Şimdi Ara

2008 VOLVO S40 1.6 DYNAMIC Tavsiye Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
    2000 Model Volvo S 40 almayı düşünüyorum. Aslına bakarsanız çok fazla bilgim yok. Bir süredir araştırıyorum. Ancak volvo deneyimini yaşayan birinden bilgi almak daha sağlıklı olacaktır sanırım.
    Tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 26 Şubat 2019; 12:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Dikkatiniz için teşekkür ederim. 2008 model.

Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • 4 yıl civarı kullandım 2008 dynamic. Az kullanılmış bulursanız alınır. İzmir şehir içinde 8-8.5 litre civarı yakıyordu. Bagajı küçük gelmeye başladığı için istemeyerek satmıştım. Ses sistemi çok güzel. Trim sesi yok. Kolktuklar süper rahat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Araç özelliklerinde genelde hepsinin ağır hasar kaydı gözüküyor. Ağır hasarlı gözüken bir araç alınır mı?

Arkadaşlarım kronik arızası vardır bu araçların diyor. Ne olduğunu sorduğumda ise cevap alamıyorum. :)
    Tecrübe sahibi birinin fikirleri saha sağlıklı olacaktır sanırım.
    Son olarak 240 bin km yapmış dizel bir araç almalı mıyım sizce?

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buanes

Merhabalar WmGMD
    Genelde marka imajından dolayı bakım maliyetlerinin çok yüksek olduğu algısı var. Bu ne kadar doğrudur acaba? Yedek parça sıkıntısı yaşar mıyım?

Arkadaşlarım kronik arızası vardır bu araçların diyor. Ne olduğunu sorduğumda ise cevap alamıyorum. :)
    Tecrübe sahibi birinin fikirleri saha sağlıklı olacaktır sanırım.
    Son olarak 240 bin km yapmış dizel bir araç almalı mıyım sizce?
    Sorularınızı ilettim hocam. Döndüğünde iletirim size cevaplarını.
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • 2011 modelini kullanıyorum.2011 ve 12 modelleri geliştirilmiş motor biraz beygir gücü artmış torku yükselmiş 6 ileri vites ama 2008'de aynı motor sadece hazır olarak alınmış üzerinde geliştirilme yapılmamış olan motor.

Öncelikle araç çok ağır çok oturaklı yoğun trafikte olan bir yerde yaşıyorsanız almanızı önermem.Kalkışlarda ağır kalıyor 2.vitese atınca yığılma yapabiliyor iyice devirlenmesi gerekiyor özellikle yokuşlarda.Ankara'da 5.5 litre yakarken İstanbul'da bu tüketim 6.5 litreye yükseldi.Uzun yolda çok konforludur.Parçası pahalıdır ancak bakımları söylenildiği kadar pahalı değil.3 sene önce xenon farlardan birinin ampülü patladı volan 720 tl fiyat söylemişti sadece ampül için.

Partikül filtresinden dolayı sıkıntı yaşıyor insanlar genelde ben yaşamadım henüz.Ama partikül filtresi her dizel otomobilin zayıf noktasıdır.2.eli de iyi değildir yani değerinde satmanız zor olur.

• emre1270393 E kullanıcısına yanıt
    Emre bey merhaba,
    Paylaşımınız için teşekkür ederim. Yaşadığım yerde çok yoğun trafik olmuyor bu nedenle bahsetmiş olduğunuz performans konusu benim için sorun olmayacaktır kanaatindeyim.
    Partikül filtresi yazılım yüklenerek daha da verimli hale gelebiliyormuş okuduğum kadarıyla.

2008 model 240 bin km' de bir araç için ortalama 45 bin TL fiyat aralığı var.
    Sizce bu fiyatla alınabilir mi?

Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar

Bir diğer platform ortağıda mazda 3

benim tavsiyem volvo focus 2 alana kadar ford focus 3 kasa almanız daha mantıklı :)

Aracın enjektörlerine mutlaka baktırın zaten araç bilgisayara bağlanınca hataları ve en son ne zaman hataların sıfırlandığı yazar.Kalite olarak gerçekten bir çok araçtan kat kat üstün bir araç.

Dediğim gibi en büyük sorun partikül filtresi ve enjektörlerde.Buralar da bir sorun gözükmüyorsa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

2014 yılı sonunda 2.3'ten dolar bozdurarak kazasız boyasız 80bin km'deki aracı 52 bin liraya almıştık.O zaman v40'a niyetlenmiştik ama 20bin daha gerekiyordu sıfırı için.Yani demek istediğim o sıralarda honda toyota vw alsaydık çok daha ucuza alıp şuan da ikinci elde aynı paraya satabilecektik.Bu sebeple iyice düşünün. Volvo diğer araçlardan biraz daha farklı araba gerek sürücü profili gerekse arabanın karakteri biraz daha farklı.Alıp uzun yıllar kullanıp sıkıntı çekmeyeceğiniz bir araç.Ama sürekli araç değiştiren birisiyseniz belki biraz zarara girersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.