veya danışmanlarına güvenebileceğini bilmek önemlidir.

Sonuç olarak, 23 yaşında üniversiteye başlamak hem zorlukları hem de fırsatları beraberinde getiren bir karardır. Hedeflerini dikkatlice belirler, araştırma yapar ve destek ararsan, bu yolculukta başarılı olma şansın artar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi üni?
  • sevmediğin yer i okumaktansa bir yıl daha geç başla sınavı tekrar kazanabileceğine inanıyorsan.
    ayrıca konuyu buraya açmasan da iyi olurdu çok dalga geçecek var geyiğin sınırını bilmeyen.
  • İnsanlar 50 yaşında bile üniversite bitirmeye çalışıyor... İstersen 30 yaşında ol, sorun değil. Üniversiteyi en erken bitirene madalya vermiyorlar. Zaten çoğu kişi kazandığı ilk üniversiteyi bitirip işsiz geziyor sokaklarda. Senin çokta iyi bir gelirinde varmış. Sadece yazları çalışsan sana yıl boyu yetecek parayı kazanıyormuşsun. Hem çalışıp hem okuyor gibisin zaten?

Yaşı dert etme, ama İngilize öğretmenliğine geçmek istiyorsan kesinlikle ilk girişte kazanmaya çalış, 1 sene daha istemediğin okulda okumak canını sıkar ve moralin bozulur. İleride iş olanaklarını falanda göz önünde bulundur. İngilizce öğretmenleri kamu haricinde iş bulamıyorlar yani üniversite bittikten sonrada sınav sınav koşturacaksın malesef.

Not. Benim yaşım 24 ve pc mühendisliğini kazanmaya çalışıyorum (halen :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 27 Eylül 2011; 17:38:02 >
  • Okumanın yaşı yok zaten üniversitelerde bu büyük bu küçük diye bir şey de yok, ingilizce öğretmeni olup devlete kapak atacaksan zaten yaşın önemi yok
    belki senden 3 yıl önce bitirmiş atanamamış kişiden daha erken işe başlayacaksın.Bence neresini istiyorsan orasını oku ama
    beynin sıkıntıdan kendi kendi kandırıyor olabilir yani birnevi kontrol sistemi oluyor bu yüzden neyi neden istediğini neyi
    neden istemediğini iyice kavraman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 27 Eylül 2011; 17:36:31 >
  • Kocaeli üniv.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebel Dragonite -- 18 Temmuz 2015; 8:09:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaşında üni başlamak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 89 doğumluyum 1. sınıfım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa kağıdına göre 01.01.1992 doğumluyum.
    İstanbul Üniversitesi-Turizm İşletmeciliği 2009-2010 girişliyim.
    2009-2010 hazırlık okudum,kaldım;2010-2011 bölümdeki ilk yılımdı,berbat bi yıl geçirdim,yine kaldım ve 2011-2012,okulu bırakıyorum.
    Bu kadar basit"."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

İnsanlar 50 yaşında bile üniversite bitirmeye çalışıyor... İstersen 30 yaşında ol, sorun değil. Üniversiteyi en erken bitirene madalya vermiyorlar. Zaten çoğu kişi kazandığı ilk üniversiteyi bitirip işsiz geziyor sokaklarda. Senin çokta iyi bir gelirinde varmış. Sadece yazları çalışsan sana yıl boyu yetecek parayı kazanıyormuşsun. Hem çalışıp hem okuyor gibisin zaten?

Yaşı dert etme, ama İngilize öğretmenliğine geçmek istiyorsan kesinlikle ilk girişte kazanmaya çalış, 1 sene daha istemediğin okulda okumak canını sıkar ve moralin bozulur.

Not. Yaşım 24 ve pc mühendisliğini kazanmaya çalışıyorum (halen :))

kalınlaştırdığım cümle içime bir nebze de olsa su serpti :)
    Sakın yanlış anlama, yalnız olmadığımı görmek sevindirdi beni.

Ben üniv. sakin kafayla bitirmek isityorum. Burada insanlar kendilerini harab ediyor bitirebilmek için. Hele o koca koca kitaplar

Bitirene kadar zaten en az 2 dilim daha olacak. Hem kafam da rahat olursa bunları daha güzel öğrenirim, öyle değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

89 doğumluyum 1. sınıfım

Bölüm ne hocam?
  • Abim... 86 lı... liseden mezun olur olmaz ilk senesinde selçuk-makine müh kazandı... kendisinin daha iyi yerlerde olabileceğini düşünüyordu... evet... hedefi itü uçak müh idi... bölümü sevmedi 2 sene okuyup bıraktı... bir sene daha sınava hazırlandı... çok iyi hazırlanmasına karşın bazı sıkıntılardan dolayı itü çevre müh. kazanabildi... HERKES YAŞININ ÇOK İLERLEDİĞİNİ, DONDURDUĞU OKUL OLAN SELÇUK MAKİNE MUH DEVAM ETMESİNİ ÖNERDİ... hayal kırıklığına uğradı... yaptığı denemelerle öss nin alakası bile yoktu... hedefi değildi ama yılmadı... yeni okuluna gitti... ortalama yaptı... çabaladı ve direndi... veee uçak müh. geçti... evet bu bolüm hayaliydi... ve ben... ilk senesinde kazanamamış ikinci senesindede tutturabildiği bölüme gitmeye çalışan kardeşi vardı... karşısına oturttu ve bana sen benim kardeşimsin aynı kandayız sana ne yapacağını söyleyeceğim ve harfiyle uygulayacaksın dedi... peki dedim... beni takip etti peşimi bırakmadı... evet bende şuan selçuk - elektrik elektronik müh. deyim... Allah yolunu her daim açık etsin... kendisi halen uçak müh son sınıfta okumaktadır... saygılarımla...

• Birşeycikler olmaz okumalısın.
  • "Zaten şiiri, edebiyatı ve kitap okumayı seven biri değilim."

Hocam o bölümde işin ne? Yoksa diğer saçma Türk sistemlerinde olduğu gibi burada da kurban konumundasın ve istediğin kadar öğretmen olmak iste, bunları okumak zorunda mısın? Bilmediğimden soruyorum.
  • Sevmediğin bölümde okumaktansa 1 yıl geç oku birşey olmaz.
  • o bölümü okuyup formasyon alıp ingilizce öğretmenliği yapabilirsin bildiğim kadarıyla .
    tabi atanabilirsen . kpss derdi büyük .
    ama 22 23 yaş problem değil bence yaş konusunu bu kadar dert etme .
  • kesinlikle istemediğin bölümü okuma, elinde sonunda bırakırsın o bölümü hayatın daha da pert olur. geç olsun istediğin bölüm olsun.
  • Ben de 22 yasında tıpa girmeyi düşünüyorum
  • Yaş konusunu dert etmene gerek yok 27-28 yaşına kadar okuyabilirsin sadece hayata biraz geç atılmış olursun ama okumak iyidir iyi hemde çok iyi...
  • Ben de 90lıyım 2 yıllık üni bitirmiştim, geçen sene de boş geçti öyle işe fln girdim ama bu sene gene girdiğim işte devam edip bi yandan da DGS sınavına da hazırlanıcam. İnş olurda kazanırsam 23 yaşında olmuş olucam. Olmadı seneye gene denicem yaş 24 olucak. Ama yılmıycam yaşım ne olursa olsun kazanıcam ben orayı!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.