Şimdi Ara

2016 LG OLED (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: panareturns

Bu %10 indirim kampanyası ne zaman oluyor?

Her zaman olan bir şey mi yani?

Başka bir marka ve modele bakıp kafamı daha fazla karıştırmak istemiyorum yoksa en sonunda almayacağım herhalde:)

Onun dışında panelde hareketli sahnelerde takılma,soap opera effect falan yok değil mi?

Bunlar benim için çok önemli.

Belli aralıklarla 15 günde yada ayda bir yapıyorlar..LG oled TV'lerde giriş seviyesinden en üst seviyede ki 2017 modellerin hepsinde aynı paneli kullanıyor..yani teknik olarak panelde sıkıntı yok ama ben b7'nin markette görüntü kalitesini beğenmemiştim..ayarlarına falan bakmadım çok kurcalamamıştım ama bakalım bayramdan sonra yanıma yüksek kaliteli görüntüler götürüp birde öyle deneyeceğim..beğendim alıp geçeceğim.. baktım sıkıntı var o zaman xe9005 düşünüyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaju waffle

quote:

Orijinalden alıntı: frankii

65" 4K OLED E7

65" 4K OLED B7

hocam bunların arasındaki fark nedir b7 teknosadan 15.000tl fiyat aldım acil karar vermem gerek

b7 ses sistemi var diyola bitek internette arstıedım işlemci farkı da var sanırsam aradaki

fiyat farkını vermeye deger mi yorumlarsanız sevinirim simdiden teşekkü ederim

Bence 10 inc için 2 kat para vermeye gerek yok. 15 bine 2 tane 55 b7 alınır. Biri salona diğeri oturma odasına.

Çok mantıklı

• FERROKROM kullanıcısına yanıt
    Hocam henüz eve yerleşmediğim için çok deneme fırsatım olmadı. Kurulu evde tv ama eve taşınmadım henüz. Çok ilgimi çeken bir şey değil 3d ancak performansının baya iyi olduğu yabancı forumlardan da okudum. Ama dediğim gibi çok ilgilenmedim biara 3d film indirip deneyimlerim. Arada bi uğruyorum eve dayanamayıp ve her defasında aşık oluyorum tv'ye. Youtube 4k vs. açıyorum biraz izleyip çıkıyorum. Gün sayıyorum eve oturmak için. Yani youtube 4k performansı muazzam bişey. Youtube daki 4k videolar ne kadar iyi bilmiyorum ama harbide tvye 30 cm den baktığımda bozulma yok çok etkilendim youtube performansından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 1 Eylül 2017; 1:47:53 >
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç bir düşünce. Yanlış anlamayın ancak bu mantıkla heralde 10 tane 42inç tv'de alınabilir.
    Şimdi 10 inçi uzunluk olarak düşünürseniz kafanızda çok birşey farketmez. Ancak bu köşegen uzunluğudur. Basit matematikle alan hesabından 55inç ile 65inçi kıyaslayacak olursanız, %40 daha büyük bir ekrana baktığınızı görürsünüz. 55inç ile 65inç bir tv'ye yanyana bakmanızı tavsiye ederim. Öyle sineye çekilcek bir fark değil aradaki boyut farkı. Tavsiyem alınabildiği kadar büyük alınabilmesi bu panellerin. Siyahmış oledmiş tabiki önemli ama hiçbiri büyük bir ekranın verdiği keyfi veremez bana göre.
  • panareturns kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sizin gibi bu yanma işinden dolayı korkarak bakıyordum oledlere. Hatta bende mediamarktta yanık c6 e6'lar gördüm. Ancak burda 1 yıldır nerdeyse kullanan arkadaşlar var 2016 oledleriyle mutlu mesut yaşayan. Burda bir kullanıcı yorumu yok 2016 oledlerde yanık olmasıyla ilgili. Normal kullanıcı olarak yanma riskiniz olmayacaktır diye düşünüyorum. Ama 55 inç düşünüyorsanızve arada 1000 lira fark varsa b7 alın sonuçta 2017 model bir üst model bu aradaki fiyat farkına göre verilebilecek bir neden.
  • hocam evimde 55ea980v ilk oledlerden kullanıyorum ufak gelıyo bana 65 inc almak istiyorum

ama 3d film izleme hastalıgım var malum 2017 oledler de yok artık simdi

2016 model e6 almalıyım ama bunlardada ekran yanıgı sıkıntısı var diyolar ve aktif hdr de yok

logo yanıgı ıcın ekran yıkamada yok

3d bırak hdr ile mutlu olurmuyum filimlerden daha iyi keyif alırmıyım onuda bilmiyorum e6 ile b7 arasında

goruntu cok fark olumu aralarında cok fiyat farkıda yok hangisini almalıyım
  • frankii F kullanıcısına yanıt
    Hocam 2016 modellerde mediamarkt dışında normal kullanıcı yorumlarında logo yanığı yok. 2016 öncesinde var diye biliyorum. Sizin kullandığınız oled de yanık oldumu? Olmadıysa bunlarda hiç olmuyor merak etmeyin.

