|
Nine Sols Sekiro'dan beri oynanış akışından bu kadar keyif aldığım bir oyun olmamıştı. Sekiro severlerin kaçırmaması lazım. Zorluğundan dolayı çekinenler varsa, zorluk modu var kafasınıza göre düzenleyebiliyorsunuz zorluğu. Oyunun evreni taoism+cyberpunk birleşmesi üzerine kurulmuş. Cyberpunk teması beni açmadığı için ve taoismi de hiç bilmediğim için derinine inemedim oyunun ama intikam, kefaret, melankoli ve sevgi üzerine kurulan genel olay örgüsünü beğendim. Ana karakter Yi özellikle atara atar gidere gider kafasında olduğu için ayrı hoşuma gitti. Metroidvania olarak geçiyor ama metroidvania kısmı zayıf kalmış. Eski haritalara gideyim, yeni yerler açayım vs... olayları çok az var. Metroidvaniadan daha çok bölüm bölüm ilerlediğiniz bir 2D aksiyon oyunu gibi hissettiriyor. Klasik metroidvania yetenekleri de alıyoruz işte çift zıplama vs... Karakterimizin yetenek ağacı var ve Hollow Knight gibi çeşitle taşlar takarak çeşitlendirebiliyoruz. Bu özelleştirmeler ana oynanış döngüsünde pek fark yaratmıyor. Varolan yeteneklerimizi daha hızlandırabiliyoruz, güçlendirebiliyoruz vs... Düşman çeşitliliği biraz kısır ama düşman hareket setleri oynanış döngüsüne iyi oturduğu için beni sıkmadı. Çoğu düşman zor değil ama arada daha hızlı ve zorlu tipler geliyor. 2D bir oyunda karşılaştığım en iyi bosslar bu oyunda diyebilirim. Özellikle son boss gördüğüm en iyi 2D boss ve en sevdiğim bosslar listesine hemen girdi. Müziklerin çoğu aklımda kalmadı maalesef, birkaç parçayı çok beğendim. Birkaç gündür bir tane bossun müziğini dinliyorum. Çok gaz bir parça. DLC gelmeyecekmiş sanırım, stüdyoyu radarıma aldım yeni işleri için. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt