Şimdi Ara

2012 Model Jetta 1.6 Tdi Dsg-7 İncelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum şu an Çek Cumhuriyetine 1 dönem okumaya geldim, bugün bayağı boş vaktim vardı oturup sıkılmışken daha önce açacağım fakat vazgeçtiğim 2012 Model Jetta 1.6 Tdi Dsg-7 aracımızın incelemesini yazıyım dedim.

Öncelikle bu bizim 3. Jettamız oldu. Sırayla;
    1) 2006 Jetta 1,6 Midline ( 80 bin)
    2) 2008 Jetta 1,4 Tsi 122 hp Comfortline (152 bin)

Kullandık. Şu anki Jettamızo 2011 Aralığının 2. haftası aldık, 30 bin km ye dayandı. Kombinasyonunu ise sert mavi- içi bej olarak seçtik. Kusura bakmayın resimler kötü ve araç pis.

Tasarımını bana göre hoş, eski kasanın sadeliğinden ve sıkıcılığından kurtulunmuş. Yeni kasada da Comfortline dan itibaren viraj içini aydınlatan sis farı standart.

İç Mekan - Konfor

Aracın iç mekan genişliği selefine göre artmış,sürüş konforu olumlu yönde artmış. Sürekli Jetta kullandığımız için ilk geldiğinde çok bariz bir değişiklik yoktu ama özellikle arka diz mesafesindeki artışla çok başarılı bir hal almış.

Koltuklar yarı-deri görünüm olarak güzeller, yanal destekleri başarılı yalnız biraz çabuk kirlenme eğilimindeler. Dolgusu yumuşak, uzun yolculuklar da ağrıtmıyor, bel desteği de mevcut.

Konsol klasik Vw çizgilerinde çok heyecan vaad etmiyor fakat oldukça pratik ve kullanışlı. Konsolda yumuşak plastiğe yer verilmiş , birleşim yerlerinde bir sıkıntı yok. Direksiyonun altındaki bej kısımlar sert plastikten oluşuyor. Konsoldan şu ana kadar tıkırtı vs. duymadık. Zaten 152 binde değiştirdiğimiz bir önceki jettamızdada tıkırtı çıtırtı yoktu. Bunda da olmayacağını umuyorum. Yalnız ilginçtir ki hem 2008 de hem şimdiki Jettamızda tavandaki gözlük saklama kabında hareket halindeyken tiz bir ses geliyordu, ikisinide serviste çözmüşlerdi.

Aracın radyo çekim gücü ve ses çıkışı en sevdiğim özelliğinden. Gerçekten ses kalitesi bu sınıfta rakipsiz diyebileceğim türden, radyodan bas-tiz in yanında mid ayarıda yapabiliyorsunuz. Aux girişide mavcut.

Ayrıca vitesi R ye aldığımızda aracın önünde ve arkasında bulundan sensörlerden gelen görüntü radyo ekranına yansıyor. Buda gerçekten çok kullanışlı bir özellik, keşke her araçta görsel park desteği olsa. İsterseniz vites kolunun önündeki tuşundan da devreye sokabiliyorsunuz buda dar bir yere önünün yanaştırırken çok rahat oluyor.

Saklama gözleri,bardaklık olarakta oldukça başarılı. Yalnız bir önceki kasa Jettadaki Vw armalı gazoz açacağı yeni kasada bulunmuyor çok seviyordum onu ben

Kolçağın altında ki göz yeterli derinlikle , kullanışlı.

Koltuğu kendime göre ayarladığımda(1.86 boyum var) arkada kalan diz mesafesi.

Arkada-ortadaki havalandırma çıkışları, 12 v çıkış ve ıvır vızır koymak için bir göz de bulunuyor.

Evet işte meşhur kapımız Gerçekten fotoğrafın alt kısmında kalan bej rengi yerler saçma sapan plastikten yapılmış , görünüm olarak sıkıntısı yok ama şöyle bir dokunayım dediğiniz de kalitesinin düşük olduğunu görebiliyorsunuz.