İkincisi ekran yıkama özelliği mevcut. Menüde de var. Kendiniz manuel olarak yapabiliyorsunuz. Ayrıca aynı menüde bu yanığı önlemek için aktif olan bir sistem var görüntüde kendi kendine yıkama yapıyor sanırım kapattığında.

Aktif hdr' dan kastınız nedir ama tv'de hdr var. Resim seçeneklerindede hdr düşük orta yüksek olarak oynayabiliyorsunuz hatta.
    Eğer ki zaten curved sizin için sorun değil ise e6'dan ziyade c6 ya bakabilirsiniz. C6, E6' dan daha iyi bir model parlaklık vs. RTINGS karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

B7 ile C6 arasında görüntüde hiç bir fark hissetmessiniz. Biraz daha parlak bir panel olduğunu rtings incelemesindede görebilirsiniz ancak bu karşılaştırma 55 inçler arasında yapılmıştır.
    https://www.displayspecifications.com sitesinde 65c6v parlaklık değeri 650nit, 65c7v parlaklık değeri ise 620nit'dir. Sanırım 65 inçler için parlaklık değerleri 55 deki gibi değil. B7 parlaklık değeri yazmıyor burda ama bir üst modeli c7'nin 620 olarak geçiyor.

Siz zaten 3d olmasını istiyorsanız 2016 lara bakcaksınız. burda da tavsiyem eğer curved konusununda soğuk değilseniz 65c6 olur.

Ha eğer 3d yi ekarte ederim diyorsanız. 65b7 yi tercih edin sonuçta 2017 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 1 Eylül 2017; 20:0:57 >

• Rtings OLED ve LCD TV burn-in ve lifespan testine baslamis, raporlamalari haftalik olarak yenileyeceklermis:

TV lerin ilk haliyle bile VA panelli KU6300 (Ulkemize gelen KU7000 modeli aslinda buydu galiba) ve IPS panelli UJ6300 un ekran homojeniteleri kotu gozukuyor (ozellikle edge-led olduklarindan) :), B6 OLED ise oldukca basarili (ekranin sag tarafinda parlaklik degeri farkliligi ve vertical banding olsa da). Teste XE90 i da dahil etseler fena olmazdi, incelemesinde burn-in e donusmese de image retention konusundan bahsetmislerdi.

http://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

İyi bayramlar beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 1 Eylül 2017; 22:21:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi bayramlar herkeze...

hocam LG OLED65C7D ile b7 arasında ne fark var c7d herseyıyle aynı özellikte

aynı özellikte b7 daha fazla para vermeye deger mi

https://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-oled65c7d-165-cm-65-4k-hdr-smart-tv-uydu-alicili-oled-fiyati,244917.html?gclid=CjwKCAjwranNBRBhEiwASu908LBm1Slymkx3m4URVAt2g9acpyYT50vE3NWUfUc2ylx3mNzlk-zpbBoCmtUQAvD_BwE

13 gun sonra stoga gircekmiş buraya nekadar güven olur onuda bilmiyorum ..

• quote:

İyi bayramlar herkeze...

hocam LG OLED65C7D ile b7 arasında ne fark var c7d herseyıyle aynı özellikte

aynı özellikte b7 daha fazla para vermeye deger mi

https://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-oled65c7d-165-cm-65-4k-hdr-smart-tv-uydu-alicili-oled-fiyati,244917.html?gclid=CjwKCAjwranNBRBhEiwASu908LBm1Slymkx3m4URVAt2g9acpyYT50vE3NWUfUc2ylx3mNzlk-zpbBoCmtUQAvD_BwE

13 gun sonra stoga gircekmiş buraya nekadar güven olur onuda bilmiyorum ..

Lg türkiye garantisi yok istanbul bilişimde. Paralel ithalat yapıyorlar.

• quote:

hocam evimde 55ea980v ilk oledlerden kullanıyorum ufak gelıyo bana 65 inc almak istiyorum

ama 3d film izleme hastalıgım var malum 2017 oledler de yok artık simdi

2016 model e6 almalıyım ama bunlardada ekran yanıgı sıkıntısı var diyolar ve aktif hdr de yok

logo yanıgı ıcın ekran yıkamada yok

3d bırak hdr ile mutlu olurmuyum filimlerden daha iyi keyif alırmıyım onuda bilmiyorum e6 ile b7 arasında

goruntu cok fark olumu aralarında cok fiyat farkıda yok hangisini almalıyım

2016 modellerde aktif hdr olması lazım. Benim 2015 model eg920v de güncelleme ile hdr gelmişti. (onu da mağazada demolarda görüyorduk bende netflix falan olmadığından hdr devreye girer mi girmez mi bilemiyorum şimdilik) 2016 modeller donanımsal olarak hdr ile çıktı diye biliyorum hatta hdr 10 vs desteği bile olması lazım. Zaten lgnin sitesinde yazar.

