Şimdi Ara

23 Yaşında üniv. 1'e başlamak. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
19.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş iyi dinle sana canlı tecrube konusuyor. 86 dogumluyum 2 yıllık okul bıtırdım.. 2 yıllık bıtırdıgım zmn coook dusundum tekrar hazırlanıyım mı yoksa askere mı gıdıyım dıe.. en sonunda karar verdım askere gıtmelıyım cunku kazanacagımın garantısı yok dıe dusundum tıpkı sımdı senın dusundugun gıbı... hep hayata gec atılcam korkusu vardı... sımdı askerden donelı 3 sene oldu bı fırmada calısıorum... ama sımdıkı aklım olsa KESINLIKLE ve KESINLIKLE okurdum... askerlık fln hiiiiç onemlı deıl ben askerlık yaparken bır suru 30 - 35 yasında adam vardı... nolursa olsun 20 yasındakı adamda 30 yasındakı adamda askerde aynı seyı yapıo kımsenın zoruna gıden bişi yok... ben su an bıle askerden geldıgım halde DGS gırsem mı dıe dusunuorum.. ne yanı erken hayata atılıp da nooolcak zaten 65 yasına kadar calıscaksın yanii omrunun sonuna kdr calıscaksın hiiiç aceleye gerek yoook... burdan celıskıde olan butun arklara soluorum o yaşlarda gec kaldım dıe cok kaygılanıosunuz ama çok gereksiz bir kaygı 30 a kdr okuyun :))) okulu kesın bitirin ve kesınlıkle kısa donem askerlık yapın... Not: bunları banada coooooook solemıslerdı ama dınlememiştim umarım siz aynı hatayı yapmassınız :(

• 92 dogumluyum bu sene 1. sinifa basladim gecen sene hazirlik okudum ve hazirlikta 31 yasinda olan biri vardi( gecen sene 31, bu sene 32 olmustur ). Diyecegim o ki bende herkesle ayni fikirdeyim okumayip erkenden çalısmaya başlayınca yada askere gidince ne elde edeceksin? Bence istediğin bölümü okumalisin
  • Kesinlikle sevdiğin bölümü oku. Ama mutlaka oku.
  • istesen 35 yaşında başla, eğer başlamaz isen 40 yaşında keşke dersin..bu arada senin yaşın sıkıntı yaratmayacak kadar genç...insanda ekonomi olursa yaşın önemi yok herkes karı kız peşinde yada ortam kurmak zorunda değil, 30 yaşından sonra başlamanın en büyük dezavantajı sadece ve sadece iş tecrübesi eksikliği ve genç çalışana talebin fazla oluşu olur.....Avrupada neredeyse oturmuş ömür boyu eğitim denen bir şey var, bizim ülkemizde kaç yaşına geldin evlen, kaç yaşında adamsın biraz olgun ol gibi bir durum yerleşmiş...adamlar 3 üniversite okuyorlar, aslında ileri yaşlarda kaliteli eğitimi desteklemek için uzaktan eğitim yaygınlaşacak, tabi eğitimi kaliteli olacak örgünle tıpatıp aynı, tek farkı sen aynı dersi online dinleyebileceksin sadece vize ve finallerde okula gideceksin....zaten ben okuldayken çoğu kişi sadece vizelerde okula geliyordu:) hesapta örgün yani dediğim gibi kardeşim senin yaşın çok genç kesinlikle rahat ol, zaten başka üniversiteden geçmenle idealist olduğunu hocalrın bile anlar..olgun olduğun için kızlarda seni beğenir:) bende para bulunca yüksek lisans yapacağım..para olunca 50 yaşında okulu sırf onur meselesi yapıp bitiren ünlüler var bilirsin..hatta çoğu ünlü manken şarkıcı vb kiiler parayı bulunca özel okullara girdiler, çoğu bitiremedi olsun en azından üniversite terkim diyecekler...:) haydi yolun açık olsun...

