Forumda genel bir oyun sohbeti konusu eksiği olduğunu düşünüyorum. Herkesin yıl içinde bitirdikleri, denedikleri oyunları anlattıkları. Elbette AAA oyunların kendi ana konuları oluyor ama her ay bir sürü AA ve indie oyun da çıkıyor. Bu oyunlar ise pek konuşulmuyor. Yabancı forumlarda "Şu an ne oynuyorsunuz?" ya da "2025 yılında hangi oyunları bitirdiniz?" gibi konulardan ilham aldım. Herkesin yıl içinde oynadığı ya da bitirdiği oyunlarla ilgili genel görüşlerini, kisa incelemelerini yazdığı, sohbet ettiği bir konu olarak kullanabiliriz. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 24 Nisan 2025; 12:20:13 > |
2025 Yılında Bitirdiğiniz ve Oynadığınız Oyunlar - Genel Sohbet/İnceleme/Görüş Konusu

-
-
-
GoW'dan once de sevgili @nier ile birlikte Split Fiction oynayip bitirmistik.
Hazelight'i cok seviyorum ve yaptiklari her oyunu begeniyorum. Artik gozum kapali guvendigim oyun studyolarindan biri oldular. Split Fiction da yuksek beklentilerimi karsiliyor. Yine inanilmaz bir oynanis cesitliligi, harika fikirler, kusursuz uygulamalar var oyunda. Ana hikaye bolumleri ayri guzel yan hikayeler ayri guzel. Ozellikle yan hikayelerin 2-3 tanesi hic bitmesin dedim.
Sadece ufak 1-2 elestirim var. Mekanlar acisindan Sci-Fi ve Fantasy dunyalarini biraz fazla tekduze buldum. Bu turlerin nasil ucsuz bucaksiz dunyalar oldugunu dusununce mekanlar ve tasarim acisindan biraz daha yaraticilik beklerdim. Bir diger elestirim de oyunda zorluk secenegi olmamasi. Standart zorlugun yani sira bir de zor mod olsaymis yeniden oynamak icin ekstra bir motivasyon olabilirmis.
It Takes Two ve Split Ficition arasinda cok ayrim yapamiyorum ikisini de ayni seviyorum sanirim. 2021'de cok guclu rakipler olmadigi icin It Takes Two Goty almisti ancak Split Fiction icin bu oldukca zor gorunuyor. Yine de adaylardan biri olacaktir. Yilin en iyi 10 arasinda olmasi garanti gibi.
-
Mevcut durumda da PS5'de Silent Hill Remake'e devam ederken Switch'te Pikmin 4 oynuyorum. Ikisi de oldukca keyifli gidiyor. Bitirince goruslerimi yazacagim.
-
Ben şu an 'South of Midnight' oynuyorum. Bitmesine daha var ama keyif alarak devam ediyorum. Özellikle açık dünya oyunlarından sıkılanlar ve eski PS2 veya PS3 zamanlarındaki daha düz ve insani yormayan oyunlari özleyenlere tavsiye edebilirim. Oyunun en çok sanat yönetmenliği hoşuma gitti. Masalsi dunyasi ve karakter tasarimlari gayet hos.Ayrica bazılarını rahatsız edebilecek 'stop motion' ile 'Spider Man: Into the Spider- Verse' de kullanılan animasyon tekniği benzeri bir tercih benim hosuma gitti.
Oyun mekanikleri platform ve kombat üzerine kurulu. Platform tarafı bana daha tatmin edici geldi. Kombat biraz tekdüze ama idare eder. Bas karakter ve hikaye de fena değil.
Kısaca mutlak oynanması gereken bir oyun değil ama insani yormayan, daha kısa sürede bitirilebilecek ve görsel olarak insani tatmin ederek bir hikaye deneyimlemek isteyenlere tavsiye edebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Su an GamePass uyeligim yok ama son 6 ayda o kadar iyi oyunlar geldi ki bir 3 ay falan alip hepsini arka arkaya oynayacagim ben de sanirim. Elimde Xbox yok emektar PC'de oynayacagiz artik low'da falan :) South of Midnight da listemde. AA oyunun tanimi gibi duruyor resmen. Dediginiz PS2 ve PS3 donemlerinden sonra yok olma noktasina geldi boyle sade orta butce oyunlar. Beklentiyi yukseltmeyince tatmin eder gibi. Sizin gorusleriniz de daha once okuduklarim ile paralel. Bir de acik dunya oyunlar RPG'ler derken 50-60 saatlik oyunlarin arasinda boyle 10 saatlik oyunlar gercekten iyi gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 24 Nisan 2025; 23:5:21 > -
-
Ana konusu olan oyunlar yerine son dönemde oynadığım indie oyunları yazayım.
