Şimdi Ara

2010 Civic ve Xenon hakkında yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlısı ile dün arabamız elimize geçmiş bulunmakta:) Zar zor da olsa babama honda civic 2010 Dream(Parayı anca buna denkleştirdik) aldırabildim:) Baktım sarı ışıklarla olacak gibi değil arabayı teslim almadan önce Xenon Far 600k seçeneğini de eklettim 700TL ye... Arabayı teslim aldıktan sonra eve geldik. Kapının önündeyken farlara bi baktım SADECE KISAlar Xenon parklar, sisler ve uzunlar sarı ışık... Aklıma takıldı sormak istiyorum. Orjinalinde Xenon olan modellerde (premium ve elegance) parklar, sisler ve uzunlar da Xenon mu_? Çok kafama takıldı çünkü önden bakınca parklar sarı olunca çok sırıtıyo ve güzelliğini bozuyor arabanın
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden Çok Teşekkürler..

• evet arkadaşım bende yeni aldım 2010 premium kısalar sadece xenon park ve uzun lar normal sarı ışık takma kafana yani :)
  • sarı ışık iyidir. uzağı daha iyi gösterir.
    muhtemelen üzerindekiler 45W
    100 lüklerle değiştireiblirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

sarı ışık iyidir. uzağı daha iyi gösterir.
    muhtemelen üzerindekiler 45W
    100 lüklerle değiştireiblirsiniz

uzunlardan yana bi sıkıtım yok çünkü uzun xenonu tercih etmem zaten:) benim derdim şuan için parklar :D parkları da bi şekilde beyaz yapmam lazım çünkü kısaların yanında sırıtıyor gerçekten :) peki sizin 45W dediğiniz hangisi oluyor_? bu ışık olayından pek anlamıyorum açıkçası yeniyim :)

quote:

Orijinalden alıntı: serkancolak

evet arkadaşım bende yeni aldım 2010 premium kısalar sadece xenon park ve uzun lar normal sarı ışık takma kafana yani :)

hayırlı olsun sana da.. Allah kazadan beladan uzak tutsun hepimizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buludag89 -- 10 Nisan 2010; 1:44:22 >

• Hondaya o parayı verene kadar aynı paraya Angel Eye'lı Far kit'i, üstüne de Philips Xenon falan alırdın
  • Öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. xenonların sadece kısalarda olması normal. Aslında merceksiz farlarda xenon kullanmak karşıdaki sürücüler için tam bir işkence, trafik güvenliğini tehlikeye atmış oluyorsunuz. Parkları led park ampulleri ile değiştirirseniz sorununuz ortadan kalkmış olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzitusi

Öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. xenonların sadece kısalarda olması normal. Aslında merceksiz farlarda xenon kullanmak karşıdaki sürücüler için tam bir işkence, trafik güvenliğini tehlikeye atmış oluyorsunuz. Parkları led park ampulleri ile değiştirirseniz sorununuz ortadan kalkmış olacak.

sağolasın kardeş peki o led park ampülleri nerede bulabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir konuda daha geçmişti, ancak tekrar yorum yapmadan duramadım :)
    Dünyanın 2010 nunda, Neden merceksiz xenon kullanılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

bir konuda daha geçmişti, ancak tekrar yorum yapmadan duramadım :)
    Dünyanın 2010 nunda, Neden merceksiz xenon kullanılır?

nasıl yani anlamadım kardeş?
  • sana demiyor üstüne alınma hemen... Honda'nın merceksiz xenon'larına laf atıyor. ki haklı da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

sana demiyor üstüne alınma hemen... Honda'nın merceksiz xenon'larına laf atıyor. ki haklı da.

yok ben üstüüme alınmadım. sadece ne dedıgını anlamadım
  • beyaz park lambasi bulucaksin mecburen benim hb dede aynisi oldu taktirdigin xenonlarda orjinal degil bu arada servisin aldigi yan sanai mallari malesef
  • Dostum 700 lira çok güzel rakam gerçekden. Hiç mi çirkefliğiniz yok hiç mi laf yapamıyosunuz biraz pazarlık yapın sıkıştırın adamları.
    Biz o paranın 3/2 sine kısalar+sislere xenon taktırdık servisde.
  • Bu arada yapman gereken arabanın park ampulünü söküp herhangi bir oto aksesuarcıdan beyaz park ampulü alıp takmak. Biraz elin yaktınsa senbile yaparsın. Olmadı servise git rica et hemen değiştirirler. Yalnız en az bir 10 liranı alırlar.