• Ben 1991 temmuz dogumluyum, yurt disindan gelince lisenin basinda bazi problemlerden dolayi 2 sene kaybim oldu. Bu sene girdim üniversiteye... Yasim ilerledi bir an önce hayata atilmam gerek diyordum taki bölümdeki adammi desem abimi desem bilemedim... Onun için git oku ama sevdigin hosuna giden bölümde! 23 daha çok genç yolun basinda bile degiliz...
  • Bende 92 liyim üni 2. sınıf ekonomi okuyorum. Hazırlıkta yapmadım şansıma :) Ama hep bilgisayar teknisyenliği okumak istedim belki bittikten sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 28 Eylül 2011; 22:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

istesen 35 yaşında başla, eğer başlamaz isen 40 yaşında keşke dersin..bu arada senin yaşın sıkıntı yaratmayacak kadar genç...insanda ekonomi olursa yaşın önemi yok herkes karı kız peşinde yada ortam kurmak zorunda değil, 30 yaşından sonra başlamanın en büyük dezavantajı sadece ve sadece iş tecrübesi eksikliği ve genç çalışana talebin fazla oluşu olur.....Avrupada neredeyse oturmuş ömür boyu eğitim denen bir şey var, bizim ülkemizde kaç yaşına geldin evlen, kaç yaşında adamsın biraz olgun ol gibi bir durum yerleşmiş...adamlar 3 üniversite okuyorlar, aslında ileri yaşlarda kaliteli eğitimi desteklemek için uzaktan eğitim yaygınlaşacak, tabi eğitimi kaliteli olacak örgünle tıpatıp aynı, tek farkı sen aynı dersi online dinleyebileceksin sadece vize ve finallerde okula gideceksin....zaten ben okuldayken çoğu kişi sadece vizelerde okula geliyordu:) hesapta örgün yani dediğim gibi kardeşim senin yaşın çok genç kesinlikle rahat ol, zaten başka üniversiteden geçmenle idealist olduğunu hocalrın bile anlar..olgun olduğun için kızlarda seni beğenir:) bende para bulunca yüksek lisans yapacağım..para olunca 50 yaşında okulu sırf onur meselesi yapıp bitiren ünlüler var bilirsin..hatta çoğu ünlü manken şarkıcı vb kiiler parayı bulunca özel okullara girdiler, çoğu bitiremedi olsun en azından üniversite terkim diyecekler...:) haydi yolun açık olsun...

