Şahıs Şirketi ve İcra Durumu
Merhaba, Bir yakınımın küçük bir dükkanı var kredi ve kredi kartları borçlarını ödeyemediği için icra süreci başlatılmış. emekli maaşı ve dükkan dışında hiçbir şeyi yok ev, araba..vs yok. Dükkan kendi adına şahıs firması levhası var ve dükkanda bulgur, prinç, turşu, peynir tarzı ürünler var. pos cihazında çektiği ödemelere haciz konulur mu bilgisi olanlar cevaplayabilir mi? Dükkandaki bu mallara haciz konulur mu? Ben bilgisayar gibi demirbaşlara haciz konulur diye biliyorum ama deneyimi ve bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Biz elimizden geldiğince yardım ettik fakat dolandırılma olayı olduğu için maalesef borçların tamamı eritilemedi.
Merhaba arkadaşlar.
yaklaşık 2 yıl önce tapuda 350 bin civarına aldığım bir ev var. bugün 750 bine sattığımda değer artış kazancı vergisi ödemiyorum. rayiç bedel 450 bin civarı su an tapuda. ama aşağıdaki sitelerde hesapladığımda enflasyona göre 750 bine satınca vergi çıkmıyor. Şimdi sorum şu; alıcı kredi ile almak istiyor. Evin gerçek satış bedeli 1.250.000 olduğu senaryoda, 750 bin kredi çekmek için evin değerinin de ortalama eksperde 1.250.000 olması lazım. Alıcı 750 kredi çekecek. Tapuda 750 bin yazmam sorun teşkil eder mi? Okuduğum kadarıyla genellikle rayiç bedelden düşük göstermeyin sorun olmaz deniliyor. Kafam karıştı pamuk ipliğine bağlı bir konu. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Kredi çekilmeseydi sorun olmazdı belki ama eksper raporunda 1.250.000 değerli evi nasıl 750ye verdin diye sormazlar mı?
Merhaba,
Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.
Cpu soğutucu olarak thermalright kule tipi çift fanlı soğutucu ekledim.
Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar cpu çıktığında 5 dakikalık test sonunda max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken psunun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.
Ekran kartı: ZOTAC RTX 4070 SUPER 12GB
İşlemci: intel i7 14700F Cpu
Kasa: Thermaltake S200 TG ARGB
Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+
Ram: 32 GB

Merhabalar,
12 şubat 2025 tarihinde bir emlak ofisine gayrimenkul satışı için 90 günlük yetki verdim. Bu hafta sonu satıştan vazgeçtiğimi bildirdiğimde çirkefleşmeye başladılar (gerçekten vazgeçtik).
Sözleşmeyi 12 şubatta imzaladım, brokerın imzası yoktu satış danışmanlıyla görüştüğüm için. Ben de sözleşmenin fotoğrafını aynı gün çektim. 12 şubat tarihinde whatsapptan yazıştık ve ilan açtılar. İlan da aktif halen.
Haftasonu sözleşmenin kopyasını istediğimde kendi el yazılarıyla 15 ŞUBAT 2025 tarihli yani ben imzalayıp onlar ilan açtığı gün yerine 3 gün sonrasını yazmışlar. Bu sebeple haklı fesih yapma hakkım var mıdır? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Haklı fesih yapacaksam nasıl yapabilirim noterle yazı mı göndermeliyim?
Operatör Değişikliğinde Buna Dikkat Edin
Geçen hafta 3 hat tasima yaptım. hiç kimse hangi saatler arası geçiş istiyorsunuz diye sormadı. Farklı bir hat tasirken ekrana gözüm takıldı bayide işlem yapan personel 16:00-00:00 seçip geçti. Neden bana sormadınız dediğimde cevap bile alamadım. Anlıyorum yoğun bir süreç geçiriyorlar ama evde yaşlı insanlar var ben evde olmayacağım o saatte belki, bu kadar sorumsuz olmalarına gerek yok bence. halbuki 00:00-08:00 secse hiçbir sorunum kalmayacak. Hayattaki küçük detaylar her insana farklı etki ediyor. başkası için çok önemsiz ama benim için önemli bir konuydu. işin özü böyle bir hakkınız olduğunu bilin ona göre onlar sormadan siz saat aralığını belirleyin.
