Şimdi Ara

2019 itibariyle Tekirdağ Merkez 'de yaşamak hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
21.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sakin bir yaşam süren bir aile olarak Tekirdağ'da ikamet etmeyi düşünmekteyiz.

    Burada ikamet edenler varsa şehri sosyo - ekonomik , temizlik,eğitim, sakinlik, asayiş, sosyo-kültürel açıdan fikirlerini belirtirse sevinirim..

    Zira Antalya ile Tekirdağ arasında bir seçim yapmak zorundayım. Tekirdağ sakin yaşam ve temiz bir şehir vaat ediyor gibi görünürken Antalya daha büyük ve daha canlı görünüyor. Tekirdağ gerçekten sakin , olaysız ve temiz bir yer mi? Ayrıca eğitim seviyesi, insanların birbirine olan saygısı açısından nasıl bir yer? Daha da açmam gerekirse insanlar her fikirden ve memleketten kişilere karşı hoşgörülüler mi?


    Ayrıca ekonomik açıdan ev kiraları ve alışveriş masrafları İstanbul'a kıyasla ne durumda?

    Teşekkürler.


    Not: Tekirdağ'a taşındıktan 2 sene sonra güncelleme ve kendi sorularıma cevap:

    Şehir ufak, fiyatlar pahalı. Ancak pişman değilim, yaşanabilir bir yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 30 Mart 2022; 14:38:53 >







  • Her şehirde olduğu gibi olumsuz yönleri var tabi ki,son yıllarda doğudan çok göç aldı,buralarda da suriyeli var(kaçış yok bunlardan)havası pek temiz sayılmaz,denizi de öyle.. Genellikle sakindir,esnafı kazıkcı değildir,sokakları temizdir,kimse kimseye karışmaz sen neden böyle giyindin sen niye şöylesin diyen görmedim 20 senedir..insanları okumuş bilgili bireylerdir.ev fiyatları da istanbula göre uygundur,zaten perakende marketler her yerde var fiyatlar normal. 10 gün önce de antalya'ya gezi amaçlı gittim iyi güzelce gezdik ama bir günün sonunda o kalabalıktan ve nem'den bunaldım resmen,hemen eve gitmek istedim
  • Hocam 5-6 sene önce İstanbul’dan Tekirdağ’a taşındık. Liseyi burada okudum üniversiteyi İstanbul’da okuyorum. İstanbul’la kıyaslarsam sosyalleşmek adına imkanlar çok kısıtlı. Ama kafamı dinleyeyim, sakin bir şehir olsun diyorsan Tekirdağ bence güzel bir şehir. Haftasonları dinlenmek için eve kaçtığım oluyor:)) İnsanı Anadolu insanından farklı baya, eğitim seviyesi olarak da mahalle mahalle değişiyor diyebilirim, misal bizim oturduğumuz mahalle merkezden 10-15 dakika uzaklıkta ve dışarıdan gelen insanların yoğun olduğu bir mahalle diyebilirim. Ama asıl merkezi bilmiyorum açıkcası. İnsanların hoşgörüsüne de gelirsek valla o biraz insandan insana değişiyor bence çok hoşgörülü tanıdıklarım da oldu tam tersi de.:))
    Ekonomik açıdan İstanbul’a yakınlığı sebebiyle hemen hemen İstanbul’la aynı. Merkezde tek bir AVM var ve açıkcası benim işimi görmüyor pek internetten veya İstanbuldan alışveriş yapıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Nerede oturuyorsunuz şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba tarafım Tekirdağlı.

    Her yaz 2 haftalığına gideriz Tekirdağ'a. Öğlenden akşama kadar Tekira Avm'de gezmek, akşam da sahil hattını yürürken çekirdek çitlemek harici herhangi bir aktivite yok resmen. Bazen Kiraz Festivali zamanına denk geliyoruz, belki 1-2 konser görmüş oluyoruz o arada. Rakoçzki mi neydi öyle bir müze/ev var sahil tarafında. Oraya bir ara 1 saatinizi ayırsanız yeter de artar. Kültürel aktivite adı altında 1 saat ev gezersiniz. Bu kadar yani. Diğer ilçelere giderseniz belki farklılık olabilir ancak belirli bir zamandan sonra tüm ilçeleri sanki aynı gibi geliyor insana ve genel olarak sıkıcı buluyorsunuz. Ya da en azından ben sıkıcı buluyorum. Eskiden Marmaraereğlisi tarafının denizi çok güzeldi temizdi. Bir sene gittiğimizde pis gelmişti deniz sonradan gitmedik bir daha, şu anda o tarafın suyu temiz midir pis midir bilemiyorum.

    Sakin bir şehir. Pis değil. (Merkez için konuşuyorum.)

    Genelleme yapacağım ancak bir sorun yaşandığında taraflardan minimum biri çingene oluyor. Onun dışında öyle çok sorunlu bir şehir değil. Sadece küçük sıradan bir şehir yani bence.

    Ailenizle birlikte yaşayacak sakin ve nazaran güvenli bir şehir istiyorsanız bence mantıklı bir seçim. Ancak bir yerden sonra rutine bağlayacağını da bilin bence.