adam haklı bence tabi

• Bende ikinci siniftayim,arkadaslarimim cogu benden buyuk.En yakin arkadasim 27 yasinda,okulu bitirdigi zaman 30 olacak nerdeyse.Yasin hiiiccc onemi yok.İcinde calisma istegi olsun yeter.
  • @Necessa®i
    Merhaba hocam. Hayalindeki bölümü/okulu okumayı herkes ister elbet. Bunu er yada geç gerçekleştirebilmek büyük bir başarıdır bence. Eğer başarabileceğine inanıyorsan yaş durumuna hiç aldırış etmeden 1 sene daha hazırlan. Bu arada zaten biliyorsundur da ben yinede ek bir bilgi vereyim; sizin bölümde okurken formasyon alarak aynı zamanda ingilizce öğretmeni de olunabiliyor. Yani normal ingilizce öğretmenliği okuyanlara göre daha avantajlı bir bölüm fakat dediğine göre daha sıkıcıymış. Karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 28 Eylül 2011; 23:13:12 >
  • 23 büyük bi yaş değil bizde 27 28 yaşında arkadaşlar vardı. tabi bitirdik şimdi çalışıyoruz. Bence kesinlikle oku bölümün üni güzel.
  • Okuduğun bölümü sevmek çok önemli, benle beraber aynı sınıfta olan bir arkadaşımız 32 yaşında sevdiği işi yapmak uğruna, hemde askerliğini uzun yaptıktan sonra geldi bizimle aynı bölümü okudu, bölüm birincisi olarak bitirdi sonrada iyi bir yerde işe başladı ama aradaki süreç çok sıkıntılı olacaktır.
  • ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün ilk açıldığı yılda kaydolmuştum; Kıbrıs nedir, İktisat nedir, gurbet nedir; hiç bilmeden. Sadece aldığım puana göre İktisat bölümlerini sıralamıştım. Çünkü sayısalcıydım ve sözel şeylerden; okumaktan, yazmaktan hoşlanıyordum. O halde ortası iktisattır demiştim, çocukça düşüncelerle. En nihayetinde okuduğum bölümden de, okuldaki yetersizliklerden de, Kıbrıs'tan da nefret ederek ayrıldım. Benim gibi yüze yakın arkadaş okulu bıraktı. Yanlış zamanda, yanlış yerdeydik diyelim... Sonrasında dedim ki kendi istediğim şehre, kendi istediğim bölüme ve kendi istediğim okula gideceğim. Ankara'ya ve tek tercih yaparak Ankara Üniversitesi Felsefe bölümüne gittim. Aldığım puandan 20, girdiğim sıralamadan yanlış hatırlamıyorsam 45.000 kişi aşağıdaydı. Ailemden büyük destek gördüm. Yani annem ve kardeşimden, ailem ufak biraz :) Her neyse, çok mutlu oldum. Herkesin işe yaramaz deyip, şüpheyle yaklaştığı, sıkıcı bulduğu felsefe benim için cennet gibiydi. Sevince her şey oluyor. Bilen bilir, Dil-Tarih'te çan eğrisi yoktur, bütünleme yoktur, yaz okulu yoktur, geçiş notu da 70'tir, 69'la kalırsın. Bunlara rağmen severek, eğlenerek okudum. Bu sene de bitiyor. Hiç işsiz kalırım diye korkmuyorum. Okurken memurluk sınavlarına da ALES'e de, ÜDS'ye de girdim, yetecek puanları aldım. Yüksek lisans, doktora yaparak devam etmek istiyorum. Bir yandan belki memurluk, belki ÖYP yapacağım, artık idealime ulaşmak için ne gerekirse. Para az olsun da mutluluk çok olsun :) İşin özü hocam bu da sana ders olsun. 20'li yaşlar, iş seçiminde doğru kararı vermek için uygun yaşlar. Ama yanlış bölüm okursan, bazı benimle birlikte bırakan arkadaşlarım gibi, o bölümü bırakıp diğerine geç; okulu bırak iş ara, vs derken mutsuz oluyorsun. İdealinde olan bir bölüm oku derim, hiçbir şey için geç sayılmaz. Bir yandan da memurluk sınavını kazanırsan; hem okur hem çalışırsın. Benden bu kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Eylül 2011; 23:32:43 >

• Diğer arkadaşların yorumlarda belirttiği gibi benimde arkadaşlarım var. üniversite 2.sınıf oldum, diş hekimliği okuyorum, kız arkadaşın biri 24 yaşında matematik mezunu, 26 yaşında iki tane arkadaş var. 3.sınıflarda 29 yaşında bir arkadaş var, üniversitenin yaşla alakası yok, amaç beynini ve mesleğini geliştirmek.
  • Ben yazları otelde fetöcülük yapıyorum diye okudum ayrıca yaş 30 lara dayanmış hocam.ne alemdesiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Yaş konusunu dert etmene gerek yok 27-28 yaşına kadar okuyabilirsin sadece hayata biraz geç atılmış olursun ama okumak iyidir iyi hemde çok iyi...
    Askere gitmeden 2 ay önce yamzıım zaman ne çabuk geçiyor...
  • merhaba hocam neredeyse 11 yıl geçmiş, rica etsem size birkaç soru sorabilir miyim okulu bırakıp tekrar hazırlanmayı düşünüyorum ben de. bana pm atma şansınız var mı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.