Cam ayar kumandaları,kapı kilit kumandaları her zaman ki gibi sade, kullanışlı.

Bagaj açma düğmesi kapının içine konumlandırılmış, ergonomik olarak bir sıkıntısı yok. Elimde ki fotoğrafların bir çoğu silinmiş o yüzden kapı içi gözleri gösteremiyorum fakat gayet büyük, kullanışlı her türlü plastik şişe, mendil vs. rahatlıkla sığıyor.

Far açma üniteleri değişmemiş, klasik yapısında. Üst taraftaki siyah kısım yumuşak plastik, bej kısım sert plastikten yapılmış.

Motor - Performans - Yakıt Tüketimi

Motorumuz fazla performans vaad etmeyen ortalama bir dizel motor. Ama bir Multijet veya Psa grubunun anlık güç patlamasını bunda hissetmiyorsunuz.
    Yakıt tüketimi olarak Ankara da 5-5.5 arası seyrediyorum. Dur kalka çok girdiğimiz yoğun trafiklerde 6 litrelere çıkabiliyor. Yakıt tüketimi olarak fena değil uzun yolda ayağınıza hakim olursanız rahatlıkla 1000 km yi devirebiliyorsunuz. Deposu 55 litre şehir içi ortalama 900 km gidebiliyor araç. ( Şehir Ankara )

2008 Tsi ımızda motor kaputunda hidrolik tutarken bunda yerini çubuğa bırakması da ayrı konu

90 km/h ile giderken ki devir durumu. Devir göstergesinin orada yanan sarı işaret cam suyunuzun azaldığını belirtiyor.

100 km/h ile giderken ki devir durumu.

Yaklaşık 2000 devirde 120 km/h ile seyrediyorsunuz,uzun yolda böylelikle ekonomik sürüşler elde edebiliyorsunuz. 110km/h ile giderken.

Şehir içi yavaş hareketlerle böyle değerleri elde edebiliyoruz. Ortalama hız 35 km/h.

Dsg nin D modunda , gaza da yavaş dokunursanız düşük devirlerde tutma gibi bir huyu var. Kimi sever kimi sevmez. Örnek olarak.

Yol Tutuş - Süspansiyonlar - Frenler

Yol tutuşu aracın iyi, fakat sınıfının en iyilerinden değil. Fakat virajlara korkmadan girebiliyorsunuz ki bunda direksiyon sisteminin payı da var sertleşmesi çok başarılı. Ancak yüksek hızlarda girdiğinizde virajlara araç hafif yatıyor. Süspansiyonları eski kasa jettaya göre biraz daha yumuşatılmış. Ama aile için kullanımında uzun yolda özellikle çok başarılı. Hem sessiz çalışıyor , hemde darbe emişi başarılı.

Frenlerin dozajı rahat, durma mesafesi iyi.
    Uzun yol konforu - Kabin içi ses durumu

Araç uzun yolda gerçekten konforlu. Çek Cumhuriyetine gelmeden önce Ankara-Anamur yaptık , gerek iç mekan hacmi, gerek saklama gözleri , gerekse sürüş esnasında radyo-klima gibi ekipmanlara rahatça kontrol etmeniz, koltukların yapısı konforlu yolculuklara izin veriyor.

Kabin içi ses durumu , gayet başarılı. Fakat tabiki bir Golf gibi sessiz değil belki bunda pay Jettada kullandığımız Pirelli lastiklerinden olabilir.
    Dsg nin 7 ileri olmasıda yüksek hızlarda motorun çok bağırmamasını dolayısıyla konforlu yolculuklar yapmanızı sağlıyor.

Buda babalar gününde babamın sabah beni uyandırması "bana babalar günü hediyesi vermek istermisin " diyip anahtarı uzatması ve patlayan lastiği değiştirmem.
    Bu kasada da şifreli bijon mevcut.

Yaşadığımız sıkıntılar

1) Dsg kavrama problemi.
    Aracımız henüz 10 bin km de iken , titreme şikayetiyle kavraması değişti. Aslında ben ilk başta dizel otomatik diye 1-2 . viteslerdeki titremesini normal görüyordum, annem bu araç zangır zangır titriyor git bir göster demesiyle aklıma şüphe düştü. Gözlük saklama kabındaki titreşimi gidersinler diye servise gittim, sesi duymak için servis danışmanıyla teste çıktık ve servis danışmanı 1-2. viteslerde kalkarken titreme var , garantiden kavramanızın değişmesi gerek dedi bende peki dedim ne kadar sürer dedim 1 gün dediler tamam dedim gün aldım ve çıktım.

2) Kavramanın değişim günü geldiğinde, işin 1 gün değil önce 2 gün sonrada araya hafta sonu giriyor diye toplamda 4 gün süreceğini belirten servis danışmanı , hem bana 1 gün denildiği için tepemi attırdı akabinde de ikame araç veremeyeceğini söyleyince ağzıma ne geliyorsa saydım sövdüm, bayiden arkadaşlar zor çıkardı. 2 saat sonra babamında arayıp fırça kaymasıyla Doğuş Otomotivden tekrar arandım ve adıma ikame araç tahsis ettiklerini öğrendim.(2012 model Golf 1.4 tsi dsg verdiler)
    Ayrıca rotumuz bozuktu onuda ücretsiz yaptılar.

3)Aracın ön tamponunun neredeyse tamamında nokta nokta beyazlıklar var. Sanırım boya dökülüyor. Babam biraz daha artsın gösterirsin dedi öyle duruyor şimdi.

Dsg den konuyu açarsak araç 30 bin km ye yaklaştı ve 10 bin km de iken kavramamız değişirken bu 3. nesil kavrama bununla sıkıntı yaşamazsınız dediler. Bakalım dedikleri ne kadar doğru yaşayıp göreceğiz..

Aracın gördüğüm - leri

1)Cruise Control ve Dijital Klima yok.(Dijital klima derken gerçekten bir önceki kasa Jettamızdaki çift bölgeli otomatik klimayı arıyorum. Bunda ön taraftakiler donup klimayı kapattığında arka taraftakiler çok sıcak oldu klimayı aç diyor. 1-2 kere yaşadık bu sıkıntıyı)
    2)Kaputtaki hidroliği kaldırmaları.
    3)Kapı içlerinde kullanılan malzeme düşüklüğü
    4)Biz bu aracı 4 ay bekledik, tedarikteki problem.
    5)Devletin meksika ürünlerine koyduğu %10 vergi ve Doğuşun Dsg fiyatlandırması yüzünden aracın fiyatının yüksek olması.
    6)Camlara su fışkırtmak için silecek kolunu çektiğimde far yıkamada çalışıyor.Aslında güzel bir özellik niye - lere yazıyorsunuz diyeceksiniz. 2 kere kırmızı ışıkta beklerken karşıdan karşıya geçen insanları ıslattım yanlışlıkla, birde üstüne fırça yedim Bunu devreden çıkarmanın bir yolu var mı?

Eksiklerim olabilir, sizinde bildiğiniz gibi bu tarz konular açmak çok yorucu. O yüzden gözümden kaçmış bir yer varsa düzeltir eklerim.

Herkese kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Edit : Buda Sezgin hocamın gördüğümde çok güldüğüm incelemesi :) İzniyle bunu da eklemek istiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=zVsBxvBldKo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vet147 -- 11 Ekim 2012; 21:21:44 >

• teknik verilerine göre ,son hızı 190kmH olan araca 280 kmH kadran koymuşlar
    ilginç
  • Güzel inceleme olmuş hocam eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

Güzel inceleme olmuş hocam eline sağlık.

