Şimdi Ara

2016 LG OLED (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar rtings sitesindeki şu brightness karşılaştırmalarını yorumlayacak olan var mı bizim için tam olarak ne ifade ediyor?
     2016 LG OLED

2016 LG OLED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 21 Ağustos 2017; 16:37:55 >

• Bu bildiğim kadarıyla yansıma ile alakalı :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yansımayla ilgili değil.

Tam ekran

Ekranın yarısı

Ekranın %25i

Ekranın %10u

Vs vs

Max parlaklığı (peak) ve sürekli parlaklığı (sustained) ifade ediyor. Ne kadar yüksekse o kadar parlak.

Hdr ve standart yayınlarda ayrı ayrı ölçülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 21 Ağustos 2017; 21:1:52 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Evet parlaklık değerleri de pratikte bu değerler nasıl etki ediyor. Karşılaştırma c6-c7-e6 şeklinde.
    Yani sdr; hdr olmayan yayınları temsil ediyor ise? bunun içine normal 720p-1080p-4k ama hdr olmayan görüntüler mi demek?

Mesela sdr'da sustained yani sürekliliği göz önüne alırsak, %2 den %50 ye kadar c6 ve e6 daha büyük parlaklık değerleri verirken %50 ve üstünde c7 daha yüksek değerler veriyor. Bu pratikte bizim gözümüzde nasıl bir anlam ifade ediyor? Bu yüzdelerin normal bir film sahnesinde ne gibi anlamları var?

Yine sdr peak brightness değerlerinde %50' ye kadar c6 ve e6 daha yüksek değerler verirken %50 sonrasında c7 daha yüksek değerler veriyor. Zaten c6 ve e6 nerdeyse aynı değerlerde gözüküyor hep. Bu ikisini bir düşünebiliriz.

Mesela sdr real scene peak brightness neyi fade ediyor? Yani türkçesi sdr gerçek sahne parlaklığı nedemek normal hdr olmayan bir yayındaki genel video oynatımı mı?

Bunların hepsi hdr içinde geçerli bunların tercümesi ne tam olarak onu merak ediyorum :D
    Aydınlanmaya ihtiyacım var bu konuda :)

Birde mesela aşağıdaki değerlerwww.displayspecifications.com sitesine ait. Direk sadece brightness değerleri yazıyor. Ve sıralama soldan sağa 55c6-65c6-55c7-65c7 şeklinde. Boyutlar arasındada brightness değerleri oynuyor. Bu sitenin değerlerine göre 65c6 nın parlaklık seviyesi 65c7'den daha yüksek görünüyor. Doğruluk payı var mı? Çünkü bildiğim kadarıyla 2017 modellerde parlaklık değeri biraz daha arttı. 55inç boyutunda c7 c6 ya fark atarken, 65 inç boyutunda ise c6 c7'den az da olsa daha yüksek bir parlaklık değerine sahip?

2016 LG OLED

• Dip fiyat beklerken uzun uzun araştırdım

biraz daha para ekleyip B7

Daha iyi bir fikir gibi?

• JonVaynen kullanıcısına yanıt
    55 inç için bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

Evet parlaklık değerleri de pratikte bu değerler nasıl etki ediyor. Karşılaştırma c6-c7-e6 şeklinde.
    Yani sdr; hdr olmayan yayınları temsil ediyor ise? bunun içine normal 720p-1080p-4k ama hdr olmayan görüntüler mi demek?

Mesela sdr'da sustained yani sürekliliği göz önüne alırsak, %2 den %50 ye kadar c6 ve e6 daha büyük parlaklık değerleri verirken %50 ve üstünde c7 daha yüksek değerler veriyor. Bu pratikte bizim gözümüzde nasıl bir anlam ifade ediyor? Bu yüzdelerin normal bir film sahnesinde ne gibi anlamları var?

Yine sdr peak brightness değerlerinde %50' ye kadar c6 ve e6 daha yüksek değerler verirken %50 sonrasında c7 daha yüksek değerler veriyor. Zaten c6 ve e6 nerdeyse aynı değerlerde gözüküyor hep. Bu ikisini bir düşünebiliriz.

Mesela sdr real scene peak brightness neyi fade ediyor? Yani türkçesi sdr gerçek sahne parlaklığı nedemek normal hdr olmayan bir yayındaki genel video oynatımı mı?

Bunların hepsi hdr içinde geçerli bunların tercümesi ne tam olarak onu merak ediyorum :D
    Aydınlanmaya ihtiyacım var bu konuda :)

Birde mesela aşağıdaki değerlerwww.displayspecifications.com sitesine ait. Direk sadece brightness değerleri yazıyor. Ve sıralama soldan sağa 55c6-65c6-55c7-65c7 şeklinde. Boyutlar arasındada brightness değerleri oynuyor. Bu sitenin değerlerine göre 65c6 nın parlaklık seviyesi 65c7'den daha yüksek görünüyor. Doğruluk payı var mı? Çünkü bildiğim kadarıyla 2017 modellerde parlaklık değeri biraz daha arttı. 55inç boyutunda c7 c6 ya fark atarken, 65 inç boyutunda ise c6 c7'den az da olsa daha yüksek bir parlaklık değerine sahip?

2016 LG OLED

Hocam, burda detay var.

%2-%10-%25-%50-%100 ekran testlerinin ne olduğu, neyi ölçtüğü....

Hocam burda bişey mi paylaştın göremedim ama :)
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt

Normalde rtingsten bir linki kopyalamış olmam lazımdı. :)

http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/peak-brightness

Bu arada saat 09:33 ve teknısa 65g6 yı yine 21 bin tl yapmış.

