Şimdi Ara

205/55 R16 Kış Lastiği Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım Ford Focus 2017 Sedan ve kış lastiği almayı düşünüyorum. Sakarya merkezde oturuyorum.Şehir içi kullanım ağırlıklı ama arada fotoğraf çekmek için Hendek Yaylaları ve Yedi Göller gibi karlı, bazen toprak/dağ yollarına da çıkıyorum.

Ölçü: 205/55 R16

Aradığım lastikte önceliklerim:

Karda ve ıslak zeminde güvenli yol tutuş

Şehirde sürüşü rahatsız etmeyecek performans

Dayanıklılık

Varsa run-on-flat gibi ekstra özellikler artı

Geçen kış bazı yollar gerçekten kaygan ve riskliydi, o yüzden güvenliği öncelik olarak düşünüyorum. Şehir içinde de çok fazla yol konforundan ödün vermek istemem.

Sizce bu kullanım için hangi kış lastiği modeli uygun olur? Continental, Goodyear gibi markalar arasında kaldım, tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler..
    Not : bütçe 20bin civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 10 Kasım 2025; 3:11:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Continental TS 870.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplar için teşekkürler. Ben de Continental TS 870 ile Goodyear ultra grip arasında kaldım. Bir de ultra grip 8 performance 2 ve 3 lastiği var onu tavsiye ettiler . Performance lastiğinin ultra gripden ne farkı var benim aracım için uygun mudur ? Emin olamadım

Continental TS870

ultra grip performance

Goodyear ultragrip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 10 Kasım 2025; 13:21:28 >

• Kaliteli kışlık lastiğin farkı genellikle ıslak zeminde ortaya çıkıyor. En ucuz kış lastiği de alsanız karda hepsi iş görür.

Bütçenizin biraz üstünde de olsa Conti Ts870 tüm testlerde en iyi değerleri sunan lastik. Ts870 alabilirsiniz.

Ts870 in rakibi goodyear ug8 değil Ug9+. Ug8 çok eski desen. Ug Performansa da o kadar para verilmez. En iyi seçim ts 870.

Daha Fazla Göster
  • Islak zemin performansı istiyorsanız Bridgestone Blizzak serisine bakmanızı öneririm. Seçenekler arasında ise Continental daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bi tylol hot içer miyiz -- 10 Kasım 2025; 17:17:27 >

Ancak daha ucuza yine premium bir marka Hankook alınabilir, geçen yıl Ankara'da 3 defa kar yağdı 10cm üzeri, 3'ünde de patinaja bile düşmedi araç.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • 20kya çıkınca 4 mevsim Pirelli sf3 yahut Michelin crossclimate 3 de olabilir ama tercih meselesi yaz lastiklerine göre sesli ikisi de
    superoto
    Pirelli 205/55 R16 94V XL Cinturato All Season SF3 Oto Dört Mevsim Lastiği (Üretim: 2025) - SuperOTO
    https://superoto.com.tr/urun-detay/pirelli-205-55-r16-94v-xl-cinturato-all-season-sf3-oto-dort-mevsim-lastigi-uretim-2025/?ref=akakce&v=1.20.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrep41 -- 11 Kasım 2025; 11:15:54 >

• Aşağıda Avrupa Birliği Standartlarına uygun lastik filtreleme yapabilirsin. Soldan ölçü, Yakıt verimi, Islak performansı, Ses seviyesi vb ile filtreleyebilirsin. Veya mevcut model adını (crossclimate vb) yazıp sadece o lastiği görebilirsin.

205/55 R16 Kış Lastiği Önerisi ?eprel.ec.europa.eu
    EPREL Public website
    https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/tyres

205/55 R16 Kış Lastiği Önerisi ?

• Yaklaşık 2 ay araştırdım karda en iyi puanları alan lastik michelin alpin 7 denmiş. Bahseden olmamış ama bu lastiği aldım ve 20 gündür kullanıyorum, karda en iyi giden diye aldım ama 2 bin km uzun yol yaptım çıkardığım eski yaz lastiğinden bir fark hissetmedim. Daha önce conti ts850p kullanmıştım o da kuru asfaltta çok iyiydi. Kar yağsa da asıl görevini nasıl yapıyor görsek artık.

• LASSA MARKA LASTİK adet fiyatı = 2.920,00+KDV’dir.
    • BRİDGESTONE MARKA LASTİK adet fiyatı = 3.250,00+KDV’dir. 

lokasyon istanbul tuzla ; şirket araçlarına aldık dün

Hocam bahsettiğin lastik teknik olarak en iyilerinden zaten. Yaz lastiğine göre fark hissetmemen normal. Ancak araç ağırsa michelin lastiklerin ömrünün hızlı şekilde azaldığı söyleniyor. Benim aracım 2 ton, 2 michelin bayisi açık şekilde alma dedi

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.