UFO 50 içinde 50 tane ''atari çakması'' oyun olan bir oyun. Hayali şirketimiz Ufosoft 1980 1990 arası 50 tane oyun yapıyor ve bizde bu oyunları deneyimliyoruz, atari döneminde çıkmış oyunlara özlem duyanlar için Ufo 50 32 33 oyununa 5 ayda 100 saat kadar gömdüm daha oynamadığım 16 17 oyun var öyle bir geniş içeriğe sahip oyun bazı oyunlar basit yapılı olsa da bazıları oldukça zevkli ve komplike bir çoğu reflekslere dayalı ya da stratejiye dayalı. Zamanın önde gelen oyunlarına bir saygı kuşağı Ufo 50.
9/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 28 Nisan 2025; 23:41:31 >
-
Cyberpunk 2077 bitirdim daha karakterin gelişimlerinin çoğunu bitirmeden oyun bitti. bir de oyundaki kalabalıktaki insanların robot gibi olması falan bende bir şeylerin eksik olduğu hissini uyandırdı. Oyuna ilk başladığım heves bitirirken yoktu ki bence bitişi de saçmaydı. Şimdi RDR2 oynuyorum güzel bir başlangıç oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 1 Mayıs 2025; 21:3:28 > -
Son dönemde oynadığım oyunları biraz derleyeyim dedim, hem fikir alışverişi olur belki.
PC'de ve Deck'te oynadıklarım:
Luma Island (Arkadaşla başladık ama henüz sonunu getirmedik. Tatlı bir oyun.)
Mark of the Ninja
Mayhem Brawler
Impostor Factory
Half-Life 1
Half-Life: Opposing Force
Avowed
Sniper Elite: Resistance
Atomfall
South of Midnight
Clair Obscur: Expedition 33
Araya bir de PlayStation'da Forspoken'ı sıkıştırdım, farklı bir soluk oldu diyebilirim.
PC tarafında oynadığım indie tarzı oyunları genel olarak Steam Deck üzerinden deneyimledim. Özellikle Mark of the Ninja, Mayhem Brawler Deck'te keyifliydi. Bazı oyunlar mobilite hissiyle bu tür oyunlar daha bir sarıyor. AAA oyunları ise büyük ekranda PC'de oynamak hâlâ ayrı bir zevk benim için.
Son Gamepass'e eklenen oyunlar sağlam geldi. Listeye aldığım bir iki oyun daha var ama önce Clair Obscur: Expedition 33'e yeni başladım ve biraz sindireyim istiyorum. Hikâyesi ve görselliği bayağı içine çekti.
Siz neler oynuyorsunuz şu aralar? Oynayacaklarıma ait liste çok kabarık ama yine de tavsiyelere açığım. Özellikle Deck’te iyi giden indie önerileriniz varsa yazın lütfen.
-
2025'in ilk yarısında bitirdiğim oyunlar;
Marvel's Spider-Man 2 (PC) 10/9
AC Shadows 10/7,5
The Last of Us Part II (PC) 10/10
South of Midnight 10/8 ( Yılın en iyi 2A oyunu şimdilik 2025'in ikinci yarısında fikrim değişir mi bakalım artık. )
-
@ultralisan Steam'de satin aldim cunku konsepti cok sevdim ve su oyundaki emege inanilmaz saygi duyuyorum. Ama gozumu baya korkutuyor. Bir yerden baslayacagim ama bilemiyorum ne zaman olacak
@NHCanX Cok guzel liste. Her tattan var. Benim bu sene Deck'te bitirdigim 2 indie oyun var Crow Country ve Shogun Showdown. Crow Country PS1 stili top-down bir survival-horror oyunu. Herkese gore degil ama turu seven icin harika. Shogun Showdown'da deck builder ve roguelike elementleri olan turn based bir combat oyunu. Anlatmasi biraz zor bir oyun ama oldukca eglenceli. Tavsiye ederim.
store.steampowered.com
Shogun Showdown on Steamhttps://store.steampowered.com/app/2084000/Shogun_Showdown
-
fc 25 (fut) - 10/10
-
-
Sonunu gordugum siradaki oyun Mafia II oldu. Ilk Mafia benim oldukca kuvvetli nostaljik hisler besledigim bir oyun. Kucukken tekrar tekrar oynayip arkadaslarimla konusurduk. Sonra gectigimiz yillarda definitive edition'i da oynadim. Mafia II'yi ise ilk ciktigi donemde az biraz oynamakla birlikte hic bitirmemistim. Yakin zamanda cikacak Old Country'nin oyun dizayni olarak Mafia 1 ve 2'ye benzeyecegi soylendiginden ondan once Mafia 2'yi de bitirmek istedim.