Teşekkür ederim

@pixelbs hocam vag grup böyle ortak parça kullanmaktan ölecekler artık
  • @vet147
    İncelemeniz güzel olmuş tarafsız yerinde yorumlarla.
    Bu arada benim de kardeşim şu an Erasmus için Çek Cumhuriyetin'de Prag'ta okumakta.Güzel tesadüf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

@vet147
    Bu arada benim de kardeşim şu an Erasmus için Çek Cumhuriyetin'de Prag'ta okumakta.Güzel tesadüf.

Teşekkür ederim
    Evet hocam güzel tesadüf. Benim okulum Brno da praga 180 km yim Nasıl memnun mu halinden kardeşiniz, öyle soğudu ki burada hava dışarı çıkmadım bugün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vet147 -- 11 Ekim 2012; 19:45:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

@vet147

Evet hocam güzel tesadüf. Benim okulum Brno da praga 180 km yim Nasıl memnun mu halinden kardeşiniz

Yok ya memnun değil hatta ilk 2 gün dönecem burda yaşanmaz felan diyip duruyordu sesi kesildi biraz alıştı.
    İsveç'e gidecekti aslında ama bu sene İsveç'ce dil açmışlar ingilizce olmayınca mecbur Çek'e gitti garibim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Leon 1.2 TSI DSG
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum senden güzel inceleme daha bundan sonra seni dergilerde görürüz artık :)
  • İnceleme gayet objektif begendım aracın butun kusurlarını cesurca belırtmıssın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

@vet147

Evet hocam güzel tesadüf. Benim okulum Brno da praga 180 km yim Nasıl memnun mu halinden kardeşiniz

Yok ya memnun değil hatta ilk 2 gün dönecem burda yaşanmaz felan diyip duruyordu sesi kesildi biraz alıştı.
    İsveç'e gidecekti aslında ama bu sene İsveç'ce dil açmışlar ingilizce olmayınca mecbur Çek'e gitti garibim

Ayıptır sorması kız mı erkek mi kardeşiniz.

Keza bir erkek pek sıkılmaz burda her yer gece klubu,pub, bar

Şaka bir yana yaşam değişik burada yemekler özellikle çok sıkıntı.

Ama daha yeni geldiyse kesinlikle alışacaktır. Ben Avrupada diğer ülkeleri de gezmeye başladım, gerçekten bir öğrenci için en yaşanılası yer Çek Cumhuriyeti, ucuzluğu olsun rahatlığı olsun.

Neyse bir sorunuz olursa P.M den konuşalım hocam, konuyu bayağı kaynattım , gevezeyimdirde biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersan

dostum senden güzel inceleme daha bundan sonra seni dergilerde görürüz artık :)

Yok be Muzaffer kendi çapımızda yazıyoruz bir şeyler

@sarapci Çağrı abi teşekkür ederim. Çokta cesurca belirtmiyim dedim kavga çıkmasın diye ama beğendiğine göre düzgünce yapabilmişiz
  • çok güzel bir inceleme olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme gayet güzel abartısız yapılmış,teşekkürler.
  • Biz de jetta almayı düşünüyoruz,incelemeniz için teşekkür ederim.

Bu arada arkadaşlar trendline donanıma ek olarak Cruze control ekletebiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • :mert61: , canvarol Teşekkür ederim beğenmenize sevindim

atom239 Bildiğim kadarıyla ekletebiliyorsunuz , tabi bayiyle görüşünce daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • çok güzel inceleme teşekkürler aracınızı güle güle kullanın..
  • cruise control ve otomatik klimanın olmaması normal. o donanımlar highline donanımda var. eski aracınız full donanımmış.
  • inceleme için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

cruise control ve otomatik klimanın olmaması normal. o donanımlar highline donanımda var. eski aracınız full donanımmış.

Farkındayım hocam, 66.400 liste fiyatı olan aracın en azından hız sabitleyici gibi basit bi donanımı çıkarmamalarını beklerdim.
  • Gayet objektif.Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.