Honda japonyayada mercek bilgisi ile ilgili bir mail atmak lazım. Öğrensinler biraz bişeyleri.. Donanımdan çal çal bir yere kadar..
  • Yapmayın makyajlı kasalarda reflektörlü xenon mevcut. Hiçbir şekilde göz almayan bir sistem ve fabrikasyon. Sonradan takılmalara lafımı esirgemem kör ediyorlar.
  • işte o reflektörlü xenonlara çakma diyoruz. (benim xenon da çakma, bozulduğunda atıp normal ampul takmayı düşünüyorum.)
    xenon lambalar en iyi performansı iyi ayarlanmış mercek sistemleri ile verir, aracınızda mercek sistemi varsa, far yıkama da olmak zorunda.
  • Arkadaşlar 2010 model civic aracımda orjinal xenon var ama piyasada gördüğüm şöyle bembeyaz bir ışık aydınlatması yok malum sarıya dönük. Açıkcası aracın kısa ampullerini mi değiştirmek lazım yoksa komple kiti mi değiştirmek lazım şöyle bembeyaz bir ışık alabilmek için ? servis olmaz orjinali bu farların değişmesi gerekir falan dedi ama bana mantıklı gelmedi, ne bileyim ampulu farklı bir kelvin olanla değiştirsek yetmez mi? marka , model konusunda yardımcı olabilirmisiniz? böyle bir uygulama yapan yaptıran varsa detaylardan bahsedebilir mi ? bu beyaz ışıklı xenon aydınlatmasını aracımız da elde edemezmiyiz ? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

Arkadaşlar 2010 model civic aracımda orjinal xenon var ama piyasada gördüğüm şöyle bembeyaz bir ışık aydınlatması yok malum sarıya dönük. Açıkcası aracın kısa ampullerini mi değiştirmek lazım yoksa komple kiti mi değiştirmek lazım şöyle bembeyaz bir ışık alabilmek için ? servis olmaz orjinali bu farların değişmesi gerekir falan dedi ama bana mantıklı gelmedi, ne bileyim ampulu farklı bir kelvin olanla değiştirsek yetmez mi? marka , model konusunda yardımcı olabilirmisiniz? böyle bir uygulama yapan yaptıran varsa detaylardan bahsedebilir mi ? bu beyaz ışıklı xenon aydınlatmasını aracımız da elde edemezmiyiz ? teşekkürler...

size özel msj attım onu bi okuyun öncelikle.
    bildiğim kadarıyla sadece alpülleri değiştirseniz yetiyor. sizin ampüllerinizin kelvin değeri düşük. komple kiti değiştirmen gerekmiyor benim bildğim

• Civic'lerin Xenon sistemleri tamamiyle farın içinde bütünleşik olarak geliyor dolayısıyla sadece ampul ya da balast değiştirme gibi bir şansınız yok. Başka bir xenon takma şansınız da yok. Ancak Junyan gibi 3. parti Angel Eye'lı far kiti falan alırsanız öyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Civic'lerin Xenon sistemleri tamamiyle farın içinde bütünleşik olarak geliyor dolayısıyla sadece ampul ya da balast değiştirme gibi bir şansınız yok. Başka bir xenon takma şansınız da yok. Ancak Junyan gibi 3. parti Angel Eye'lı far kiti falan alırsanız öyle olur.

bu kötü oldu işte....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.