Ozetle sevdim. Mafia I kadar olmasa da iyi bir oyun oldugunu dusunuyorum. Oyun oldukca kisa 10 saatte bitti. Buyuk ihtimalle ciktigi donem oynasam daha cok bile severdim ama 2025 yilinda oynayinca kusurlar biraz goze batiyor. Hikaye anlatimi acisindan iyi taraflari guzel hikayesi (bitisi haric), birer kukla olmayan gercekten bir agirligi ve karakter ozellikleri olan ici dolu karakterleri, iyi yazilmis diyaloglari. Silah mekanikleri de ortalama ustu.
Ama sorun su ki cok duz bir oyun. Sanirim gelistirme asamasinda oldukca ozellik cikarilmis oyundan ve olcegi ufaltilmis. Lineer oyunlari severim ancak bu kadar guzel bir sehir tasarlayip icine en ufak bir yan etkinlik, yan hikaye falan koyulmamasi da ziyan gibi geldi bana. Mafia 1 cok daha eski bir oyun ama 2010 yilinda cikmis Mafia 2'nin olceginin biraz daha buyuk olmasi bekleniyor haliyle. Umarim the Old Country bu acidan zengin bir oyun olur.
Mafia 3 icin ise herkes o kadar kotu konustu ki zamaninda hicbir zaman oynamayacagim sanirim. O oyun Mafia bile degil deniyor. Acik dunyada bombos icerikler yapacagim acik dunya oyunu arasam ona gelene kadar bir suru oyun bulurum.
Neyse sozun ozu Mafia II benden 7/10 aliyor ve siradaki gelsin diyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 4 Mayıs 2025; 18:59:51 >
-
The Old Country için ben de umutluyum hocam. Eğer ilk iki oyunun ruhunu yakalayabilir ve yan içeriklerle o dünyayı biraz daha canlı tutarlarsa, tadından yenmez.
Mafia 3 konusunda, o oyun sanki başka bir serinin işiymiş gibi hissettiriyor. Belki serinin hatrına beklentiyi sıfırda tutup bir şans verirsiniz. :)
-
Hocam oynanacak o kadar iyi oyun var ki ortalama işlerden uzak durmaya çalışıyorum. Hani kısa bir oyun olsa denerdim de 30-40 saat diyorlar biraz zamanıma acıyorum açıkçası. Çok boş vaktim olması lazım o da zor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun zamandır PS'yi açmıyordum ve bir anda kendimi Ghost of Tsushima'ya başlarken buldum. Ben PS5'te oynuyorum ve gerçekten her saniyesinden keyif alıyorum. Grafikler vs. büyük ihtimalle PC’de daha iyidir.
Oynanış mekanikleri, atmosferi ve özellikle Japon kültürünü yansıtma şekli inanılmaz etkileyici.
Bence AC: Shadows'a göre çok daha Japon ruhu barındıran bir oyun.
Tsushima’nın sade ama derin dövüş sistemi, zarif açık dünyası ve atmosferi bambaşka. Özellikle Jin Sakai’nin hikâyesi ve karakter gelişimi film gibi yansıyor.
PC’de oynamayanlar için de bu oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. Kesinlikle şans verin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
60$ verdiğime üzüldüğüm tek oyun olabilir sonunu görmeyi çok istedim ama bitiremedim maalesef çok sıkıldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 25 Mayıs 2025; 2:28:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haklısın hocam, 60 $ az değil beğenmeyince insan üzülüyor. Siz deyince baktım da steam fiyatına, indirime girince almakta fayda var. Belki vakit ayırıp sonunu getirirsen biraz parasını çıkarttım dersin. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NHCanX -- 25 Mayıs 2025; 13:27:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- infamous second son pc
- wolfteam hile
- cs 1.6 hack
- steam aile
- klan isimleri
- the forest hile
- the forest sistem gereksinimleri
- açık dünya oyunları
- arkadaşlarla oynanacak oyunlar
- gsync nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X