Şimdi Ara

2016 LG OLED (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler bilgi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beni benimle bırak hacı -- 2 Haziran 2018; 14:59:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
     2016 LG OLED

• beni benimle bırak hacı B kullanıcısına yanıt
    Evet dediğim gibi bu mağaza yanığı hocam bu geçmez artık. Bu şekildede satamassın bunu.

• Merhaba,
    55c6v kullanıyorum.
    05.30.10 versiyon gözüküyor cihazda.UK sitesine baktığımda 05.30.30 versiyonun çıktığını gördüm.
    Acaba farkları nedir ve oradan güncellemeyi alıp manuel olarak kursam herhangi bir sorun olur mu?
    Yoksa TV nin kendisinin update i bulmasını mı bekliyim?
    Teşekkür ederim şimdiden..
  • Hocam Tv nin kendi bulmasını beklersen aylarca daha beklersin misal ben 55e6v kullanıyorum ve manuel olarak 05.30.30 sürümüne güncelledim daha birkaç gün önce TR destek sitesine gireyim dedim hala 05.30.10 sürümü görünüyor şaka gibi... Ne fark var değer mi dersen özellikle HDR oyun modu çok karanlıkken güncelleme sonrası normale döndü onun dışında birkaç iyileştirme daha var tavsiye ederim yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet yaklaşık 2,5 yıllık bir 55E6V deneyimimden sonra maalesef kalıcı burn-in ile karşı karşıya kaldığımı belirtmek isterim.

Aslında benim hatam da demek doğru olur çünkü Youtube'u sürekli yüksek kontrast açık kullandım üstüne de TV nin resim ayarlarını canlı da kullanınca uzun süre sol üst ve sağ altta aylardır gitmeyen kalıcı izler oluştu.

Çeşitli şeyler denedim ama çare olmadı sanırım image retention değil kalıcı burn in ile karşı karşıyayım. Seyir zevkini bazen baltalasa da devamlı göze çarpan şeyler değil özellikle arka planın kırmızı olduğu sahnelerde çok göze batıyor.

Yeni nesil Oled lerde durum nedir bilmiyorum ama eğer böyleyse sanırım Samsung Qled'e geçiş yapacağım bi dahaki sefere.
  • C6 Oled de burn in olustu bende de, garantisi bitmisti servisi arayip panel fiyati sordum. 55C6 paneli icin 7.800 lira fiyat verdiler, evet 7.800 lira. 65B7 Oled de kullaniyorum, en ufak bir sorun yok. Sanirim 2016 modelleri bu konuda sorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 26 Mart 2020; 17:56:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Tantana çıkartın biraz. LG bu konuda çok hassas. Teknolojinin adı çıkmasın diye,garanti kapsamı bitse bile panel değişimi yapıyorlar...

• LG KEYİF TV’sidir.ALIP ÖYLE HER GÜN UYDU YAYINI İZLERSENİZ YANAR.AÇIK VE NET. AYRICA BAKANLIĞIN VERDİĞİ KULLANIM SÜRESİ DE TVLER İÇİN 5 YILDIR.GARANTİ BELGESİNDE DE BU YAZAR.AYRICA YENİ SERİLERDE BU BURN IN OLAYI HEMEN HEMEN YOK DENECEK KADAR AZ.

• tvnin parlakligini en yüksekte tutarsaniz tabi ki burn in olur. özellikle 2016 ve öncesi cikan oledler cok hassaslar bu konuda. ben misal benim b6nin parlakligini 40da tutarim ve otomatik parlaklik aciktir. misal geceleri güc tüketim modunu maximuma alirim. panel o kadar güzel ki en düsük ayarlarda bile renkler canli duruyor.
  • Arkadaşlar ne kadar peşin hükümlüsünüz. Parlaklığı en yüksekte kullandığımı nereden çıkarıyorsunuz veya hergün uydu izlediğimi.. Sağ alt köşede Netflix yazısı oluştu ekranda, sağ üstte Youtube logosu. Birde altyazıların denk geldiği yerde yatay yanıklar oluştu iki sıra halinde. Parlaklık neredeyse min seviyede üstelik! Sadece kırmızı renkte belli oluyorlar. İki programda boşta beklerken 2 dk sonra ekran koruyucu devreye giriyor, menülerinde de ne kadar gezebilirsiniz hesabını yapın. Altyazı olayı elden ayrı! 2016 modeller bu konuda çok hassaslar. 65B7 Oled kullanıyorum diğer odada, hiçbir sorun yok. B/C9 serisi zaten burn-in konusunda neredeyse sorunsuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 31 Mart 2020; 3:23:5 >
  • Ya bende ses açıp kapatma barının bile izi kaldı sağda düşünün artık bunun yüksek parlaklıkla belki biraz alakası vardır ama eninde sonunda maalesef sonuç aynı oled kullanıyorsan bununla eninde sonunda karşılaşıyorsun....ama ilerde 8k TV alırsam yine Oled alacağım çünkü renk konusunda gerçekten rakipsizler Qled gibi çakma değiller...

• Lg den bugün burn-in sorunu için tamir kaydı açtım garanti kapsamında olmadığını biliyorum kaldıki zaten TV yi alalı 4 yıl oldu garantim zaten doldu bakalım nasıl bir dönüş yapacaklar ve panel için ne kadar fiyat çekecekler.
  • Bizde iki adet tv var..Biri samsung 48 lcd, diğeri 55c6v oled..Oled 'i çok aşırı kullanmıyoruz alalı ortalama günde 1 saat diyebilirim...Yaklaşık 4 sene oldu, şimdilik sıkıntısız gidiyor.

1. Benim bildiğim mümkün olduğunca statik görüntüyü ekranda tutmamak gerekiyor.
    2. TV de Burn in ile ilgili ayarları kapatmamak gerekiyor. Ekran Koruyucu nun sürekli aktif olması gerekiyor, belirli bir süre sonrası devreye girmesi şart.
    3. TV yi kapattıktan sonra fişini çekmemek gerekiyor böylece TV her kapandıktan sonra image regeneratin gibi bir işlem yaptığını okumuştum.

Onun dışında çok kontrast ile kullanınca burn in oluyor gibi bir şey okumamıştım arkadaşlar.
  • Benim hatam Youtube u yüksek kontrast modunda TV yi de canlı modda izlemek oldu TV ye çok güvendik bu seride burn-in olmaz dedik herhalde ama odam çok güneş ışığı aldığı için mecburdum tabi sonucunda da böyle oldu biraz da benim hatam diyelim fişten çekme konusuna gelince ben sık sık gece yatarken veya sabah işe giderken fişten çekerim bildiğim kadarıyla devamlı prizde olması da iyi bir şey değil bi elektronik cihazın yani sounçta devrelere sürekli akım gidiyor ömrünü kısaltır diye düşünüyorum.
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Sonuc ne oldu ustad?

• wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Henüz LG den dönüş olmadı kardeşim destek kaydı açtım bekliyorum..

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    2 Aydan fazla oldu ben de C6 icin actirmistim, ucret bilgisi icin donecegiz dediler arayan soran olmadi.

• Aynen henüz bana da dönüş olmadı pek olacak gibi de gözükmüyor zaten umudum da yok teknik servisten 6-7 bin lira panel parası çekecekler muhtemelen..

• LG den dönüş yaptılar panel için 11000 TL Fiyat çektiler Ulan bu nasıl iştir televizyonun kendisi O kadar değil dedim kapatın kardeşim kaydı kapatın zaten meraktan açmıştım çok şükür şaşırtmadılarda...

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.