  • 5 senedir burada yasiyoruz. yasanir mi yasanir ama surekli bir seyler yapayim derseniz olmaz maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem İstanbul hem Tekirdağ da yaşadım. İstanbul tamam daha hareketli daha çok imkanı olan bir yer ama gitmek faydalanmak ne mümkün. en basitinden İstanbul'da deniz kenarına gidip rahat rahat balık ekmek yiyip sonra çay çekirdek yapayım derseniz ya çok pahalı olur ya park yeri bulamazsınız ya trafik çekersiniz. Tekirdağ'da ise bunlar çok rahat. açıkçası iş imkanları dışında ben öyle aman İstanbul'da bu var Tekirdağ'da yok diye bir eksiklik hissetmesini. zaten İstanbul da yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    4 yıldır Van'dayım. Daha önce de 5 yıl Şırnak'taydım. Daha evvelinde ise İstanbul ve Kocaeli'nde çok uzun süreler yaşadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 26 Haziran 2019; 7:2:48 >
  • Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

    Tüm ailem İstanbul'da . Muhtemelen tayin Tekirdağ'a çıkarsa haftasonları atlayıp İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum. İstanbul yakınlarındaki Kocaeli ve Bursa'ya gitme şansım var ancak biraz temiz ve sakin bir şehir istiyorum iş yaşamı açısından. Şİmdi sizin yazdıklarınızdan sonra acaba çok mı sıkıcı bir şehir diye de tereddüt etmeye başladım
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Tekirdağ merkez e gelecek iseniz önceki yaşadığınız iki sehiri baz alırsak çok daha uygun gelecektir.

    Ama zaman içinde İstanbul'a gitme ihtiyacı his edeceğinizi de belirtmek isterim. Buraların imkanları kısıtlı.

    Egerki ilçelerine gelecek iseniz çok temiz sakin gibi düşünmeyin ilçeleri sanayi bölgesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Gelirsem 8 sene merkezdeyim, bağlantıya verilirsem de çorlu yada çerkezköy olur. Daha ufak ilçelere gitmem çünkü birim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 26 Haziran 2019; 9:8:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    Gelirsem 8 sene merkezdeyim, bağlantıya verilirsem de çorlu yada çerkezköy olur. Daha ufak ilçelere gitmem çünkü birim yok.
    zAten adam akıllı ilçeleri Çorlu Çerkezköy Kapaklı Veliköy

    Hepside sanayi. Çerkezköy mesela havası suyu eskisi gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence Antalya daha mantıklı bir karar olur,
    hem düzenli güzel şehir hem de iş imkanları daha çok
  • trakya'nın soğuğu sağlam olur. kumbağ'da yazlık var 20 senedir tekirdağ'ı iyi bilirim. ağustos ayında akşam 5 dereceyi gördüğümüzü hatırlarım. antalya'da kışlar ılık geçer yazları ise tekirdağ gibidir ya da biraz daha sıcak olabilir. tekirdağ'da yazın yanıyor.

    bunun dışında tekirdağ'ın da bazı sakat yerleri var, mesela aydoğdu mahallesi ve çorlu'daki kore mahallesi gibi. aydoğdu mahallesi, tekira avm'nin üst tarafları. çingene mahallesidir ve olayları eksik olmaz.

    ama bu mahalleler dışında tekirdağ nezih, nispeten sakin (özellikle şehir merkezinde trafik sorunu baş gösteriyor ama istanbul gibi değil tabiki) rahat ve huzurlu bir yerdir.

    sanırım ben olsam antalya'ya tercih ederdim. karar sizin tabi.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Kocaeli pahalı mı hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekirdağ ev kiraları nasıl önerir misiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam benim tayin çıktı, 3 ay sonra Tekirdağ'a taşınacağız. ARtık önümüze bakacağız.
  • Miralay05 M kullanıcısına yanıt
    Kocaeli 'de 1999 'dan beri hiç oturmadım. Ancak İstanbul'a göre daha ucuz bir şehirdi eskiden.
  • Ben Tekirdağ'da doğmuş biri olarak şöyle söyleyeyim: Yolları dar ve kötü. Şehir çok küçük; bu sebeple de imkanları çok kısıtlı. Manzarası hiç yok. Ama dersen ki İstanbul gibi aşırı stresli bir yerde yaşamak istemiyorum, o zaman Tekirdağ'da yaşayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, Kahramanmaraş tan Tekirdağa taşınmayı düşünüyoruz. Tekirdağ dan memnun musunuz hocam? Çanakkale ve Tekirdağ arasında seçim yapmaya çalışıyoruz. Çanakkalede ev fiyatları çok yüksek olduğu için Tekirdağı düşünmeye başladık. Sizin de düşüncelerinizi duymak isterim.


    Merak ettiğim bir şey var, yukarıda bir arkadaş kışının çok soğuk olduğundan bahsetmiş, yazı kışı nasıldır tekirdağın?


    Site içi bir evde oturmayı planlıyoruz, semt önerisi yapabilir misiniz rica etsem.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.