08:00-16:00
16:00-08:00
00:00-08:00
Milli Park HGS Geçiş ve 10 Katı Ceza (YARDIM)!
Merhaba, Bayramda bazı otoyolları ücretsiz diye milli park girişlerini de ücretsiz biliyordum, yanlış bilgiymiş. Tesadüfen edevlette aşağıdaki borcu gördüm. Bana herhangi bir sms, mail ya da e-devletten bildirim gelmedi. Eve posta ile bildirim de yapılmadı.
Hadi geçiş ücreti için bildirim yapılmadı diyelim, ceza için de bildirim yapılması gerekmez mi? Boşu boşuna 10 katı ödeme talep ediliyor su an haberim olmayan bir borç nedeniyle. Ayrıca edevletten sürekli otoyol geçiş ücretlerini kontrol etmiştim, ordaki tüm borçları ödedim milli park geçişleri sorgusu farklı sayfadaymış tamamen tesadüfen görüp tıkladım az önce.
Ayrıca şöyle bir makale buldum, yol gösterenlere şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba, Bayramda bazı otoyolları ücretsiz diye milli park girişlerini de ücretsiz biliyordum, yanlış bilgiymiş. Tesadüfen edevlette aşağıdaki borcu gördüm. Bana herhangi bir sms, mail ya da e-devletten bildirim gelmedi. Eve posta ile bildirim de yapılmadı.
Hadi geçiş ücreti için bildirim yapılmadı diyelim, ceza için de bildirim yapılması gerekmez mi? Boşu boşuna 10 katı ödeme talep ediliyor su an haberim olmayan bir borç nedeniyle. Ayrıca edevletten sürekli otoyol geçiş ücretlerini kontrol etmiştim, ordaki tüm borçları ödedim milli park geçişleri sorgusu farklı sayfadaymış tamamen tesadüfen görüp tıkladım az önce.
Ayrıca şöyle bir makale buldum, yol gösterenlere şimdiden çok teşekkürler.
https://www.mgc.com.tr/bildirimsiz-verilen-hgs-cezalarinin-hukuki-acidan-degerlendirilmesi/

Ağır Bakım Fiyat Aldım İyi mi ( Kasım 2024)
merhaba.
bora aracım var 1.6 benzinli
devirdaim pompasi dahil triger seti değişimi
v kayışı değişimi
sol rot kolu ve sol aks körüğü değişimi
sıvı ve filtre değişimi için işçilik toplam 5500 istenildi. sizce nasıldır? malzemeleri kendim alıp götürüyorum. piyasaya çok hakim değilim.
merhaba.
aşağıdaki sadece işçilik ücretidir.
bora aracım var 1.6 benzinli
devirdaim pompasi dahil triger seti değişimi
v kayışı değişimi
sol rot kolu ve sol aks körüğü değişimi
sıvı ve filtre değişimi için işçilik toplam 5500 istenildi. sizce nasıldır? malzemeleri kendim alıp götürüyorum. piyasaya çok hakim değilim.
Merhaba,
18/12/2022 tarihinde yurtdışında iphone 14 pro max alıp pasaportuma kaydettirdim. İki sorum var;
1- 1 Ocak 2025te çift sim tüm hatlara açılacak mı 2026 beklememe gerek yok diye düşünüyorum?
2- Sadece fiziksel simi birkaç ay kullandım, e-sim hiç takmadım. E-Sim şu an yılbaşına kadar başkasına ait sim çalışır mı? Cihazı trye giriş yapmadan önce kaydını yaptım sonra sadece 1 defa kendi hattımı taktım. Cihazı satacağım için net bilgiye ihtiyacım var. Deneyimi olanlar paylaşabilir mi?
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.733
İkinci El Bölümü Mesajları: 182
Konularının görüntülenme sayısı: 71.141 (Bu ay: 1.936)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 233 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar