Şimdi Ara

2016 LG OLED

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2016 model LG OLED satın almayı düşünen var mı? Yeni model kodları: 55C6V, 55E6V, 65C6V, 65E6V, 65G6V.

Ben 55C6V modelini almayı düşünüyorum ancak fiyatlar halen çıkış liste fiyatları (Bu model için şu an 12.000 TL). LG'nin bu cihazları satabilmesi için bir an önce indirim ve kampanyalara başlaması gerekiyor. Samsung'un bu ay başlattığı hediye telefon kampanyası LG satışlarını oldukça etkileyecektir. Ayrıca yurtdışında takip ettiğim bir çok ülkede liste fiyatları üzerine %20 indirim geldi. Türkiye'de sanırım stoklar daha tam oturmadı. Çünkü halen sadece birkaç firma üzerinden cihazlara ulaşılabiliyor ve ürünleri teşhirde sadece birkaç mağazada görebiliyoruz.

Avforum's LG OLED konusunu sıkı takip ediyorum. LG bu sene gerçekten iyi iş çıkarmış. Geçen seneki modellere göre kendini oldukça geliştirmiş. Siyah kalitesini bir yana bırakın 4k upscale algoritması gerçekten muazzam.

35-40 GB lik ham bluray .m2ts dosyaları ile Teknosa Cevahir'de yaptığım testlerde LG'nin tüm oled modelleri (2015 dahil) Samsung'un 2016 yılı en üst KS9500 serisine fark atmış durumda. Hemde bu fark oled'in siyahlardaki üstünlüğünden kaynaklanmıyor. Resmen Samsung'un görüntüsü berbat. Uzun yıllardır Samsung TV kullanan biri olarak Samsung'un bu kadar geri kalması beni üzdü. Mevcut televizyonum Samsung 46F8000 ve boyutunu büyütmek için yeni TV arayışındayım. Samsung gerçekten çok kötüydü. Hatta bu nedenle şu an telefon kampanyası ile bir 55KS9500 almıyorum. Neredeyse 5000-6000 aralığında bir fiyata geliyor. İkinci almama nedenim ise yandan izleme performansının KS serisinde çok kötü olması. TV nin tam karşısından hafif kenara geçmeye başladığınız andan itibaren bu kaybı ciddi derecede hissediyorsunuz ve yandan izlenemeyecek hale geliyor. Sonra da 1000 nit parlaklıktan bahsediyorlar. 45 derecede görüntü 300 nit bile değildir...

2016 model LG OLED satın almış ve kullanmakta olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Ayrıca benim gibi fiyatlarda bir iyileştirme bekleyen arkadaşlarda buldukları fiyatları paylaşabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 4 Ekim 2016; 15:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Utanmaz herifler ya!!! 55C6V Amerika'da 1.800 USD olmuş. Neredeyse 6.000 TL. Bizim ülkede 12.000 TL'ye hangi akla hizmet satıyorlar çıldırmak içten bile değil. Birde şu var. Amerika'da asgari ücret yaklaşık olarak aylık 1.250 USD. Yani bu TVnin fiyatı asgari ücretin yaklaşık 1,5 katı. Bu demek oluyorki asgari ücretli bile bu TVyi şartları zorlasa alabilir. Bizim ülkede ise yaklaşık 9 katı. Bizim asgari ücretli neredeyse 1 sene çalışarak bu tv yi hiçbirşey yemez içmezse alabiliyor. Hem kazancımız çok düşük, hemde LG Türkiye'nin fahiş fiyat politikasına mahkum olmuşuz.

Kazanç/alım gücü kombinasyonu ile bakarsak Amerika'da bu TV, TL bazında normalize edersek 2.000 TL, bizim ülkede 12.000 TL. Yani bu TV ülkemizde 2.000 TL olsa ne kadar kolay alıyor olacak isek, Amerika'da yaşayan biri bu TVyi şu an o kadar kolay alabilmekte.
    Bir Oledci (E6V) sahibi olarak şu soluk beyaz görselleri tamamen abartılı bir pazarlama hilesi olarak görüyorum. Tamam normal led tv'lere göre parlaklık biraz düşük ama bu kadar da değil! İnsaf be kardeşim. Bu derece soluk bir panele kim "Premium 4K sertifikası" verir?Renkler bu kadar kötü nasıl olur?. Zaten playstation 4 gibi bir konsolu taktığınızda renklerin ne kadar canlı, kontrastın ne derece iyi olduğunu sonuna kadar hissediyorsunuz. Bir kez daha üzerine basarak söylüyorum; bu görsellerin Oled tv'ye ait olması asla mümkün değil. Kesinlikle aldatmaca. Kendi tv'imden aldığım görseller.. Kendiniz karar verin..