Hocam teşekkürler iyi oldu bu ya ben burayı kaçırmışım aradığım böyle bişeydi
  • Hocam curved düşünmüyorsunuz biliyorum ama, linkteki ürün iyi fiyata düşmüş 65c6-12,429tl ve satıcısı hepsiburada. Bakmanızda fayda var.
    http://www.hepsiburada.com/lg-oled65c6v-65-164-cm-ekran-ultra-hd-4k-3d-curved-smart-oled-tv-p-HBV000003D8AA

Bir diğeri, bu satıcıyla da konuşmuştum zamanında lg tr garantili ürün. Fiyatı 12,389
    http://www.hepsiburada.com/lg-oled65c6v-65-164-cm-ekran-ultra-hd-4k-3d-curved-smart-oled-tv-p-HBV000003D8AA?magaza=KırmızıElma&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=cimri.c.k.pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 27 Ağustos 2017; 4:29:36 >

• 65" 4K OLED E7

65" 4K OLED B7

hocam bunların arasındaki fark nedir b7 teknosadan 15.000tl fiyat aldım acil karar vermem gerek

b7 ses sistemi var diyola bitek internette arstıedım işlemci farkı da var sanırsam aradaki

fiyat farkını vermeye deger mi yorumlarsanız sevinirim simdiden teşekkü ederim
  • frankii F kullanıcısına yanıt
    Ben aralarında işlemci ve panel farkı yok diye biliyorum. Yerinizde olsam 65b7 alırım hemen.
  • Kaç gündür araştırıyorum karar veremedim.

55c6v 8000 tl Teknosa 'da.Fakat teşhirdeki ürünü incelerken ekrandaki yanmaları görünce çok soğudum bu oled işinden.

Ayrıca 55b7v nin fiyatı da 9000 tl.Kafam çok karışık.Acaba bu seride de ekran yanmaları olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

Ben aralarında işlemci ve panel farkı yok diye biliyorum. Yerinizde olsam 65b7 alırım hemen.

C6 nın 3 boyut performansı nasıl hocam? Denediniz mi hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panareturns

Kaç gündür araştırıyorum karar veremedim.

55c6v 8000 tl Teknosa 'da.Fakat teşhirdeki ürünü incelerken ekrandaki yanmaları görünce çok soğudum bu oled işinden.

Ayrıca 55b7v nin fiyatı da 9000 tl.Kafam çok karışık.Acaba bu seride de ekran yanmaları olabilir mi?

Ben de aynı ikilemi çok yaşadım sonunda B7 aldım, mutluyum ama kafamda da 3d eksiği hep bir eksik olarak kalacak.
    C6 daki ekran yanmalarını sanıdım mediamrkt teki tvlerde gördünüz, ben de 2016 larda gördüm ama 2017 lerde hiç rastlamadım, b7 almamdaki etkenlerden biri de buydu. 2017 ler daha yeni için de görmemiş olabiliriz tam olarak giderilmemiş bir sorun değil ama 2017 lerde tv yi kapadığınızda tv yanık olduysa kendi arka planda çalışarak gideriyor. B7 deki atmos ses sitemi de fena değil ama c6 nın da dizaynı bence baya güzel. Yanık olmayacağını bilsem c6 alabilirdim...

• FERROKROM kullanıcısına yanıt
    Peki b7'den memnun musunuz?

2017 panellerde parlaklık daha fazla diye biliyorum.

Benim için tv nin görüntüsü hiç önemli de değil.Panel iyi olsun da.9000 liraya değer mi b7.Az para vermeyeceğiz sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: panareturns

Peki b7'den memnun musunuz?

2017 panellerde parlaklık daha fazla diye biliyorum.

Benim için tv nin görüntüsü hiç önemli de değil.Panel iyi olsun da.9000 liraya değer mi b7.Az para vermeyeceğiz sonuçta.

Panel çok iyi, ben çok memnunum, geçen hafta teknosanın yüzde 10 indirim kampanyasından 8.100 liraya almıştım, c6 da 7.300 civarına düşmüştü.
    Özellikle gece karanlık bir odada film izlerken mest oluyorsunuz, bambaşka bir deneyim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yalnız 9.000 tl verecek olsam her ne kadar 2016 yılına ait bir panel kullanıyor olsa da ve dolby vision olmasa da şuan teknosada 9.999 tl olan philips pos901f i de listeme eklerdim veya sony a1 in 10.000 tl civarına düşmesini beklerdim...

• Bu %10 indirim kampanyası ne zaman oluyor?

Her zaman olan bir şey mi yani?

Başka bir marka ve modele bakıp kafamı daha fazla karıştırmak istemiyorum yoksa en sonunda almayacağım herhalde:)

Onun dışında panelde hareketli sahnelerde takılma,soap opera effect falan yok değil mi?

Bunlar benim için çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: frankii

65" 4K OLED E7

65" 4K OLED B7

hocam bunların arasındaki fark nedir b7 teknosadan 15.000tl fiyat aldım acil karar vermem gerek

b7 ses sistemi var diyola bitek internette arstıedım işlemci farkı da var sanırsam aradaki

fiyat farkını vermeye deger mi yorumlarsanız sevinirim simdiden teşekkü ederim

Bence 10 inc için 2 kat para vermeye gerek yok. 15 bine 2 tane 55 b7 alınır. Biri salona diğeri oturma odasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 31 Ağustos 2017; 13:55:50 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.