• LG tarafından sergilenen tüm 2016 OLED TV modelleri, UHD Alliance tarafından belirlenen yüksek dinamik aralık, doruk ışıklılık, siyah seviyeleri, geniş renk skalası ve ses kalitesi gibi kriterlerdeki gereklilikleri sağladığını kanıtlayan Ultra HD Premium Kalite Belgesi'ne sahip. Yeni OLED TV ürün ailesi, aynı zamanda HDR10 ve Dolby Vision gibi dünyanın önde gelen yayıncıları, film stüdyoları ve tüketici elektroniği üreticileri tarafından sağlanan endüstri standartlarındaki HDR formatlarını da destekliyor.

• E6 da HDR olmadığını kim söyledi hem de donanımsal olarak var üstelik 10 bit panel ve Dolby Vision desteği cabası eğer 3D siz yapamam diyenler varsa 55E6V en iyi tercih olacaktır yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve her gün ayrı hayran kaldım bu televizyona...Logo yanığının y si dahi olmadı TV de hem ps4 hem de dijitürk ile kullanıyorum içiniz rahat olsun.

• Netflix'den cosmos adlı belgeselden bir kesit. Telefon gezegendeki parlak sahnelerin hepsinde detayı öldürmüş. Çekebildiğim kadarıyla çektim. Ancak detayları alamıyor karanlıkta telefon çok fazla parlama yapıyor. Normal çıplak gözle görünen görüntüdeki detaylar bunun 2 katı. Gezegenler kamerada beyaz top olarak gözüküyor ama gerçekte öyle değil. TV' ye her oturduğumda aşık oluyorum tam bir görsel şölen iyki oled almışım. Uzay boşluğunda resmen içine alıyor tv sizi.

• hocam degerli yorumlarınız ve cvp larınız için tsk ediyorum

son sorum olcak size

peki 2016 model e6 hdr varda HDR10 ve Dolby Vision gibi özellkler lg nin sitede desteklemedigini

yazıyo güncelemeyle gelirmi bu paneldede bu ozellikleri izliyebilirmiyiz

anladıgım kadarıyla gelecekteki filimler bu teknoloji ile yapılcak 3d kaldırcaklar belki b7 ile e6 arasında

fiyat farkı yok gibi hatta b7 daha ucuz 65 inc icin 2016 model 3d alıpta ilerde bu özellikteki filimleri

izleyemiceksem keske deme durumum olmucak
    2016 Lg oled tvlerde Hdr ve Dolby Vision zaten var (55b6 kullanıyorum).

Sadece Hlg gelecek yazılımla bu sene içinde bildiğim kadarı ile.
    Geçen gün netflix'den marco polo dizisine bakıyordum. Play tuşuna basar basmaz sağ üstten dolby vision aktif ibaresi çıktı. Görüntü ayarlarına girdim baktım. Bazı özelliklerle oynamana izin vermiyor direk kapatmış. Ve parantez içinde (parlak film) yazıyordu. Yani Dolby vision (parlak film) şeklinde. Bu ibare tv'nin resim seçenekleri arasında olmayan bir seçenek normalde. Yani standard-canlı-spor vs. gibi seçenekler arasında bulunmuyor. Ama filmi açınca otomatik bu çıkıyor. Tv 65c6v
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    travelxp kanalı hotbird uydusunda. çanak ayarlıysa tv nin kendi uydu alıcısı çekiyor. bu kanalı açınca c6v de otomatik olarak HLG HDR yazısı çıkıyor. Bazı ayarlara artık ulaşamıyorsunuz. Ulaşmanız gerekmiyorda zaten çünkü Böyle canlı gibi bakıyorsun... :) ps4 pro world of tanks oyununda da aynı oluyor. otomatik HDR açılıyor ve bazı ayarlara ulaşamıyorsunuz ama parlaklık kontras, oled ışık ayararı gibi değişiklik yapabiliyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan917 -- 5 Eylül 2017; 23:42:12 >
  • 55c6v TV de bu şekilde birşey meydana grldi, ne zaman veya nasıl oldu bilmiyorum ancak çok canımı sıkmaya başladı ilk aldığımda yoktu. Bulutlanma ya benziyo. Yardımcı olabilecek var mi. Ne yapmam gerek TV alalı 4 ay okdu

2016 LG OLED

Not= ekranda ki nokta nokta olanlar video dan kaynaklı sadece sol taraftaki dalgalanma anormal olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axXxo -- 11 Eylül 2017; 22:32:48 >
  • Hocam geçmiş olsun. :( Bende 65c6 kullanıyorum valla tv ünitelerimize kadar benziyor. Benide korkuttun yeni aldım bende.
    Fotoya tıklayınca resim bulunamadı diyor hocam büyük açamadım o yüzden tekrar yüklermisiniz. Bir kaçtane yayın varken vs. atsanız biraz daha. Ekran yıkama yapmayı deneseniz birde Ayarlar-genel'den belki düzelir. :( Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.