Merhabalar, aracım için 205/55/16 ebatlarında yaz lastiği alacağım, bütçem lastik için adet başına maksimum 2700 TL civarında, daha üstüne çıkamıyorum. Nexen, kumho vs tavsiyeleri mevcut. Ama alıp kullanan ve tavsiyesi olan var mıdır ? |
205/55/R16 Yaz Lastiği Tavsiyesi

-
-
Hankook prime 4
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçen en tepedeki iki modeli karşılamadığına göre (conti premium contact 7 ve michelin primacy 4 plus Fiyatları 3 bin üstü)
Islak ve kuru fren performansı olarak hankok ventus prime 4 (2.5 tl civarı) ve falken ziex320 (2800 civarı) bakılabilir
Edit: Fiyatlarını ekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Mart 2025; 15:22:21 >
Alman değilse almam deyip Continental premium contact 7 alınır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam falken bu fiyat sıkalasında biraz zorlayıp alırsanız sizi üzmez tecrübeyle sabit ama daha uygun olsun üzmesin derseniz nexen de f/p olarak fena değil
Açıkcası bu konuda şöyle düşünüyorum..
-Araç
-Kullanım yeri (şehir içi , uzun yol , dağ tepe )
-Beklenti :)
-
Araç Jetta 2010 (Eski kasa)
şehir içi ancak yokuşlar vs çok.
Beklenti olarak da ıslak ve kuru zemin fren mesafesi önemli benim için, asfalt üzerinde toz toprak olduğunda da aynı şekilde fren mesafesi :)
-
-
Ben de epeydir araştırıyorum, 3 lastik arasında kaldım. Çok yorum okudum.
1-Hankook ventus prime 4
2-Continental Premium contact 7
3-Bridgestone turanza 6
bonus- lassa revola
sıralamam bu şekilde. Bunlardan birini alıp geçeceğim. Ağırlık ilk ikisinden yana..
-
Hankook Ventus Prime 4 orta düzey bir lastik. Listedeki diğer iki lastik üst sınıf. Ana ebat olan 205 55 r16'da, çok ciddi fiyat farkı olmayacağı düşünüldüğünde benim tercihim Continental PC7 olurdu.
Test sitelerinde en iyi ıslak ve kuru zemin performansı olan lastiklerden biri Continental Premium Contact 7'dir. 2023'te dört adet aldım, memnunum. Öncesinde de Bridgestone Turanza kullanıyordum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
CONTİNENTAL
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Premium Contact 7 tavsiye ederim.
Ziex ZE310 tavsiye etmem.
-
contınentalde ultracontact mı yoksa premıumcontact mı onerırsınız arkadaslar, ultracontact daha sessız ve uzun omurlu lastık dıyor desıbel olarak daha dusukmus
-
Hocam Premium Contact 7 bütçesine çıkamıyorum maalesef :( Farklı bir öneriniz mevcut mudur ? Petlas Progreen PT525, Goodyear Efficientgrip Performance gibi ürünlerin de yorumlarını inceledim, içlerinde bayağı memnun kalan kişiler var.
-
Hankook Ventus Prime 4 o zaman.
-
şu ucuz 1800 2000 arasında ki lastiklerden alsam ne gibi sıkıntı yaşayabilirim ? normal kullanıcıyım hız yapmam , Adana' da şehir içi kullanıyorum , yazın hava 45 dereceye kadar çıkabiliyor, adananın yolları çok bozuk ve yamalı , araç focus hb 2013 , üzerinde kış lastiği var soğuk yerden aldım :) sürekli bam güm ses yapıyor araba , sürüş stilim çok sakin ve lastiğin sessiz ve yumuşak olmasını istiyorum
205/55R16
-
Lastiğin seni etkilediği parametrelere bağlı
Ucuz fiyatlı bir lastik alırsın ama misal 2-3 sezon sonra km yapmasan bile lastiğin bozulduğunu görürsün burda ekstra masraf olarak daha sonra yansır.
Yakıt sarfiyatında yüzde 3 gibi bir artış beklenebilir.
bazı ucuz fiyatlı lastikler dış darbelere dayanıksız Basit bir çukurda bile patlatabilirsin veya yanaktan yara alabilirsin. Daha sık lastikçi ziyaret edersin.
Yağmurlu havada lastiğin yetersiz su tahliyesi nedeyle yolda kontrol kaybı yaşıyabilirsin. Islakta fren mesafen iyi bir lastiğe göre çok çok uzar. Kuruda bile mesafe açılır. Ani fren gerektiren koşullarda kaza kacınılmaz olur.
Balans tutmama sağa sola çekme yapabilir.
Ses gürültü etiket değerleri tutmayabilir Lastik zamanla giderek sertleşir ve daha çok gürültü yapar.
Ucuz lastikler genelde kiralama ve hafif ticari için iyi onlar zaten her sezon lastik değişiyor. Herhalde giderde gösteriliyor.
Yani söylediğin gibi gidip en ucuzunu alma Üst seviyedeki lastiklere gücün yetmese de en azından orta karar olanları tercih etmelisin Örneğin Ventus Prime 4 gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Mart 2025; 19:10:29 >
-
On gün olmuş konu açılalı ama tavsiye demişsiniz : Eskilerim Roadstone N8000 (XL) modeliydi, NEXEN üretimi, çok memnundum. N Blue serisi ile aynı desen. Islak kuru virajlarda hiç kaymadı, yatmadı. Acil frenlemelerde süperdi. Sadece sertlik hakkında fikrim yok. 7 sene kullandım sertleşti tabi ama dişler yerinde hâlâ.
Ben de lastik arayışındayım. Hankook Ventus Prime 4 (87 H) ve Nexen N Blue Hd Plus (87 V) arasında kaldım. Daha yumuşak, konforludur diye Hankook diyorum fakat V serisi daha performanslıdır diye de Nexen istiyorum. Nette, Hankook'la ilgili erken yıpranma şikayetleri var.
H ve V serisi lastik hız değeriyle birlikte yapısı da farklı deniyor. V hız kodu için Nexen alınır mı?
Benzer içerikler
- shell kimin
- motor conta yakması masraf
- radara girdim mi
- 1.4 tsi yağ eksiltme çözümü
- tfsi nedir
- seat fiyat listesi 2025
- eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
- forthing türkiye
- dacia bigster 2025
- yapay zekalı radar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X