Not: Arkadaşlar elimden geldiği kadar Oled tv'imden görseller ekleyeceğim ta ki şu soluk beyaz mevzusu sona ersin. Elimde mevcut görseller bunlardı. Özellikle beyaz sahnelerin fazlaca olduğu görsellerden eklemek istiyorum! Bu tv zaten kendini siyah performansı olarak öne çıkarıyor. Siyah sahneli görsele gerek yok. Bir adet TRT 4K sahnesi bunu az da olsa gösteriyor sanırım. Oledler, 1000 nit bir Tv kadar bir parlaklık veremiyor, tamam bu doğru; ancak Samsung QLED panel pazarlama standlarında duran şu soluk paneller kesinlikle gerçeği yansıtmıyor! Yani aldatmaca! Yaklaşık 5 aydır Oled kullanıyorum, şu ana kadar çok şükür bir sorun yaşamadım. Aslında bu ilk değil, Samsung daha öncede Lg'nin RGBW standardı ile ilgili bir iddia ortaya atmıştı. O zamandan beri Lg'nin ürünlerini kötü göstermek çabasındalar. Kesinlikle herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece ne istediğinizi bilin. Gözümü kör edecek bir ışık istemiyorum ama doğal bir görüntü istiyorum diyorsanız Oled tam size göre.
  • Aynen hocam izleme açısı çok zayıf Samsung Led modellerinde bende 55C6V ve 55E6V arasındayım özellikle gündüz ışığı çok alan odalardaki performansı ile ps4 pro performansını merak ediyorum... Ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi fiyatları çok uçuk özellikle 55E6V ikinci el araba parası nerdeyse üstelik Samsung gibi telefon kampanyası bile yok. Özetle bu televizyonları kullanan arkadaşlar yorum yapabilirlerse ve uygun fiyata alabileceğimiz bir yer önerebilirlerse çok memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 18 Kasım 2016; 10:56:47 >
  • Alper Çetinyoutube
    Samsung 55ks8500 led vs Lg 55eg920v oled
    https://www.youtube.com/watch?v=LLvVxsKgo5I&feature=youtu.be

2016 gerek yok 2015 bile yeter

• 55e6v aldım. Sorusu olan sorabilir. Ana konuda biraz bahsettim. Js9000 bir sene geçip bozulunca para iadesi aldım. Sammy cihazıma karşılık para vermeyi kabul etti. Ben de bir daha aynı lede para vermek istemedim. Oled gerçekten farklı bir kategori. Buradan ne yazılsa boş. Evine alıp kendin kurcalayacaksın. Hdr, dolby vision, premium sertifakası, harman kardon ses, kağıt kadar ince panel....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedGunners

55e6v aldım. Sorusu olan sorabilir. Ana konuda biraz bahsettim. Js9000 bir sene geçip bozulunca para iadesi aldım. Sammy cihazıma karşılık para vermeyi kabul etti. Ben de bir daha aynı lede para vermek istemedim. Oled gerçekten farklı bir kategori. Buradan ne yazılsa boş. Evine alıp kendin kurcalayacaksın. Hdr, dolby vision, premium sertifakası, harman kardon ses, kağıt kadar ince panel....

Hocam bende bu hafta 55E6V almayı planlıyorum ama ps4 pro için öncelikle kullanım amaçladığım için input lag değerinin yüksekliği beni düşündürüyor. Sizin acaba herhangi bir oyun konsolunuz var mı özellikle HDR açıkken herhangi bir sıkıntı yaşatıyor mu ? Birde nerden kaça aldınız hocam ben şu anda en uygun n11 de 12.799 TL fiyat buldum garantili sıfır cihaza...

