|
Bildirim
|
Benimde engelli aracım var...
Sorularınıza cevap mutlaka gelecektir ancak şu kısıma takıldım açıkçası!!! VW ve Mercedes ten başka araç almasınlar diye uyarmışsınız.Neye dayanarak böyle bir tavsiyede bulunuyorsunuz?7 ileri kuru kavrama kullanan Vag modelleri üzerinden gidiyorum. 50 bin km de DSG denen Allahın belası şanzıman yüzünden evden 180 km uzakta yolda kaldım gecenin bir yarısı.Ya o esnada aracımda engelli yeğenimde olsaydı?3,5 saat çekici bekledim.Evime geldiğimde saat gece 2.30 du!!!80 binde kavramam değişti,1 günde halledildi halledildi ama ya uzun yolda yeğenim arabada iken kavrama arızası ile yine yolda kalmış olsaydım? Engelli yeğenimi her yılın kasım ayında Haymanada ki kaplıcalara götürüyorum.Trabzon Ankara arası uzun bir yol zaten hele Ankara Haymana arası kurtlar vadisi...Gidene kadar bir cüz bitiriyorum...Allaha emanet yani... 2.5 yılım kaldı sürenin dolmasını bekliyorum...Bitince ilk fırsatta aracı satıp kurtulacağım.İnanın o gunu iple çekiyorum ve bir daha 7 ileri kuru kavrama kullanılan bir VAG modelini kapıma koymam. Umarım sorularınıza cevap bulur ve yaşadığım problemleri düşünerek yeni bir araç alırsınız...Saygılar |
..NeyzeN.. demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
% 96 engelli olan 3 yaşındaki yeğenimin ADİNA KAYİTLİ engelli 2013 model Hyundai İ30 marka ARACİMİ satıyorum.. Bu konuda bazı bilgi kirlilikleri mevcut olduğundan bu konuya hakim olan arkadaşlara sorularım alttadır. Hocam sanirim buralari okumadiniz.Araci sirf engelli indirimi icin yegeninin uzerinden almis.Toplumda cogu kisinin yaptigi gibi.Bu araclarin yuzde 90 ina adina kayitli olan engelli kisi bir kez dahi binmiyor. Hele gecen bir konuda yorumlardan ben igrendim. Yine bu sekilde bir baslik.Oneriler su sekildeydi, Alabileceginiz en pahali ve ikinci eli iyi araci alin en az zararla 5 yil sonra satarsiniz. Bu islemi yapanlarin engelliyi zerre dusundugu yok.Sizce yaniliyor muyum? Kaldiki 2013 model bir araci yine bu otv indirimi sisteminden yararlanip yenilemek istiyor?Engelli indirimi uzerinden keyif.Midem bulaniyor dusundukce |
Hocam bu yukardaki arkadasin tavsiyesinin nedeni ikinci eli iyi olsun mantigindan.
Bunlar icin ikinci el iyi olsun,araci sirtlarinda tasimaya da razilar.Yani bunlara istediginiz uyari da bulunun,tınnnnnnn...... |
Dediğiniz gibi Allah tüm engelli insanlara yardım etsin, onlara yardımcı olan çevresinde ki insanlara güç, kuvvet, sabır versin. Keşke onların daha rahat yaşamaları için dizayn edilebilse/yaygınlaşsa dışarıda ki hayat. ( sokaklar otobüsler vs.. )
Hastasına bakanlara, onun sağlığını düşünenlere zaten lafım yok. Her ne kadar ailesinden birine bakıyor olsa da hakları ödenmez böylesi insanların. İşin öbür ucunda da sırf vergiden yırtmak için engelli yakını aklına gelmemesine rağmen onun bu durumunu kullanıp kendini zeki sanan onursuzlarda var. Nefret ediyorum böylelerinden. Kendilerine zaten saygıları yok bari hastalarına karşı biraz saygıları olsa.. Normal zamanda ne yanına uğrar ne ihtiyaçlarında yardımcı olur ama iş paraya gelince gururunu hiçe sayıp, bu ahlaksızlığı yapar. İnanının çok kızıyorum böylesi insanlara.. Hak/hukuk yemek sadece başkasının rızkına el koymak veya çalıp çırpmakla olmuyor. Allah bunu yapanların içine biraz gurur/onur versin. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 3 Nisan 2015; 18:54:47 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 3 Nisan 2015; 20:14:57 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |