Şimdi Ara

2016 LG OLED (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet lg servise montaja gelmeden belirttim ancak hiç araştırmadım askı aparatını 120 liramı aldılar. Montajı kendileri yaptılar.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam bende game of thrones'un son season ilk 5 bölümün 1080p torrent videos var indirmiştim. Özellikle istediğin bir sahne varsa belirt yapayım. Senin için bu altyazı parlamasının önemli olduğunu biliyorum. Aslında zaten önemli bir durum. Ben baktım game of thrones a biraz altyazılar çıkınca parlama farketmedim. Senin bahsettiğin sızma vs. değil altyazı çıktığında karanlık sahnede ekranın genelinin bir anda parlaması sanırım. Doğrumudur?

Birde ilk videoda 2:59 dan sonra sabit siyah fonda beyaz yazıyı dondurdum. Fikir vermesi açısından ama sizin bahsettiğiniz bu değil karanlık sahnelerde anlık beyaz altyazı çıktığında ekran genelinde bir aydınlanma mevcut mu? Sanırım bunu soruyorsunuz. Olmayacağını düşünüyorum ama deneyeceğim özellikle istediğiniz bir sahne varsa söyleyin yapayım.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha son sezona başlamadım :))) Ama, bu durum için spoilera razıyım.

Aynen dediğiniz gibi. Sızma vs değil...Ama ekranın genlinde değil,. yalnızca, subtitleı'ın olduğu bölümde, yani panelin soldan sağa boylu boyunca, alttan 1-2 karış eninde br bölümde.

mesela gece karanlığı, ya da gece işte kalenin içindeler, ışıklar yetersiz (GOT için)...sonx xd9305te, diyalog başlayıncaya kadar herşey süper. Diyalogla birlikte ekranın alt tarafında altyazı çıkınca, ekranın alltan 1-2 karış boydan boya, o anki sahnenin ton rengi açılıyor, parlama oluyor. altyazı bitince normale dönüyor, altyazı çıkınca tekrar aynı, parlıyor...

Şimdi aklımda spesifik bir sahne yok. Ben, o dondurduğunuz sahneyi de gördüm. Çektiğiniz görüntüde hafif bir halo efect farkettim. Ama bu görüntü kaynaklı mı yoksa, kullandığınız kameradan ya da çekimden mi bilemiyorum tabi.

• Beni düşündüren tek konu enerji sınıfının b olması :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana sormamışsınız ama cevap vermek istedim.Sizin lcd tvlerde yaşadığınız altyazı parlaması sorununun sebebi lcd tvlerin arkasındaki ışık kaynağı.Lcd tv altyazının olduğu yeri aydınlatmak istediğinde, istediği kadar iyi bir tv olsun çevresindeki pikselleri de ister istemez aydınlatıyor çünkü piksel düzeyinde bir ışık kontrolü yok ama oledlerde piksel düzeyinde bir ışık kontrolü var.Yani bir piksel kapalı kalması gerekiyorsa kapalı kalıyor.Tabi diğer arkadaş atsın fotoları içiniz ferah olur ama size garanti edebilirim bu sorunu oledde yaşayamazsınız çünkü oledin kendi teknolojisine aykırı bir durum.Zaten oledin olayı bu.Oledlerde halo sorunu kesin olarak yok arkadaşın attığı videolarda telefondan dolayı renklerde biraz kayma ve parlama görülüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akengin69 -- 20 Ağustos 2017; 14:34:37 >
  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Estagfurullah, elbette cevap verebilirsiniz.

Bu bahsettiğim sorunu, geçen sene sony 55xd9305te yaşadım evet. Daha sonra istanbulda bir teknosada 65e6v'de denemek istedim ama mağaza aydınlık oldugu için anlayamadım. 22 bin TL'lik bir tv ile ilgilendiğimi görünce bir dolu çalışan geldi yanıma :) bu bahsettiğim sorundan onlara da bahsettim. O kadar tv sattık hiç bu sorundan bahseden olmadı deyince, normal bir izleyici olmadığımı, maalesef her türlü detaya dikkat eden bir insan olduğumu falan anlatıp, tvler hk biraz konuşunca, benim klasik bir müşteri olmadığımı anladılar :) Abi o olay bütün TVlerde olur, oledlerde olur deyince, başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
    Yalnız şunu da belirtmem lazım. Ben orda game of thrones'un 720p versiyonunu izledim ve baya bir hayal kırıklığına uğradım. Hatta lg oled danışmanı da şaşırdı. Görüntü baya baya kötüydü. çamur gibi derler ya. Hiçbir netlik, detay belli olmuyordu. 720p çözünürlük yetersiz mi geliyor bu TVler için acaba?

Son model oled tv alıpta kim 720p dizi ya da film izler yav min 1080p

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İzlediğiniz içeriğin kalitesi çok önemli tabi ki.Ben de game of thrones izliyorum ve 1080p bölümlerin boyutu 2.5-3 gb.Aynı bölümün 720p versiyonu 1.2 gb.Bu tvler kendini yüksek kalite içerikte belli ediyor.Hele 65 inch tvler ebat olarak cok büyük olduğu için bozulma kaçınılmaz oluyor.Aynı tvye benim got bölümleri koysak emin olun memnun kalacaksınız.Bu oledlerin tek sorunu düşük ihtimal de olsa burn-in yoksa halo efekt veya altyazı çevresinin parlaması söz konusu değil dediğim gibi kendi teknolojisine aykırı bir durum.Ben de parayı denkleştirdiğimde alacağım oled.
  • Bu oled çok farklı ya biraz ucuzlasa da alsak.
  • 55c6v teknosa 7,199 TL. iyi fiyat.

2016 LG OLED
    Aşağıda video paylaştım hocam game of thronesdan ama hafif kumlanma var. Bu videonun sıkıştırma ripinden kaynaklı ve telefon ile çekim yaptığım için bu dahada belli oluyor. Çünkü sahne çok karanlık kamera olduğundan bulanık göstermiş videoyu. Gerçekte çok daha net bir görüntü var. bunu 2. paylaştığım videodaki aydınlık sahneden anlayabilirsin. Telefon aydınlık sahnelere iyi odaklanıyor ama karanlık sahnelere çok bulanık odak çekiyor. Bu arada sahne baya karanlık bundan karanlık bir sahne yok :D altyazılarda senin dediğine benzer bir durum kesinlikle yok. Ancak dediğim gibi altyazı bembeyaz birden çıkınca kamera odaklama sorunu yaşıyor ve net odaklayamadığı için sana hafif halo efekt gibi gözüküyor. Ama burda paylaştığım videoda net göreceğini düşünüyorum. Altyazılar lazer gibi çok keskin çevresine asla ışık yayılmıyor bilgin olsun.

BU ARADA 3-4 DK'LIK SPOILER VAR BİLGİN OLSUN. YENİ SEZON 4.BÖLÜM :)

Aşağıdakide küçük bir sahne beyazlarda fikir olması açısından;

Aşağıdaki screenshotlarda ulusal kanallardan birkaç örnek;

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 20 Ağustos 2017; 23:21:39 >

evet...altyazı parlamasını ben de göremedim. içim rahatladı. Teşekkürler.

ancak, 2.videoda, zemindeki karlar sanki beyaz yerine biraz maviye çalıyor....açıkçası izlemediğim bölümler oldugu için de pek dikkatimi vererek izlemek istemedim. Beyazlar bembeyaz mı, yoksa bir mavilik var mı hocam?
  • Hocam bu beyazlara en çok dikkat eden oledde kafayı takan bendim biliyosunuz. gerçi ben o riskide alarak girdim olede ama. Şunu diyebilirim beyazlar olduğu kadar beyaz. Dediğiniz sahnedede de çıplak gözle bir tık daha beyaz göründüğünü söyleyebilirim. Mesela screenshotlardaki kanal d ve showdaki beyazlara dikkat edin. Şimdi bunun yanına led'i koyarsanız beyazlar daha parlak gözükebilir ama backlight yüzünden olacaktır bu. Yani beyazın doğruluğunda bir sıkıntı yok beyaz olması gereken bir beyaz.
    Benim bir sorum olacaktı.Işığı kapattığınızda film izlerken kavisi farkediyor musunuz?ve rahatsız ediyor mu ve ya dikkat dağıtıyor mu kavis?Özellikle yandan izlerken.
  • oled ile sony nin xe9005 ni ve qled karşılaştırma videosu vardı.Barcelona-atletico madrid maçı.
    orada kale direkleri,fileler ve yerdeki beyaz çizgiler oledde beyaz iken sony ve samsungda bariz sarıya çalıyor renkler.
    Oledin Beyaz ve siyah konusunda tartışılacak bir yanı yok bence.
  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Hayır hiçbir şekilde kavisi hissetmiyorsunuz hele ışığı kapatınca hiç. Çünkü ışığı kapattığınızda karanlık sahnelerde bu tv kayboluyor. Ama sırf buna odaklanıp izlerseniz bunu görürsünüz. Aşağıdaki çizimde gösterdiğim düzende izliyorum ben tv'yi. Yani en uzak mesafem 4 metre ki ben yandaki koltuklardan izledim daha çok. Ortalama 2,5-3 metrelerden. Ve tv 65 inç olduğu için zaten içine alıyor sizi curved flat hissettirmiyor. Burda büyük ekran olmasının ve sizi biraz sarmalamasının avantajı var. Yalnız curved a sıcak bakmayan biri olarak baktıkçada hoşuma gittiğini söyleyebilirim.

Ha aynı fiyatta alternatifi flat olsaydı flat alırdım. Ama benim sıralamam tv alırken şu şekildeydi;

boyut>led yada oled>curved yada flat

Tercihim flat'di ama ilk kriterim değildi. İlk kriterime led yada oled olmasını dahi koymadım. Eğer ki oled olupta 65 inç olmasaydı led alıyor olurdum. Bu tamamen benim şahsi kriterlerim.

2016 LG OLED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 21 Ağustos 2017; 10:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

Hocam bu beyazlara en çok dikkat eden oledde kafayı takan bendim biliyosunuz. gerçi ben o riskide alarak girdim olede ama. Şunu diyebilirim beyazlar olduğu kadar beyaz. Dediğiniz sahnedede de çıplak gözle bir tık daha beyaz göründüğünü söyleyebilirim. Mesela screenshotlardaki kanal d ve showdaki beyazlara dikkat edin. Şimdi bunun yanına led'i koyarsanız beyazlar daha parlak gözükebilir ama backlight yüzünden olacaktır bu. Yani beyazın doğruluğunda bir sıkıntı yok beyaz olması gereken bir beyaz.

Hocam; görüntü ayarlarını paylaşmanız mümkün mü?
  • Hocam tv ye herhangi bir ayar yapmadım. Default standart ayarında. Eğerki bu ayarı atmamı istersen evde olduğum biara fotosunu çekip atayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

Hocam tv ye herhangi bir ayar yapmadım. Default standart ayarında. Eğerki bu ayarı atmamı istersen evde olduğum biara fotosunu çekip atayım.

default standart ayarı göndermenize gerek yok, çok teşekkür ederim. televizyonun yazılım versiyonu nedir?
  • Tv geldiğinde güncelleme istedi büyükde bir güncellemeydi şuan en son yazılım yüklü yazılım sürümünün tam adını bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.