Hocam birde ses kalitesinin çok iyi olmadığı söyleniyor ayrıca burn-in denen logo yapışması sorununu yaşadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 20 Kasım 2016; 21:38:06 >

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Input lag sanirim online oyunlar icin gecerli. Fifa 17 de bir problem yasamadim hic. Ancak siz internetten iyice arastirin. Tam olarak nedir bir bilgim yok. Ps4 pro var. Hdr oyun hic oynamadim. Uncharted 4 var ama henuz bakmadim. Sanirim sordugunuz husus input lag ve hdr.. 14 e aldim. Marmaraforum lg bayii. Pesinde indirim var ama cok deil. Internetten alinir mi alinir ama kargoya ben sahsen guvenmem. Lg bayiiden direkt ertesi gun gelip urunu kurdular. Ses kalitesi benim icin yeterli ama sizin beklentiniz nedir bilemiyorum. Harman kardon dandik birsey deil. Premium odullu bir cihaz. Logo sorunu yok. Cihaz kapandiktan sonra kendi kendine bakim yapiyor. Alanlar aylarca kullanlar sorun yok. Goruntu super..

• RedGunners kullanıcısına yanıt
    Hocam beni en çok logo sorunu ve input lag endişelendiriyor eğer müsait bir zamanda Uncharted 4 ü HDR açıkken deneyip tecrübelerinizi paylaşırsanız son kararımı vereceğim teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Game mode + HDR birlikte kullanılamadığı için bu input lag oluşuyor. 55C6V 12000 TL civarı şuan gereksiz pahalı. Samsung 9500 kampanya ile 6500 TL ye geliyor. Yabancı forumdaki oyuncular bu lag sorunu yüzünden Samsung a yöneliyorlar.
    Bir defa logo sorunu yok. Input lag konusu hakkinda nasil bir test yapabilirim veya sorun nedir inanin hic bir bilgim yok. Tam olarak bilmedigim ve baskalari icin sorun olabilecek ama benim farkedemeyebilecegim bir hususda sizi yanlis yonlendirmek istemem. Benim onceligim film seyretmek ve bu konuda bu cihaz referans duzeyde puan almis. Gerisini siz dusunun. Oynadigim oyunlar online fut 17. Bunda da hicbir sikayetim olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

Game mode + HDR birlikte kullanılamadığı için bu input lag oluşuyor. 55C6V 12000 TL civarı şuan gereksiz pahalı. Samsung 9500 kampanya ile 6500 TL ye geliyor. Yabancı forumdaki oyuncular bu lag sorunu yüzünden Samsung a yöneliyorlar.

Nasıl yani oyun modunda HDR aktif olmuyor mu 15 bin TL lik televizyonda???

Anladım hocam teşekkür ediyorum açıklamalarınız benim için yeterli..

LG OLED 2016 serisindeki Genel sorun bu. Game mode ile HDR aynı anda aktif olmuyor. LG den güncelleme bekleniyor. Ama bir yerde okumuştum 2016 modellerde yazılımsal olarak bu Desteklenemiyormuş donanım yetersizmiş. Bu şekilde bir açıklamada var herkes LG den cevap bekliyor. Samsung ve Sony TV leri için Güncelleme yayınladı GAme mode + HDR için
  • MarvelX kullanıcısına yanıt
    Vatandaş gitsin uçuk fıyatlarla son model oled tv alsın ama donanım yetersiz deyip 4k+HDR kullanamasın? Bu affedilir bir şey değil bu tv leri en ıyı goruntu sundugu ıcın ve oyun oynamak için alanlarda var parayla rezil olmak buna diyorlar sanırım LG den hiç beklemezdim.

• Aynen ya 15 bin TL lik TV nin donanımı yetersizse yazıklar olsun almıyorum ben o markanın TV sini o zaman vazgeçtim...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 21 Kasım 2016; 11:39:5 >
  • Araştırmalarımdan öğrendiğim 55E6V de oyun modunda HDR aktif edilebiliyormuş sadece input lag konusunda sıkıntı var onun için de bir güncelleme yayınlanacakmış ama TV ye sahip olan arkadaşlar teyit edebilirlerse HDR+game mod olayını kesin emin olabiliriz...

@RedGunners

Hocam TV ye yeni bir güncelleme falan geldi mi birde oyun modunda HDR aktif edebiliyor musunuz deneyebilir misiniz acaba?

• kararsız kaldım 55eg920v mi alsam yoksa 55c6v mi arada yarı yarıya hemen hemn fark var sizce değermi
  • alpercetinn kullanıcısına yanıt
    Hocam alabiliyorsan tabiki 55C6V hatta daha da çıkabilirsen 55E6V daha da abartmak istiyorsan 65G6V...:)

arada deyecek bir fark olsa evet alınabilir ama c6 ile 920 v arasında yazılım hariç bir fark yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.